Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#92116 Θανο πολλοι τους βαζουν κολλα γιατι εχουν βαρεθει να αγοραζουν κεραιες επειδη τις κλεβουν.Δοκιμασε να την ζεστανεις με πιστολακι για μαλλια.Μπορεις να την τυλιξεις με πανι (για να μην την τραυματισεις)και να την πιασεις με πενσα για να την ξεβιδωσεις
Άβαταρ μέλους
By red_monster
drdino έγραψε:Mπήκε η μπαταρία πάνω πάλι, μετά από μια μέρα φόρτισης. Ανέβηκε στο 12,8V κι έμεινε εκεί. Τώρα την έχω αφήσει στο αμάξι, θα περιμένω ένα 2ωρο να προσαρμοστεί το BMS και θα δω τι λέει.

Με την ευκαιρία έκανα μερικές ανασκαφές στο μηχανοστάσιο.

Εικόνα

Φτου φτου μηδενικός τζόγος :lol:

Ντίνε, αν καταλάβαινες τζόγο με το χέρι θα είχες πάρει την πτερωτή στη μασχάλη :lol:
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#92367 Τελικά ηταν μονο κάγκουρας :lol:
Την έστριψα με πένσα και ειχε σκουριασει, έβαλα την άλλη και ολα οκ :)
@dim
Ναι το ξερω οτι ειναι για κλοπή. Αλλα αφενός γαμάς τον επόμενο που θα πάρει το αμάξι αφετέρου ποιος θα κλέψει μια καγκουροκεραία; Οκ ένας άλλος κάγκουρας προφανώς :lol:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#98178 To 308 MK1 μετά τα 100-110 έχει μεγάλες αποκλίσεις στο κοντέρ ή είναι ιδέα μου;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#98225 8-10 χλμ..
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98381 Αρκετά μεγάλη απόκλιση.

Αυτό που με παραξενεύει στην απόκλιση του ταχύμετρου του 3008 είναι ότι δεν είναι σταθερή ώς ποσοστό της ταχύτητας (άρα να αυξάνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα) αλλά η ίδια (+4km/h) σε όλη σχεδόν την κλίμακα του οργάνου.
Αναφέρομαι σε σύγκριση με διάφορες συσκευές GPS.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By drdino
#98466 Πάνο, δεν είναι νορμάλ αυτό, όχι.

Pitt, η απόκλιση αυτή ρυθμίζεται μέσα από το διαγνωστικό, και πάει ανάλογα με κάποιες προδιαγραφές και πάντα πρέπει να δείχνει περισσότερο από την πραγματική.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#98507 Ήξερα ότι δείχνει πάντα παραπάνω, αλλά σεν ήξερα ότι ρυθμίζεται! Ίσως η περίεργη συμπεριφορά να οφείλεται στην ρύθμιση.

Αυτό που ήθελα να πώ προηγουμένως ήταν ότι συνήθως οι αποκλίσεις των οργάνων εκφράζονται με ένα ποσοστό, είναι δηλαδή ευθέως ανάλογη της ταχύτητας.

Αν δεχθώ τις μετρήσεις ταχύτητας των GPS ως τιμές αναφοράς (ξέρω ότι δεν είναι σωστές) τότε με ένδειξη GPS 50km/h το ταχύμετρο μου δείχνει 54 km/h (+8%) και στα 150 km/h δείχνει 154 km/h (~2,5%) ενώ θα περίμενε κανείς με απόκλιση +8% να δείξει 162 km/h.

Βέβαια αναφέρομαι σε αποκλίσεις λόγω σταθερού σφάλματος οργάνων και υποθέτω ότι αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωσή μας που όπως λές το όργανο δείχνει την ταχύτητα που θέλει το software…
Άβαταρ μέλους
By drdino
#98510 Ναι, αν δεις η ταχύτητα που δίνει ο εγκεφαλος μεσω obd πλησιαζει πολυ σε ακριβεια αυτην του gps.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
panos2171 έγραψε:8-10 χλμ..

Δεν έχω ψάξει το δικό μου, θα το κοιτάξω και θα σου πω.
Αλλά για να έχει τέτοια διαφορά, μηπως δεν φοράει την εργοστασιακή διάσταση ελαστικών ή ζαντών;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#98948 Ζάντες οι εργοστασιακές 17ρες είναι, για το λάστιχο δεν ξέρω αλλά νομίζω είναι στις διαστάσεις του εργοστασιακού και αυτό. Θα το κοιτάξω άλλη φορά. Φορούσε βέβαια για ένα διάστημα και 16αρια με χειμερινά όπου εκεί δεν έδωσα σημασία στο τι έγραφε.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#99199 Έχουμε και λέμε.
Με 15αρες μαμά ζάντες.
Κοντέρ -> GPS
30 -> 25
50 -> 43
70 -> 64
90 -> 82
110 -> 103
130 -> 121
150 -> 142