Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

0
N/A
0
N/A
1
25%
1
25%
0
N/A
0
N/A
1
25%
1
25%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Γι' αυτο δεν γινεται κουβεντα με οπαδους αγαπητε. Φορανε οπαδικα γυαλια και τα βλεπουν παραμορφωμενα

Εχω πει απειρες φορες οτι ο Μαξ ειναι ο πιο καφρος (οδηγικα) εκει μεσα οπως επισης οτι δεν τηρηθηκε κατα γραμμα ο κανονισμος στο Αμπου Νταμπι και πηρε το πρωτο του κατσαρολι. Αν περιμενουν οι Λουιτσες να παραδεχτω οτι ο αγαπημενος τους οδηγος ειναι Η κατσικα για να με θεωρησουν αντικειμενικο οπαδο, ευχαριστω αλλα δε θα παρω :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
BARHonda έγραψε:Την λευκή γραμμή την αναφέρω για να είμαστε όλοι μας ξεκάθαροι του ποιο είναι το όριο της πίστας σε οποιοδήποτε σημείο. Τα κερμπ προφανώς εξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό, αλλά δεν είναι και δεν αποτελούν κριτήριο.

Οσον αφορα το παραπανω, στο προηγουμενο ποστ μου εγραψα αυτο.

Yugo_para_siempre έγραψε:Εσυ λες οτι το κερμπ δεν ειναι πιστα και οτι οριο πιστας ειναι η λευκη γραμμη.
Με τυπικο τροπο σε φαση φρεναρισματος δεν ξερω ποιο ειναι το οριο της πιστας και αν αυτο ειναι μονο η λευκη γραμμη.
Γιατι ακομα και τα track limits εχουμε δει να τοποθετουνται ανα περιπτωση σε πολυ διαφορετικα σημεια, στις περιπτωσεις που αυτα εξεταζονται.
Δηλαδη εχουμε δει να θεωρειται track limit το να μην ξεπερασει ολη η εσωτερικη ροδα τα ορια της λευκης γραμμης ενω ολο το μονοθεσιο ειναι πανω στο κερμπ.
Εννοω ακομα και μερος της εσωτερικης ροδας να ειναι πανω στο κερμπ, αρκει μερος της να μην ξεπερναει τα ορια της λευκης γραμμης.
Αυτο το λεω για να τονισω οτι δεν ξερω αν υπαρχει αυστηρος γενικος ορισμος για το που ειναι τα ορια.

Δεν μου ειναι τοσο προφανες αυτο που λες οσον αφορα το οριο πιστας.
Αν μετα τη λευκη γραμμη ηταν γρασιδι, με ό,τι αυτο συνεπαγεται για την ελαχιστη προσφυση που αυτο προσφερει, το κατανοω απολυτως.
Αλλα αν μετα τη λευκη γραμμη υπαρχει κερμπ το οποιο ειναι τετοιου τυπου που να δινει προσφυση, τοτε δεν μπορω να εχω τη σιγουρια οτι δεν υπαρχει μια ανοχη για μερικους ποντους.
Θα εχεις δει αυτο που λεω παραπανω σε αλλες πιστες, που υπαρχει επισημανση track limits, οτι καμια φορα ειναι ολο το μονοθεσιο εκτος λευκης γραμμης, πανω στο κερμπ και επειδη η εσωτερικη ροδα δεν εχει ξεπερασει ολοκληρη το οριο της λευκης γραμμης, θεωρειται οτι ειναι εντος οριων.

Εσυ λες, οτι αν η εξωτερικη ροδα περναει λιγο τη λευκη γραμμη ειναι εκτος οριων.
Βεβαια μπορει να οριζεται διαφορετικα ανα περιπτωση, εισοδος στροφης, εξοδος στροφη, ευθεια, ειλικρινα δεν ξερω.
Αλλα εσυ μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Nikos! έγραψε:
edmond έγραψε:Εκβίασε ποινή ο πιάστρι ή όχι;
Προφανώς αφού δεν υπήρχε περίπτωση να στρίψει εκεί που πήγε.

< >

https://x.com/F1/status/2078906465209983081

Για να εκβιάσει ποινή, θα μπορούσε να πάει ευθεία τελείως στην έξοδο διαφυγής και να κλαφτεί μετά στον ασύρματο. Μια χαρά όμως την έβγαλε την στροφή

Αυτό είναι στο άλλο άκρο. Αν το έκανε αυτό θα έχανε τη θέση του οπότε προφανώς δεν είχε σκοπό να πάει ευθεία άλλωστε δεν είχε τόση υπερβολική φόρα που θα τον έκανε να πάει ευθεία γιατί δε θα μπορούσε να στρίψει.

Ούτε όμως είχε ελπίδα να στρίψει πρώτος εκεί ακόμα κι δεν υπήρξε επαφή γιατί όπως έχω γράψει πολλές φορές ο Λεκλερκ ήταν πιο μπροστά.

Επίσης αυτό το κερμπ της εισόδου κάποιοι το πατάνε με τους αριστερούς για να κρατήσουν φορα στην είσοδο.

Δηλαδή εάν ο Πιαστρι είχε τη ταχύτητα να σταθεί και να φρενάρει δίπλα στον Λεκ, να έρθει δηλαδή πιο νωρίς δίπλα του πολύ πιθανόν να είχε κρατηθεί στην εξωτερική και τώρα θα μιλάγαμε για ένα φοβερό προσπέρασμα (που νομίζω έκανε πέρσι).

Επι της ουσίας, αυτό που λέω είναι ο Λεκ εφόσον ήταν μπροστά «ειχε» τα φρένα και τη στροφή οπότε είχε κάθε δικαίωμα να την υπερασπιστεί.

Από την άλλη ο Πιαστρι δεν είχε τη φορα να φρενάρει δίπλα τοι.

Εσύ λες ότι ο Λεκλερκ κινήθηκε επιθετικά αριστερά και προκάλεσε επαφή. Έδωσε ομως ένα μονοθέσιο χώρο και ο Πιαστρι αφού δεν υπήρχε περίπτωση να στρίψει έχοντας τοποθετηθεί μισό μονοθέσιο πίσω, τι ακριβώς προσπαθούσε να κάνει σε αυτό το σημείο;

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Yugo_para_siempre έγραψε:
BARHonda έγραψε:Την λευκή γραμμή την αναφέρω για να είμαστε όλοι μας ξεκάθαροι του ποιο είναι το όριο της πίστας σε οποιοδήποτε σημείο. Τα κερμπ προφανώς εξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό, αλλά δεν είναι και δεν αποτελούν κριτήριο.

Οσον αφορα το παραπανω, στο προηγουμενο ποστ μου εγραψα αυτο.

Yugo_para_siempre έγραψε:Εσυ λες οτι το κερμπ δεν ειναι πιστα και οτι οριο πιστας ειναι η λευκη γραμμη.
Με τυπικο τροπο σε φαση φρεναρισματος δεν ξερω ποιο ειναι το οριο της πιστας και αν αυτο ειναι μονο η λευκη γραμμη.
Γιατι ακομα και τα track limits εχουμε δει να τοποθετουνται ανα περιπτωση σε πολυ διαφορετικα σημεια, στις περιπτωσεις που αυτα εξεταζονται.
Δηλαδη εχουμε δει να θεωρειται track limit το να μην ξεπερασει ολη η εσωτερικη ροδα τα ορια της λευκης γραμμης ενω ολο το μονοθεσιο ειναι πανω στο κερμπ.
Εννοω ακομα και μερος της εσωτερικης ροδας να ειναι πανω στο κερμπ, αρκει μερος της να μην ξεπερναει τα ορια της λευκης γραμμης.
Αυτο το λεω για να τονισω οτι δεν ξερω αν υπαρχει αυστηρος γενικος ορισμος για το που ειναι τα ορια.

Δεν μου ειναι τοσο προφανες αυτο που λες οσον αφορα το οριο πιστας.
Αν μετα τη λευκη γραμμη ηταν γρασιδι, με ό,τι αυτο συνεπαγεται για την ελαχιστη προσφυση που αυτο προσφερει, το κατανοω απολυτως.
Αλλα αν μετα τη λευκη γραμμη υπαρχει κερμπ το οποιο ειναι τετοιου τυπου που να δινει προσφυση, τοτε δεν μπορω να εχω τη σιγουρια οτι δεν υπαρχει μια ανοχη για μερικους ποντους.
Θα εχεις δει αυτο που λεω παραπανω σε αλλες πιστες, που υπαρχει επισημανση track limits, οτι καμια φορα ειναι ολο το μονοθεσιο εκτος λευκης γραμμης, πανω στο κερμπ και επειδη η εσωτερικη ροδα δεν εχει ξεπερασει ολοκληρη το οριο της λευκης γραμμης, θεωρειται οτι ειναι εντος οριων.

Εσυ λες, οτι αν η εξωτερικη ροδα περναει λιγο τη λευκη γραμμη ειναι εκτος οριων.
Βεβαια μπορει να οριζεται διαφορετικα ανα περιπτωση, εισοδος στροφης, εξοδος στροφη, ευθεια, ειλικρινα δεν ξερω.
Αλλα εσυ μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος;

Έχει ειπωθεί και στην Αγγλική εκφώνηση αρκετές φορές αυτό που λέω για την λευκή γραμμή (που όπως ανέφερε και ο Νίκος, το μονοθέσιο θεωρείται εκτός ορίων πίστας όταν και οι 4 ρόδες είναι πέραν της λευκής γραμμής). Αυτό βέβαια εφαρμόζεται και έχει νόημα να εφαρμοστεί εκεί όπου οι οδηγοί θα προσπαθήσουν να πάνε πέρα από το όριο για να κερδίσουν χρόνο (επίσης βλακωδώς εφαρμόζεται αν χάσεις τον έλεγχο και φύγεις ευθεία λόγω κάποιου προβλήματος, πλέον δεν κάνουν διάκριση, ο κανόνας εφαρμόζεται σε όλη την πίστα, παλιά ήταν σε συγκεκριμένες στροφές μόνο και το ανακοινώνανε στα race director notes στην αρχή του τριημέρου)

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, υπάρχει το κερμπ στα αριστερά, το οποίο κερμπ, από μία πρόχειρη ματιά που έριξα στο βίντεο της πολ του Αντονέλι, δεν το πάτησε καν, απλά πάτησε στην άσπρη γραμμή. Ο λόγος που το αναφέρω όλο αυτό είναι ότι το κερμπ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία / αιτιολογία από αγωνοδίκες ή οδηγούς ( ότι υπάρχει χώρος στα αριστερά και δεν τον χρησιμοποίησες όλο). Δηλαδή, ο Πιάστρι είναι ήδη στο όριο της πίστας και το να τον "σπρώξεις" πιο αριστερά δεν είναι "νόμιμο" ιδιαίτερα εάν προκύψει επαφή ή / και ατύχημα

Δεν μπορώ να το πω πιο απλοϊκά αυτό που θέλω να πω

(είπα να μη μακρυγορήσω και ήδη έχω γράψει 10 ποστ :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
BARHonda έγραψε:Έχει ειπωθεί και στην Αγγλική εκφώνηση αρκετές φορές αυτό που λέω για την λευκή γραμμή (που όπως ανέφερε και ο Νίκος, το μονοθέσιο θεωρείται εκτός ορίων πίστας όταν και οι 4 ρόδες είναι πέραν της λευκής γραμμής). Αυτό βέβαια εφαρμόζεται και έχει νόημα να εφαρμοστεί εκεί όπου οι οδηγοί θα προσπαθήσουν να πάνε πέρα από το όριο για να κερδίσουν χρόνο (επίσης βλακωδώς εφαρμόζεται αν χάσεις τον έλεγχο και φύγεις ευθεία λόγω κάποιου προβλήματος, πλέον δεν κάνουν διάκριση, ο κανόνας εφαρμόζεται σε όλη την πίστα, παλιά ήταν σε συγκεκριμένες στροφές μόνο και το ανακοινώνανε στα race director notes στην αρχή του τριημέρου)

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, υπάρχει το κερμπ στα αριστερά, το οποίο κερμπ, από μία πρόχειρη ματιά που έριξα στο βίντεο της πολ του Αντονέλι, δεν το πάτησε καν, απλά πάτησε στην άσπρη γραμμή. Ο λόγος που το αναφέρω όλο αυτό είναι ότι το κερμπ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία / αιτιολογία από αγωνοδίκες ή οδηγούς ( ότι υπάρχει χώρος στα αριστερά και δεν τον χρησιμοποίησες όλο). Δηλαδή, ο Πιάστρι είναι ήδη στο όριο της πίστας και το να τον "σπρώξεις" πιο αριστερά δεν είναι "νόμιμο" ιδιαίτερα εάν προκύψει επαφή ή / και ατύχημα

Δεν μπορώ να το πω πιο απλοϊκά αυτό που θέλω να πω

(είπα να μη μακρυγορήσω και ήδη έχω γράψει 10 ποστ :lol: )

Με συγχωρεις αλλα παλι δεν ειναι κατανοητο τι ακριβως λες σαν συνολο σκεψης, συγγνωμη αν εγω δεν το καταλαβαινω.
1. Λες οτι θεωρειται εκτος οριων πιστας αν και οι 4 ροδες ειναι περαν της λευκης γραμμης.
2. Λες οτι αυτο εχει νοημα να εφαρμοστει εκει που οι οδηγοι προσπαθουν να το πλησιασουν αυτο το οριο για κερδος χρονου.
3. Λες ομως οτι ο Πιαστρι ειναι ηδη στο οριο της πιστας.

Το 1 με το 3 απο μονα τους εχουν πολυ σοβαρη διαφορα.
Γιατι στο 3 ουτε καν οι εξωτερικες ροδες του Πιαστρι δεν ειναι εκτος λευκης γραμμης, ενω στο 1 λες οτι ακομα και σχεδον ολο το μονοθεσιο να ειναι περαν της λευκης γραμμης ειναι εντος οριων, αρκει να μην ειναι ολες και ολοκληρες οι 4 ροδες περαν αυτης...
Εκτος αν εννοεις οτι στο συγκεκριμενο σημειο, επειδη δεν υπαρχει αναγκη για κερδος χρονου (2), δεν ισχυει το 1 και ισχυει κατι αλλο.

Ξαναλεω δεν ξερω με σιγουρια τι θεωρειται οριο πιστας και τι οχι κατα το φρεναρσμα σε ευθεια με κερμπ διπλα.
Απλα θελω να μου αιτιολογησεις εσυ αυτο που με σιγουρια ειπες πριν μερικα ποστ.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#906293 Το λάθος σου είναι ότι προσπαθείς να εξισώσεις το πως εφαρμόζεται ο κανονισμός όταν είναι δοκιμαστικά ή δεν υπάρχει διεκδίκηση θέσης (4 ρόδες πέραν της λευκής γραμμής) με το όταν υπάρχει διεκδίκηση θέσης. Εκεί, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση ο οδηγός Α να σπρώξει τον οδηγό Β μέχρι να βγουν και οι 4 ρόδες πέραν της λευκής γραμμής για να σφυρίξεις φάουλ. Έτυχε στην συγκεκριμένη στροφή να υπάρχει κερμπ, στο άλλο βίντεο με Stroll - Gasly που ανέβασα, που δεν υπάρχει κερμπ, αλλά γρασίδι, εκεί είναι κατανοητό γιατί μόνο η λευκή γραμμή ορίζεται ως το όριο και όχι το κερμπ
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#906296 Προς αποφυγη παρεξηγησης, δεν ειπα ποτε να βγει το εξω μονοθεσιο σχεδον ολο πανω στο κερμπ, γιατι τυπικα ειναι ΟΚ.
Θα ηταν τρελο, αυτο θα σημαινε οτι ο Λεκλερκ δεν θα αφηνε σχεδον καθολου χωρο μεσα απο τη λευκη γραμμη.

Αλλα απο την αλλη μου φαινεται και δυσκολο, ενω υπαρχει το κερμπ και μπορει να παρει το εξω μονοθεσιο λιγους ποντους ωστε να ειναι πιο ανετα, να μην το λαμβανουν, αυτο το λιγο κερμπ, υποψη τους σαν διαθεσιμο χωρο σε τετοιες οριακες περιπτωσεις.

Δηλαδη δε συμφωνω μαζι σου στο οτι ειναι απολυτος ο τροπος που κρινεται το αν υπαρχει χωρος ή οχι σε περιπτωση κερμπ.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#906297 Από τα Sporting Regulations

B1.8.6

Drivers must make every reasonable effort to use the track at all times and may not leave the track without a justifiable reason.
Drivers will be judged to have left the track if no part of the F1 Car remains in contact with it and, for the avoidance of doubt, any white lines defining the track edges are considered to be part of the track but the kerbs are not.

Should an F1 Car leave the track the driver may re-join, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any lasting advantage. At the absolute discretion of the Race Director a driver may be given the opportunity to give back the whole of any advantage they gained by leaving the track.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#906299 Αυτο που ανεβασες οριζει το ποτε θεωρειται οτι καποιος βγηκε εκτος οριων πιστας, πως πρεπει να ξαναμπει και αν απεκτησε πλεονεκτημα.

Σου λεει, θεωρω οτι οσο καποιο ελαχιστο κομματι του μονοθεσιου παταει εντος πιστας, μεχρι τη λευκη γραμμη, θεωρειται οτι εισαι νομιμος, ασχετα αν το 99% του μονοθεσιου παταει περαν της λευκης γραμμης.
Ωστε να αποφυγουν καποιος που πηγε στην ακρη, εβγαλε ολοκληρο το μονοθεσιο περαν της λευκης γραμμης, να πει οτι εφοσον πατουσε εστω στο κερμπ ειναι εντος πιστας.

Τυπικα αυτο που ανεβασες, λεει οτι αν ο Πιαστρι εβγαζε σχεδον ολο το μονοθεσιο πανω στο κερμπ, θα ηταν νομιμος και τιποτα περισσοτερο.
Δεν οριζει σε αυτο το αποσμασμα ποιο ειναι το ακριβες οριο απο το οποιο και περα ο Λεκλερκ γινεται παρανομος για το χωρο που εδωσε.

Δεν ξερω αν υπαρχει.
Αν υπαρχει με τετοια σαφηνεια που εσυ περιγραφεις, τοτε δεν το συζηταμε καν, ειναι ποινη 100%, ουτε λευκη-μαυρη σημαια ουτε τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#906300 Infringement Alleged breach of Appendix L, Chapter IV, Article 2 d) of the FIA International
Sporting Code.

Οπότε γκουγκλάρουμε και πάμε

2. Overtaking, car control and track limits
a) A car alone on the track may use the full width of the said track, however, as soon as it is caught by a car which is about to lap it the driver must allow the faster driver past at the first possible opportunity.
If the driver who has been caught does not seem to make full use of the rear-view mirrors, flag marshals will display the waved blue flag to indicate that the faster driver wants to overtake.
Any driver who appears to ignore the blue flags will be reported to the Stewards.

b) Overtaking, according to the circumstances, may be carried out on either the right or the left.
A driver may not leave the track without justifiable reason.
More than one change of direction to defend a position is not permitted.
Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off-line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.
However, manoeuvres liable to hinder other drivers, such as deliberate crowding of a car beyond the edge of the track or any other abnormal change of direction, are strictly prohibited. Any driver who appears guilty of any of the above offences will be reported to the Stewards.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#906303 Χαρά στο κέφι σας. Το βρίσκω λυπηρό ότι δεν έχετε την ωριμότητα ή και τους όρχεις να πείτε αρκετά, δεν ασχολούμαι άλλο με κολλημένους ανθρώπους. Όχι, εκεί, μέχρι τελικής πτώσης, κόλλημα ο άλλος, κόλλημα κι εγώ... Ας γεμίζουμε σελίδες με τα ίδια και τα ίδια που δεν οδηγουν πουθενά παρά σε εξάντληση του αναγνώστη. Respect....NOT.

Τώρα αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιό μου θα τσιμπήσετε από το παραπάνω δόλωμα και θα αρπαχτείτε μαζί μου, εκτροχιάζοντας το θέμα σε νέα ύψη αλλά τουλάχιστον με νέο θέμα. Μόνο που εγώ μπορώ να μην απαντήσω και να σας αφήσω να τρώγεστε..... :twisted:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#906304 Yugo το να αφήσεις χώρο για το άλλο μονοθέσιο, προφανώς σημαίνει να έχει χώρο για να είναι ολόκληρο μέσα από την άσπρη γραμμή είτε έχει κερμπ είτε όχι. Δεν μπορεί να επηρεάζεται από το αν είναι ωφέλιμο ή όχι να βγεις εκτός γραμμής, θα έπρεπε να έχουμε ένα κανονισμό για κάθε στροφή.

Στην συγκεκριμένη στροφή δεν είναι ωφέλιμο να πατήσεις το κερμπ και αυτό που "ζητάς" από τον Piastri ενώ είναι ήδη στην άκρη της πίστας είναι να προβλέψει ότι ο Leclerc θα παρανομήσει και να πάει πιο έξω για να αποφύγει την σύγκρουση. Το οποίο προφανώς και δεν μπορείς να το απαιτήσεις από αυτόν που βρίσκεται στην εξωτερική. Κάποιες φορές μπορεί να το κάνουν (παράδειγμα ο Hamilton το 21 και ο Norris το 24 το έκαναν πολλές φορές αντιμετοπίζοντας τον παράφρονα Max), το έκανε όπως είπες ο Lewis, αλλά δεν είναι ελαφρυντικό.
Το ότι μπορούσε να πάει πιο έξω (γιατί δεν έχει τοίχο, γρασίδι, αμμοπαγίδα) δεν απαλλάσσει τον Leclerc από την τήρηση του κανονισμού. Ο Leclerc δεν τηρεί τον κανονισμό, προκαλεί σύγκρουση και έπρεπε να τιμωρηθεί ξεκάθαρα. Η ποινή (με τους τωρινούς κανονισμούς) είναι 10 δευτερόλεπτα. Στον Hamilton έκαναν σκόντο γιατί ήταν πρώτος γύρος.

Ο απαραίτητος χώρος ήταν αυτονόητος για όλες τις περιπτώσεις μέχρι που άλλαξαν τον κανονισμό (όλοι ξέρουμε γιατί) και έβαλαν τις βλακείες με τους μπροστά άξονες κτλ κτλ που πράκτικα λένε ότι αν είσαι μπροστά είσαι ο 007 και έχεις την άδεια να σκοτώνεις. Έτσι καταλήξαμε να θεωρούμε τις επικίνδυνες μανούβρες από κατακριτέες αντριλικι και το να δίνεις χώρο φλωριά.
Ο κανονισμός αυτός βέβαια που επικαλέστηκαν οι αγωνοδίκες στην εξήγησή τους και ο Νίκος στην σταυροφορία του δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το συμβάν αυτό αφού η επαφή είναι στην ευθεία και το αν μπορούσε να περάσει ο Piastri ή όχι είναι τελείως άσχετο.
Το ότι φτάσαμε στο σημείο να κατηγορείται κιόλας ο Piastri είναι άλλο επίπεδο παράνοιας με το οποίο δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
BARHonda έγραψε:Infringement Alleged breach of Appendix L, Chapter IV, Article 2 d) of the FIA International
Sporting Code.

Οπότε γκουγκλάρουμε και πάμε

2. Overtaking, car control and track limits
a) A car alone on the track may use the full width of the said track, however, as soon as it is caught by a car which is about to lap it the driver must allow the faster driver past at the first possible opportunity.
If the driver who has been caught does not seem to make full use of the rear-view mirrors, flag marshals will display the waved blue flag to indicate that the faster driver wants to overtake.
Any driver who appears to ignore the blue flags will be reported to the Stewards.

b) Overtaking, according to the circumstances, may be carried out on either the right or the left.
A driver may not leave the track without justifiable reason.
More than one change of direction to defend a position is not permitted.
Any driver moving back towards the racing line, having earlier defended his position off-line, should leave at least one car width between his own car and the edge of the track on the approach to the corner.
However, manoeuvres liable to hinder other drivers, such as deliberate crowding of a car beyond the edge of the track or any other abnormal change of direction, are strictly prohibited. Any driver who appears guilty of any of the above offences will be reported to the Stewards.

Αρα το, such as deliberate crowding of a car beyond the edge of the track, σημαινει αυστηρα και μονο να ειναι ολο το μονοθεσιο του Πιαστρι εντος λευκης γραμμης και δεν υπαρχει καμια ανοχη - ευελιξια για λιγο απο το κερμπ, αν ηταν οριακο οπως το συγκεκριμενο περιστατικο;
Γιατι τουλαχιστον ελπιζω οτι συμφωνουμε οτι ηταν οριακο, το ποσο λιγο χρειαζοταν.

Επομενως για εσενα BARHonda και το Ripper καθε τετοια περιπτωση, ανεξαρτητως λεπτομερειων, ακομα και αν ειναι οριακη σε θεμα χωρου ενω ταυτοχρονα δεν εχει γραδισι ή αμμο περα απο τη λευκη γραμμη, ειναι 100% ποινη χωρις συζητηση;
Πριν ο BARHonda ειπε τουλαχιστον λευκη - μαυρη σημαια.
Φανταζομαι με τα παραπανω δεν υπαρχει περιθωριο - ευελιξια για κατι αλλο εκτος απο ποινη και μονο;
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
sknipper έγραψε:Χαρά στο κέφι σας. Το βρίσκω λυπηρό ότι δεν έχετε την ωριμότητα ή και τους όρχεις να πείτε αρκετά, δεν ασχολούμαι άλλο με κολλημένους ανθρώπους. Όχι, εκεί, μέχρι τελικής πτώσης, κόλλημα ο άλλος, κόλλημα κι εγώ... Ας γεμίζουμε σελίδες με τα ίδια και τα ίδια που δεν οδηγουν πουθενά παρά σε εξάντληση του αναγνώστη. Respect....NOT.

Τώρα αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιό μου θα τσιμπήσετε από το παραπάνω δόλωμα και θα αρπαχτείτε μαζί μου, εκτροχιάζοντας το θέμα σε νέα ύψη αλλά τουλάχιστον με νέο θέμα. Μόνο που εγώ μπορώ να μην απαντήσω και να σας αφήσω να τρώγεστε..... :twisted:

Θα σου πω ψυχραιμα, εχοντας διαβασει και τα μικρα γραμματα.
Οτι τουλαχιστον με το BARHonda και το ripper συζηταμε σε μια βαση λογικης.

Ποια ειναι αυτη;
Οτι ο Πιαστρι ειχε καθε δικαιωμα να ειναι εκει, οτι δεν προσπαθησε να τσιμπησει ποινη για το Λεκλερκ και οτι η γενικη ευθυνη του συμβαντος ειναι στο Λεκλερκ.
Η διαφωνια μας ειναι για το αν αυτη η οριακη φαση, μπορει να εχει και μια ανοχη-ευελιξια γιατι υπηρχε ο λιγος επιπλεον χωρος στο κερμπ που π.χ. ο Λουης χρησιμοποιησε.

Δεν διαφωνουμε σε κατι σχεδον εκτος λογικης, οπως εκαναν αλλοι, ριχνοντας σχεδον το φταιξιμο στον Πιαστρι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#906308 Ρε παιδες αφου οι αγωνοδικες αποφασισαν οτι δεν τρεχει καστανο γιατι το συζητατε;

Ειπαμε απο την αρχη οτι ηταν πιο βαρυ απο αυτο που οδηγησε στην τιμωρια του Χαμιλτον αλλα δεν τιμωρηθηκε

Στην Ουγγαρια μπορει να γινουν αναλογες φασεις και να τιμωρηθουν κι οι δυο ή και κανενας ή και αναποδα
Το οποιο οδηγει σε επιλεκτικη εφαρμογη κανονισμων αναλογα την ημερα και την διαθεση και οχι σε σχεση με το βιβλιο κανονισμων

Αυτο ειναι το προβλημα