Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Στο Μονακό απλά πήρε την pole. Όπως και άλλες χρονιές. Αγώνας δεν έγινε.
Επίσης ο Leclerc κέρδισε τον Sainz (που δεν σας αρέσει) με πολύ μικρότερη διαφορά από ότι ο Norris τον Piastri (που σας αρέσει).

Συμφωνω. Περιμενα μεγαλυτερη διαφορα αναμεσα σε Λεκλερκ και Σαινθ, εφοσον θεωρω ταχυτερο το Μονεγασκο.

Οσο για τους Νορρις-Πιαστρι πρεπει να δωσουμε λιγο χρονο ακομα στον Αυστραλο εφοσον προφανως δεν εχει πιασει ακομα το ταβανι στην αποδοση του. Αλλα μεχρι τωρα η εκτιμηση μου ειναι οτι ο Λαντο ειναι ΤΑΧΥΤΑΤΟΣ χωρις να εχει το φονικο ενστικτο (πειτε το και κωλοπαιδισμο) που πρεπει να εχουν οι πρωταθλητες. Απο την αλλη μερια ο Πιαστρι εχει την απαραιτητη δοση αλητειας, αλλα δε με εχει εντυπωσιασει τοσο πολυ σε ταχυτητα. Σιγουρα ειναι πολυ γρηγορος κι αυτος, δεν το συζηταμε. Απλα ο Νορρις δειχνει να τον εχει. Παντως απο φετος στην 3η πληρη χρονια του στο χωρο, τελειωνει ζγα ζγα το αλοθι του νεου οδηγου και της καμπης εκμαθησης του, οποτε θα αρχισω να ειμαι λιγο πιο αυστηρος μαζι του.

Προσωπικα περιμενω πως και πως την κοντρα αναμεσα στους ομοσταβλους της Φερραρι και της ΜκΛαρεν το 2025 :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#878861 Ρε συ ripper, ok, σιχαινεσαι το Μονακο, αλλα ειναι επισης αγωνας με 25 βαθμους, οι οποιοι κατα 90% κρινονται το Σαββατο. Αρα δεν ειναι «απλα πηρε την pole», ή να το πω και πιο απλα, πηρε την πιο σημαντικη pole της χρονιας για την οποια καιγονται ολοι (και την εχει παρει και αλλες πόσες φορες αλλα δεν κερδισε ολοι θυμομαστε γιατι).

Ο Norris εκανε πολυ καλη χρονια γενικα, αλλα οι εκκινησεις του ηταν τραγικες. Δεν μπορεις να πεις οτι ηταν μια λεπτομερεια αυτο. Επισης, ακομα και σε αγωνες που πηρε pole, εχασε στα ισα απο Piastri, πχ Ουγγαρια και Μοντσα. Το σχολιο περι Piastri δεν το καταλαβα, η αποψη μου ειναι οτι φετος ο Norris ηταν συνολικα σαφως καλυτερος του. Βεβαια πρεπει να συνυπολογισεις οτι ειναι μολις η δευτερη χρονια του Piastri, οποτε περιμενεις την εξελιξη.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#878877 Για το Μονακό είπα απλά ότι με αυτό που έγινε στην αρχή δεν υπήρχε πιθανότητα να αλλάξει έστω και μια θέση, στην ουσία δεν έγινε αγώνας. Μπράβο του που πήρε την pole, το έχει ξανακάνει όπως είπαμε και οι δύο.

Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας θεωρεί καλύτερο όποιον θέλει/νομίζει.
Απλά τόνισα ότι το γενικό κλίμα super Piastri, κεφτέ Sainz, Lando λίγε, μεγάλε Leclerc δεν συνάδει με το αποτέλεσμα της σεζόν.

Δεν διαφωνούμε για τον Piastri, παίζει να είμαι ο μοναδικός εδώ που συμπαθεί/εκτιμά και τους 4 προαναφερθέντες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#878898 my 2c

1. Norris. Είναι πραγματικά ταχύτατος. Αλλά φτάνει αυτό; Δεν ξέρω. Από τον 5ο πιθανόν, από τον 10ο (σίγουρα) αγώνα είχε το αναμφισβήτητα ταχύτερο μονοθέσιο. Τι κατάφερε; 4 νίκες σε αυτούς τους 14 αγώνες και 2 στα 4 sprint (προφανώς μετράω νίκη το Κατάρ). Εγώ δεν το βρίσκω πολύ καλό conversion rate ειδικά αν σκεφτούμε ότι είχε στο ίδιο διάστημα 8 poles. Συγνώμη αλλά αυτό δεν μπορούσε να είναι χειρότερο. Ξαναλέω ότι έχει αναμφισβήτητη ταχύτητα αλλά ήταν η χειρότερη διεκδίκηση που θυμάμαι. Μικρός είναι του εύχομαι (όσο είναι στον εχθρό προφανώς όχι εκ βάθους καρδιάς) να έχει πάρει μαθήματα και να βελτιωθεί, αλλά προς στιγμήν κατάφερε να γίνει το καλύτερο παράδειγμα του "η ταχύτητα δε φτάνει".

2. Piastri. Μερικά γεγονότα. Δεν είναι μικρός, απλά είναι άπειρος. Έχει πολύ καλό racecraft, πολύ καλό attitude, αλλά φέτος ήταν πιο αργός από τον Λάντο και είναι 24 (ή έστω θα είναι όταν αρχίσει η σεζόν). Δεν ξέρω πόσο μπορεί να βελτιωθεί σε pure speed υποθέτω πάρα πολύ, αλλά δεν είναι και ο 20αρης που νομίζουν πολλοί. Μπορεί δηλαδή να έχει πιάσει ήδη το στάδιο της ωριμότητάς του. Πάντως με λιγότερους από 50 αγώνες σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης και θα επιλέξω να νομίζω πως μετά τα team orders στη 2η διακοπή από μόνος του το πήγε μαλακωσιά, γιατί αν τον κρίνουμε αυστηρά ήταν πολύ μέτριος.

3. Leclerc. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράμα. Από κανέναν ταχύτερο πιλότο κορυφαίας ομάδας στην ιστορία του σπορ δεν του απαιτήθηκε να αποδεικνύει τόσες φορές την αξία του. Μετά από 4 σεζόν θα έπρεπε να του πούνε ειδικά μετά την επιλογή να μείνει αυτός, τι θες; Δώστου τα κλειδιά να δούμε τι θα καταφέρει; Όχι, τσουκ, τα καψόνια συνεχίζονται όπως την πρώτη μέρα, γελοίες στρατηγικές, ομίχλη στις θέσεις της ομάδας, ένα γενικότερο μπάχαλο. Υποθέτω ότι λόγω της έλευσης του Χάμιλτον του έκαναν μία ψυχολογική προπόνηση του τι θα αντιμετωπίσει αλλά εγώ ρωτάω: Θα βγάλει πουθενά αυτό; Υπήρξε πετυχημένη ομάδα που δεν περιέβαλε με πλήρη εμπιστοσύνη αυτό που θεωρεί το δυνατό της χάρτι; Εμένα δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Με όλα αυτά τα δεδομένα ο Λεκλέρ απέδωσε τα αναμενόμενα; Η γνώμη μου είναι πως όχι, αλλά υπάρχει λόγος που η φήμη έρχεται με το Οδηγών. Αν δεν έχει στόχους ο "καλός" σου στο οδηγών, δε θα πάρεις ούτε το κατασκευαστών. Και η Φεράρι τη χρονιά που έπεσε η RBR ήταν και πάλι 2η. Εγώ θα ήθελα να δω τον Σαρλ με σαφές Νο1 status, έχω την εντύπωση ότι θα βγάλει μάτια. Δεν είναι η εξωτερική πίεση που τον οδηγεί σε κακή απόδοση ενίοτε, η ομάδα είναι

4. Σάινθ. Ο Σάινθ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για Νο2, γρήγορος, μπορεί να πιέσει τους αντιπάλους να δώσει βαθμούς να κρατήσει ρυθμό, να πάρει αποτέλεσμα όταν δεν μπορεί ο team mate. Αλλά έχει καταστρέψει την καριέρα του με το να μην το αποδέχεται. Έψαχνε οδηγό η RBR τον αγνόησε, έψαχνε η Μερτσέντα τον αγνόησε κι αυτή. Τυχαίο; Δε νομίζω. Καλό είναι το winning attitude αλλά οι εντός των πάντοκ βλέπουν τα πράματα αλλιώς και ο ίδιος ο Σάινθ έχει κάψει το case του. Να ήταν ταχύτερος από τον Λεκλέρ; Δεν ήταν. Μάλιστα εκτός από το Μεξικό που δε θα το σχολιάσω κάθε φορά που ήταν μπροστά, ο τημ μέητ του ήταν ακριβώς πίσω του, το αντίθετο συνέβη πολύ λιγότερες φορές κι ας ήταν περισσότερες οι περιπτώσεις. Όλοι αυτοί που μιλάνε για Σάινθ τους παρακαλώ να μου πούνε που θα ήταν η Φεράρι με Σάινθ και έναν πιο αργό από τον Σάινθ. Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν κοντά στη φετινή Μερκ. Νίκη αν μας κάτσουν όλα τα κόζια και στο πουθενά (που λέει και μια ψυχή) στις άλλες περιπτώσεις. Τον θεωρώ αξιόλογο οδηγό, αλλά πιστεύω ότι έδωσε πολλές αφορμές για να μη μου είναι συμπαθής. Ελπίζω στη Γουΐλιαμς να μάθει στην ταπεινότητα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#878902 Για τον σάινθ αυτό.
Θεωρεί ο ίδιος, ο μπαμπάς του και η...Πόπη, ότι είναι κορυφαίος και πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του. Μην πω και στο πάντοκ ολόκληρο.
Είπαμε, σμούθ αλλά μέχρι ένα σημείο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
edmond έγραψε:Για τον σάινθ αυτό.
Θεωρεί ο ίδιος, ο μπαμπάς του και η...Πόπη, ότι είναι κορυφαίος και πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του. Μην πω και στο πάντοκ ολόκληρο.
Είπαμε, σμούθ αλλά μέχρι ένα σημείο.

Να ομως ενα ωραιο αντιο
Εικόνα

Ferrari give Sainz and his rally champion father special send-off with F1 track day at Fiorano
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... PF0AGh22GP
Άβαταρ μέλους
By edmond
#878913 Ναι δεν λέει κάτι, είμαστε κύριοι εμείς.
Γκεάκο σαν πολύ δεν λοκοτρίβεσαι με φερραρικά θέματα; Είχες τίποτα εφιαλ...εεε όνειρα το βράδυ;; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#878941 Το βασικό επιχείρημα στο 1 σου Κορτο δεν ισχύει.
Είχε συνολικά το ταχύτερο (πιο σταθερό) μονοθέσιο, δεν είχε το ταχύτερο σε 14 αγώνες για να πεις ότι έκανε 4/14.
Πχ προφανώς δεν ήταν το ταχύτερο στο SPA, στο Las Vegas, στο Οστιν κτλ.
Επίσης δεν μπορείς να του χρεώσεις ότι δεν κέρδισε στην Αυστρία ή το Silverstone όπου τα λάθη ήταν αλλονών.
Εγώ δύο κακούς αγώνες του θυμάμαι μόνο. Στην Βραζιλία και στο Αζερμπαϊτζάν.

Αν πούμε λοιπόν ότι συμφωνούμε πως μετά το Maimi η McLaren ήταν συνολικά καλύτερη (πριν ήταν καθαρά κάτω και από την Ferrari), σε μια υπερανταγωνιστικη περίοδο (19 αγώνων) με 4 ομάδες ικανές για νίκη, τι έκανε ο Norris? Αν δεν κάνω λάθος, μάζεψε τους περισσότερους πόντους και πήρε 4 νίκες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#878944 4 νίκες σε 14 αγώνες ακούγεται ΟΚ. 4 νίκες από 8 poles σε 14 αγώνες την περίοδο που είχε το συνολικά καλύτερο αμάξι ακούγεται το ίδιο; Γιατί νομίζω ότι η δεύτερη διατύπωση είναι πολύ πιο ακριβής.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#878951 Δεν κοιτάω μόνο το αποτέλεσμα. Έχω δει τους αγώνες.
Ξαναλεω στην Αυστρία δεν κέρδισε ούτε πόντο. Ε και; Έκανε κάτι λάθος; Τουναντίον ήταν από τους καλύτερους αγώνες του.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#878969 Η μεγαλη ηττα του Λαντο ηταν σε ψυχολογικο επιπεδο. Με τετοια ψυχολογια προφανως χανεις και στο αγωνιστικο κοματι.

Μιλαμε για ΤΟ κλαψομουνιαζμα ολη τη χρονια. Οταν ενας οδηγος λεει "δυσκολο να κερδισει καποιος το Μαξ σε μαχες ροδα-ροδα"... "ο μαξ εχει ξαναβρεθει να διεκδικει τοσο οριακη μαχη ενω εμενα ειναι η πρωτη μου φορα"... "εγω κανω ακομα λαθη ενω ο Μαξ ειναι αλανθαστος"... "οδηγαω σα μαριονετα"... "ακομα μαθαινω απο τα λαθη μου και γινομαι καλυτερος"... μιλαμε για ηττα απο τα αποδυτηρια. Η λουζεριαση σε ολο της το μεγαλειο.

Οι οδηγοι που εχουν τυχη/μελλον στο χωρο ειναι αυτοι που σκεφτονται "ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ", ακομα κι αν αυτο ισχυει μονο μεσα στο μυαλο τους.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#879167 Σαφως καλυτερη λιστα αυτη που εχει πρωτο (μαλιστα με διαφορα) το Μαξ κι επισης εχει το Ναντο μεσα στη 10αδα. Κατα την αποψη μου θα επρεπε να ειναι 2 θεσεις ψηλοτερα ο Ρασσελ που κερδισε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΟΥΗ σε σχεση με τους Σαινθ/Πιαστρι που εχασαν απο τους ομοσταβλους τους :protest: