Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
NirApp έγραψε:https://www.protothema.gr/world/article/1541397/i-bmw-hreiastike-duo-hronia-gia-na-anakalupsei-vlavi-sta-frena-ton-modelon-tis/
1.5 εκατομμυριο αυτοκινητα ανακληση για προβλημα στα φρενα. Το γνωριζατε;

Δεν έχουμε ΒΜW αλλά θα πρέπει να κοιτάμε γύρω μας μην μας στουκάρουν!! :omg:

Εχουμε πληροφορίες τι πρόβλημα ακριβώς υπάρχει;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#872837 Απ οσο καταλαβαινω ειναι κυριως αισθητικο το ζητημα Βασιλειε. :hmmm:

The issue with the integrated braking system, which uses an electric actuator to maintain consistent brake pressure, can result in the need for increased pedal force during braking. It also has the potential to disable critical brake control functions like ABS (Anti-lock Braking System) and DSC (Dynamic Stability Control).

Παρολαυτα η BMW δεν αφηνει λασπες :x να αιωρουνται στην στρατοσφαιρα, το κοστος ανακλησης ηταν εκτο νο νοητο. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By markvag
#872838 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η BMW που είναι μονίμως κολλημένη στον πίσω προφυλακτήρα σας, δεν είναι bug, είναι feature! :rtfm:

:shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η BMW που είναι μονίμως κολλημένη στον πίσω προφυλακτήρα σας, δεν είναι bug, είναι feature! :rtfm:

Oταν δουλευει, ε dimik?? :innocent: :innocent: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimik
PaNick67 έγραψε:
markvag έγραψε:Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η BMW που είναι μονίμως κολλημένη στον πίσω προφυλακτήρα σας, δεν είναι bug, είναι feature! :rtfm:

Δουλεύει πάντα, μπορεί να κάνει θορύβους, να καπνίζει, να δουλεύει 3κύλινδρη ή με 3 ταχύτητες μόνο αλλά πάντα σε επιστρέφει σπίτι.

ναταλεμεκιαυτά :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#872881 Δεν έχεις τον σωστό κινητήρα, Ν43Β20
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#872903 Δεν ξέρω ποιον κωδικό έχω. Έχω το τρίλιτρο 325 Ε92 του 2008.

Και με το προηγούμενο που είχα (E46 318ci 1,9λτ) πάλι είχα γυρίσει με γερανό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#872908 2lt 4cyl E90 του 2010 157.000χλμ

2 φορές έχει ανέβει σε γερανό, μια αφού χτύπησα σκύλο με 120χλμ στην εθνική κι έσπασε ψυγείο και μια από το σπίτι αφού την προηγούμενη έπαθε κοκομπλοκο το κιβώτιο στον δρόμο για το σπίτι.

Εχω αλλάξει:

Κιβώτιο
Ψυγείο
Δυναμό
Όλες τις σωληνώσεις νερού-λαδιού
Ψυγείο λαδιού
Αντλία λαδιού
Τσιμουχες βαλβίδων
Καδενα
Κάτι τροχαλίες στροφάλου και ιμάντες δυναμο
MAF sensor
O2 sensor
Nox sensor
Μπεκ φυσικά
Πολλαπλασιαστες

Μπλοκ, κεφαλή και κυλινδοπιστονα έχουν μείνει και θα είναι καινούριο

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#872910 Ε90 facelift δεν ειναι με αμεσο ψεκασμο?
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:

ΠΑΝΤΑ δουλεύει.

Όταν δεν είναι στο συνεργείο ή στον γερανό

:ninja: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#877507 Καιρό είχαμε...

Εικόνα

Όπως πηγαίναμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, ξαφνικά άναψαν 3-4 λαμπάκια στο ταμπλό (ABS και κάτι άλλο). Αμέσως μετά άναψαν όλα τα λαμπάκια και πέθανε το ταμπλό. Και μετά και το αμάξι. Ευτυχώς ήμουν σχεδόν σταματημένος για τα διόδια (είχε μια μικρή ουρά), οπότε ανάβω αλάρμ και σταματάω δεξιά (το αμάξι νέκρωσε τελείως, μόνο τα αλάρμ λειτουργούσαν). Έρχεται η οδική, μας μαζεύει (η φωτογραφία από λίγο παρακάτω που χρειάστηκα κάτι από το αμάξι και το κατέβασε λίγο) και το αμάξι πάει στο συνεργείο στη Δράμα.

Διάγνωση; alternator. Χάλασε το alternator, δεν φόρτιζε η μπαταρία και απλά κάποια στιγμή νέκρωσε. Η αλήθεια είναι πως 2-3 φορές μου είχε βγάλει λαμπάκι η μπαταρία, αλλά υπέθεσα πως ήταν η μπαταρία στα τελευταία της (την έχω 3-4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος) και πως μία μέρα απλά δεν θα έπαιρνε μπροστά. Ωστόσο, το λαμπάκι έσβηνε πάντα αμέσως και δεν ξανάναβε για βδομάδες. Εν τέλει δεν ήταν η μπαταρία. Προφανώς το alternator ήταν στα τελευταία του και μια δούλευε, μία δεν δούλευε, μέχρι που πέθανε... Μετά από ένα παίδεμα, καθώς έγινε προσπάθεια επισκευής του (για μικρότερο κόστος) χωρίς αποτέλεσμα, αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένο. Αντί 250 ευρωπουλακίων.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι περίεργη βλάβη για αμάξι 19 ετών (ενηληκιώθηκε η μπεμπέκα μου για τα καλά :lol: :lol: ), απλά όχι μόνο με πέτυχε σε κακό σημείο (στην εθνική και με τα παιδιά), αλλά, την επόμενη μέρα έμεινε και το αμάξι του πατέρα μου (μία C200 του 2004 με 500+Κ χλμ), οπότε δεν είχα αμάξι... Έτσι, αναγκαστικά (καθώς είμασταν Θεσσαλονίκη και έπρεπε να επιστρέψουμε Δράμα και χρειάζομαι αμάξι καθημερινά) νοίκιασα ένα ένα για μία εβδομάδα (καθώς δεν ήξερα πότε ακριβώς θα επισκευάζονταν το δικό μου). Ευτυχώς είμαστε off season, οπότε το κόστος ήταν € 145 / βδομάδα... :metalo:

Η συνέχεια στο οδήγησα...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε: 19 ετών (ενηληκιώθηκε η μπεμπέκα μου για τα καλά :lol: :lol: )

Αντε τώρα θα ψηφίζει κιόλας!

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#877510 Τελικά μήπως αντί για τον vagmag, ο .... markvag κάνει την κίνηση για ένα από τα άριστα Tesla που είναι διαθέσιμα στο φόρουμ :s_cool
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Τελικά μήπως αντί για τον vagmag, ο .... markvag κάνει την κίνηση για ένα από τα άριστα Tesla που είναι διαθέσιμα στο φόρουμ :s_cool

Αν μου βρεις που να φορτίζω δεν έχω ιδιαίτερο θέμα.

Α, και να μην θέλεις και λεφτά :ninja: :lol: :lol: