Forum για τη Formula 1

Ποιος πιστευετε οτι θα κερδισει??

0
N/A
0
N/A
2
6%
2
6%
4
13%
4
13%
1
3%
1
3%
1
3%
1
3%
2
6%
2
6%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
3%
1
3%
0
N/A
0
N/A
2
6%
2
6%
1
3%
1
3%
1
3%
1
3%
0
N/A
0
N/A
1
3%
1
3%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
castigamatti έγραψε:επιμένω ότι από το θερμικό λείπουν άλογα

Όλοι πάντως μιλάνε για έλλειμμα στο ERS, όχι στον θερμικό. Το είπε πρόσφατα και ο Κίμις (sic)...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#13361 Το πρώτο πράγμα που είπαν στο Massa όταν τον έφτασε ο Σωτήρης ήταν "Μην αγχώνεσαι δεν σε περνάει στην ευθεία"...

Λογικά το ίδιο show θα δούμε και στη Suzuka.
Συνολικά θα έχουν αρκετά καλό ρυθμό και μπορεί να είναι ψηλά στην εκκίνηση αλλά στον αγώνα αναλόγως του πίσω από ποιόν θα κολλήσουν πάπαλα...
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
nass έγραψε:
castigamatti έγραψε:o οποίος γνωρίζει πολύ καλά

castigamatti έγραψε: ότι ο ξανθός καίγεται να φύγει......

καθώς και το (υποτίθεται) "με το γάντι" θάψιμο του Vettel παρέα με ξεματιάστρες, μέντιουμ κτλ. :s_crazy

Εγώ δεν παριστάνω ότι είμαι υπεργνώστης των πάντων, οπότε δε βλέπω γιατί να φάω κανένα καπέλο, όσοι έχουν μεγάλες βεβαιότητες τρώνε τα καπέλα τους.

φυσικά και καίγεται να φύγει, γιατί η RBR τόσο με την προσφορά της όσο και με τη δήλωση Mateschitz-Marco (θα μείνει μαζί μας και το 15 γιατί έχει συμβόλαιο) του έχει δείξει σε όλους τους τόνους ότι δεν χωρά στα σχέδια της.......αλλά πέραν του ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από πουθενά (πλην ενδεχομένως της McLaren....και πάλι ως δεύτερη λύση μετά τον Alonso),ούτε κάτι ανταγωνιστικότερο ελεύθερο.....είναι και εξαιρετικά αμφίβολο αν είναι και κανείς διατεθιμένος να πληρώσει τα penalties στην RBR...για να τον έχει από φέτος........

Για το 2016 σου το υπογράφω ότι δεν θα είναι στην RBR.......και τρώω το δικό σου καπέλο αν συμβεί το αντίθετο.
Όπως υπογράφω ότι σε περίπτωση που μεταπηδήσει στη ferrari στο άμεσο μέλλον,μολονότι θα έχει βολικό team mate.......θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με αυτά που έχουν να γίνουν (όχι γιατί φυσικά θα είναι ο ίδιος φταίχτης......αλλά αυτοί που νομίζουν ότι είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ σε στυλ MS).

Τα λόγια μου δεν τα μάσησα ποτέ για τον Vettel....oύτε καν τη στιγμή της παντοδυναμίας του (πέρυσι σε αυτή την πίστα δεν ήταν που έριχνε 2,5" στο γύρο σε ό,τι κινείτο......και οι περισσότεροι το εκτιμούσαν ως αποτέλεσμα οδηγικής πάστας......γιατί ο Webber ήταν απλός θνητός;)............όχι τώρα που τα παίρνει από έναν παγκοσμίως άγνωστο....για τον οποίο αυτοί που πρέπει να έχουν άποψη στο paddock....παραδέχονται ότι αξίζει περισσότερο από το γερμανό (και από πολλούς άλλους πιλότους)............
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#13385 Σε αυτό το σημείο απλά να σημειώσω κάτι που είπε πριν 2 μέρες ο Webbo. Είπε λοιπόν πως οι νέοι πιλότοι που δεν έχουν παγιωμένο οδηγικό στυλ κατάφεραν να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα οδηγικά δεδομένα. Ειδικά για Seb και Kimi είπε πως οι μικρολεπτομέρειες στο στήσιμο και στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου που δεν τους ταιριάζουν τους κάνουν την ζημία.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#13393 Καλά ο Webbo έχει έννομο συμφέρον να υπερασπιστεί τον Φέτελ γιατί αν ο Φέτελ αποδειχθεί κουλάδι, ο Webbo πρέπει να είναι ισάξιος του Τάκη του Ινούε
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
REALZEUS έγραψε:Σε αυτό το σημείο απλά να σημειώσω κάτι που είπε πριν 2 μέρες ο Webbo. Είπε λοιπόν πως οι νέοι πιλότοι που δεν έχουν παγιωμένο οδηγικό στυλ κατάφεραν να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα οδηγικά δεδομένα. Ειδικά για Seb και Kimi είπε πως οι μικρολεπτομέρειες στο στήσιμο και στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου που δεν τους ταιριάζουν τους κάνουν την ζημία.

μα πόσα μακρυά θα πάει αυτή η βαλίτσα με τις δικαιολογίες........η χρονία ήδη τελειώνει.......πότε θα συνηθίσουν;Του χρόνου ή του αντίχρονου;Και αν αυτή η καραμέλα μπορεί να έχει κάποια αξία σαν δικαιολογία για τον έναν (Seb).......πώς μπορεί να έχει και για τον άλλο (Kimi).......που αν μη τι άλλο δεν χάνει από κανένα πιτσιρίκι;.......

Τέσσερεις τίτλοι δεν κερδίζονται έτσι,ακόμα και σε μια εποχή που το 80% και πλέον της επιτυχίας οφείλεται στο μονοθέσιο.......ως εκεί με το Seb...........o oποίος είναι πανάξιος τετράκις......... γιατί με TGV, με χαρτογραφήσεις που δούλευαν ως TC,πονηρούς διαχύτες,έξυπνες εξατμίσεις,budget και πολιτική δύναμη της ομάδας,το μόνο που απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι ότι η ποιοτική διαφορά του με τον Webber ήταν αντίστοιχη αυτής του MS με τον Rubens..............η λοιπή πρώιμη αγιογραφία......... μένει να αποσαφηνισθεί στο μέλλον.
Aν το 1996 ή το 2005 o MS είχε βρεθεί να κοιτάει τις εξατμίσεις ενός κάποιου Ricciardo τι θα ακούγαμε;............
......ακούσαμε χειρότερα το 2007 :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#13438 Η περίπτωση Kimi-Seb μοιάζει ίδια αλλά δεν είναι. Ο Κίμι γύρισε στην Ferrari μετά από χρόνια, ο Seb ήταν ο ίδιος χρόνια στην RBR και έτσι είχε το πλεονέκτημα. Όσο για το οδηγικό στυλ. ΑΝ ένα μονοθέσιο δεν σου ταιριάζει, θα πάει έτσι όλη η χρονιά.
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
REALZEUS έγραψε:Η περίπτωση Kimi-Seb μοιάζει ίδια αλλά δεν είναι. Ο Κίμι γύρισε στην Ferrari μετά από χρόνια, ο Seb ήταν ο ίδιος χρόνια στην RBR και έτσι είχε το πλεονέκτημα. Όσο για το οδηγικό στυλ. ΑΝ ένα μονοθέσιο δεν σου ταιριάζει, θα πάει έτσι όλη η χρονιά.

Δία ξαναέρχεται η κουβέντα στον Kimi και ειλικρινά δεν το θέλω......εγώ έχω εμπάθεια και προκατάληψη......ψάξε να βρεις την άποψη του Andrea Stella, που διετέλεσε αρχιμηχανικός και των δύο.......για να καταλάβεις την ποιοτική διαφορά τους.............τι πλεονέκτημα είχε ο Alonso με καινούργιους κανονισμούς και άρα διαφορετική συμπεριφορά μονοθεσίων.............τις pull rod (πού φτάσαμε να ακούσουμε την απίστευτη βλακεία ότι τις επέβαλε αυτός στον Tomb.......γιατί τάχα τον βολεύουν).......ή τους SD και LCdM; :s_crazy
Μα τι ακριβώς είναι το μονοθέσιο για να μην σου ταιριάζει...........παπούτσι; Σε διαβεβαιώ ότι στον άνθρωπο που άλλαξαν 8 φορές κρεμαγιέρα για να βολευτεί στη Lotus,έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι φέτος για να τον βοηθήσουν να αισθανθεί άνετα εντός και εκτός μονοθεσίου........πολλά από αυτά εις βάρος του Alonso..........
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
ψάξε να βρεις την άποψη του Andrea Stella, που διετέλεσε αρχιμηχανικός και των δύο.......για να καταλάβεις την ποιοτική διαφορά τους.............

Είναι νωρίς για δάκρυα Stella, όσο μπορείς ακόμα γέλα...
:shifty: :shifty: :shifty:

πολλά από αυτά εις βάρος του Alonso..........

Α πέστο ντε και προσπαθούσα να καταλάβω πώς χάθηκε η φετινή κούπα...
Άβαταρ μέλους
By ripper
castigamatti έγραψε:Για το Vet.......μάλλον υποτιμάς το μυαλό του Ric,o οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ξανθός καίγεται να φύγει......και γι αυτό σήμερα oρθότατα υπάκουσε στο σκοπό που του βάρεσαν το ντέφι από το pit wall :shifty:

Πες τα, πες τα γιατί αυτοί οι άμπαλοι στο autosport νομίζουν ότι είχε πρόβλημα στην μπαταρία http://www.autosport.com/news/report.php/id/115985. Δεν γνωρίζουν ότι ο Ric γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ξανθός καίγεται να φύγει...

castigamatti έγραψε:...όπερ σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω,ούτε φυσικά γνωρίζω ότι θα υπογράψει το 15 (ή οποτεδήποτε και οπωσδήποτε) στη ferrari........για ποιό λόγο να φάω το καπέλο (που δεν έχω); :shifty:

Με απογοητεύεις.
Και όλες αυτές οι προφητείες για τα δήθεν μηχανικά προβλήματα στον vettel που τον "περιποιούνται αλλά Webber" γιατί φεύγει και δώστου τα σίφτυ να πηγαινοφέρνουν τα ματάκια τους, ήταν ψέμματα; :s_omg :s_sorry

Τουλάχιστον μας έδωσες νέες προφητείες να μας συντροφεύουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#13487 Το οτι ο Hamilton εμεινε τοσους γυρους με την υπερμαλακη και με τετοιο ρυθμο, δειχνει οτι σε ρυθμο αγωνα τουλαχιστον οι Mercedes κανουν (πολυ) χαβαλε. Και η αληθεια ειναι οτι εχουμε απο Bahrain να τους δουμε να πιεζουν ανεξελεγκτα ο ενας τον αλλο για να καταλαβουμε ποσο πραγματικα μπροστα ειναι.

Επισης το οτι η Ferrari με τα κοκκινα δουλευει καλα δειχνει πως το μονοθεσιο δεν ειναι για τα μπαζα και ισως δε χρειαζεται η καταστροφολογια και το ξιλωμα ολων. Υπενθυμιζω οτι τουλαχιστον μεχρι προπερσι η Mercedes επαιρνε τις pole και στο μισο αγωνα ειχε βρεθει εκτος δεκαδας. Δε νομιζω οτι ξιλωσαν τα παντα στο μονοθεσιο για να φτασουν στη φετινη τους αποδοση.

Η Ferrari προφανως εχει προβλημα στη μοναδα ισχυος. Οπως και η Red Bull (αν ισχυει αυτο που ειπε ο Grosjean στο...ντελυριο του για τα πεντε δεκατα σε καθε ευθεια, τοτε μια... Red Bull - Mercedes μπορει και φετος να εριχνε 2,5"/γυρο στον ανταγωνισμο)

Ο Vergne στο τελος τι εκανε ??! (Πού ειναι αυτο με τον superman?!)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#13505 Αγωνας ζζζζζζ και στους 2-3 τελευταιους γυρους εκλειναν και ανοιγαν τα ματια...Τον εβαλα και γω ο μαλεας στις 11μιση το βραδυ.

Περιμενα να μην εξαφανιζοταν ετσι ο Λουης και να ειχαμε παιχνιδι..

Εγω παντως σε αυτην την μαχη υποστηριζω Ροσμπεργκ.!
Άβαταρ μέλους
By nass
#13524 Η RBR στο Vettel:

castigamatti έγραψε:του έχει δείξει σε όλους τους τόνους ότι δεν χωρά στα σχέδια της.......

αλλά σήμερα στο Ricciardo:

castigamatti έγραψε:σήμερα oρθότατα υπάκουσε στο σκοπό που του βάρεσαν το ντέφι από το pit wall :shifty:

:s_crazy :s_crazy

Α ναι και --> :shifty:

Οσο για τα υπόλοιπα, συγνώμη, η κρυστάλλινη σφαίρα μου δεν είναι ομολογκαρισμένη να βλέπει 2 χρόνια μπροστά, ούτε η super-όρασή μου βλέπει στο μυαλό των πιλότων ούτε η super-ακοή μου ακούει τι είπαν στο Ric από το pit-wall (*), οπότε θα αφήσω αυτά τα ηρωικά στους τεράστιους γνώστες του αθλήματος :shifty:

Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω, ότι το να βγάζεις αν όχι κουλάδι τουλάχιστον ένα πιλοτάκι της σειράς τον 4άκις πρωταθλητή κρίνοντας από μια κακή χρονιά και παίζοντας "μια έτσι μια γιουβέτσι" είναι τουλάχιστον αμετροεπές.

(*) Μέχρι και ο Τάκης είδε το προφανές, ότι ο Ric περισσότερο νοιαζόταν για τον Alonso από πίσω παρά για τον Vettel μπροστά, μια και δεν ρισκάρεις στους τοίχους της Σιγκαπούρης το 2-3 για την ομάδα σου. Μόνο εσύ άκουσες το ντέφι.

Εχω και αντίστοιχο παράδειγμα, στο WRC, όπου κανείς πολύξερος σε forum δεν έβγαλε σκάρτο τον 4άκις (με υποδεέστερο αυτοκίνητο, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στο motorsport, λες και ήταν ποτέ στην F1 ίσως από εποχή Alan Jones πρωταθλητής που δεν οδηγούσε ένα εκ των δύο κορυφαίων μονοθέσιων... αυτά για το "διαστημόπλοιο" του καράφλα...) πρωταθλητή Makkinen, που είχε ξεφτιλίσει όλους τους team-mates του (μεταξύ αυτών και το μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή Burns) επειδή όταν άλλαξε ομάδα είχε μια κακή χρονιά και στο τέλος, ελλείψει κινήτρου, τα παράτησε.
Άβαταρ μέλους
By Pl1987
#13525 Hi και από εδώ, άρτι αφιχθέντας από δίπλα :P good to find you again.

On topic τώρα, δεν παίζει κανέναν ρόλο για μένα (κοινός θνητός γαρ) εάν είναι ο θερμικός ή ο ηλεκτρικός κινητήρας της Ferrari που την έχει καταβαραθρώσει έτσι. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν βλέπουμε ούτε βάθρο, σε πίστες που δεν παίζει τόσο ρόλο η δύναμη, όπως εδώ. Ειδικά από τη στιγμή που μάλλον ο RIC είχε πρόβλημα καθώς (IMHO) δεν νομίζω ότι έλαβε εντολή να μην επιτεθεί στον Vettel, παρά το πιο λογικό που γράφει και ο nass, κράτα τον κόκκινο πίσω. Πάντως η απόδοσή τους σε τέτοια σιρκουί με κάνει να πιστεύω ότι είναι και πάλι το πιο σωστά αεροδυναμικά στημένο μονοθέσιο, και ας μην φαίνεται αυτό γιατί όσο ανώτεροι και να είναι τα 2.5~3 sec στον γύρο οφείλονται καθαρά στην (αναντικατάστατη) ιπποδύναμη των MB.

Για τις MB, πάλι, τα έχουμε ξανά-ματά-αναλύσει. Εάν δεν γίνει κάτι του χρόνου (μόνο από Honda, ίσως, πάλι ΙΜΗΟ) νομίζω έρχεται μία περίοδος κυριαρχίας τους που θα είναι ίδια ή και χειρότερη με αυτή της Ferrari το 2000-2004. Το ερώτημα είναι ποιος θα τις οδηγεί, καθώς η κόντρα HAM-ROS πιθανώς να οδηγήσει κάποιον (τον χαμένο;;;) στην πόρτα εξόδου. Από την άλλη, φεύγεις από μία ομάδα που είσαι σίγουρα δεύτερος, μπορεί και πρώτος, όμως δεν μιλιέσαι με τον team-mate και γενικά το κλίμα είναι τεταμένο, για να πας σε μία που θα μάχεσαι για να μπεις στην δεκάδα; Εγώ δεν ξέρω τι θα προτιμούσα.

Τώρα πάμε για Suzuka. Εκεί θα έχει πλάκα, καθώς αν θυμάμαι καλά, το πρώτο κομμάτι της πίστας είναι τίγκα στις απανωτές στροφές που δεν σε βοηθούν τα παραπάνω άλογα, όμως το δεύτερο είναι δυναμόμετρο με μεγάλες ευθείες και ανοιχτές καμπές, τύπου Monza. Εκεί οι MB θα είναι, πάλι, αεροπλάνα.