Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

1
33%
1
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
33%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#897887 To booing στο Lando έγινε επειδή θεωρούν πως η McLaren τον ευνοεί λέτε;
Εξεπλάγην να πω την αλήθεια όταν το άκουσα, γιατί ο Norris δεν είναι ο τύπος που θα ξεσηκώσει τα πάθη. Χθες ο αγώνας του ήταν άψογος πάντως, ενώ ο Leclerc γλίτωσε μεν από το VSC, αλλά και ο Max αν δεν είχαν μπει όλοι οι εμπρός του για 2ο πιτ στοπ, δεν θα τον είχε φτάσει τόσο γρήγορα.
Ο άνθρωπος του αγώνα πάντως ήταν ο Bearman, δείχνει μεγάλη ικανότητα και η Ferrari σίγουρα στο μέλλον θα τον κάνει οδηγό της, από τους rookies εγώ τον θεωρώ τον πιο εντυπωσιακό φέτος, γιατί ο Hadjar μπορεί να έχει συνολικά καλύτερα αποτελέσματα, αλλά έχει και πολύ καλύτερο μονοθέσιο.
Ο Piastri έχει πάθει καθίζηση, ο Max είναι πάντα ο καλύτερος του grid, και το πρωτάθλημα θα παιχτεί ανάμεσα σε Max και Lando.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#897888 Αν δεν ήταν Άγγλος πάντως, δε θα είχε κερδίσει στο Σίλβερστοουν και ακόμα και τώρα θα ήταν -13. Και αφήνω Ουγγαρία που κανονικότατα η ομάδα έδωσε sub par στρατηγική στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και καλά για να κερδίσει τον Λεκλέρ και την Μόντσα που μπορεί μεν να έδωσαν το undercut στον Πιάστρι χωρίς να το δικαιούται αλλά με το πιτστοπ του Νόρις ο Πιάστρι ήταν μπροστά ούτως ή άλλως. Το "σκάσε και τρέχα" της Σιγκαπούρης ήταν το αχρείαστο κερασάκι στην τούρτα για τα μάτια του διεθνούς κοινού. Αντίστοιχες στρατηγικές και συμπτώσεις δε θυμάμαι να είδαμε υπέρ του μέχρι χθες πρωτοπόρου της βαθμολογίας, οπότε ναι προφανώς ο κόσμος είναι ψυλλιασμένος. Και μην ακούω για το Όστιν ότι ο Πιάστρι έπρεπε να ξέρει ότι ο Χούλκενμπερκ θα κάνει late braking από εντελώς εσωτερική στροφή ή τι θα γινόταν στην Αυστρία αν και εφόσον, ο άλλος έπεσε κυριολεκτικά πάνω στον team mate από πίσω στον Καναδά και από το πλάι στη Σιγκαπούρη.

Μέσα σε όλα αυτά, βάλε και τον τερματισμό στο Σίλβερστοουν που όλος ο motorsport πλανήτης είχε πάθει την πλάκα του με τη λήξη της κατάρας του Χουλκ, εμείς είχαμε πρώτο πλάνο στη μαμά πατομπούκαλο να σκούζει Λάντο Λάντο να μην ακουστεί η Ζάουμπερ. Αγνοήθηκε και ο Νίκο από τα 2 βλαμένα στο βάθρο, οπότε ναι. Ο Λάντο είναι ένα συμπαθέστατο πλουσιόπαιδο πάντα γελαστό, αλλά φέτος έχει δώσει πάρα πολλούς λόγους να τον αντιπαθήσουν. Όχι προσωπικά, αλλά την όλη φάση Λάντο - Μακ Λάρεν - Πρωτάθλημα Οδηγών.

Στο πρωτάθλημα τώρα, ο Όσκαρ ήταν καλύτερος και αλάνθαστος σε πάνω από το μισό πρωτάθλημα και πήρε πολύ μικρότερη διαφορά για τους παραπάνω λόγους, ο Λάντο απίστευτα καλός από την Ολλανδία και μετά, νομίζω ότι καλώς είναι ισόβαθμοι και πάμε σε 4 αγώνες τελική ευθεία.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#897890 Ας περάσουμε τώρα στα διάφορα συμβάντα και κυρίως αυτά της 1ης στροφής.
Καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι είναι λάθος "σχεδιασμένη" η πίστα; Πραγματικά δεν ξέρω ποιος (θα έπρεπε να) είναι ο σωστός κανονισμός.
Απλό παράδειγμα: Είμαι εγώ 4ος και ο Yugo 5oς μισό μέτρο πισωπλάι μου. Το κόβω ευθεία με 200+ ο Yugo στρίβει κανονικά και με το νόμο και εγώ βγαίνω 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα μπροστά, σηκώνω και λίγο για ξεκάρφωμα. Όλα μπόμπα; Η δικαιοσύνη έλαμψε;
Δεν πρέπει να έχει κάτι εκεί; Λίγο χώμα, κανένα σαμαρακι, καμία τάφρο με κροκόδειλους, κάτι ρε αδερφέ. Ήταν γελοίο το θέαμα για άλλη μια φορά.

Στα πραγματικά γεγονότα:
Για Leclerc - Hamilton συμφωνώ 100% με George Prix. Ξεκάθαρη κλοπή θέσης από Leclerc που μάλιστα επέλεξε να βγει εκτός πίστας εσκεμμένα. Το ότι οι αγωνοδίκες το κάνανε γαργάρα είναι άλλο ένα απίστευτο διαιτητικό έγκλημα.
Για Max - Russell θα πάρω θέση υπέρ του Max (να σημειωθεί στα πρακτικά). Και αρκετά μπροστά ήταν και δεν φταίει γιατί όπως βγήκαν σχεδόν παράλληλα και οι 4, τον πετάνε πρακτικά εκτός πίστας, μάλιστα κόντεψε να αγαπήσει τον τοίχο. Αλλά όπως είπα παραπάνω δεν ξέρω κάτα πόσο είναι δίκαιο για τους από πίσω το να βρεθεί τελικά άνετα μπροστά τους.
Μετά το ίσιωσε και ο Antonelli και ο δενξερωποιοςαλλλος και οι αγωνοδίκες δεν ασχολήθηκαν καν. Pure racing :tomato:

Ο Max που όλοι αγαπήσαμε δεν άργησε να εμφανιστεί. Στην μάχη με τον Λούη τον πετάει έξω, όπως κάνει πάντα. Αφου μπορεί. Το δήλωσε κιόλας. Οι κανονισμοί το επιτρέπουν. O tempora o mores.
Ανταποδίδει την χάρη ο Λούης, το ξανακόβει ευθεία ο μορτης και βγαίνει άνετος μπροστά, μπλοκάρει ο Λούης το κόβει και αυτός ευθεία και εκεί το τερματίζει. Βγαίνει καμία μέρα μπροστά και ούτε που ασχολείται να σηκώσει λίγο το γκάζι. Εντάξει ρε Λούη μας βλέπουνε, κόψε κάτι :lol:
Προφανώς και παίρνει δικαίως ποινή, αλλά με τον άλλον που βρέθηκε μπροστά γιατί πήγε ευθεία, όλα καλά πάλι; Με το push off track δεν ασχολούνται το ξέρουμε, είναι πλέον legit κίνηση.

Τραγική διαιτησία γενικά και το VAR μάλλον έβλεπε Μπομπ Σφουγγαράκη.
Άβαταρ μέλους
By ripper
Isambard έγραψε:To booing στο Lando έγινε επειδή θεωρούν πως η McLaren τον ευνοεί λέτε;

Ναι, τοπικός δημοσιογράφος δήλωσε ότι ήταν λόγω της Monza.
Φήμες που λένε ότι είχε πάψει για μια Κυριακή να είναι Άγγλος πέρυσι στην Ουγγαρία σε ακριβώς αντίστοιχη περίπτωση εξετάζονται ως ανακριβείς.

Corto όπως ξαναείπα, αν τα πολλά αργά pit stop και η μηχανική εγκατάληψη ήταν κατά του Piastri και όχι του Norris, θα ήσουν με πανό στον άγνωστο στρατιώτη πιο πολλές μέρες από τον Πάνο Ρούτσι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Isambard έγραψε:To booing στο Lando έγινε επειδή θεωρούν πως η McLaren τον ευνοεί λέτε;

Το γιουχαρισμα ειναι καταδικαστεο, για οποιον λογο και να το εκαναν. Ειδικα χθες ο Λαντο ηταν σε δικη του κλαση σε κουαλι κι αγωνα, οποτε σαν αθλητης αξιζε ενα χειροκροτημα.

Isambard έγραψε:Ο άνθρωπος του αγώνα πάντως ήταν ο Bearman, δείχνει μεγάλη ικανότητα και η Ferrari σίγουρα στο μέλλον θα τον κάνει οδηγό της, από τους rookies εγώ τον θεωρώ τον πιο εντυπωσιακό φέτος, γιατί ο Hadjar μπορεί να έχει συνολικά καλύτερα αποτελέσματα, αλλά έχει και πολύ καλύτερο μονοθέσιο.

Οχι μονο ο ανθρωπος του αγωνα, αλλα για μενα κι ο ρουκυ της χρονιας. Πολλα χρονια εχω να εντυπωσιαστω τοσο πολυ απο ρουκυ. Και τα "συνολικα καλυτερα αποτελεσματα" δε μου λενε τιποτα εφοσον παιζει το βασικο ρολο το μονοθεσιο. Εγω βλεπω οτι ο Χατζατζαρης κερδιζει το μετριο Λωσον κι οτι το Αγγλακι εχει κανει χωνι τον Οκον. Ο οποιος Οκον εχει χερι, ακομα κι ο Ναντο δεν τον ξεφτιλισε οπως εχει κανει με τους περισσοτερους ομοσταβλους στην καριερα του.

Isambard έγραψε:Ο Piastri έχει πάθει καθίζηση, ο Max είναι πάντα ο καλύτερος του grid, και το πρωτάθλημα θα παιχτεί ανάμεσα σε Max και Lando.

Με δεδομενο το ντεφορμαρισμα του Πιαστρι, πλεον οι πιθανοτητες για το κατσαρολι και το μομεντουμ ειναι με το μερος του Λαντο. Ο Μαξ τα θελει σχεδον ολα νικες για να το παρει και δε δειχνει τοσο ντομιναντ το μονοθεσιο για κατι τετοιο...

Μπονους:
Η γνωμη του Μαξ για τα παπαργια ρουλς :shifty:

https://www.tiktok.com/@espn/video/7562147273967193374
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:Ας περάσουμε τώρα στα διάφορα συμβάντα και κυρίως αυτά της 1ης στροφής.
Καταρχάς να συμφωνήσουμε ότι είναι λάθος "σχεδιασμένη" η πίστα; Πραγματικά δεν ξέρω ποιος (θα έπρεπε να) είναι ο σωστός κανονισμός.
Απλό παράδειγμα: Είμαι εγώ 4ος και ο Yugo 5oς μισό μέτρο πισωπλάι μου. Το κόβω ευθεία με 200+ ο Yugo στρίβει κανονικά και με το νόμο και εγώ βγαίνω 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα μπροστά, σηκώνω και λίγο για ξεκάρφωμα. Όλα μπόμπα; Η δικαιοσύνη έλαμψε;
Δεν πρέπει να έχει κάτι εκεί; Λίγο χώμα, κανένα σαμαρακι, καμία τάφρο με κροκόδειλους, κάτι ρε αδερφέ. Ήταν γελοίο το θέαμα για άλλη μια φορά.

Στα πραγματικά γεγονότα:
Για Leclerc - Hamilton συμφωνώ 100% με George Prix. Ξεκάθαρη κλοπή θέσης από Leclerc που μάλιστα επέλεξε να βγει εκτός πίστας εσκεμμένα. Το ότι οι αγωνοδίκες το κάνανε γαργάρα είναι άλλο ένα απίστευτο διαιτητικό έγκλημα.
Για Max - Russell θα πάρω θέση υπέρ του Max (να σημειωθεί στα πρακτικά). Και αρκετά μπροστά ήταν και δεν φταίει γιατί όπως βγήκαν σχεδόν παράλληλα και οι 4, τον πετάνε πρακτικά εκτός πίστας, μάλιστα κόντεψε να αγαπήσει τον τοίχο. Αλλά όπως είπα παραπάνω δεν ξέρω κάτα πόσο είναι δίκαιο για τους από πίσω το να βρεθεί τελικά άνετα μπροστά τους.
Μετά το ίσιωσε και ο Antonelli και ο δενξερωποιοςαλλλος και οι αγωνοδίκες δεν ασχολήθηκαν καν. Pure racing :tomato:

Ο Max που όλοι αγαπήσαμε δεν άργησε να εμφανιστεί. Στην μάχη με τον Λούη τον πετάει έξω, όπως κάνει πάντα. Αφου μπορεί. Το δήλωσε κιόλας. Οι κανονισμοί το επιτρέπουν. O tempora o mores.
Ανταποδίδει την χάρη ο Λούης, το ξανακόβει ευθεία ο μορτης και βγαίνει άνετος μπροστά, μπλοκάρει ο Λούης το κόβει και αυτός ευθεία και εκεί το τερματίζει. Βγαίνει καμία μέρα μπροστά και ούτε που ασχολείται να σηκώσει λίγο το γκάζι. Εντάξει ρε Λούη μας βλέπουνε, κόψε κάτι :lol:
Προφανώς και παίρνει δικαίως ποινή, αλλά με τον άλλον που βρέθηκε μπροστά γιατί πήγε ευθεία, όλα καλά πάλι; Με το push off track δεν ασχολούνται το ξέρουμε, είναι πλέον legit κίνηση.

Τραγική διαιτησία γενικά και το VAR μάλλον έβλεπε Μπομπ Σφουγγαράκη.

Αυτό εδώ είναι ένα διαφωτιστικό βίντεο:

https://x.com/ScuderTina/status/1982580020985094420

Στιγμιότυπο 0:24, Lec είναι μπροστά από ΧΑΜ (έστω οριακά και σχέση με το 0:23 φαίνεται δεξιά ότι ο ΧΑΜ κάπως "υποχωρεί"), έχει στρίψει τιμόνι πάει προς το άπεξ:

Εικόνα

Στιγμιότυπο 0:25, μένει εξωτερικά αλλά πρακτικά δεν έχει που να πάει γιατί ο ΧΑΜ είναι δίπλα του:

Εικόνα

Αμέσως μετά γλιστράει εκτός γραμμής, διορθώνει και αναγκαστικά πάει εκτός πίστας για να αποφύγει επαφή:

Εικόνα

Μετά το κάνει χλοοκοπτικό, μπαίνει 2 στροφές μετά και δίνει πίσω θέση στο Νόρις και όχι στον τιμέιτ του που πρακτικά τον πέταξε έξω. Γνωστός, παλιός, καλός Λούης...
Άβαταρ μέλους
By ripper
#897896 Σε αυτή την φάση εσύ βλέπεις τον Λούη να πετάει έξω τον Leclerc?
Εντάξει μας κάνεις πλάκα τώρα.
Υπάρχει και το φρένο αν πιστεύεις ότι δεν σε παίρνει η επόμενη στροφή.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
ripper έγραψε:Σε αυτή την φάση εσύ βλέπεις τον Λούη να πετάει έξω τον Leclerc?
Εντάξει μας κάνεις πλάκα τώρα.
Υπάρχει και το φρένο αν πιστεύεις ότι δεν σε παίρνει η επόμενη στροφή.

Εννοώ δε του έδωσε χώρο.

Βλέπεις να έχει χώρο ;

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Nikos! έγραψε:Νομίζω ότι βασικά απαίτησε τη 2η θέση και δε την έδωσε στο τιμέιτ του, ο οποίος τον στρίμωξε στη πρώτη στροφή.

Nikos! έγραψε:Εννοώ δε του έδωσε χώρο.
Βλέπεις να έχει χώρο ;

Ρε φιλε ριξε μια ματια παλι στην παρακατω φωτο...

Εικόνα

Δε στριμωξε ο Λουης το Λεκλερκ. Ο Σερ πηγαινει στην ιδανικη γραμμη της πιστας, βρισκει αψογα το απεξ και ειναι ελαχιστα μπροστα. Η στροφη ειναι δικη του, τελος. Ο Μονεγασκος παει να στριμωχτει αλλα εφοσον δε μπορουσε να περασει θα επρεπε να κατσει και να στριψει πισω απο το Λουη. Και λεω οτι θα επρεπε να κατσει απο πισω του, γιατι η συγκεκριμενη στροφη... η κλιση και η ταχυτητα του μονοθεσιου... ο αφθονος χωρος αριστερα του... μου δινουν την αισθηση οτι ηταν πολυ ευκολο στο Λεκλερκ να στριψει τη στροφη εντος πιστας, στη χειροτερη πατωντας στο πρασινο στην εξοδο. Ή εστω θα επρεπε να επιστρεψει τη θεση στο Λουη μετα το γρασιδι, αν πραγματι του ηταν αδυνατο να στριψει νωριτερα.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#897901 Προς Γιώργη και Ρίππερ η μόνη μου μικρή διαφωνία, επειδή όντως ο Λούης δεν άφησε χώρο στην έξοδο (το τονίζω μόνο εκεί) και επειδή ο Λεκλέρκ θα προσπαθούσε για τη θέση, είναι ότι τελικά ίσως αναγκαζόταν να κόψει το γρασίδι σε πολύ χειρότερο σημείο που μπορεί να του κόστιζε σαφώς περισσότερο.

Οπότε έκοψε από νωρίς για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί σε πιο κακό σημείο.

Όμως ακόμα και να το έκανε γι'αυτό, έπρεπε να δώσει τη θέση του και στο Λάντο και στο Λούη που στο άπεξ ήταν μπροστά.
Αυτό είναι ξεκάθαρο και συμφωνούμε.

Τη Φερράρι τη βόλεψε γιατί έτσι δεν έχασε πολύτιμο χρόνο πίσω από το Λούη, επειδή είχε το ρυθμό να ανοίξει τη διαφορά όπως αποδείχτηκε.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#897902 Να το πω πιο απλά; Αν είχε αμμοπαγιδα εκεί (ή τοίχο) θα έστριβε από την πίστα ο Leclerc? Ναι.
Ο Verstappen? Όχι.

Επίσης ο Hamilton δεν στριμωχνει κανέναν, αντιθέτως ο Leclerc τον σπρώχνει προς το γρασίδι στην ευθεία και νομίζω ότι ακουμπάνε κιόλας.
Τώρα που βλέπει ευθύνη του Λούη ο Νίκος πραγματικά απορώ.
Στην έξοδο κάνεις δεν πρόκειται να δώσει χώρο αφού οι κανονισμοί το επιτρέπουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#897903 https://www.instagram.com/reel/DQS4BiWD ... VyMDZ2cXF6

Νομίζω ότι αυτό το βίντεο λύνει το θέμα.
Φυσικά και έχει χώρο να στρίψει ο Λεκλερκ, άσχετα τί επέλεξε
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#897904 Ρίππερ εγώ μίλησα μόνο για το χώρο στην έξοδο όχι για πριν, που όντως κάνεις δε δίνει πλέον.

Αν εστιάσουμε στην ευθεία, στην αρχή ο Λεκλέρκ στριμώχνει πολύ το Λούη δεξιά κυρίως για να πάρει λίγο από το σλιπστριμ του Λάντο που έχει πάει τελείως δεξιά, ώστε να μην το έχει όλο ο Λούης.

Όταν όμως ήρθε το φρενάρισμα που έπρεπε όλοι και ειδικά ο Λούης που ήταν τέρμα εσωτερικά να πάρουν καλύτερη γραμμή, ο Λούης στρίμωξε πολύ προς τα αριστερά το Λεκλέρκ δεδομένης της ύπαρξης Μαξ.

Αλλά αν με ρωτάς κανένας δεν έκανε κάποια ακρότητα. Ήταν μάχη σαν αυτή που έχουν από την αρχή της χρονιάς.
Σαν αυτές που έχουν και άλλοι ομόσταυλοι.
Ότι μπορεί να γίνει η στραβή κάποια στιγμή εννοείται...