Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#468467 Τα κορεάτικα είναι το ίδιο αμάξι με άλλη εμφάνιση. Λίγη προσοχή όμως με το αυτόματο: είναι σκυλί μαύρο μεν, αλλά με το 1000άρι μοτέρ μπορεί να είναι πολύ αργό. Οπωσδήποτε δοκιμή! :rtfm:
Το Twingo θα πάει αέρα-πατέρα, με αυτό το μοτέρ και αυτό το κιβώτιο. Επιπλέον, είναι το μόνο με τουρμπομοτέρ και μάλιστα από τα πολύ καλά. Μόνον και μόνον γι' αυτό, αξίζει να το δείτε.
Ο χώρος αποσκευών είναι το μεγάλο θέμα, οπωσδήποτε δοκιμή και εκεί με το καρότσι.

Μεταξύ Hyundai και ΚΙΑ, το δεύτερο λόγω εγγύησης (και εμένα μου φαίνεται και πιο όμορφο επίσης).
Θεωρώ πως τα κορεατάκια αξίζουν με χίλια σε αυτή την κατηγορία, τα ευρωπαϊκά, είναι πιο πίσω.
Το Twingo θα το επέλεγα ΜΟΝΟΝ με αυτό το συνδυασμό μοτέρ-κιβωτίου, όχι με τα άλλα που σέρνεται.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#468468 Το 1.2 στο 108 το σκέφτομαι λόγω της (όποιας) παραπάνω ροπής. Αλλιώς δεν είναι τα 14 άλογα που θα κάνουν τη διαφορά. Είχα το 500αρι με 69 άλογα και υπήρχαν περιπτώσεις ανηφόρας που ανέβαινε δεν ανέβαινε με 1η. Τα χλμ επίσης είναι ζήτημα να ξεπερνάνε τα 300-400 το μήνα, επομένως η κατανάλωση είναι απολύτως αδιάφορη. Ας καίει και 9αρια. Αντίστοιχα δεν έχει νόημα να κοιτάξουμε και πετρέλαιο που θα έλυνε το θέμα της ανύπαρκτης ροπής.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Deleted User 1 έγραψε: πετρέλαιο που θα έλυνε το θέμα της ανύπαρκτης ροπής.

Mπα, και αυτό ψοφίμι θα ήταν κάτω από 2.000rpm
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#468473 Στην εξίσωση πρέπει να βάλεις τα διαφορετικά κιβώτια: το 108 έχει το ρομποτικό της Toyota νομίζω, που στην πόλη αν δεν το βάζεις στο νεκρό, φθείρει τον συμπλέκτη. Επιπλέον δεν είναι τόσο ομαλό. Δεν συγκρίνεται με τον μετατροπέα ροπής των κορεατών (που αν αφήσεις το πόδι από το φρένο, τσουλάει εμπρός, πολύ πιο άνετο στο μποτιλιάρισμα), ή με το διπλοσύμπλεκτο του Twingo (πολύ πιο γρήγορες αλλαγές, δεν φθείρει τον συμπλέκτη όπως το ρομποτικό).
Αν τα κορεατάκια δεν σέρνονται, εγώ εκεί θα πήγαινα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, είναι και φθηνά. Αλλά μόνον αν δεν έβγαινε ποτέ από την πόλη. Αν το ήθελα και για κανένα κοντινό ταξίδι, τότε Twingo λόγω μοτέρ, σασμάν και επιδόσεων (επίσης το βρίσκω και πιο όμορφο).

Αν η Renault είχε μυαλό, θα είχε βγάλει μια έκδοση Twingo RS Alpine, με το μοτέρ 1.2 turbo και απενεργοποιούμενο ESP, και φαρδύτερα φτερά πίσω όπως το Renault 5 Turbo!
:s_biggrin :s_shout
Εικόνα

Αλλά είναι μπαγλαμάδες αυτοί οι γάλλοι, αφήνουν την Mercedes να πάρει όλο το χαρτί με την Brabus! :svivhaha:
Εικόνα
http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 16-review/
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
rocsta έγραψε:

Καμία σχέση στο πως κινείται ένα i20 πχ με το 1.1d σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης. Τάφοι και τα δύο μεν αλλά το ντίζελ είναι μεγάλη ευκολία για τον αμύητο που απλά θέλει να πατάει το γκάζι και το αμάξι να "φεύγει". Μιλάμε τώρα για περιπτώσεις οδηγών που όταν στροφάρει λίγο παραπάνω το αμάξι ρωτάνε με τρόμο "γιατί μουγκρίζει έτσι".
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Στην εξίσωση πρέπει να βάλεις τα διαφορετικά κιβώτια: το 108 έχει το ρομποτικό της Toyota νομίζω, που στην πόλη αν δεν το βάζεις στο νεκρό, φθείρει τον συμπλέκτη.

Eίσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ φανταζόμουν ότι τα ρομποτικά με πατημένο φρένο και 0 χαω θα βγάζουν την 1η.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Deleted User 1 έγραψε:
rocsta έγραψε:

Καμία σχέση στο πως κινείται ένα i20 πχ με το 1.1d σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης. Τάφοι και τα δύο μεν αλλά το ντίζελ είναι μεγάλη ευκολία για τον αμύητο που απλά θέλει να πατάει το γκάζι και το αμάξι να "φεύγει". Μιλάμε τώρα για περιπτώσεις οδηγών που όταν στροφάρει λίγο παραπάνω το αμάξι ρωτάνε με τρόμο "γιατί μουγκρίζει έτσι".

Ναι βρε, την ανηφόρα με 1η και 1500rpm πάλι με δυσκολία θα την ανεβαίνει, αυτό ήθελα να γράψω.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#468479 Το Πικαντο αξιζει ενα τεστ ντραιβ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rocsta έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Στην εξίσωση πρέπει να βάλεις τα διαφορετικά κιβώτια: το 108 έχει το ρομποτικό της Toyota νομίζω, που στην πόλη αν δεν το βάζεις στο νεκρό, φθείρει τον συμπλέκτη.

Eίσαι σίγουρος για αυτό; Εγώ φανταζόμουν ότι τα ρομποτικά με πατημένο φρένο και 0 χαω θα βγάζουν την 1η.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σε τελευταία μοντέλα, στα παλιότερα, δυστυχώς όχι, δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Σε όσα είχα οδηγήσει εγώ τουλάχιστον (500, C3, Smart).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#468489 13.990 τιμοκατάλογος 1,2 λιτρα βεζινα,ολοκαινουριο μοδελο,Κορεατης,150.000/7 χρονια εγγυηση εργοστασίου,χωρανε καρότσια.

http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... iaki-egisi
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#468491 Μεγάλο. Δε μας κάνει. Αποκλειστικά κατηγορία Α κοιτάμε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#468506 δλδ προτιμα να βαζει το καροτσι στο καθισμα του συνοδηγου από το να παρει καποιο μεγαλυτερο?
Γυναικες. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By TakisB
#470025 Καλημέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με ασφαλή και σβέλτα χιλιόμετρα!

... update (για όποιον ενδιαφέρεται) κωδικοποίησης αμορτισέρ Peugeot...

Οι κωδικοί
98 107 572 80 εμπρός αριστερά &
98 107 573 80 εμπρός δεξιά,
δίνονται πλέον από την μαμά Peugeot για όλα τα 307 (όλα τα αμαξώματα και όλα τα μοτέρια, από 1.4/75hp έως 2.0/180hp :dizzy: ). Πάλιωσαν τα μοντέλα και καταργούνται κωδικοί ανταλλακτικών... Φαίνεται πως με την πάροδο του χρόνου, έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε κράτημα όλα, ανεξαρτήτως ισχύος...

Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να στραφώ σε λύσεις εκτός PSA.
Bilstein, Koni και Vogtland ψάχνω...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#470029 Γιατί αποκλείεται εξαρχής να φόραγαν όλα τα ίδια αμορτισέρ για λόγους οικονομίας? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By TakisB
#470036 Δεν φόραγαν τα ίδια, γι΄ αυτό και είχα βάλει του δίλιτρου CC ( και ο drdino). Η κατάργηση κωδικών στα παλιά μοντέλα άρχισε πέρυσι, έμαθα σήμερα στο εξουσιοδοτημένο που πάω. Αν είχαν όλες οι εκδόσεις τα ίδια αμορτισέρ, θα είχαν και τον ίδιο κωδικό OEM ανταλλακτικού.