Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dstou
Το Yaris καλύτερο του fiesta... οκ

Τι πάει να πει καλύτερο? Εγώ ξέρω μόνο ότι κάτι είναι καλύτερο σε κάποιο τομέα, όποιος και να είναι αυτός. Π.χ. το Γιάρις πάει φίφα λωκό το Φιέστα σε χώρους και πρακτικότητα, άμα δεν σε ενδιαφέρουν αυτά προχωράς παρακάτω, αλλά είναι έτσι σε αυτό τον τομέα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dstou έγραψε:
Το Yaris καλύτερο του fiesta... οκ

Τι πάει να πει καλύτερο? Εγώ ξέρω μόνο ότι κάτι είναι καλύτερο σε κάποιο τομέα, όποιος και να είναι αυτός. Π.χ. το Γιάρις πάει φίφα λωκό το Φιέστα σε χώρους και πρακτικότητα, άμα δεν σε ενδιαφέρουν αυτά προχωράς παρακάτω, αλλά είναι έτσι σε αυτό τον τομέα.

Ήταν απάντηση σε αυτό....
MONMAN έγραψε:........... και ναι το χαζοyaris που ούτε test drive δεν καταδεχόμουν να κάνω είναι και γαμώ τα αυτοκίνητα!!

Fiesta, Polo, Clio καλά ήταν αλλά το yaris ήταν καλλίτερο και τελικά αυτό αγόρασα και σε λευκό χρώμα -πλυντηρίου- οι μύθοι πρέπει να συντηρούνται :roll:

Δηλαδή μπήκε κάποιος στο fiesta(δεν έχω αγοράσει ποτέ ford), μετά μπήκε στο yaris, τα οδήγησε ΚΑΙ τα δυο, και μετά αγόρασε yaris.....
ok :tomato:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#77844 Ο κάποιος έχει αγοράσει 2 ford (το ένα st) και τα yaris μου ήταν αδιάφορα- μέχρι το test drive!

Τα όσα λέω αφορούν τις diesel εκδόσεις , το fiesta πρέπει να επηρεάζεται από τον 1600 diesel που μάλλον είναι βαρύς και χαλάει την αίσθηση του αυτοκινήτου* , παραπάνω άλογα δε βγάζει ,πιο θορυβώδης από του yaris είναι ,5αρι σασμάν έχει ,ταμπούρα πίσω, το toyota είναι μπροστά σε πρακτικότητα ,χώρους ,εγγυήσεις ,μεταπώληση κλπ ,, εεε τι να κάνω παρωπίδες να βάλω επειδή είμαι fordάκιας ; αφού είναι καλλίτερο το ρημάδι !!

*αντίθετα το τρικύλινδρο ecoboost είχε πολύ καλλίτερη αίσθηση με τιμονάρα και όμορφο τράβηγμα θα ήταν η επιλογή μου αλλά σε 10 μήνες έχω ξεπεράσει τα 25000 χλμ όποτε....D4-D!
Άβαταρ μέλους
By dstou
πιο θορυβώδης από του yaris είναι

Αυτό είναι επίτευγμα, το Γιάρις διεκδικεί την πρωτιά σε αυτό τον τομέα, και είναι πολύ σοβαρός λόγος για να μην το αγοράσει κάποιος.
Kατά τα άλλα είναι πολύ σαφής η απάντηση του μονμαν στο γιατί προτίμησε το ένα από το άλλο. Ήταν, γι'αυτόν, καλύτερο, σε αυτούς τους τομείς. Ίσως όχι για κάποιο άλλο μέλος ή προφίλ χρήσης.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
iceman έγραψε:Και για να συνεισφέρω στην κουβέντα μολονότι δεν ειναι ίδια κατηγορία να πω ότι κατασκευαστικά και ως αίσθηση το ταπεινό diesel Yaris ειναι καλύτερο του best seller Qashqai. Τα εχω και τα δυο και το γράφω με πλήρη επίγνωση.

Αυτό μπορεί να ισχύει μόνο στην περίπτωση που κινείσαι σε δρόμο με στρώση ασφάλτου τραπεζίου μπιλιάρδου.
Οι αναρτήσεις του yaris είναι ωσαν να ξεχάσανε να του βάλουν αμορτισέρ , κάτι ξέρανε που το πρωτο-παρουσιάσανε στη Δανία. :iconcool:

MONMAN έγραψε:
γλιστερή έξοδος από αυτοκινητόδρομο,
απλώς βίδωσε κάτω χωρίς μπρουμούτισμα

Συμφωνώ και επαυξάνω , υπάρχουν όμως δρόμοι με λακούβες και σαμαράκια , You know ?
Αυτή η παράμετρος τους ξέφυγε => Ταμτάκος ( εδώ οι καλές πατάτες)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#78270 Kαταρχας ενα matiz 15ετιας, να παρεχει καλυτερη αποσβεση, καλυτερο ελεγχο αμαξωματος, απο ενα συγχρονο και αρκετα εξευρωπαισμενο Ιαπωνικο, οπως ειναι το νεο Yaris, (εφοσον και τα δυο θεωρουμε οτι ειναι απροβληματιστα σε τεχνικο επιπεδο) ειναι αδυνατο.

Να υποθεσω οτι το αυτοκινητο που αγοραστηκε, εχει τσεκαριστει ως προς την πιεση ελαστικων, εχει επιβεβαιωθει οτι εχουν βγει καποιες ασφαλειες που συνηθως φερουν στα ελατηρια των αναρτησεων τα φρεσκο-εκτελωνισμενα, αλλα και οτι εχει κανει τουλαχιστον μια 100αδα χλμ εχοντας δουλεψει αρκετα η αναρτηση, ακομα και με υψηλο φορτιο, δηλαδη να εχουν μπει και μετακινηθει συνολικα 4 ατομα.

Κατα τα αλλα, εχοντας διαβασει προηγουμενα σχολια, θα συμφωνησω οτι ΓΕΝΙΚΑ, το fiesta ειναι ενα καλυτερο αυτοκινητο οδηγικα, απο το Υaris, αλλα και συνολικα απο τον υπολοιπο ανταγωνισμο.
ΟΜΩΣ, αυτο δεν ισχυει για καθε περιπτωση, καθοτι ως γνωστων, ειδικα και με την ποικιλια που υπαρχει στην δυνατοτητα επιλογης κινητηρων, αλλα και σε μερικες περιπτωσεις και ως προς την διαμορφωση δυναμικων χαρακτηριστικων του εκαστοτε μοντελου, μπορει να υπαρχουν μικρες αλλα καθοριστικες αλλαγες που να διαφοροποιουν το τελικο αποτελεσμα.

Για παραδειγμα, το fiesta με τον (ελαφρυ) 1000αρη ecoboost δεν εχει αντιπαλο, και λογω του ελαφρυτερου μπροστινου συστηματος (σε σχεση ακομα και με το ψοφιο 1400αρη, ποσο μαλλον με τον 1.6 diesel...)
αλλλα και λογω της εκπληκτικης του αποδοσης.
Ιδανικα δε ειναι τα πραγματα, οταν μιλαμε για την 3θυρη sport εκδοση η οποια φερει και σκληροτερη αναρτηση, που ταιριαζει απολυτα στον εξαιρετικο οδηγοκεντεικο χαρακτηρα, χαρις το καλοζυγισμενο σε αισθηση τιμονι, και υπολοιπα χειριστηρια του.
Το αυτο ομως, δυστυχως ΔΕΝ ισχυει για το fiesta 1.6 diesel, που εχει εναν σημαντικα βαρυτερο κινητηρα, ο οποιος οχι μονο δυσχεραινει αισθητα την μπροστοβαρη κατανομη, αλλα και υπολειπεται αρκετα σε αποδοση-λειτουργια, του υπολοιπου ανταγωνισμου.

Εκει ακριβως μπαινει στο παιχνιδι ο ανταγωνισμος, που λεγεται clio 1.5 diesel 90ps, αλλα και yaris 1.4 D 90ps, με το clio να θεωρειται η καλυτερη, πιο οδηγοκεντρικη επιλογη, στην diesel εκδοση, αλλα και το yaris αντιστοιχα να αποτελει μια εξαιρετικη εναλλακτικη, με τον καταπληκτικο σε αποδοση κινητηρα του, το επισης κορυφαιο κιβωτιο ταχυτητων σε αισθηση-κλιμακωση, αλλα και γενικοτερα τα ευκολα-μαλακα χειριστηρια του, που διευκολυνουν στην καθημερινη μετακινηση, περα απο τους σημαντικα καλυτερους χωρους στην κατηγορια.
Επιπροσθετως το Yaris, απ' οσο γνωριζω, μπορει να διατεθει με λιγο πιο σφιχτη ρυθμιση αναρτησης απο την στανταρ, σε μια πιο σπορ εξοπλιστικα εκδοση, ανεξαρτητως επιλογης θυρων, σε αντιθεση πχ με το Fiesta.

Koντολογοις, θα ειχε ενδιαφερον, αφενως να μαθουμε ΠΟΙΑ εξοπλιστικη εκδοση εχει αγοραστει (με στανταρ σιδερενιες ζαντες και απλη αναρτηση? με ζαντες αλουμινιου και στανταρ αναρτηση? Ή με ζαντες αλουμινιου και σπορ αναρτηση?) , και ακομα περισσοτερο, ποιες ειναι οι προτεραιοτητες-προφιλ του οδηγου, σε οτι αφορα τα δυναμικα χαρακτηριστικα που θελει να εχει το αυτοκινητο του.
Προτιμα δηλαδη μια ανετη αναρτηση που να καταπινει σχεδον τα παντα, με αντιτιμο, μια παραχωρηση σε τυχον σπορτιφ αναζητησεις, ή μια πιο σφιχτη αναρτηση, που να απαιτει μεγαλυτερο συμβιβασμο σε οτι αφορα την ανεση των επιβατων?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#78299 Fyi το Fiesta βγαινει με 1.5 κινητηρα πλεον με εξαιρετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας. Οδηγικα μου αφησε παρα πολυ καλες εντυπωσεις σε σφιχτα B roads.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Fyi το Fiesta βγαινει με 1.5 κινητηρα πλεον με εξαιρετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας. Οδηγικα μου αφησε παρα πολυ καλες εντυπωσεις σε σφιχτα B roads.

Στην Ελληνικη αγορα, δεν εχουμε κλεισει ουτε ενα μηνα ομως με αυτο τον κινητηρα διαθεσιμο, και μιλαμε για μια προσφατη αγορα ετοιμοπαραδοτου, που εκανε ο Mousatos. Οχι για αυτοκινητο που ΘΑ παρει, και να το συζηταμε ως εναλλακτικη επιλογη, για το εαν ηταν καλυτερη ΤΟΤΕ, γιατι τοτε δεν ηταν διαθεσμο...
Εχει διαφορα...

Επιπλεον το fiesta, παρα το fl εχει στην αγορα αρκετα χρονια και θεωρειται ηδη γερασμενο αισθητικα.
Πχ το πισω μερος ειδικα αλλα και το προφιλ του ειναι σχεδον απαραλαχτο απο τοτε που βγηκε πριν 7+ χρονια.

Αντιστοιχα τα Yaris, Clio πχ ειναι φρεσκα μπροστα του.
Ειναι λοιπον και αυτος αλλος ενας παραγοντας που μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα για καποιους...

Επι της ουσιας παντως των τοποθετησεων και αποψεων του Mousatos, αναφερθηκα και εγω στο Yaris, το οποιο και στην εκδοση με σιδερενιες ζαντες που οδηγησα με τον 1,300αρη βενζινης, μου φανηκε εξαιρετικο στους δρομους της πολης, με πολυ καλη ισορροπια στον ελεγχο αμαξωματος και ανεση για τους επιβαινοντες.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#78352 Γιατι επρεπε να μου γραψεις ολο αυτο κατεβατο μονο εσυ ξερεις. Εγω απλα ενα γενικο σχολιο εγραψα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Γιατι επρεπε να μου γραψεις ολο αυτο κατεβατο μονο εσυ ξερεις. Εγω απλα ενα γενικο σχολιο εγραψα.

H πρωτη παραγραφος, ηταν κυριως προς εσενα, μετα το "fyi"

Τα υπολοιπα ως μια γενικοτερη τοποθετηση, με αφορμη, και σε συνεχεια της τοποθετησης σου.
Θα το διορθωνα τωρα, αλλα πλεον δεν μπορω να κανω edit...
Άβαταρ μέλους
By Mark
#78362 Μερικές παρατηρήσεις, έχοντας το ίδιο Yaris με 15άρες ζάντες (175/65 ελαστικά) και την κανονική ανάρτηση.

Όταν αγοράστηκε αντικατέστησε ένα άλλο αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας που φόραγε ακριβώς την ίδια διάσταση στα ελαστικά (Honda Jazz). Ενώ το Honda από τη μία κοπάναγε τρελά και στον αυτοκινητόδρομο έπλεε πάρα πολύ, δίνοντάς σου την εντύπωση πως δεν είναι και ότι πιο ασφαλές σε μεγάλες ταχύτητες, το Yaris ήταν το εντελώς αντίθετο. Αρκετά καλύτερη απορρόφηση στις ανωμαλίες και πολύ καλύτερο στο δρόμο. Από κράτημα δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Καινούριο ακόμα που το πήγα μια σχετικά γρήγορη βόλτα στα λιμανάκια, όσο και αν προσπάθησα να υπερβάλλω (χωρίς να προσπαθώ να σκοτωθώ παράλληλα) δεν κατάφερα να θέσω σε λειτουργία το ESP. Μια στιγμή μονάχα θυμάμαι να ξεκόλλησε το πίσω μέρος και διορθώθηκε πανεύκολα. Δεν έχω οδηγήσει fiesta για να μπορώ να συγκρίνω αν είναι τόσο καλύτερο όσο λένε, αλλά έχω την άποψη πως δεν θα απογοητεύσει το yaris κάποιον που θα θελήσει να κινηθεί γρήγορα και να το πιέσει. Στην οδική συμπεριφορά είναι η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με τα 2 προηγούμενα μοντέλα που έχω οδηγήσει.

Ωστόσο μετά από 2,5 χρόνια, καμιά φορά μου φαίνεται ότι κοπανάει λιγάκι. Θυμίζω πως το άλλο αμάξι που υπάρχει στην οικογένεια είναι ένα Clio 3 που ναι μεν έχει μαλακή ανάρτηση που σε κάνει να μην σκέφτεσαι καμία λακούβα, όμως αν πας να στρίψεις με ταχύτητα εμφανίζει πολύ μεγαλύτερες (και ενοχλητικές για μένα) κλίσεις. Εχθές το πρωί πήρα το Yaris μετά από καιρό να πάω κάπου και στην αρχή μου έσπασε τα νεύρα. Αλλά δεν ξέρω μπας και παίζει ρόλο το γεγονός πως είχε να κινηθεί 4-5 μέρες και είχε και κρύο, μήπως είχανε παγώσει τα αμορτισέρ. Στο γυρισμό που μάλιστα πέρασα από περισσότερες λακούβες δεν με ενόχλησε καθόλου. Πάντως αν και δεν έχει πολλά χιλιόμετρα το αμάξι (26000), ορισμένες φορές ακούω κάποιους θορύβους από την πίσω ανάρτηση που δεν μου αρέσουν, ειδικά όταν πάει να κατεβεί καμία ράμπα. Το έχω στο πρόγραμμα να το πάω να το δουν μπας και.

Επίσης ίσως ένα θέμα είναι τα ελαστικά (Bridgestone). Κάπου πήρε το μάτι μου ότι σε αμάξι που φόραγε τέτοια, μετά από αλλαγή σε michelin είχε εμφανή βελτίωση στην άνεση. Δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει ή είναι placebo effect.

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζω στο yaris, είναι το πόσο χαμηλό είναι. Δεν ξέρω αν είναι κανένα σποϊλεράκι στον προφυλακτήρα, αλλά το συγκεκριμένο αμάξι βρίσκει πάρα πολύ εύκολα σε σημεία που κανένα άλλο αμάξι της κατηγορίας (που δεν είναι και χαμηλωμένο) θα βρει. Πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα το συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
By iceman
#79986 Δεν ξέρω πως χαρακτηρίζεται θορυβώδης ο κινητήρας του Yaris. Απο το test drive νόμιζα οτι ο πωλητής μου είχε δώσει βενζίνη. Ουτε τραχύτητα ουτε ταξιλα.... Σε αντίθεση με γαλλικά σύνολα που φοράνε και μούφα γιαπωνέζικα πλέον όπως τα νισσαν που καταλαβαίνεις την ταξιλα παντού και πάντα.
Μια χαρά ειναι το γιαρις γι αυτό κι έχει πουλήσει τρελα.
Μπορεί οδηγοκεντρικα να μην ειναι το καλύτερο ανάλογα με τα γούστα καθενός αλλά το πακέτο ειναι άψογο ενώ συνοδεύεται απο κορυφαίο after sales το οποίο πολλοί ξεχνάνε και ενώ αγοράζουν καλα αμάξια μετά μπλέκουν με απίθανους στυλ σαρακακη Θεοχαράκη lion, κλπ
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#79998 κορυφαιο after sales.

ας πεταξουμε επιτελους την καραμελα. please.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#80002 Εικόνα
The beast!