Forum για τη Formula 1

Ποιος πιστευετε οτι θα κερδισει?

5
50%
0
N/A
1
10%
1
10%
1
10%
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
1
10%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By g8777
Geo f1 έγραψε:Παλι κουβά ο g
https://wtf1.com/post/heres-why-f1-driv ... ing-races/

Tapatalk

Ναι. Έτσι πρέπει να είναι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#773919 Θα ξεκινήσω ανάποδα.

Από την απονομή. Πόσο ντρέπομαι εκ μέρους του Φερστάπεν. Ένα σχετικά νέο παλικάρι, με ένα πρωτάθλημα στην πλάτη του πια, να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή. Αντιθέτως το κοινό να αποθεώνει ένα χορτασμένο πολυνίκη και πολυπρωταθλητή. Το ρεύμα του Λούη θα είναι για χρόνια στο σπορ, ΟΤΑΝ φύγει.

Το σημαντικό που αντιλαμβάνομαι εγώ τώρα, είναι ότι δεν βλέπω τον Λούη να φεύγει. Και είμαστε τυχεροί για αυτό γιατί η παραμονή του είναι σωτήρια για σπορ αυτή τη στιγμή. Όλος ο οργανισμός AMG-Mercedes Petronas κινείται και προετοιμάζεται για το μέλλον. Ακούστε τα συνεχόμενα team-radio του Λούη και τα ευχαριστήρια για σκληρές δουλειές, για το μονοθέσιο, για τα εργοστάσια, για τους ρυθμούς κλπ. Σας δείχνει εσάς όλο αυτό ο Λούης δεν θα είναι του χρόνου; Θυμίζει παλαίμαχο; Μήπως δεν αντιλαμβάνεστε ότι η AMG δεν κοιτά ήδη το 2023;

Γράφτηκε ότι ο Μαξ είναι ένας φυσιολογικός οδηγός όταν κοντράρεται με άλλους πιλότους φέτος. Ίσως να είναι έτσι. Ανεξήγητος παραμένει ο κομπλεξισμός που έχει έναντι του Λούη πάντως. Και αυτό έρχομαι να το κολλήσω στην προηγούμενη παράγραφο και στη σχετική προετοιμασία Mercedes-Lewis για το 2023. Έχει αρχίσει απίστευτα mind games ο 8κις. Καταρχάς έχει πλέον μόνιμη θέση στο βάθρο. Έχει πέραση στο κοινό το οποίο σε όποια χώρα βρίσκεται, αυτός παίζει ευχάριστα μαζί του. Το Ολλανδό τα βλέπει αυτά. Ο Λούης πάει και τον συγχαίρει. Τόσο όσο. Γνώμη μου αλλά το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την RBR. Η AMG έχει 2-3 χρονιές που το μονοθέσιο δεν το λες κορυφαίο. Και πάλι γνώμη μου.
Με ισάξιο μονοθέσιο με της RBR ο Χάμιλτον θα έκανε πλάκα σε οποιονδήποτε οδηγό. Με διαφορά. Χωρίς καν σασπένς. Το έκανε στο παρελθόν εξάλλου.

Στους υπόλοιπους. Για τη Φεράρι τα είπατε. Εγώ ακόμη βέβαια δεν έχω καταλάβει αν τελικά φταίει το πετάλι ή ο Λεκλέρ.
Και μιας και ανέφερα τον έναν οδηγό, θα ήθελα να πω κάτι και για τον άλλον, τον Τζούνιορ, το γιόκα του μεγάλου. Έχουν γραφτεί πολλά για τον Σάινθ. Παίδες το παλικάρι δεν είναι κουλό, δεν είναι ηλίθιο και σίγουρα δεν είναι ακατάλληλο. Η Φεράρι θα ήταν τυχερή αν είχε βέβαια ένα πάντρεμα μυαλού/αντίληψης του Σάινθ με το ταλέντο/ταπεραμέντο του Μονεγάσκου. Τέλος, πολλή εσωστρέφεια βρε αδερφάκι μου. Στην AMG τουλάχιστον ξέρουν και δουλεύουν με κλειστές πόρτες. Μεγάλη διαφορά.

Για τον Πέρες τι να πω; Αυτοξεφτυλίζεται.

Μου άρεσε ο τσαμπουκάς του Ράσελ. Είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Προσωπικά, λόγω χαρακτήρα, λατρεύω αυτούς που βγαίνουν από τα ρούχα τους, οπότε ο Γιώργης Φονέας Ράσελ, έχει από εμένα ένα :s_thumbsup
Θέλει όμως πολλά καρβέλια για να γίνει Νο1 με τον Χάμιλτον σαν δίδυμο. Απορώ με την αμπαλίαση κάποιων κάποιων. Ήταν και αυτό μέρος του παιχνιδιού.
Ο Λούης ξεκίνησε τη χρονιά καταρρακωμένος. Ναι, η AMG το πούλησε λίγο παραπάνω αυτό, αλλά η ταμπακιέρα πια είναι; Ήταν κλοπή, μην τα ξαναλέμε.
Αλλά το να βγάζουμε ήδη κορυφή έναν πιλότο που δεν έχουμε δει καλά καλά έργα και ημέρες του, είναι τουλάχιστον εμμονικό από μερίδα φιλολλανδών.

Πάμε Βουδαπέστη τώρα. Μακάρι να έχει καμιά βροχή για να μην βαρεθούμε.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#773922 Το κοντράτο του Λούη δε λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν; Ε, απόσυρση του χρόνου από πρωταθλητής α λα Προστ, αυτό θέλουμε. Ούτως ή αλλέως θα γράψει ιστορία με τις επιδόσεις του στα 300+ gp, όσο και να μείνει.
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
#773924 @Busso 100% μαζί σου για Sainz. Ούτε "λίγος" που γράφεται εδώ μέσα, ούτε τίποτα. Μπορεί να είναι πιο αργός από τον Leclerc , αλλά συνολικά, προς το παρόν, είναι καλύτερος οδηγός.
Στα υπόλοιπα είσαι εντελώς εκτός κατά τη γνώμη μου (που δεν σημαίνει και πολλά), ειδικά ως προς την "αποδοχή" που έχει ο Χάμιλτον απ' το κοινό. Συνήθως booing τρώει.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
blinkys έγραψε:Αν η Φερράρι ήταν τόσο πιο γρήγορη παντού και η διαφορά στην τελική αμελητέα να στείλουμε τον Λεκλερ να κάνει τον νταλικιέρη γιατί ο Μαξ με κάποιο μαγικό ξόρκι μάζευε την διαφορά και έμενε μέσα στο DRS μέχρι την στιγμή που κατάλαβε πως δεν έχει πλέον λάστιχο να πιέσει.

Εγώ πάλι λέω πως η διαφορά στην τελική είναι τόσο σημαντική που χωρίς αυτήν ο Λεκλερ θα είχε διάφορα δέκα δευτερόλεπτα όταν θα έμπαινε στα πιτς ο ασυμπάθηστος.

Άλλον αγώνα θα βλέπαμε μάλλον. Ο Μαξ ήταν εντός 1'' στους πρώτους γύρου, λόγω και της βοήθειας του DRS. Μετά από λίγο όμως η Ferrari άνοιξε την διαφορά και ήταν άνετα μπροστά και εκτός DRS. H RBR βλέποντας ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει καν, πόσο μάλλον να περάσει, τον έβαλε μέσα για φρέσκα λάστιχα. Ο Λεκλέρκ έκανε τότε λάθος και χάθηκαν όλα. Ελπίζω να κατάλαβαν όλοι πότε ανέφερε ο Λεκλέρ το "throttle" και σε τι αναφέρονταν.

sparticle έγραψε:να δειχνει το αυτοκινητο καλυτερο απο ο,τι μαλλον ειναι.

Σε αντίθεση με ό,τι διαβάζουμε εδώ και χρόνια εδώ μέσα, σε υπάρχει πάνω από το 100% των δυνατοτήτων ενός μηχανήματος. Ο οδηγός στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει το 100%. Αν κάποιος άλλος πάει πιο αργά, απλά δεν πήρε το μέγιστο των δυνατοτήτων του μηχανήματος. Η εκπληκτική απόδοση του Sainz προχθές δείχνει τις δυνατότητες του μονοθεσίου πάντως.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
REALZEUS έγραψε:
blinkys έγραψε:Αν η Φερράρι ήταν τόσο πιο γρήγορη παντού και η διαφορά στην τελική αμελητέα να στείλουμε τον Λεκλερ να κάνει τον νταλικιέρη γιατί ο Μαξ με κάποιο μαγικό ξόρκι μάζευε την διαφορά και έμενε μέσα στο DRS μέχρι την στιγμή που κατάλαβε πως δεν έχει πλέον λάστιχο να πιέσει.

Εγώ πάλι λέω πως η διαφορά στην τελική είναι τόσο σημαντική που χωρίς αυτήν ο Λεκλερ θα είχε διάφορα δέκα δευτερόλεπτα όταν θα έμπαινε στα πιτς ο ασυμπάθηστος.

Άλλον αγώνα θα βλέπαμε μάλλον. Ο Μαξ ήταν εντός 1'' στους πρώτους γύρου, λόγω και της βοήθειας του DRS. Μετά από λίγο όμως η Ferrari άνοιξε την διαφορά και ήταν άνετα μπροστά και εκτός DRS. H RBR βλέποντας ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει καν, πόσο μάλλον να περάσει, τον έβαλε μέσα για φρέσκα λάστιχα. Ο Λεκλέρκ έκανε τότε λάθος και χάθηκαν όλα. Ελπίζω να κατάλαβαν όλοι πότε ανέφερε ο Λεκλέρ το "throttle" και σε τι αναφέρονταν.

Ρε Άλεξ αυτό ήταν απάντηση σε σχόλια του στυλ "αμελητέα" η διαφορά στην τελική ανάμεσα σε Ρεντ Μπουλ και Φερράρι. Και λέω εγώ καθόλου αμελητέα. Αν ήταν αμελητέα θα του είχε ρίξει 10 δεύτερα ο Λεκλερ του Μαξ. Θα είχε ανοίξει την διαφορά εκτός DRS από τον 2ο γύρο. Η τελική κράτησε τον Μαξ κοντά για να έχει DRS. Η διαφορά άνοιξε όταν άρχισε να μένει από λάστιχα ο Μαξ. Και σωστά τον έβαλαν στα πιτς προσπαθώντας να κάνουν undercut μιας και με την πιο σκληρή γόμα βολευόταν καλύτερα η Ρεντ Μπουλ όλο το 3ημερο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
uncle_nontas έγραψε:@Busso 100% μαζί σου για Sainz. Ούτε "λίγος" που γράφεται εδώ μέσα, ούτε τίποτα. Μπορεί να είναι πιο αργός από τον Leclerc , αλλά συνολικά, προς το παρόν, είναι καλύτερος οδηγός.
Στα υπόλοιπα είσαι εντελώς εκτός κατά τη γνώμη μου (που δεν σημαίνει και πολλά), ειδικά ως προς την "αποδοχή" που έχει ο Χάμιλτον απ' το κοινό. Συνήθως booing τρώει.

Δεν μπορώ να διαβάζω σαχλαμάρες. Αν φέτος η Φεράρι είχε δίδυμο Σάινθ με κάποιον άλλο (πείτε μου ποιον) ξέρετε τί θα λέγαμε; Βήματα μπρος δείχνει ανταγωνιστική του χρόνου θα χτυπάμε τίτλο. Θα είχε 2 πολ ακόμα και 1 νίκη (στο Μπαχρέιν) που ανέβηκε 2ος μετά την εγκατάλλειψη του Μαξ. Τώρα είμαστε απογοητευμένοι για δύο χαμένους τίτλους γιατί έχει δείξει πράγματα ο Λεκλέρ που δεν έχει δείξει ο Σάινθ ή έστω τώρα άρχισε να τα δείχνει. Και συν τοις άλλοις δημιουργείται κι ένα pattern σε όλη του την καριέρα. Σύμφωνα με το οποίο αποδίδει μετά τη μέση της σεζόν που αρχίζει και αισθάνεται άνετα με το αμάξι. Ρε φίλε αν είναι να χάνουμε μισή σεζόν κάθε χρονιά το γαμήσαμε. Εξαιρετικός οδηγός, αλλά δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω που έχει ο Λεκλέρ. Ντροπή για τη Φεράρι να το συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
blinkys έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Ρε Άλεξ αυτό ήταν απάντηση σε σχόλια του στυλ "αμελητέα" η διαφορά στην τελική ανάμεσα σε Ρεντ Μπουλ και Φερράρι. Και λέω εγώ καθόλου αμελητέα. Αν ήταν αμελητέα θα του είχε ρίξει 10 δεύτερα ο Λεκλερ του Μαξ. Θα είχε ανοίξει την διαφορά εκτός DRS από τον 2ο γύρο. Η τελική κράτησε τον Μαξ κοντά για να έχει DRS. Η διαφορά άνοιξε όταν άρχισε να μένει από λάστιχα ο Μαξ. Και σωστά τον έβαλαν στα πιτς προσπαθώντας να κάνουν undercut μιας και με την πιο σκληρή γόμα βολευόταν καλύτερα η Ρεντ Μπουλ όλο το 3ημερο.

blinkys έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Επειδή αυτό το σχόλιο το έκανα εγώ λοιπόν, ας εξηγήσω τι εννοώ:
Ήταν πιο μεγάλη η τελική της RBR; Λέω ναι, κατά μέσο όρο έδινε μεγαλύτερες τελικές.

Ήταν αυτή η διαφορά ικανή ώστε να περάσει τον Leclerc ο Max? Θεωρώ πως όχι και νομίζω ότι φάνηκε.

Προφανώς κ αν δεν υπήρχε η διαφορά στην τελική, δε θα ήταν καν κοντά ο Μαξ. Ο οποίος όμως γενικά, δεν ήταν κοντά έτσι κ αλλιώς. Τα έδωσε όλα, έλιωσε τα λάστιχα για να είναι κοντά κ έκανε μια τρυπα στο νερό.

Ήταν λοιπόν ουσιώδης σε αυτή την πίστα η διαφορά στην τελική; Όχι, γιατί δεν έδωσε τίποτα. Δεν ξέρω σε τι μπορεί να διαφωνείς ρε συ σε αυτά.
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
Corto Maltese έγραψε:Δεν μπορώ να διαβάζω σαχλαμάρες.
Εξαιρετικό σχόλιο. Ειλικρινά δεν το περίμενα από σένα.
Corto Maltese έγραψε: Αν φέτος η Φεράρι είχε δίδυμο Σάινθ με κάποιον άλλο (πείτε μου ποιον) ξέρετε τί θα λέγαμε; Βήματα μπρος δείχνει ανταγωνιστική του χρόνου θα χτυπάμε τίτλο.

Γιατί, τώρα τι λέμε;
Corto Maltese έγραψε:γιατί έχει δείξει πράγματα ο Λεκλέρ που δεν έχει δείξει ο Σάινθ ή έστω τώρα άρχισε να τα δείχνει.

Μια χαρά πραγματαρες έχει δείξει ο Σαινθ. Το πρόβλημα του όμως όντως είναι το παρακάτω:
Corto Maltese έγραψε: Και συν τοις άλλοις δημιουργείται κι ένα pattern σε όλη του την καριέρα. Σύμφωνα με το οποίο αποδίδει μετά τη μέση της σεζόν που αρχίζει και αισθάνεται άνετα με το αμάξι. Ρε φίλε αν είναι να χάνουμε μισή σεζόν κάθε χρονιά το γαμήσαμε.

Και για να το κλείσω. Δε λέω ότι ο Σαινθ είναι ανώτερος του Λεκλερ συνολικά. Λεω ότι είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή. Οι δύο τελευταίοι αγώνες του είναι φοβεροί, αυτό είναι αντικειμενικό, δεν είναι η άποψη μου ή η άποψη σου. Αν πόνταρα στο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα απ' τους δυο, θ έλεγα ο Λεκλερ. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ποιος θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, θα τα χώσει στο pit wall μέχρι να γίνουν άνθρωποι, θα δώσει σοβαρό feedback στους μηχανικούς μέχρι να γίνει το μονοθέσιο όπως πρέπει, σορυ αλλά αυτός είναι ο Σαινθ.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
uncle_nontas έγραψε:Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ποιος θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, θα τα χώσει στο pit wall μέχρι να γίνουν άνθρωποι, θα δώσει σοβαρό feedback στους μηχανικούς μέχρι να γίνει το μονοθέσιο όπως πρέπει, σορυ αλλά αυτός είναι ο Σαινθ.

Αυτό απο που προκύπτει; Επειδή του είπανε να μπει για πιτστοπ και αυτός είπε οχι τώρα επειδή έδινε μάχη;
Τελικά και να έκανε το πιτ στοπ εκεινη την ώρα που του είπανε στην ιδια θέση θα τερμάτιζε.
Αντε γιατί το σέρνουμε αυτό 4 μέρες τώρα ότι κοίτα τι έκανε ο Σάινθ, πωπω. Παπάρια μάντολες.
Απλά πήρε ένα αχρείαστο ρίσκο που δεν θα του έδινε τίποτα παραπάνω στο τέλος, ούτε και του έδωσε.
Να τελειώνουμε με αυτην την πίπα που πιπιλάμε τόσες μέρες.

Το άλλο για το feedback? Πόθεν τεκμαίρεται; Από το ότι κάνει μισή σεζόν να βρει το στήσιμο που τον βολεύει για να πλησιάσει τον teammate του;
Ο Σάινθ είναι ο ιδανικός δεύτερος, εφόσον του ξεκαθαρίσουν τον ρόλο του και τον αποδεχθεί. Και μπορεί να πάρει πρωτάθλημα αν έχει μονοθέσιο τύπου ferrari 2002 και 2004.
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
#774233 Από αυτά που επέλεξε να κάνει και στη νίκη του, που χωρίς αυτά όσο και να γκρινιάζετε και να τον κραζετε η ομάδα δε θα έπαιρνε νίκη. Απ' το ότι διορθώνει τις παπαριές που του λένε απ' το Πιτ Γουόλ την ώρα του αγώνα. Απ' το ότι τον ρωτάνε για τη στρατηγική. Εκτός αν έχεις δει να ρωτάνε τον Χάμιλτον; Τον Μαξ; Τον Λεκλερ; Αυταποδεικτα γεγονότα είναι. Προκύπτουν όλα αν στοιχειωδώς έχεις εγκέφαλο. Κ επειδή έχεις, θα το παραδεχτείς στο τέλος.

Για το feedback πάνε διάβασε τι λένε οι μηχανικοί του ανά τα χρόνια. Τον χρόνο που αφιερώνει στον εξομοιωτή, ούτε στον ύπνο τους οι άλλοι. Το data analysis που κάνει μαζί με τους μηχανικούς του, μόνο ο Σούμι το έκανε.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
BARHonda έγραψε:

Το γκάζι όντως δεν έκλεισε πρώτον και δεύτερον τα αυτοκίνητα της Φ1 έχουν πίσω κίνηση άρα όταν χάνεται το πίσω πρώτα το μυαλό πάει στο γκάζι και μετά στα φρένα. Πιο λογικό μου φαίνεται να το έχασε επειδή το πίσω γκάζωνε την ώρα των φρένων. Η ομάδα σε λέει ότι θέλει.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
uncle_nontas έγραψε:Από αυτά που επέλεξε να κάνει και στη νίκη του, που χωρίς αυτά όσο και να γκρινιάζετε και να τον κραζετε η ομάδα δε θα έπαιρνε νίκη. Απ' το ότι διορθώνει τις παπαριές που του λένε απ' το Πιτ Γουόλ την ώρα του αγώνα. Απ' το ότι τον ρωτάνε για τη στρατηγική. Εκτός αν έχεις δει να ρωτάνε τον Χάμιλτον; Τον Μαξ; Τον Λεκλερ; Αυταποδεικτα γεγονότα είναι. Προκύπτουν όλα αν στοιχειωδώς έχεις εγκέφαλο. Κ επειδή έχεις, θα το παραδεχτείς στο τέλος.

Για το feedback πάνε διάβασε τι λένε οι μηχανικοί του ανά τα χρόνια. Τον χρόνο που αφιερώνει στον εξομοιωτή, ούτε στον ύπνο τους οι άλλοι. Το data analysis που κάνει μαζί με τους μηχανικούς του, μόνο ο Σούμι το έκανε.

Αυτό που έκανε στην νίκη του ήταν να χάσει τον στόχο του σε χρόνο περίπου 15 φορές και να φάει 4" σε 5 γύρους μόλις βγήκε από το DRS φωνάζοντας στάσου Άναμπελ μύγδαλα στον Λεκλέρ να του δώσει tow με τον Λούη, να του ξαναδώσει tow στην επανεκκίνηση κλπ. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Το ότι τον θεωρεί κάποιος καλύτερο, εννοώ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#774240 Από το βίντεο είναι προφανές ότι το γκάζι έκλεινε πλήρως (βέβαια δεν ξέρουμε πόσο ακριβείς είναι αυτές οι ενδείξεις). Το ότι είχε 20 χ.α.ω. μέσα στην στροφή εξηγεί το ότι η φυγόκεντρος τον οδήγησε στο εξωτερικό της στροφής (ακάθαρτο-μπογιά) και την φούρλα. Τώρα αν έπαιξε και καμιά ριπή ανέμου, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Α, το φρενάρισμα επίσης φέρνει υπερστροφή (μεταφορά βάρους).