Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#85351 ↑
Μεγάλη επιτυχία. Μοτεράκλα. :shifty:

Πόσο να απέχει η θάλασσα από το εργοστάσιο να πάνε να πέσουνε μέσα κάποιοι να ησυχάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#91118 για τον ΒΕΑΜS
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#91214 :thumbsup: για το βίδεο
:thumbsdown: για το σήμερα της εταιρείας.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#91239 Έχω φέρει το Yaris για έναν έλεγχο σχετικά με μια ανάκληση (btw έχει βγει από 25/11/2014 και καμία ειδοποίηση μέχρι τώρα. Μόνος μου το βρήκα και πήρα τηλέφωνο και μου λένε ναι, φέρτε το, πρέπει να το κοιτάξουμε...) και χαζεύω τα αμάξια στην έκθεση. Εχθές το βράδυ χάζευα σε ρενω και είχε ένα Clio diesel αυτόματο 17500 και μου φάνηκε σχετικά τσιμπημένο. Πως αναθεωρείς άμεσα όμως όταν βλέπεις Yaris 1.33 cvt να το κοστολογούν 18640....

< G μου
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#91523 Μήπως μπερδεύτηκες Mark ? :hmmm:
Επειδή μου έκανε εντύπωση, κοίταξα κατάλογο
και μάλλον λες το υβριδικό, το οποίο με εκπτώσεις
και λοιπά βγαίνει στα 17.800 στην κορυφαία έκδοση.

Πολύ ανταγωνιστική πλεον η τιμολόγηση θα έλεγα.Το diesel βγαίνει χαμηλότερα όπως και το 1.33 βενζίνης.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#91550 Όχι. Ήταν η καλύτερη έκδοση του 1.33 cvt. Με ζάντες, προβολάκια, αυτόματο κλιματισμό κλπ. Έγραφε τιμή εκθέματος. Μάλλον ήταν αρχική τιμή με μεταλλικό χρώμα χωρίς εκπτώσεις και απόσυρση. Αλλά όπως και να έχει μου φαίνεται πανάκριβο.

Edit: στον κατάλογο έχει μια έκδοση lounge plus cvt με τιμή 17775. Βάλε μεταλλικό χρώμα, τα έξοδα (ίσως και το navi, δεν ξέρω αν το έχει στάνταρ ή το χρεώνει όπως παλιότερα) και κάπως έτσι βγαίνει.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#91574 Επανέρχομαι στο βίντεο που ανέβασε ο dim τώρα που έχω λίγο χρόνο.
Πέρα από το memory lane του πράγματος :inlove:, θα σταθώ σε δυο σημεία για να βγάλω τρία καράβια χολή για τις κωλόγριες που παίρνουν αποφάσεις στην Ιαπωνία.
Ο θείος στο βίντεο, όταν μιλάει για το προτζεκτάκι ΤS 650 (στηριγμένο πάνω στο LS 460 το οποίο είναι ένα απίστευτα καλό αυτοκίνητο) λέει το εξής ωραίο: "We could easily be Toyota's AMG. Easily..." :metalo:
Δύο φορές το είπε το easily, αλλά οι μπαταρίες για τα ακουστικά βαρηκοίας στη Ναγκόγια είναι παλιές και δεν έχει ανοίξει Γερμανός ακόμα εκεί κοντά. (whatever x 10)
To όχημα έβγαλε για πλάκα 650 άλογα έπιασε και τα 322χλμ και όπως ο θείος είπε, άνετα το μοτέρ πήγαινε και στα 750 :superman: .
Σιγά το νέο θα μου πει κανείς και θα έχει δίκιο. Λες και δεν τα είχαμε δει αυτά τα νούμερα παλιότερα από τις γνωστές σειρές με τις μοτεράκλες :inlove: .
Μόνο που όσο δίκιο και να έχουμε όλοι, το όχημα έμεινε προτζεκτάκι, το LF-A :inlove: :inlove: βγήκε μετά χιλίων κόπων και βασάνων και απλώς για να είχαμε να λέμε και να κλαίμε και μετά οι κωλόγριες, αλλάξανε πλευρό γιατί στην άλλη μεριά του μαξιλαριού παίζει καουμπόικο έργο :lol:

Είμαι βέβαιος, πως θα αρχίσανε να λένε τα γνωστά παλαβά του τύπου, "Ποιος θα το πάρει΄;" "και είναι ακριβό" "και που θα το πουλήσουμε;" και ποιος θα το σερβίρει;" και άλλες τέτοιες πίπες :thumbsdown: .
Ακριβώς τις ίδιες φοβικές και εσωστρεφείς πίπες που λέγανε τα τσακάλια της Τογιότα Ελλάς το μακρινό 91 όταν τους προτάθηκε να εισάγουν το Στάρλετ το EP-82 στην έκδοση GT.
Δυο χρόνια μετά που η Φίατ έφερε και πούλαγε καραβιές το δικό της GT, κατάλαβαν την uber |λογοκρισία| που τους έδερνε από την καλή και από την ανάποδη.
Φαίνεται μάλιστα πως κάναμε και εξαγωγή αυτής της |λογοκρισία| από εδώ στα κεντρικά. Ήρθε μετά και η Φουκουσίμα και έδεσε το γλυκό. Η ανοησία χτύπησε κόκκινα.
Ο καημένος ο θείος λέει πως είναι από το 1977 στην Τογιότα. Το βίντεο, είναι γυρισμένο σε ένα χώρο που είναι παρκαρισμένα τα περισσότερα από τα καλύτερα αγωνιστικά της φίρμας.
Ο τύπος είναι απίθανος στον τρόπο που λέει πως, "τώρα δουλεύουμε πάνω στο Γιαράκι για να ξαναγυρίσουμε στα ράλλυ κλπ κλπ". Σα να μασάει δηλητήριο, ανακατεμένο με κινίνο και υγρά φρένων :lol: .
Ε βέβαια. Όταν γύρω σου είναι παρκαρισμένες Κορόλλες και Σέλικες το να λές πως θα κατέβεις στα ράλλυ ξανά με τα Γιαράκια είναι κάπως :thumbsdown: .
Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτά τα νεκροζώντανα που τρέχουν την εταιρεία;
Όταν έχεις θάψει τα τρία βαρύτερα ονόματα στην ιστορία σου (Κορόλλα, Σέλικα και Σούπρα) και δεν διανοείσαι να τα ξαναβγάλεις, δεν εκπλήσσομαι καθόλου που θα κατέβεις να τρέξεις με Γιαράκια.
Σας εύχομαι η επιστροφή σας να είναι τόσο επιτυχημένη όσο και του Αρτέμη :svivhaha: στη Μακλάρεν.
Ψόφο χρηματόδουλα λογιστάκια της συμφοράς :twisted:

Και για να μην ξεχνιόμαστε, δείτε ρε τέζα ηλίθιοι και αρρωστημένοι με τα γεν τι μπορούν να βγάλουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στα εργοστάσια σας όταν δεν τους πρήζετε τα παπάρια με τα γαμωλεφτά.

:inlove: :inlove:

YΓ
Στο διάολο άλλη μια φορά.... :twisted:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91603 Μια παρατηρηση η Corolla ζει και βασιλευει εκτος Ευρωπης που παντα επαιζε μπαλα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Mark έγραψε:Όχι. Ήταν η καλύτερη έκδοση του 1.33 cvt. Με ζάντες, προβολάκια, αυτόματο κλιματισμό κλπ. Έγραφε τιμή εκθέματος. Μάλλον ήταν αρχική τιμή με μεταλλικό χρώμα χωρίς εκπτώσεις και απόσυρση. Αλλά όπως και να έχει μου φαίνεται πανάκριβο.

Edit: στον κατάλογο έχει μια έκδοση lounge plus cvt με τιμή 17775. Βάλε μεταλλικό χρώμα, τα έξοδα (ίσως και το navi, δεν ξέρω αν το έχει στάνταρ ή το χρεώνει όπως παλιότερα) και κάπως έτσι βγαίνει.

Είδες παλιές τιμές και προ εκπτώσεων.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
mirage έγραψε:Μια παρατηρηση η Corolla ζει και βασιλευει εκτος Ευρωπης που παντα επαιζε μπαλα.

Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω με το "θάψανε".
Όταν έβγαινε καινούρια Κορόλλα κάποτε, ήταν πολύ μεγάλα νέα και όχι όπως τώρα που είναι συμπληρωματική στο Άουρις. Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε όταν ήθελε κάποιος να ασχοληθεί με τους αγώνες, η πρώτη σκέψη ήταν ή Στάρλετ ή Κορόλλα.
Γιατί μπορούσες να βρεις ότι ήθελες και να βάλεις απάνω ότι απαιτούσε η περίσταση και να τα ψωνίσεις από την εταιρεία. Το ότι ζει και βασιλεύει ως εταιρικό αυτοκίνητο ή ως νοικιάρικο δε μου λέει απολύτως τίποτα.
Όλο το προηγούμενο ποστ, το έκανα για να δείξω τον τρόπο με τον οποίο κυριάρχησε πια στην Τογιότα η εύκολη λύση. Πως κυριάρχησε η άποψη του να πιάσουμε εκείνο το κομμάτι της αγοράς (τεράστιο είναι η αλήθεια), που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το αυτοκίνητο όσο ενδιαφέρεται και για το καινούριο ψυγείο που θα πάρει.
Και ούτε παραμυθιάζομαι με αναβιώσεις χατσιρόκου. Ακόμα και εκεί για να το ζυγίσουνε σωστά και καλά, πήραν και έβαλαν μπόξερ κινητήρα από Σουμπαρού.
Στην ορίτζιναλ χατσιρόκου το μοτέρ το έβαζες σε όποια Κορόλλα της ίδιας σειράς ήθελες. Και ήταν Τογιότα.
Δες τη φιλοσοφία πίσω από το LF-A. Εκεί που κατάφεραν όταν τους άφησαν, να φτιάξουν V-10 πιο μαζεμένο από V-8 και να τον τοποθετήσουν τόσο χαμηλά που οι εκκεντροφόροι να είναι σε επίπεδο ύψους πιο κάτω από την πάνω μεριά της ζάντας.
Εκεί γιατί δεν πήγαν να πάρουν κανένα έτοιμο μοτέρ; Γιατί δεν διάλεξαν τις εύκολες λύσεις;
Και τέλος όταν είσαι Τογιότα και αποφασίζεις να γυρίσεις στα χώματα από τα οποία δεν έπρεπε να φύγεις ποτέ, δεν πας να το κάνεις με το Γιαράκι ως κεντρικό αυτοκίνητο.
Δηλαδή να δώ σε ειδικές αυτό
Εικόνα

και να κάνω τι; Να ψαρώσω, να θαυμάσω, να τρέξω να πάρω Γιάρις;

Όταν έχω δει αυτά ;
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Ούτε καν θα ασχοληθώ είναι η απάντηση.
Άβαταρ μέλους
By Mark
georgetz έγραψε:

Ώχου... Τιμές προ εκπτώσεων, ναι. Το γράφω προηγουμένως. Παλιές όμως όχι.
Στο car configurator στο site τους αυτή τη στιγμή βγαίνει 18225€ με μεταλλικό χρώμα . Υποθέτω λοιπόν πως τα υπόλοιπα μέχρι τα 18640 κάτι που έγραφε το ταμπελάκι είναι είτε τα έξοδα είτε κάποια χρέωση για το navi. Έπρεπε να το βγάλω φωτογραφία, αλλά που να φανταζόμουν πως θα χρειαζόταν... Αν τύχει κάποιος να πάει μια επίσκεψη στον Γιαννίτσα μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Παρεπιπτόντως, η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί στα νέα της μοντέλα είναι ότι πιο άσχημο έχω δει από την Toyota. Κυρίως το Aygo αλλά και το facelift Yaris πλέον δεν βλέπονται. Κρίμα, πολύ κρίμα.

+οο επίσης σε όσα γράφει ο BEAMS.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#91647 Δυστυχώς το τι καταφέρνει μια εταιρεία στους αγώνες έχει ελάχιστη συνεισφορά στις πωλήσεις της φίρμας..
Παραδείγματα άπειρα: Lancia ,Peugeot,Michelin,pirelli.
Και η nissan έθαψε το 200sx και η mazda το 323GTR που στο κάτω-κάτω είχαν περισσότερα να προσφέρουν σε χαρακτήρα και οδική συμπεριφορά.
Η celica σήμερα θα μπορούσε να συναγωνιστεί ένα megane sport ή μια coupe bmw ;
Το πολύ-πολύ να κονταροχτυπιόταν με το RCZ της Peugeot που είδαμε πόσο πουλάει στην Ελλάδα αν και 1600άρι.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Mark έγραψε:
georgetz έγραψε:

Ώχου... Τιμές προ εκπτώσεων, ναι. Το γράφω προηγουμένως. Παλιές όμως όχι.
Στο car configurator στο site τους αυτή τη στιγμή βγαίνει 18225€ με μεταλλικό χρώμα . Υποθέτω λοιπόν πως τα υπόλοιπα μέχρι τα 18640 κάτι που έγραφε το ταμπελάκι είναι είτε τα έξοδα είτε κάποια χρέωση για το navi. Έπρεπε να το βγάλω φωτογραφία, αλλά που να φανταζόμουν πως θα χρειαζόταν... Αν τύχει κάποιος να πάει μια επίσκεψη στον Γιαννίτσα μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Παρεπιπτόντως, η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί στα νέα της μοντέλα είναι ότι πιο άσχημο έχω δει από την Toyota. Κυρίως το Aygo αλλά και το facelift Yaris πλέον δεν βλέπονται. Κρίμα, πολύ κρίμα.

+οο επίσης σε όσα γράφει ο BEAMS.

Γιατί έτσι? :-\

Σου εξηγώ με απλά παραδείγματα οτι η τιμή δεν είχε αναθεωρηθεί, δεν είχε
σίγουρα τις τελευταίες εκπτώσεις.Τι να κάνω μια άχρηστη φωτό ? :-D

Το site επίσης παρουσιάζει απόκλιση γιατί δεν περιλαμβάνει τις εκπτώσεις ,το λέει
κιόλα ενώ είναι πολύ πιθανό να μην έχει τις πλεον ενημερωμένες τιμές π.χ
το υβριδικό έχει υποστεί γενναία έκπτωση.

Για όσα λέει ο Μικές,πολύ σωστά κι ωραία αλλά συνεχίζουμε να μένουμε
σε δεινόσαυρους σε μια εποχή που εξελίσσεται τάχιστα και
όποιος μένει πίσω,δεν επιβιώνει.

Εξασφάλισε πρώτα την επιβίωση και τα άλλα μπορεί να έρθουν.
Το LFA βγήκε στα χρόνια μας και με τον υπάρχων πρόεδρο,
περισσότερες πιθανότητες έχεις να δεις τέτοια απο δω και πέρα
παρά παλαιότερα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#91677 Πάντως για WRC ενδεδειγμένο σαν μέγεθος είναι το Γιαρακι...

Nokia 730 & Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Mark
georgetz έγραψε:Γιατί έτσι? :-\

Σου εξηγώ με απλά παραδείγματα οτι η τιμή δεν είχε αναθεωρηθεί, δεν είχε
σίγουρα τις τελευταίες εκπτώσεις.Τι να κάνω μια άχρηστη φωτό ? :-D

Το site επίσης παρουσιάζει απόκλιση γιατί δεν περιλαμβάνει τις εκπτώσεις ,το λέει
κιόλα ενώ είναι πολύ πιθανό να μην έχει τις πλεον ενημερωμένες τιμές π.χ
το υβριδικό έχει υποστεί γενναία έκπτωση.

Πάμε ξανά.
Όλες οι φίρμες έχουν τιμές καταλόγου. Αυτή είναι η αρχική τιμή, που θα δεις επίσημα στο site τους και στις πίσω σελίδες των περιοδικών. Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αγορά φυσικά και θα σου κάνουν ένα σωρό εκπτώσεις ανάλογα με το στόχο που έχουν κλπ συν την απόσυρση. Δεν βλέπω όμως τι νόημα έχει να μου λες πως οι τιμές αυτές δεν είναι ενημερωμένες και δεν περιλαμβάνουν τις εκπτώσεις. Ξεκαθαρίζουμε πως μιλάμε για την αρχική τιμή της πληρέστερης έκδοσης του Yaris. Που πιθανώς να μην είναι ούτε το 10% των αυτοκινήτων που θα πουληθούν.

Από εκεί και πέρα έκανα λόγο για το ότι μου φάνηκε ακριβή η αρχική τιμή των 18,5 χιλιάδων για αυτό που σου δίνει. Και συγκριτικά είπα πως ένα Clio 1.5 dci με τον ίδιο εξοπλισμό (αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ, προβολάκια, οθόνη με gps, ζάντες 16", CC κλπ κλπ) με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, μου φάνηκε αρχικά τσιμπημένο στα 17500(πες 18,5 αρχική και αυτό για να είμαστε δίκαιοι μιας και η χαμηλότερη τιμή είναι με απόσυρση). Ωστόσο το γεγονός ότι το τελευταίο υπερτερεί αναμφίβολα σε κινητήρα και κιβώτιο, και ίσως (με επιφύλαξη καθώς δεν έχω εμπειρία από facelift yaris) σε ποιότητα κύλισης, με κάνουν να βλέπω το toyota ακόμα περισσότερο υπερβολικό στην τιμολόγηση. Α, και μάλιστα το ένα έχει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και το άλλο 3.

Το υβρίδιο, για μένα πάντα, είναι κάτι εντελώς ανούσιο που δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης στη γκάμα αν δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που κάνουν τουλάχιστον περί τα 30.000 χλμ ετησίως αποκλειστικά στην πόλη. Ναι, το τιμολογήσανε λίγο καλύτερα μετά το facelift, αλλά και πάλι είναι αρκετά ακριβότερο από το diesel το οποίο είναι αλλού σαν αυτοκίνητο. Μόνο που δεν είναι αυτόματο.

Αν και παλιότερα θεωρούσα τον εαυτό μου τογιοτάκια, πλέον έχω ξενερώσει αρκετά και με την ίδια τη μάρκα και τις επιλογές της, αλλά και με το γεγονός πως το after sales δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο αυτό που ήταν κάποτε και είχε τόσο καλή φήμη στη χώρα μας.