Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#467245 Καθόλου ωραίο δηλαδή... :lol:
Αυτή η γρίλια ρε γμτ... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#467251 Δεν με έχει τρελάνει εξωτερικά ο καινούριος φικος δυστυχώς, το εσωτερικό βέβαια καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#467256 drdino, λέγεται ότι θα γίνει πιο οδηγοκεντρικό από το Mk2, στα πρότυπα των Mk1 & 2. Έχεις ακούσει κάτι σχετικά εκ των έσω;
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#467287 Αυτό το mule της Ford στο προφίλ και πίσω θυμίζειTipo ή ιδέα μου?!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sargus
REALZEUS έγραψε:Μέσες άκρες έτσι:

Τα έχω δει αυτά φίλε. Αλλά δε μπορώ να αποφασίσω από το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο αν θα ψωνίσω... :)
Πάντως, εμένα οδηγικά μου φαίνεται πολύ ευχάριστο και το σημερινό φόκους. Οπότε αν το βελτιώσουν -όπως λένε και ξαναλένε σε όλους τους τόνους- τότε ελπίζω ότι θα είναι εξαιρετικό.
Απλά το φόκους είναι πιο ακριβό από το λεον και λένε επίσης ότι το καινούργιο φόκους θα είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο. Δεδομένων αυτών, αν δε μου αρέσει κιόλας εμφανισιακά, τότε μάλλον θα καταλήξω και εγώ στο λεον.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#467300 Προσωπικά με απογοήτευσε το pre-fl Focus Mk3 οδηγικά. Βάρκα-γυαλός φάση! Λένε ότι το FL είναι πολύ βελτιωμένο. Μακάρι το Mk4 να φτάσει στα επίπεδα των Mk1 και 2. Βέβαια κανένα από αυτά δεν είναι Giulietta. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sargus
#467302 Εαν δεν ήταν σχεδόν 8 χρονών η Τζουλιέτα (σχεδόν 9 τέλη του επόμενου χρόνου) θα την έπαιρνα με τα μάτια κλειστά!!
Επειδή όμως ότι πάρω θα το κρατήσω καμιά 15αριά χρόνια, δε θέλω να πάρω κάτι τόσο παλιό.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
sargus έγραψε:Όμορφο ρε μάγκα, πολύ όμορφο! Και το χρώμα αυτό δίνει μια εσάνς αριστοκρατίας!

Υ.Γ. Το σκέφτομαι και εγώ για τα τέλη της επόμενης χρονιάς (ανάλογα με το πόσο ωραίο θα είναι το νέο φόκους) και διαβάζω κάθε ποστάρισμα σου αχόρταγα!

Να'σαι καλά μαν. :s_cool

Το χρώμα χάνει στις φωτογραφίες και ναι, ενώ το αμάξι μπορεί εύκολα να γίνει boy racer style και να καγκουρίζεις, εδώ είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα.

Το Focus μου άρεσε αλλά όσες φορές πήγα να το δω (3 στον αριθμό), με άφηνε με ένα ναι μεν αλλά. Και ποτέ δεν προχώρησε.
Στο Leon μπήκα στο κάθισμά του στις 19 Νοεμβρίου. Κυριακή, τελευταία μέρα της Αυτοκίνησης. 6 Δεκεμβρίου μου παραδόθηκε το FR.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά μου έκανε κλικ κατευθείαν.

Η Giulietta είναι μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά. Σίγουρα από Leon δηλαδή, ενώ παίζει και από Focus.
Σε σύγκριση με αυτά πάντα. Γιατί ως επί 12 έτη κάτοχος της 147, κατουρούσα κάθε μέρα τη Giulietta στο οδηγικό ενδιαφέρον. Τι να μου 'λεγε λοιπόν;
Ούτε πιο όμορφη από την 147 ήταν. Ήταν απλά πιο σύγχρονη, πιο γρήγορη αλλά σε επιμέρους τομείς downgrade. Πέρα από το το πρώτο 3μηνο του 2010 που είχα ένα κόλλημα μαζί της, για λόγους ενθουσιασμού, δεν μου άρεσε ποτέ. Ήταν το μόνο αμάξι που θα πρέπει να έχω δει 50 φορές. Και τις 50 προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου μήπως να της δώσω την ευκαιρία της, αναλογιζόμενος αν μπορώ να ζήσω χωρίς Alfa Romeo κάποια στιγμή. Ποτέ δεν με κέρδισε. Πλέον είναι και παλιά.

Honda Civic 1.5 182hp: καλό χρυσό αλλά για μένα είχε 2 ελαττώματα. Το μήκος του στα 4.52μ ήταν δυσθεώρητο. Το Λιοντάρι είναι στα 4.28. Πρακτικά ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις από την 147, για να χωράει στο πάρκινγκ της πυλωτής. Και αν δεν είχα πρόβλημα με το μήκος, αυτό που δεν κατάφερνα να χωνέψω, ήταν το πίσω μέρος και γενικώς η εμφάνιση. Και προσπάθησα και για αυτό να με πείσω γιατί σαν πακέτο είναι καλό.
Πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα αγορά με εντελώς ανοιχτά τα μάτια και χωρίς κολλήματα ή κόμπλεξ.

Από όλα τα αυτοκίνητα που είδα, ο πιο δυνατός διεκδικητής της 1ης θέσης, ήταν το Focus 1.5 182hp ST-Line ουσιαστικά. Έπαιξε ρόλο μόνο η παλαιότητά του και η επικείμενη ανανέωσή του αφενός, αφετέρου λόγω αυτού, δεν με γέμιζε το εσωτερικό του και ειδικά τα καθίσματα και κάποιες μικρολεπτεμέρεις που έχοντας ήδη ένα παλιό αμάξι, ήταν αδιανόητο να τα χωνέψω.

Στα μάτια του FR και στα λεφτά του, ναι οκ, τέλειο δεν είναι σίγουρα, βρήκα όμως το καλύτερο για μένα πακέτο.
Δεν είναι λίγο να παίρνεις πλατφόρμα Audi/VW MQB που είναι ασφαλέστατη και ταυτόχρονα η πιο ελαφριά στην κατηγορία, αν δεν κάνω λάθος.
Ούτε να φοράς κάτω από το καπό κινητήρα Audi.

Με το καλό πάντως.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#467318 Ευχαριστώ. Παρακολουθούσα τα θέματα σου και τα γνωρίζω όλα αυτά. Επίσης, συμφωνώ στους συλλογισμούς σου σε όλα τα επίπεδα. Μου έκανε εντύπωση πόσο λογικά και έξω από προκαταλήψεις σκέφτεσαι γενικότερα (εντάξει, εκεί με το ντίζελ αουντι πήγες λίγο να τα @*@#^#* όλα!!). Εγώ είμαι λίγο κολλημένος με την Alfa αλλά και πάλι στη θέση σου θα κατέληγα επίσης στο λεόν και μάλιστα στη συγκεκριμένη έκδοση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#467328 Το Leon στα 19 χιλιάρικα (άσχετο με το φορτωμένο του Μπούσου) δεν έχει αντίπαλο οικονομοτεχνικά. Δεν είναι τόσο σπορτιφ όσο η Giulietta (που ό,τι και να λέει ο φίλος Μπέπε είναι ανώτερη και από 147, πλην τιμονιού) και επίσης τα 1800 κυβικά πέφτουν βαριά στα τεκμήρια, αλλά κατά τα άλλα τους κλέβεις τους Ισπανούς με την αμαξάρα που σου δίνουν!!!

Απλά στη θέση σου sargus θα περίμενα να δω και το νέο Focus. Επίσης εμπιστεύομαι περισσότερο την Ford στο θέμα της αξιοπιστίας.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#467331 Αυτό το θέμα της αξιοπιστίας είναι πολύ σχετικό. Αυτή τη στιγμή στην Αμερική και Αυστραλία κράζουν για τα αυτόματα κιβώτια σε Φοκους και Φιέστα τα οποία βάζουν στα καλά καθούμενα νεκρό αν σηκώσεις το πόδι από το γκάζι πλησιάζοντας σε μια διασταύρωση πχ. Είδαμε τι γίνεται και με τα μοτέρ του RS
https://autoexpert.com.au/posts/ford-fo ... n-problems
< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#467336 Αγαπητέ μου belgarion να μην αρχίσουμε να απαριθμούμε τις ιστορίες φρίκης των VAG καλύτερα... :lol:

Μετά από 250.000 χλμ με Ford δηλώνω ευχαριστημένος. Μετά τις 150κ αρχίσει και βγάζει θέματα, στις 200κ θέλει ρεκτιφιέ ο κινητήρας, αλλά δεν είσαι κάθε βδομάδα στο συνεργείο όπως με πολλά VAG. :iconcool:

Ναι, το Focus RS Mk3 έχει πρόβλημα και δεν θα το έπαιρνα (με 50Κ θα έπαιρνα Impreza Sti Saloon), αλλά μη μιλάμε για προβλήματα σε αυτόματα κιβώτια όταν υπάρχει ο Βασιλιάς των Βλαβών, το DSG!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#467337 Α οκ. Στα 200κ ρεκτιφιέ ο κινητήρας. Μπικοζ Βαγκ. :s_rofl

Υπάρχει βέβαια η περίπτωση όλα αυτά που αναφέρεις Δια να είναι μια συλλογή από κοινότυπιες, παρόμοιες με τα περι ψυχής των Φαπιστι.

ΣΑΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ Η ΒΑΓΚ. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#467338 Μα προφανώς το dsg είναι εξαιρετικά προβληματικό και το ξέρω από πρώτο χέρι. Σε 120.000χλμ όμως με το Γκολφ, το μόνο άλλο πρόβλημα ήταν η κλειδαριά του συνοδηγού. Από την άλλη δύο συνάδελφοι με 2 διαφορετικά Μοντεο έχουν μαρτυρησει. Θα έλεγα λοιπον ότι η αξιοπιστία είναι και θέμα τύχης. Εγω πάντως για καμιά εταιρεία δεν θα έβαζα το χέρι μου στην.φωτια

< >