- 31 Μάιος 2026, 03:35
Είναι προφανές ότι η Ferrari δημιούργησε μια Ferrari για όσους δεν είναι Ferraristi. Μάλιστα ο Vigna (CEO) δήλωσε ότι απευθύνονται σε άλλο κοινό, σε όσους έχουν ηλεκτρικά και ενδιαφέρονται για αυτά. O δε Galliera (Marketing Mgr) κάλεσε τους τυπικούς πελάτες να μην την αγοράσουν, γιατί δεν είναι για αυτούς. Είναι αυτή η σωστή στρατηγική ή θα υποβιβάσει την μάρκα; Προσωπικά νομίζω ότι είναι λάθος, αλλά ως τώρα καλά τα πάνε στα οικονομικά οι μανατζαρέοι της Ferrari. Ο Enzo πάντως όταν έβγαλε την Dino V6, δεν έβαλε το Cavallino Rampante πάνω της, αλλά την πούλησε με το όνομα-υπογραφή του εκλιπόντος γιου του.
Σε φιλοσοφικό επίπεδο, έπρεπε η Ferrari να βγάλει ηλεκτρικό τώρα; Έτσι νόμιζε μάλλον, καθώς όταν ξεκίνησε το project, η ΕΕ επέμενε στην απαγόρευση των ΜΕΚ ως το 2035, πράγμα που ευτυχώς άλλαξε από τότε. Ίσως στο μέλλον αυτή να είναι η Ferrari που θα δείχνουν στα μουσεία αυτοκινήτων, ως το μεγάλο πείραμα της Ferrari. Ένα είναι σίγουρο όμως, το τόλμησε (καλώς ή κακώς).
Προσωπικά (όχι ότι μετράει η γνώμη μου) την θεωρώ μια σχεδιαστική αηδία. Είμαι βέβαιος όμως ότι στον δρόμο θα είναι ριζοσπαστική και θα προσφέρει στην οδήγηση πράγματα που δεν προσφέρουν άλλα ηλεκτρικά super-GTs (γιατί εκεί συγκαταλέγεται, δεν είναι supercar). Μένει να αποδειχθεί βέβαια αυτό, αλλά από τις τεχνολογίες που ανακοίνωσαν αυτό διαφαίνεται.