Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#841018 Και πως προκύπτει η πιο κοντινή απόσταση μεταξύ των;
Να υποθέτουμε τίποτα μικροεπαφές; Καθότι τα περισσότερα εισαγωγής ατρακάριστα, αβάδιστα, αβίαστα, δεν θα μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BARHonda έγραψε:https://youtu.be/OEkWrAMSV_4?si=ZB81Z3TfRZf-7ZqQ

dimviii έδινες στον Misha τη μαζουτιέρα να σε πάει ένα γύρο στο Ring?

Τι διάολο είναι αυτό που τρίβεται? Το λάστιχο στο θόλο?

γιατι να το δωσω στον Μισα,δν ειναι καλυτερα να λιωσω λαστιχα/φρενα εγω που τα πληρωσα? :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#843230 Αν ειχα καλο αμαξι δεν του το εδινα με τιποτα. Μου φαινεται πολυ γελοιο σκηνικο που καθεται ο ιδιοκτητης στο λαθος καθισμα και ξεκαβλωνει ο αλλος με την οδηγηση και χωρις κοστος (μαλιστα βγαζει και φραγκα απο τα βιντεακια).

Απλα αν πηγαινα ποτε στην πιστα θα φροντιζα να την εχω λιωσει πρωτα σε κανεναν εξομοιωτη για να τη μαθω, ωστε να μπορω να παω ταπα μετα απο 2-3 αναγνωριστικα γυρακια. Γιατι ειναι και μεγαλη πιστα και δε μαθαινεται ετσι ευκολα.

Το παλικαρι σιγουρα εχει χερακι, αλλα δεν ξερω ακριβως ποσο... Το μονο σιγουρο ειναι οτι ξερει απεξω την πιστα και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#843244 Θα αλλάξω λίγο την ερώτηση. Αν αντί για τον Μίσα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν ή ο Φερνάντο Αλόνσο ή ο Λούης Χάμιλτον ή ο Κώστας Πατσουρέας ή ο Nikos! ή ο Βασίλης Σαρημπαλίδης;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Θα αλλάξω λίγο την ερώτηση. Αν αντί για τον Μίσα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν ή ο Φερνάντο Αλόνσο ή ο Λούης Χάμιλτον ή ο Κώστας Πατσουρέας ή ο Nikos! ή ο Βασίλης Σαρημπαλίδης;

Στους οδηγους Φ1 ισως και να το εκανα, ισα ισα για την περιεργεια.

Στους υπολοιπους με τιποτα. Δεν εχω καμια περιεργεια και ειμαι σιγουρος οτι δε θα ζησω κατι το εξωπραγματικο που δε μπορω να κανω μονος μου.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Giuseppe Busso έγραψε:ο Βασίλης Σαρημπαλίδης;

Ουτε
Εικόνα
δεν θα έδινα σε αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
George_Prix έγραψε:Το παλικαρι σιγουρα εχει χερακι, αλλα δεν ξερω ακριβως ποσο... Το μονο σιγουρο ειναι οτι ξερει απεξω την πιστα και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

+1000

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας τα αυτοκίνητα που κυνηγά και προσπερνά με το Clio!

Επίσης, θα μπορούσε κάποιος να κάνει μια γύρα με τον Misha και να μπει και μόνος του να το χαρεί όσο αντέχει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:Αν ειχα καλο αμαξι δεν του το εδινα με τιποτα. Μου φαινεται πολυ γελοιο σκηνικο που καθεται ο ιδιοκτητης στο λαθος καθισμα και ξεκαβλωνει ο αλλος με την οδηγηση και χωρις κοστος (μαλιστα βγαζει και φραγκα απο τα βιντεακια).

Απλα αν πηγαινα ποτε στην πιστα θα φροντιζα να την εχω λιωσει πρωτα σε κανεναν εξομοιωτη για να τη μαθω, ωστε να μπορω να παω ταπα μετα απο 2-3 αναγνωριστικα γυρακια. Γιατι ειναι και μεγαλη πιστα και δε μαθαινεται ετσι ευκολα.

Το παλικαρι σιγουρα εχει χερακι, αλλα δεν ξερω ακριβως ποσο... Το μονο σιγουρο ειναι οτι ξερει απεξω την πιστα και αυτο ειναι πολυ σημαντικο.

Αυτό ακριβως.
Εάν θα το έδινα,θα το έδινα μόνο σε κάποιον από τον οποίο θα είχα να μάθω κάτι.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#843376 Τι ειναι αυτος ο τυπος τελοσπαντων και μου εμφανιζεται και στο γιουτουμπ ολη την ωρα? Του πανε και τις γκομενες τους να τις περασει ενα χερακι? Ρε τι λετε
Άβαταρ μέλους
By glf
BARHonda έγραψε:Τι διάολο είναι αυτό που τρίβεται? Το λάστιχο στο θόλο?

Ναι. Αφού το έχει τέρμα χαμηλωμένο, δεν έχει καθόλου διαδρομή η ανάρτηση να δουλέψει.

Ο mischa ξέρει την πίστα απέξω έχει τέλειες γραμμές και φρένα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
BARHonda έγραψε:Πάνω που λέω ότι έχει πιο κοντό γρανάζωμα από αυτό που έχω στο δικό μου και ψάχνω νετ πέφτω στο εξής:

Εικόνα
Εικόνα

6ταχυτο το Μεγκάν, 7τάχυτο το Alpine

Εκπλήσσομαι που μπήκαν στον κόπο οι Γάλλοι να φτιάξουν 2 διαφορετικά αυτόματα κιβώτια και δεν χρησιμοποιήσανε το ίδιο

Στου Megane εν τω μεταξύ τι άκυρο είναι αυτό που βλέπω από 4η σε 5η, το ratio της 5ης μεγαλύτερο από αυτό της 4ης?

.
Θεώρησα κ εγώ ότι ένα μέρος αυτής της επιτάχυνσης που νιώθεις οφείλεται στο ότι θα είναι κοντό το σαζμαν .
Εντάξει δεν είναι πύραυλος , ούτε υπέρ αυτοκίνητο αλλά δείχνει να επιταχύνει από στροφή σε στροφή πολύ όμορφα κ γρήγορα .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#850774 πριν μερικες μερες πηγα και αλλαξα στο λευκο κλιο ιμαντα χρονισμου ιμαντα ερκοντισιον τεντωτηρες και τρομπα νερου.
ο ιμαντας χρονισμου ηταν DAYCO και ο ερκοντισον MITSUBOSHI αμφοτεροι made in japan :metalo:
τρομπα νερου μαμα ηταν GMB (made in Japan)
https://www.gmb.jp/en/corporate/about_gmb/history.html
ολα βγηκαν σαν καινουρια.Δεν υπηρχε το παραμικρο ραγισμα σε καποιον ιμαντα ,και ο τεντωτηρας και η τρομπα σφιχτα τα ρουλμαν χωρις τζογους κλπ.
Αλλαχθηκαν σε 6.5 ετη και 99,500 χλμ(η ρενω συστηνει στα 6 ετη η 150κ χλμ)
μπηκε ενα κιτακι που εχει η Gates(πρωτη τοποθετηση σε ιμαντα στα ρενω) με ιμαντα τεντωτηρα τρομπα νερου.
https://onparts.gr/renault/clio-iv-2012 ... -kp15675xs
Παραφλου γνησιο ρενω .
Προσοχη εχει αλλαξει και δεν υπαρχει πλεον το GLACEOL RX TYPE D.Εχει αλλαξει με το GLACEOL TYPE E LDR ,και το χρωμα του ειναι απο κιτρινο φωσφορουχο που ηταν,σε μπλε/οινοπνευματι.
Αλλαξα και βαλβολινες στη μεταδοση ,αν και η ρενω λεει οτι ειναι lifetime.
Εβαλα τις elf 75w NFX GL-4.
https://www.theloladia.gr/el/75w/elf-tr ... RUQAvD_BwE
Δεν ειδα καποια διαφορα στο κουμπωμα ειτε στο ζεστο ειτε στο κρυο.
Δεν ειχε βεβαια και καποιο θεμα πριν,απλα για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
Καθαρισαμε και πισω φρενα ,σφιξαμε χειροφρενο,βαλαμε και γρασσακι σε ενα σημειο ,γιατι εκανε ενα θορυβο οποτε αφηνες το φρενο και ειμαστε ετοιμοι .
Επισης εβγαλα τα τακακια και καθαρισα πειρους εμπρος δαγκανων,και τους εβαλα γρασσο σιλικονης,μαζι με παστα της ate, για το πισω μερος των τακακιων και εκει που εδραζονται τα τακακια στη δαγκανα. Δεν καναμε κατι ομως γιατι εξακολουθω να εχω κατι ψιλοτριγμους σε πολυ χαμηλες ταχυτηυτες.Βασικα μολις παει να ακινητοποιηθει.
Στα 16κ χλμ οι δισκοι εχουν εμφανες νυχι :thumbsdown: και τα τακακια τα βλεπω στη μεση :thumbsdown:
Δισκοι και τακακια γνησια ρενω,αλλαχθηκαν πριν φορτωθει το αυτοκινητο στη αυτοκινηταμαξα για να το παραλαβω.
την επομενη φορα παμε για brembo δισκους και τακακια.Διαβαζω σε Ιταλικα φορουμ οτι βγαζουν γυρω συα 60κ χλμ με αυτα,κανουν και τα μισα χρηματα. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#850837 Είδα εχθές από κοντά το ανανεωμένο Clio. Τα δικά σου πολύ πιο όμορφα! :thumbsup: