Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

5
45%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
2
18%
0
N/A
1
9%
1
9%
0
N/A
1
9%
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#703296 Υπαλληλάκι του Λύκου δεν είναι ο Γιωργάκης; Θα τον έβαζα βάρδια Κυριακή μεσημέρι, με απλήρωτη υπερωρία, να μάθει τι πάει να πει Ελληνική εργασιακή πραγματικότητα, και μετά να δεις πόσο θα σέβονταν. Θα Ceβeσai Georgie boy!!!
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#703314 Δια σύνελθε. Αν η Μερκ είχε δύο Μπότες θα μας φαινόταν τόσο διαστημόπλοιο; Αν η Ρεντ Μπουλ είχε δύο Πέρες; Αν είχε δύο Webber τότε με τα τέσσερα; Αν το 2007 & 2008 είχε δύο (έστω έναν) πρωτοκλασάτους οδηγούς η Φεράρι θα θυμόμασταν όλα αυτά τα δράματα από αυτές τις χρονιές;

Το αμάξι χωρίς οδηγό είναι ένα σταματημένο κομμάτι λαμαρίνας ή ανθρακονήματος.

Βέβαια σήμερα πως βγήκε το συμπέρασμα ότι οι δύο μπροστά είναι σε άλλη κλάση δεν το κατάλαβα, δε φάνηκε κάτι τέτοιο εκτός αν θεωρούμε κατόρθωμα να μείνεις μπροστά με το καλύτερο αμάξι. Ο Χάμιλτον έκανε λάθος στην εκκίνηση, στο προσπέρασμα των αργών έκανε το ίδιο λάθος ενστικτωδώς με τον Λεκλέρ στην Τουρκία (εκεί τον σταύρωσαν βέβαια το παιδί μας) και γενικά μετά το κακό πιτ στοπ φαινόταν εκτός αγώνα. Η κόκκινη σημαία του έκανε και αυτό το καλό δηλαδή, τον επανέφερε από μια κακή πνευματικά κατάσταση.

Για μας θα είχα στενοχωρηθεί αν πηγαίναμε για κάτι. Δεύτερη θέση παληκαρίσια με το τέταρτο καλύτερο αμάξι και 25" αέρα από τον τρίτο δεν είναι λίγο, αλλά δεν πειράζει βγήκαν τα συμπεράσματα. Στο τέλος δύσκολος αγώνας, λαπάς ο Λεκλέρ δεν άντεξε. Κάτι πρέπει να κάνει. Να περάσει δεν μπορούσε. Στα ίσια προσπέραση στην ομιλία δε γίνεται μη λέμε χαζά.

Μπράβο στον Νόρις δείχνει λίγος ο Ρικ. Κρίμα. Πολύ καλός και ο Στρολ, ο Τσόντα δείχνει ότι απέχει πολύ για να γίνει ο πρώτος Ιάπωνας world class. Μακάρι να τα καταφέρει, αλλά είναι πολύ μακριά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Corto Maltese έγραψε:Αν η Μερκ είχε δύο Μπότες θα μας φαινόταν τόσο διαστημόπλοιο;

Τα τελευταία 2 χρόνια ο Μπόττας ήταν 2ος στο WDC, άρα θα ήταν δις πρωταθλητής αν δεν υπήρχε ο Χαμιλτον. Είναι άλμα λογικής ως ένα σημείο, γιατί μπορείς να αντιτείνεις ότι όποιος ήταν team mate του θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά καταλαβαίνεις ότι ο Bottas ήταν εκεί που ήταν λόγω της Mercedes, που ήταν και η αρχική μου τοποθέτηση!

Corto Maltese έγραψε:Αν η Ρεντ Μπουλ είχε δύο Πέρες;

Σοβαρά τώρα θα κρίνεις τον Πέρεζ από 2 αγώνες με ένα μονοθέσιο που δεν ξέρει;

Corto Maltese έγραψε:Το αμάξι χωρίς οδηγό είναι ένα σταματημένο κομμάτι λαμαρίνας ή ανθρακονήματος.

Φαντάσου λοιπόν τους οδηγούς να τρέχουν με τα πόδια... :roll:
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
REALZEUS έγραψε:Ας δούμε τα Πρωταθλήματα. Τα τελευταία 30 χρόνια, η μόνη περίπτωση που δεν πήρε το WDC κάποιος οδηγός που είχε το καλύτερο μονοθέσιο ήταν το 1999 με τον Irvine, που έλεος δηλαδή που θα το έπαιρνε ο "παραλίας" (ο Σούμι θα το είχε πάρει άνετα αν δεν είχε σπάσει το πόδι του), το 2006, που η αξιοπιστία πρόδωσε την Ferrari, και το 2008 με την ατυχία του Massa, αν και πήραμε το καλό Πρωτάθλημα. :iconcool:

Όχι μόνο το 2006, αλλά και το 2005 η Renault δεν είχε ξεκάθαρα το καλύτερο μονοθέσιο. Ίσως στο πρώτο μισό των σεζόν να είχε ισάξιο (αλλά πιο αξιόπιστο). Απ' το καλοκαίρι και μετά σίγουρα όχι. Εκμεταλλεύτηκε όμως αξιοπιστία και καλά πλασαρίσματα στο 2ο μισό (και τις δυο χρονιές ίδιο μοτίβο) και φυσικά την ικανότητα οδηγών για τα 2 σερί ντούμπλ.
Όσοι τα ζήσαμε σαν οπαδοί της τότε, "τελειώσαμε", "ολοκληρώσαμε". Τι να μας πούνε τα 7α και τι τα 8α.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#703363 Εδω κρινουν τον Αλονσο με 2 χρονια απουσια επειδη εχασε απο τον Οκον :s_shout
Ο τσουνοντα μου φαινεται λιγο μαλα@#@ας. Κραζει συνεχεια στο τιμ radio βριζοντας...Και στην Ιμολα τα εκανε ολα σκατα.
Και στις δοκιμες και στον αγωνα...τσιλ μπρο οπως λενε και οι νεοτεροι.
Αλονσο αχρωμος ολο το σκ..Εγω εμμενω σε αυτο που ειχα πει. Θελει αγωνες και προσαρμογη για να μας δειξει τον Αλονσο που ολοι ξερουμε...
Α και μιας λεμε για Αλονσο δειτε τι ειχε κανει και εκεινος στον warm up lap στην Ισπανια το 2008 στην τελευταια στροφη :whistlink:
(Επειδη λετε για την <τυχη> του Μαξαρου που δεν το εχασε στην επαννεκινηση...Αλλοι το λενε τυχη αλλοι μπορει να το λενε και σκιλς...Ε μπουσε???
Ο Χαμ σαν ο ποιο τυχερος οδηγος της γενιας του τα πηγε πολυ καλα...Πηγε να το παιξει λιγο ιστοριας στην εκκινηση και εριξε και την κλασικη κλαψα στο τιμ. Μετα του εκατσε η κοκκινη σημαια και τους καταπιε ολους με την βοηθεια του drs..δυσκολη η πιστα για προσπερασματα ετσι και αλλιως...

Για την φαση Μποτας-Ρασσελ η φαση ειναι πολυ περιεργη....Πρεπει να εκανε ενα μικρο τσακ ο Μποτας...αυτο παρεσυρε και τον ρασελ να κανει ενα τσακ πατησε στο βρεγμενο με αποτελεσμα αυτο που ειδαμε....Ο Μποτας δεν εχει χωνεψει ακομα το περσινο σακιρ που του εκανε πλακα ο George στον αγωνα και του την φυλαει...Αυτην την αισθηση εχω...Γιατι του χρονου ακουγεται Ρας στην Μερκ...Ε τον Μποτας δεν νομιζω και κανεις να τον θελει...Οποτε μπορει να παει καρφι πισω στην Γουιλιαμς...

Νορρις πολυ καλος...Δεν τον συγκρινω με τον Ντανιελ ακομα...Ουτε τον Φεττελ με τον Στρολ :whistlink:
Σαινθ μπολικα λαθακια αλλα στο τελος εμεινε μια θεση μονο πισω απο τον Σουπερμαν τιμ μειτ του :roll: (ειχε wet set up αν δεν κανω λαθος)

Περεζ περασε τον Μαξ τον σαββατο και καποιοι χαρηκαν :s_biggrin
Με την χαρα εμειναν :lol:
Παρολο που η Μερκ ειναι το πιο ολοκληρωμενο μονοθεσιο (εκαναν και τον fastest lap :oops: ), ο Μαξ το παλευει...Να ειναι και ο Περεζ εκει κοντα για να παιζουν τις στρατηγικες...

Ωραιος αγωνας γενικα..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#703368 Ωραίος αγώνας σε μια πανέμορφη πίστα.
Κάποιοι ήταν πιο τυχεροί, κάποιοι λιγότερο. Γενικώς θα πω πως οι περισσότεροι ήταν καλύτεροι του αναμενομένου, με ελάχιστες εξαιρέσεις (Alonso, Tsunoda, Ricciardo).
Στα μονοθέσια, εμένα μου φαίνεται λίγο καλύτερη η RB από την Mercedes αλλά με ελάχιστες διαφορές.
Ο Perez είναι βέβαιο πως θα βελτιώνεται και θα είναι πολύ πιο κοντά στον Max από τους προηγούμενους team-mate. Ήδη έδειξε κάποια πράγματα από τον δεύτερο αγώνα.
Ο Bottas απογοήτευση σκέτη (όπως πάντα σε μεικτές συνθήκες) και για μένα έχει ευθύνη για το ατύχημα με τον Russell. Όσο για την αντίδραση του τελευταίου, λίγη επιείκια όταν έχεις φύγει με 300+ στον τοίχο, μπορεί και να μην είσαι εντελώς ψύχραιμος.
Πολύ δυνατές οι McLaren, σαφώς το 3 μονοθέσιο σε ταχύτητα, η Ferrari είναι φανερό πως δεν είναι τόσο γρήγορη. Καλό αγώνα έκανε και ο Kimi με ίδιο μοτέρ.
Ο Gasly έκανε πολύ καλό αγώνα παρόλη την καταστροφική επιλογή των ελαστικών βροχής.
Τέλος, ο τυχερός της ημέρας ήταν εννοείται ο Hamilton, όχι γιατί την γλίτωσε από το λάθος του, αλλά γιατί αμέσως μετά έγινε η διακοπή και από 9ος και 1 γύρο πίσω, μηδενίστηκαν οι διαφορές. Αν αυτό δεν είναι τύχη, τι διάβολο είναι;
Αυτό δεν μειώνει πουθενά την ικανότητα του Ham, είδαμε πόσο κουλός ήταν ο Bottas σε αντίστοιχες συνθήκες.
Οδηγός της ημέρας για μένα σαφώς ο Norris. Θεωρώ πως ήταν λάθος η επιλογή των ελαστικών όμως, τις Ferrari θα τις προσπερνούσε όπως και να 'χει στην πίστα με το DRS. Όπως και να χει, εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Αυτά και πάντα τέτοια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#703371 Γιαρνο σε καταλαβαινω απολυτα. Και εμενα προσωπικα δεν μου λενε τιποτα τα 7, τα 8, τα 9 παιδια του Πειραια. Μου αρκει το πρωτο. :inlove: Ακομα τα βλεπω τα απονερα του. Λυσσαξαν χτες, σαν τον Ιζνογκουντ χοροπηδαγαν μολις ξεκολλησε απο την αμμοπαγιδα ο Λουης.

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ;"

"ΕΛΕΟΣ"

"ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ;"

:lol:

Γκεακο εγω νομιζω οτι πρεπει να δωσουμε ολο το 2021 ως περιοδο προσαρμογης στην Μπεμπουλινο. Να θυμηθει ξανα τις πιστες, να συνηθισει τα μονοθεσια, να βαζει σωστα την φορμα. (Σε τελικη ας τα γραφει στο χερι του σαν τον Γκαι Πιρς). Να ερθει φρεσκαδουρα το 22 στα 101 χρονια της Επαναστασης για να παρει δικαιωματικα και το Τριτο. :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#703379 Γιατι; Καλα ειναι εκει που πλασαρεται παντως. Με Κιμ και Σεμπ, εχει ενδιαφερον η 2η δεκαδα της καταταξης, 7 Πρωταθληματα, Battle of the Bastards. :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#703380 g μου οι 3 οδηγοι που αναφερεις οδηγουν κατωτερα μονοθεσια οποτε αυτες θα ειναι οι θεσεις τους...Ας το χωνεψουμε...

Θες να βαλεις τον Χαμιλτον σε μια Αλπιν να δουμε ποσα θα γινουν τα πρωταθληματα των... bastards...??
Οποτε μην σου κανει εκπληξη... Αυτο που μενει σε αυτους τους οδηγους λοιπον ειναι να επιβληθουν σε Οκον,Στρολ,Αντονιο για να λεμε οτι πανε καλα και να τσιμπουν κανα βαθμουλακι...

Σε αλλα νεα

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... NLrsi.html

Wolff says Russell has 'lots to learn' as he admits costly crash with Bottas will hurt Mercedes upgrade plans

“It meant taking risks, and the other car is a Mercedes in front of him. In any driver’s development, for a young driver, you must never lose this global perspective.

“So yeah, lots to learn for him I guess.”

α παπα...πονεσε
Άβαταρ μέλους
By g8777
#703382 Γκεακο μου, φανταζομαι θα υπαρχει καποιος λογος (ειδικος για τον καθενα τους) που θα βρισκονται σε τετοιας δυναμικοτητας μονοθεσια. Αν δεν αποσυρθει ο Λουης νομοτελειακα θα βρεθει και αυτος σε μια Αλπιν, ως τοτε ας τον απολαυσουμε να παλευει στο προσκηνιο. :roll: Πιστευω οτι σε λιγα χρονια θα εχει την ελαχιστη αυτογνωσια που απαιτειται ωστε να ξερει ποτε πρεπει να τα παρατησει και να μην φθειρει τον Μυθο του. :s_smile
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#703383 Και παλιοτερα g μου στην Μακλαρεν πηγε..Και θυμασαι τι εγινε. Δεν πηγε και σε κανενα κακο ονομα..Και η Αλπιν ειναι η παλια Ρενω που σηκωσε τους 2 τιτλους..Δεν πηγε και σε καμια Jordan ας πουμε :shifty:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#703392 Perez και Bottas όταν έμειναν πίσω έκαναν από ελάχιστες μέχρι 0 προσπεράσεις.
Οπότε, πέραν της προφανούς τύχης με την κόκκινη σημαία, το 9->2 ήταν εντυπωσιακό.
Γενικά Hamilton και Max στις μικτές συνθήκες (αν και έκαναν λαθάκια) δείχνουν σχεδόν πάντα την κλάση τους.
Χθες πάντως διαστημικός ήταν άλλος. Απίστευτος αγώνας από τον Norris. Αλάνθαστος, ταχύτατος και πολύ μαχητικός.
Highlight η σχεδόν τριπλή προσπέραση στο βρεγμένο. Από 9ος 6ος σε ένα γύρο.
Παραλίγο να κρατήσει και τον Hamilton πίσω στο τέλος.
BTW έχω την αίσθηση ότι έκανε ένα στρατηγικό λάθος εκεί. Έπρεπε να κρατήσει τον Leclerc στο DRS του όσο ήταν 4ος ο Hamilton.
Βοηθούσε και η υψηλή τελική της McLaren.
Τα κόκκινα δεν ξέρω αν ήταν λάθος, δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να περάσει τον Leclerc. Δούλεψαν πάντως.

ΥΓ: Όλοι όσοι έχουν αλλάξει μονοθέσιο δείχνουν πολύ επηρεασμένοι οπότε ας τους δώσουμε χρόνο.