Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

3
27%
1
9%
1
9%
0
N/A
2
18%
0
N/A
2
18%
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
blinkys έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
ripper έγραψε:@Realzeus αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφορά ανάμεσα σε 100 διαφορετικές team orders δες εσύ στίβο.

Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε orders. Η Ομάδα είναι πάνω από όλα και ορίζει τι θέλει να κάνουν οι υπάλληλοί της. Θυμίζω ότι ο entrant στο Πρωτάθλημα είναι η εκάστοτε ομάδα, όχι ο οδηγός. Αν εσύ θέλεις να διαλέγεις ποια team order σου αρέσει... στίβος! Ή αποδέχεσαι τις orders ή δεν αποδέχεσαι, απλά πράγματα. Φαντάζεσαι να πει ο αρχιμηχανικός σε έναν μηχανικό "κάνε αυτό" και να του απαντήσει "όχι δεν θέλω να το κάνω"; :s_crazy Οι ομάδες είναι σαν μικροί στρατοί, πρέπει να υπάρχει απόλυτη ιεραρχία και πειθαρχία. Το αν ήταν σωστή η εντολή θα φανεί εκ του αποτελέσματος και ο υπεύθυνος θα λάβει τα εύσημα... ή θα πάει στον τάκο.

Ο οδηγός και ειδικά στην Φόρμουλα 1 που στην ουσία έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε σκάρτα 40 άτομα σε όλον τον πλανήτη που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά διαφέρει υπερβολικά πολύ από τον οποιοδήποτε υπάλληλο. Οπότε ακόμα και να δεχτούμε το (άκυρο IMHO) παράδειγμα με τον μικρό στρατό ιεραρχικά είναι πολύ ψηλά για να του λες απλά "σκάσε και κάνε ό,τι σου λέω".

Το κύριο συστατικό ενός κορυφαίου οδηγού είναι το υπερβολικά τεράστιο εγώ του. Όταν αυτό το πετσοκόβεις σε κάθε ευκαιρία με team orders ή θα χάσεις έναν καλό οδηγό ή θα τον μετατρέψεις σε μέτριο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως στην σημερινή εποχή οι οδηγοί έχουν όλο και λιγότερο χαρακτήρα οπότε είναι πολύ πιο εύκολη η διαχείρισή τους.

Όχι Γιάννη μου, δεν είναι σκάρτα 40 άτομα, είναι πολύ περισσότεροι. Απλά φτάνουν εκεί κάποιοι με γνωριμίες, λεφτά κλπ. Πιστεύεις ότι δεν μπορεί το μισό grid της F2 ή του Indy, ή του WEC να τρέξει στην F1, με το κατάλληλο κοουτσάρισμα; Ένας Νιούη είναι πολύ πιο σπάνιος και σημαντικός από έναν οδηγό.
Όταν ο τεράστιος Prost έβρισε το μονοθέσιο, απολύθηκε από την Ferrari. Όταν ο τεράστιος Schumacher έπαιζε μπάλα στον κήπο μετά το ατύχημα του 1999, και το έμαθε ο Πρόεδρας Λούκα από την κόρη του, τον έφεραν σηκωτό να οδηγήσει. Όταν ο Frank άκουσε νιαουρίσματα από τον Mansell τον απέλυσε ταχυδρομικά. Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν την θέση τους στις ομάδες. Είναι στελέχη, σημαντικά, αλλά δεν είναι σημαντικότεροι από την ίδια την ομάδα ή τον αρχισχεδιαστή π.χ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#767649 Οταν ο Σεννα ελεγε στην Χοντα τι σκατα εκαναν ολο τον χειμωνα εκεινοι εσκυβαν το κεφαλι ...

Μπουσε θεωρεις ότι ειμαι red bull? Να σου θυμισω ότι υποστηριζω οδηγο. Και οποια ομαδα τον στεγαζει για εκεινη την περιοδο θελω να πηγαινει καλα και η ομαδα.
Στις μαχες Αλονσο-Σουμαχερ αντιπαθουσα την φερραρι. Όταν πηγε ο Αλονσο εκει την υποστηριζα και <εβριζα> την Ρεντ Μπουλ και τον Χορνερ-Φεττελ.
Τωρα που είναι εκει το δικο μας παιδι ειμαι μαζι τους.
Όταν αυριο παει στην Μερκ η στην Φερραρι θα υποστηριζω και θα θελω να πηγαινει καλα η εκαστοτε ομαδα.

Το χει αυτό το παραδοξο καποιος που υποστηριζει μονο οδηγο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#767651 Eδώ θα συμφωνήσω με Geo. Κι εγώ οδηγό υποστηρίζω, αν και έχω και μια αόριστη συμπάθεια στην Ρενό/Αλπίν.

Στις μάχες Προστ - Σένα υπήρχαν οδηγίες ή γινόταν τουπεκί ψιλοκομένο με λέιζερ; Τα μεγέθη των κορυφαίων οδηγών έχουν τεράστια σημασία.

Τα eligible άτομα για θέση σε μονοθέσιο πάντως σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από 40, και σίγουρα μετράνε και άλλα πράγματα εκτός του ταλέντου. Ρωτήστε τον Πιάστρι που βλέπει LAT, MSC και λοιπές δυνάμεις να κάνουν τα δικά τους σε κάθε event.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Geo f1 έγραψε:Οταν ο Σεννα ελεγε στην Χοντα τι σκατα εκαναν ολο τον χειμωνα εκεινοι εσκυβαν το κεφαλι ...

Για κάποιον λόγο γουστάρεις οδηγούς που βρίζουν τα μοτέρ της Χόντα. Βέβαια ο Αλόνσο έχει φάει μπαν από Χοντα-μοτέρ, ή έτσι ακούγεται τουλάχιστον. Ας κάνει κι αυτός όμως την αποστρατεία του στην F1, όπως έκανε και ο Κίμαρος. Τουλάχιστον ο Κίμαρος δεν έκανε ότι νοιάζεται. Ερχόταν απλά για το τσίπουρο και το παγωτάκι στο ΚΑΠΗ, ε το Paddock εννοώ. :innocent:

diplomat έγραψε:Eδώ θα συμφωνήσω με Geo. Κι εγώ οδηγό υποστηρίζω, αν και έχω και μια αόριστη συμπάθεια στην Ρενό/Αλπίν.

Θα ήσουν από αυτούς που στο μπάσκετμπολ ήταν "Γκάλης". Αν την είχες προλάβει την εποχή βέβαια, εγώ ήμουν Αρειανός έτσι κι αλλιώς, λόγω οικογένειας Αρειανίδικης! :iconcool: Το θέμα δεν είναι να είσαι Γκάλης ή Σαραβάκος ή Σουμάχερ. Ή έχεις ΟΜΑΔΑ ή δεν έχεις... Οι ομάδες θα υπάρχουν για πάντα, τα άτομα όχι! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#767662 Υπάρχει Lotus τωρα? Brm? Leyton House?
Hesketh? Πως με βρίσκεις?

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By diplomat
REALZEUS έγραψε:Ή έχεις ΟΜΑΔΑ ή δεν έχεις... Οι ομάδες θα υπάρχουν για πάντα, τα άτομα όχι! :rtfm:

Κοίταξε, στο παράδειγμα με το μπάσκετ θα σου πω ότι ενώ είμαι Λέικερς, είμαι πρωτίστως Τζόρνταν.

Δε μοιράστηκες την άποψή σου για την ύπαρξη ή μη όρντερς μεταξύ Προστ και Σένα.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
diplomat έγραψε:αν και έχω και μια αόριστη συμπάθεια στην Ρενό/Αλπίν.

Οι αοριστίες μας έφεραν στη μέση του grid.
Πάμε λίγο να τους φουσκώσουμε τα μυαλ..εε..πανιά τους αέρα :lol: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
JarnoT έγραψε:
diplomat έγραψε:αν και έχω και μια αόριστη συμπάθεια στην Ρενό/Αλπίν.

Οι αοριστίες μας έφεραν στη μέση του grid.
Πάμε λίγο να τους φουσκώσουμε τα μυαλ..εε..πανιά τους αέρα :lol: :metalo:

Δεν μεταφράζονται καθόλου καλά οι (σκόρπιες) καλές εμφανίσεις στα quali σε συνθήκες αγώνα. Χάνεται πολύ pace. :(
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
diplomat έγραψε:Δεν μεταφράζονται καθόλου καλά οι (σκόρπιες) καλές εμφανίσεις στα quali σε συνθήκες αγώνα. Χάνεται πολύ pace. :(
Αφού το αμάξι δε μπορεί ούτε να στρίψει, ούτε να κρατήσει λάστιχο. Και ο Σαφναουερ χαίρεται κιόλας για το πόσο καλά είμαστε...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
uncle_nontas έγραψε:
diplomat έγραψε:Δεν μεταφράζονται καθόλου καλά οι (σκόρπιες) καλές εμφανίσεις στα quali σε συνθήκες αγώνα. Χάνεται πολύ pace. :(
Αφού το αμάξι δε μπορεί ούτε να στρίψει, ούτε να κρατήσει λάστιχο. Και ο Σαφναουερ χαίρεται κιόλας για το πόσο καλά είμαστε...
+1

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Geo f1 έγραψε:Υπάρχει Lotus τωρα? Brm? Leyton House?
Hesketh? Πως με βρίσκεις?

Tapatalk

Την Andrea Moda ξέχασες... :s_inlove

Μιλάμε για σοβαρές Ομάδες, την εξής μία: Scuderia Ferrari, 16 Τίτλοι Κατασκευαστών. :rtfm: Άντε θα δεχθώ και μια McLaren (8) και μια Williams (9), αν και γκαραζιέρικες και χωρίς να φτιάχνουν μοτέρ δεν πρέπει καν να λέγονται Κατασκευαστές... :s_empathy

diplomat έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ή έχεις ΟΜΑΔΑ ή δεν έχεις... Οι ομάδες θα υπάρχουν για πάντα, τα άτομα όχι! :rtfm:

Κοίταξε, στο παράδειγμα με το μπάσκετ θα σου πω ότι ενώ είμαι Λέικερς, είμαι πρωτίστως Τζόρνταν.

Δε μοιράστηκες την άποψή σου για την ύπαρξη ή μη όρντερς μεταξύ Προστ και Σένα.

Μπερδεμένος είσαι. Αν είσαι Lakers, θα έπρεπε να είσαι και Magic. Βέβαια δεν τον πρόλαβες μάλλον... Γενικά πρέπει να μην είστε ρουβίτσες στα αθλήματα. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#767679 Δία, για κάθε ομάδα, υπάρχει πλέον ένας αόριστος αριθμός ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις, δεν είναι οντότητες που δημιουργηθήκανε από “big bang” και αποκτήσανε ακόλουθους/υποστηρικτές

Κανείς με σιγουριά δεν μπορεί να πει αν η τωρινή Ferrari είναι το όραμα του Enzo

Αλλά πίσω από αυτά τα κόκκινα μονοθέσια που τόσο λατρεύεις, υπάρχουν άπειρες ανθρώπινες εργατοώρες, από μηχανήματα που υλοποιηθήκανε από ανθρώπους

Υποστηρίζεις ένα brand, αλλά ξέρεις πολύ καλά τι υπάρχει από πίσω
Άβαταρ μέλους
By diplomat
REALZEUS έγραψε:Μπερδεμένος είσαι. Αν είσαι Lakers, θα έπρεπε να είσαι και Magic. Βέβαια δεν τον πρόλαβες μάλλον...

Δεν τον πρόλαβα. Ήμουν όμως Κόμπι. Η διαφορά είναι ότι η Αυτού Υπερηχητικότητα είναι άλλο επίπεδο. :iconcool:

Το νούμερο 23 πρέπει να αποσυρθεί από το παγκόσμιο μπάσκετ χθες.
Τελευταία επεξεργασία από diplomat και 14 Ιουν 2022, 10:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#767684 Όπως το είπες BARHonda μου. Υποστηρίζω την ομάδα που έστησε ένας άνθρωπος και σε γενικές γραμμές την ίδια φιλοσοφία ακολουθούν οι επίγονοι του. Αν έβλεπα την Ferrari να μην φτιάχνει πλέον κινητήρες ή να μην τρέχει σε αγώνες... άκυρο από μένα! Η Ferrari είναι από το 1950 (από τον 2ο αγώνα της F1, τον 1ο δεν τον πρόλαβε - και από το 1929 στους αγώνες με Alfa Romeo) στο ΠΠ. Δεν έριξε ποτέ την ασπίδα ή την πετσέτα κάτω! Η Ferrari φτιαχνει κυρίως μοτέρ, αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο ενός αυτοκινήτου. Για αυτό δεν μπορώ να στηρίξω μια ομάδα που δεν φτιάχνει μοτέρ. Η Ferrari έχει 16 Κατασκευαστών (και 15 Οδηγών, αλλά δεν τα μετράω, γιατί αυτά πάνε σε αυτούς). Η Ferrari βγάζει καταπληκτικά αυτοκίνητα δρόμου, με δικά της μοτέρ! Και η McLaren φτιάχνει, αλλά με Ricciardo motors. Η Honda μια μέσα, μία έξω. Επίσης ελάχιστα χρόνια με δική της ομάδα. Άρα; Άρα Formula 1 είναι η Ferrari. :s_inlove Ποιος άλλος κατασκευαστής τρέχει ασταμάτητα 70+ χρόνια στις ανώτατες βαθμίδες του μηχανοκίνητου; Πως μπορεί να μην είναι κάποιος Ferrari, όταν διαβάσει την ιστορία;
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 14 Ιουν 2022, 11:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
REALZEUS έγραψε:Η Ferrari φτιαχνει κυρίως μοτέρ, αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο ενός αυτοκινήτου.

:shifty: