Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
ripper έγραψε:μυστική συμφωνία με την FIA

Εικόνα

Σακούλες με μετρητά;
Άβαταρ μέλους
By sparticle
ripper έγραψε:Το 2019 η McLaren ήταν τελευταία και ουδεμία σχέση είχε με την όλη φάση.
Η Ferrari δεν τιμωρήθηκε για τίποτα, έκανε μια μυστική συμφωνία με την FIA για την οποία ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε και με κάποιο μαγικό τρόπο οι οπαδοί της διαμαρτύρονται για αδικία :svivhaha:
Εδώ έχουμε διαμαρτυρία για αεροτομές οι οποίες περνάνε τα τεστ, τις βλέπουν όλοι, θεωρούνται νόμιμες, μπορούν να τις φτιάξουν όλοι.
To 2019 η McLaren τερμάτισε τέταρτη. Προφανώς οι διαμαρτυρίες έρχονταν τότε κυρίως από Mercedes και Red Bull. Το θέμα είναι πώς αντιμετώπισε τότε η FIA τη Ferrari, το οποίο ξαναλέω ήταν στην ουσία μια τιμωρία 2,5 ετών (όταν σε αναγκάζουν να αλλάξεις κινητήρα).

Και παρόλα αυτά με έναν μαγικό τρόπο, στη συνείδηση κάποιων έχει περάσει ως εύνοια προς τη Ferrari!

Επίσης, αν οι αεροτομές κριθούν στο μέλλον παράνομες, δε νομίζω ότι θα σας πάρουν πίσω τις νίκες που ήδη κάνατε, άρα ακριβώς όπως η ιστορία με τον κινητήρα της Ferrari. Και εκεί είχαν γίνει οι έλεγχοι και όλα ήταν καλά, αλλά η μίρλα μίρλα. Και κάπου έπιασε τόπο. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι η Ferrari ήταν σε μια εποχή γενικότερης ακυβερνησίας, επομένως για ποια επίσημη διαμαρτυρία μιλάμε τώρα; Και στο φινάλε νομίζω καταλαβαίνεις ότι άλλο να σου πουν "τελικά ναι, άλλαξε τον κινητήρα σου ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΣΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΣ" και άλλο να σου πουν "τελικά δεν μου αρέσουν αυτές οι νέες, βάλε την παλιά πτέρυγα στο αμάξι".

Περί ιστορικών:
Για το 1998 και το τρίτο πεντάλ, δεν έχω πρόβλημα να σου δώσω ένα δίκιο, αν και η McLaren είχε ρίξει και πάλι γύρο σε όλους (πλην του Σούμι) στη Βραζιλία που δεν το είχε. Για τα bargeboards το 1999, τι να σου πω τώρα. Ο Σουμάχερ έλειπε 4 μήνες, σας έριξε 1,2 δευτερόλεπτα για πλάκα στη νέα πίστα και στο τέλος θέλατε και τα δύο πρωταθλήματα στα χαρτιά; Για πόσα μιλιμέτρ διαφοράς στη μέτρηση μιλάμε δηλαδή; Ας μην κοροιδευόμαστε, το κατασκευαστών το χάσατε όταν ο Κούλθαρντ το στούκαρε ολομόναχος στον τοίχο στη Σουζούκα και όχι για τα bargeboards της Ferrari. Άσε που μετά το Silverstone τρέχατε μόνοι σας και βγαίνατε συνήθως τρίτοι :s_omg .

Βλέπω βέβαια μια σχετική αμνησία για μια άλλη πιο κοντινή χρονολογία :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#872790 Μου αρέσει που μετά απ' ό,τι έγινε το 2007 με τις φωτοτυπίες έχουν ακόμα στόμα και μιλούν :yahoo:
Είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ: "Τους Γερμανούς πρέπει να τους βομβαρδίζεις κάθε 30 χρόνια, αυτοί ξέρουν το γιατί"... Έτσι και την McLaren πρέπει να την αδικείς κάθε 10 χρόνια (ξέρει γιατί) :svivhaha: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Same_old_story έγραψε:Μου αρέσει που μετά απ' ό,τι έγινε το 2007 με τις φωτοτυπίες έχουν ακόμα στόμα και μιλούν :yahoo:
Είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ: "Τους Γερμανούς πρέπει να τους βομβαρδίζεις κάθε 30 χρόνια, αυτοί ξέρουν το γιατί"... Έτσι και την McLaren πρέπει να την αδικείς κάθε 10 χρόνια (ξέρει γιατί) :svivhaha: :rtfm:

Eμενα μου αρεσει που μολις εκαναν καποιες νικες Μακα και Φερραρι και απεκτησαν πιθανοτητες για τιτλο /ους, αρχισαν οι τσακωμοι :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#872841 @Sparticle στην ουσία το ίδιο λέμε. Με την Red Bull και την Mercedes ήταν οι διαμαρτυρίες/διαμάχες/παραβάσεις κανονισμών και ξαφνικά έρχονται όλοι και γκρινιάζουν για την McLaren.

Το θέμα με τον κινητήρα δεν είναι ξεκάθαρο αφού το κράτησαν μυστικό. Όταν μια ομάδα κάνει συμφωνία με την FIA, δεν διαμαρτύρεται για αδικία και επίσημα λέει ότι δεν άλλαξε κάτι στον κινητήρα της πως μπορεί να θεωρηθεί αδικία εναντίον της δεν ξέρω.
Και με το πεντάλ ξέρουμε τι έγινε, και με το mass dumber και με το DAS και με τους διπλούς διάχυτες...
Με τον κινητήρα της Ferrari ξέρουμε;
Με τον οποίο ξαναλέω η McLaren δεν είχε καμία σχέση. Μαλώστε με τους άλλους. :lol:

Για τα bargeboards: Η Williams φέτος ακυρώθηκε για ένα χιλιοστό στο πάτωμα.
Ο Russell για 1KG νομίζω στο SPA.
Η Ferrari τότε ακυρώθηκε για τα bargeboards. Για πόσα χιλιοστά και πόσα δευτερόλεπτα μπροστά ήταν δεν έχει σημασία, αφού ακυρώθηκε ως παράνομη.
Ούτε όσα σωστά λες για τον Coulthard και για τα υπόλοιπα αποτελέσματα της χρονιάς.
Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις ακυρώσεις. Αν ακυρωθείς και 3 γύρους μπροστά να ήσουν 0 παίρνεις.
Απλά θύμισα μια περίπτωση που το πήραν πίσω με μια γελοία δικαιολογία.

Στο τωρινό θέμα: Έχουμε αεροτομές που περνάνε τα αυστηρά τεστ (καθώς το θέμα απασχολεί κάθε χρόνο), οι οποίες κρίνονται νόμιμες για όλους και δεν έχουμε ιδέα πόσο επηρεάζουν την απόδοση.
Αν κριθούν παράνομες, θα μπουν άλλες και θα ξαναδούμε την απόδοση των μονοθεσίων.
Η μίρλα εναντίον της McLaren πως δικαιολογείται;
Ξαφνικά διαβάζουμε για την μεγάλη αδικία που υφίστανται όλοι οι υπόλοιποι τίμιοι και κατατρεγμένοι.
Η κατάσταση μου προκαλεί θυμηδία.
Ας δει ο καθένας τα λάθη της ομάδας του αντί να επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών.

PaNick67 έγραψε:Eμενα μου αρεσει που μολις εκαναν καποιες νικες Μακα και Φερραρι και απεκτησαν πιθανοτητες για τιτλο /ους, αρχισαν οι τσακωμοι :lol: :lol: :lol:

Ε ποιος να τσακωθεί; Οι Ρεντ μπούληδες (οι ποιοι;) με τους Μερτσενταίους; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#872845 Μπερδεύεσαι. Το τεστ είναι απλά το μέσο να επιβεβαιωθεί ο κανονισμός. Ο κανονισμός όμως λέει ότι η πτέρυγα είναι non flexible και πλέον η κίνησή της φαίνεται και από δορυφόρο. Ο Λεκλέρ έχανε στις δύο ελαφριές καμπές στην αρχή της τεράστιας ευθείας ΠΑΡΑ το slipstream γιατί ο Πιάστρι είχε inherent DRS. Είναι σαν το VAR. Δεν άλλαξαν οι κανόνες ο τρόπος που ελέγχουμε άλλαξε. Οπότε ερχόμαστε στο δια ταύτα. Για ποιο λόγο εμμένει η FIA στο τεστ; Γνώμη μου είναι ότι μετά τη Σινγκαπούρη που έχει και ένα μήνα κενό θα αλλάξει το τεστ και θα γίνει πάλι γήινη η ΜακΛάρεν
Άβαταρ μέλους
By ripper
#872849 Μένει να το δούμε.
Πως μετριέται όμως η κίνηση; Με το τεστ.
Ας αλλάξουν τεστ. Προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο.
Επίσης λένε και για τις πτέρυγες της Mercedes, απλά δεν ασχολείται κανείς επειδή υποχώρησε στους τελευταίους αγώνες.

Οι ομάδες είναι τόσο κοντά, που με κάθε αναβάθμιση έχουμε αλλαγές συσχετισμών και δυνάμεων.
Πόσο επηρεάζουν οι πτέρυγες δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#872864 Το 2024 που μπορούμε να δούμε πατημασιά μυρμηγκιού από δορυφόρο δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσει η FIA αυτό που δείχνουν δεκάδες βιντεάκια; ΟΚ
Άβαταρ μέλους
By ripper
#872882 Τι προτείνεις; Να τιμωρούμε από βιντεάκια;
Ή μήπως αμφισβητείς ότι περνάνε το τεστ;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#872907 Στο φωτοτυπικό μας πείραξε ο Αλόνσο. Το ότι κλέψαμε ολόκληρο μονοθέσιο, λεπτομέρεια. Τώρα ένα ακίνητο κομμάτι χορεύει ρεγκετόν αλλά τι να μας πούνε τα βιντεάκια σε πραγματικές συνθήκες; Σαν κάτι αθλητικούς δικαστές παλιά που τους έφερναν βίντεο και έλεγαν ότι υπερισχύει το φύλλο αγώνα. Τελικά αυτή η ομάδα και οι οπαδοί της έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την ηθική και τους κανόνες.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#872930 Είπε ο οπαδός της Ferrari που πάει πάντα με το σταυρό στο χέρι.
Δακρύσαμε.

Πρακτικά η λύση λέω ποια είναι.
Προφανώς πρέπει να φτιαχτεί καινούργιο τεστ το οποίο θέλει χρόνο λέω εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#872949 O ανδρεας στελλας ανακοινωνει νεες αναβαθμισεις και πως περιμενει εγκριση αλλαγων απο τη FIA για να προχωρησει σε "εκπληξεις",αυτο σιγουρα δεν σημαινει μπαν του flex wing,τωρα αν καποιοι θεωρουν πως ολα γινονται στο βωμο ωστε να εχουμε ενα πρωταθλημα θριλερ στο τελος με το Norris να ειναι κοντα και την Mclaren να παιρνει κατασκευαστων μετα απο 20+ χρονια,οκ,ας δουμε αν ολα αυτα θα επαληθευτουν στις πιστες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#873003 https://www.motorsport.com/f1/news/fia- ... /10655564/

FIA considering action over flexi rear wings after McLaren’s ‘mini-DRS’ intrigue
The FIA says it is evaluating evidence from the Azerbaijan GP to see if it needs to respond to flexible rear wing designs

Με το μαλακο κυρα Φια...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#873005 Μεσολαβεί ένας μήνας διακοπή μετά τη Σιγκαπούρη. Κάτι μου λέει ότι η τεκνόλοτζι μετά τη νέα διακοπή θα είναι λιγότερο ινοβέιτιβ για την ΜακΛάρεν