Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By citastak
#857080 A καλό. όταν έρχεται ένας φίλος με ηλεκτρικό σπίτι και έχει δοκιμάσει να φορτίσει, νομίζω παίρνει 4-5% σε 70kwh μπαταρία από την απλή μπρίζα σε ένα 3 ωρο (πολύ χονδρικά τα νούμερα, δεν θυμάμαι ακριβώς)
Άβαταρ μέλους
By edmond
citastak έγραψε:νομίζω δουλεύει το κλιματιστικό σε αυτή τη φάση. Ακόμα και στα πολλά κρύα, δεν δούλεψε το μοτερ. (0 λίτρα βενζίνης στο τέλος της διαδρομής).

Η θέρμανση πως παράγεται για το καλοριφέρ;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#857085 @ citastak: Θα περίμενα τόσο να παίρνει σε μία ώρα, όχι σε 3. Μήπως έχει βάλει στο αυτοκίνητο κάποια ρύθμιση να μη φορτίζει σε full ένταση ή κάτι δεν πάει καλά με την πρίζα :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By citastak
edmond έγραψε:
citastak έγραψε:νομίζω δουλεύει το κλιματιστικό σε αυτή τη φάση. Ακόμα και στα πολλά κρύα, δεν δούλεψε το μοτερ. (0 λίτρα βενζίνης στο τέλος της διαδρομής).

Φαντάζομαι electric heater? ή κάποια μινι αντλία;
Πάντως σίγουρα δεν παίρνει μπροστα - εχω κινηθεί μέχρι +2 βαθμούς κελσίου, δεν ξέρω πιο κάτω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#857090 Όταν λέτε απλή πρίζα εννοείτε απλή σούκο που είχε μπει παλιά χωρίς απολύτως καμμία αλλαγή; Πχ η δίκη μου στο γκαράζ είναι από το 1989 και μάλιστα έχει και 20+ μέτρα από τον πίνακα μου απόσταση. Ούτε ξέρω πως φτάνει το καλώδιο στο γκαράζ.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#857091 Όταν λέτε απλή πρίζα εννοείτε απλή σούκο που είχε μπει παλιά χωρίς απολύτως καμμία αλλαγή; Πχ η δίκη μου στο γκαράζ είναι από το 1989 και μάλιστα έχει και 20+ μέτρα από τον πίνακα μου απόσταση. Ούτε ξέρω πως φτάνει το καλώδιο στο γκαράζ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
citastak έγραψε:
edmond έγραψε:

Φαντάζομαι electric heater? ή κάποια μινι αντλία;
Πάντως σίγουρα δεν παίρνει μπροστα - εχω κινηθεί μέχρι +2 βαθμούς κελσίου, δεν ξέρω πιο κάτω.

Στα mercedes που ξέρω σίγουρα έχει PTC (ηλεκτρική αντίσταση ) που ζεσταίνει το νερό (αντιψυκτικό) για το καλοριφέρ.
Έχει κι άλλο PTC για να ζεσταίνει το νερό της μπαταρίας όταν χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#857095 PTC θερμαντήρα ή αντλία θερμότητας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#857096 Σίγουρα δεν θα επιτρέπεται ν'ανοίξεις το θερμικό μοτέρ για να ζεσταθείς, γιατί δεν θα ήσουν με τίποτε κάτω από <50mg CO2. Αυτό που λέει ο drdino.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#857159 Τα PTC δεν είναι το ίδιο αποδοτικά με τις αντλίες θερμότητας (PTC είναι στο 100%, η αντλία λογικά πάνω από 250% στην χειρότερη), τα χρησιμοποιούν επειδή είναι φθηνότερα υποθέτω και επειδή είναι καλύτερα σε κρύα κλίματα;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#857172 Στο yaris πάντως αν πέσει η θερμοκρασία του νερού παίρνει μπρος η μηχανή για το προφανές. Σε ταξίδι δεν το παίρνεις χαμπάρι βέβαια μιας και δουλεύει το θερμικό έτσι κι αλλιώς, εντός πόλης όμως που σέρνεσαι θα πάρει μπρος ακόμα και όταν η μπαταρία έχει επάρκεια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#869789 https://www.autoblog.gr/2024/07/29/i-to ... -elastika/

Η Toyota αρνείται την κάλυψη της εγγύησης για το GR Corolla που πήρε φωτιά, ισχυρίζεται ότι δεν είχε κατάλληλα ελαστικά

Ακόμη και αν το νόμιμο όριο ταχύτητας το επιτρέπει, το αυτοκίνητο δεν πρέπει να οδηγείτε πάνω από 85 μίλια/ώρα, εκτός και εάν το όχημά διαθέτει ελαστικά υψηλής ταχύτητας.

Ντίμης -->
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#869803 περιεργα μας τα λενε...
μπα και φοραγε τιποτα χιονολαστιχα? αν και σε αυτα υπαρχουν μεγαλοι δεικτες ταχυτητας.