Πολυ θα ηθελα στη Σιγκαπουρη να ειχε κανει μια καλη εμφανιση αλλα με συγχωρεις τη θεωρω μια απο τις χειροτερες φετινες. Οχι γιατι μετα το πρωτο πιτ στοπ τον περασε ο Μασσα, και απο αμελεια της Φερραρι, αλλα κυριως γιατι στο πρωτο στιντ εχανε παρα πολυ χρονο απο τον Αλο και συμφωνα με οσα ειδα δεν ηταν οτι τον εκοβε ο Ρικιαρντο, πιστευω οτι απλα δεν ειχε ταχυτητα στο ρυθμο αγωνα...
Geo f1 έγραψε:Αλμπα ομως ο Λουκα απο το παρισι ουσιαστικα δεν αποχαιρετισε τον Ισπανο?
Ξέχασα. ........τον αποχαιρέτησε επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο καλύτερος πιλότος του grid και ο καλύτερος που είχε ποτέ στο pay roll του.
Δήλωση ανεκτίμητη, ιδίως τώρα που και οι δύο αποτελούν παρελθόν για τη Ferrari.
Το ενδεχόμενο, όσο μικρό και αν ήταν, να παραμείνει και φέτος στη ferrari ο ισπανος, δεν υφίσταται πια. Φεύγει στο τέλος της σεζόν, οι ανακοινώσεις δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν, θα προσπαθήσει να πάρει αποζημίωση και δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα επιλέξει για του χρόνου.
REALZEUS έγραψε:Είχα πει στο άλλο φόρουμ ότι περιμένω περίπου από την μέση της χρονιάς τον Κίμι να είναι στα ίσα με τον Αλόνσο. Έπεσα έξω στον χρονικό ορίζοντα αλλά βλέπουμε ότι ο Κίμι ανακάπμπτει τον τελευταίο καιρό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τώρα που άρχισε να φέρνει το μονοθέσιο στα μέτρα του, αρχίσει να είναι μπροστά. Το στοίχημα θα είναι το 2015 βέβαια.
το στοίχημα για το 15 θα είναι άλλο.
Αν τελικά ο Vettel κάνει το λάθος να το βάλει στα πόδια από την RBR από φέτος, για να υπογράψει στη ferrari, όπως οργιάζουν τα δημοσιεύματα αυτή τη στιγμή σε ιταλικό και γερμανικό τύπο, το στοίχημα είναι ......το αποτέλεσμα της μονομαχίας του με το Rai. .......ο φίλος του Φινλανδου, ο Turrini,απόψε το βράδυ έγραψε ότι ο Kimi,ευκολότερα ή δυσκολότερα θα επικρατήσει.....
Εγώ λέω:
αν επικρατήσει ο Kimi του Seb, τότε είναι "καμένοι" και οι δύο
αν επικρατήσει ο Seb, τότε "καμένος" είναι μόνο ο Kimi
αν κάνεις εκ των δύο δεν κατορθώσει να μαζέψει μέσα στη χρονιά περισσότερους από τους μισούς απο τους πόντους που μαζεύει ο Αlo.........τότε και οι δύο είναι για τα πανηγύρια. ........
.....και για να το κλείσω με τον Kimi. Είναι καλός οδηγός, με πλεονεκτήματα και κάποια σοβαροτατα μειονεκτηματα. Ούτε κουλός είναι, ούτε έγινε ξαφνικά αργός .Το δυστύχημα του είναι ότι έπεσε πάνω στον Alonso, του οποίου οι επιδόσεις τον κάνουν κάθε τρεις και λίγο να φαίνεται σκάρτος. ..
ο καλύτερος που είχε ποτέ στο pay roll του
O MS δεν ήταν στο payroll του;
Πληρωνόταν απ' αλλού;
Γλέζος-Κόμης Λουκάς σημειώσατε Χ.
Φεύγει στο τέλος της σεζόν, οι ανακοινώσεις δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν, θα προσπαθήσει να πάρει αποζημίωση και δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα επιλέξει για του χρόνου.
Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.
Υποτίθεται ότι φεύγει γιατί η Ferrari είναι χρέπι, του Σωτήρη βρωμάνε τα χνώτα και πρέπει το παιδί να βρει αμάξι γρήγορο μπας και κάνει τα 2-3.
Τώρα φτάσαμε στο φεύγει και δεν ξέρει που θα οδηγεί;
RB και Μερκεντέ (και γενικά ομάδα με κορυφαίο μονοθέσιο) δεν τον παίρνουν γιατί ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.
Μένει η McLaren.
Μήπως η τελευταία κυνηγάει Vettel και βαστάει μπέμπη αν φάει χυλόπιτα;
Για να κλείσω και εγώ με Alonso.
Είναι καλός πιλότος με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Το βασικότερο των τελευταίων είναι ότι μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με το δόγμα Briatore (Κώστα Γαμάτε ξέρεις καλύτερα) κάτι που τον καταστούσε αφόρητο για οποιοδήποτε teammate του.
Ρωτήστε ΟΛΟΥΣ τους teammates του MS...
Αν εξαιρέσουμε τον Irvine που ήταν σε άλλη φάση, ΟΛΟΙ δήλωναν αηδιασμένοι από την αντιμετώπιση της ομάδας προς αυτούς ως κατσαπλιάδες (κυρίως από Benetton μεριά).
Να θυμίσω και την εμετική αντιμετώπιση Fisichella τον οποία τρόλαραν οι μηχανικοί λες και ήταν κανά τσουτσέκι απ' το GP2. Θυμάμαι εκείνο το θεϊκό radio το 2006 που του έλεγαν "Θυμήσου τι σου έκανε πέρσι στη Suzuka" για να περάσει το Σωτήρη... :γουατέβερ:
Έτσι μεγάλωσε ο μπέμπης και γι' αυτό όταν πήγε στη Μάκκα και απαίτησε ο Λούης να κάνει το |λογοκρισία|, πήρε τα τέτοια του με τη γνωστή κατάληξη (επειδή ο βρουκόλακας τον αραπάκο δεν τον είχε για πέταμα όπως o Briatore τον Herbert και η Ferrari το Massa).
Στο καλό και να μας γράφεις μπέμπη.
Η ιστορία για την αντιμετώπιση και τα μονοθέσια που είχαν οι teammates των Schumacher και Alonso, μου θυμίζει λίγο τη φάση για το αν πήγαμε στο φεγγάρι.
Δηλαδή αν ο Barrichelloς άρχιζε να γράφει συνεχώς ταχύτερους χρόνους απ' τον Schumacher, τι θα έλεγε ο Todt κι ο Brawn; Κόψε, γιατί ο άλλος πουλάει καπελάκια; Ιδού η Ρόδος για όλους αυτούς.
Τρανό παράδειγμα φέτος ο Ricciardo.
Ο Fisichella στα νιάτα του ήταν απ' τους λίγους αγαπημένους μου πιλότους και περίμενα το 2005 να ξεφτυλίσει τον πιτσιρικά Alonso, όπως περίπου είχε πράξει με όλους τους προηγούμενους teammates του. Η συνέχεια γνωστή.
Ο Ιταλός είχε και ταχύτητα και εμπειρία και ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αλλά και ο Briatore ήθελε Alonso. Γιατί; Προφανώς γιατί έβλεπε ότι με αυτόν θα κέρδιζε. Και δικαιώθηκε. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από μας.
Για το 2007 έχω ξαναγράψει ότι ήταν η μοναδική περίπτωση στα χρονικά που ένας πιλότος έτρεχε...εναντίον της ομάδας του και κατάφερε να ισοβαθμίσει με τον teammate του ένα βαθμό μακριά απ' το πρωτάθλημα.
Για τον Massa δεν μπορώ να ξανακούσω... Τα είπε όλα μόνος του. Έχοντας τελειώσει με τη Ferrari κι ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να μιλήσει για κλίκα, για "αφόρητο Alonso" όπως λες, για το "faster than you" κι άλλα χαρωπά, γύρισε και είπε ότι ο Alonso ήταν ο ταχύτερος/καλύτερος/αποδοτικότερος teammate που είχε ποτέ. Και να πεις ότι είχε και άσχετους teammate πριν; (αν και μπορώ να σκεφτώ έναν
)
O LCdM ξέρει πολύ καλά τι λέει γιατί δεν ξεχνά με τι μέσα και ποιούς συνεργάτες είχε τον kaiser στο pay roll του και με ποιούς τον Alonso........
Τώρα που ο Vettel ανακοινώθηκε και επίσημα ως οδηγός της ferrari περιμένω τις προβλέψεις των οπαδών του Kimi για την επερχόμενη τιτανομαχια.
Έχω πάρει ήδη ποπ κορν
Το μόνο καλό από την υπόθεση είναι ότι ευτυχώς δεν θα κάψουν κάποιον μικρό για να χρίσουν Νο 1 το Φινλανδο.
Σιδεροκεφαλος λοιπόν ο Seb και ελπίζω να σκέφτηκε καλά αυτό που έκανε. Τα συμπεράσματα μου για το ποια εμπιστοσύνη έχει στις δυνατότητες του τα έβγαλα. ........και αφού ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ από την RBR δεν έχω και υποχρέωση να φάω το καπέλο μου
& MM.Εφυγε ο Τρισμεγιστος, πεθανε ο Μποτιν
, ξηλωνεται ολο το τεχνικο τιμ και τα αποτελεσματα θα ειναι ακομη χειροτερα. Η αποψη οτι αν εισαι δευτεροτριτος πρεπει να αλλαξεις κατι ριζικα ειναι σωστη μονο αν, μετα την αλλαγη, πας καλυτερα.
Το διαζυγιο Φερραρι-Αλονσο, δεδομενης της καταστασης στην ομαδα, ειναι (αναγκαστικα) "καλο" και για τους δυο. Ο Ναντο θα κανει μια (απελπιδα) προσπαθεια για το 3ο (και θα το παρει...
), η ομαδα θα γλιτωσει απο την (δικαιολογημενη) γκρινια του και θα επιχειρησει ενα total makeover.Οι προοπτικες επιτυχιας ειναι μικρες για αμφοτερους και τους δυο
, αλλα και το να συνεχισουν την ιδια (αποτυχημενη) συνταγη δεν ηταν λυση.Ευχομαι στην Φερραρι καλη επιτυχια.
EDDIE_147 έγραψε:Έτσι μεγάλωσε ο μπέμπης και γι' αυτό όταν πήγε στη Μάκκα και απαίτησε ο Λούης να κάνει το |λογοκρισία|, πήρε τα τέτοια του με τη γνωστή κατάληξη (επειδή ο βρουκόλακας τον αραπάκο δεν τον είχε για πέταμα όπως o Briatore τον Herbert και η Ferrari το Massa).
+1
sparticle έγραψε:Δηλαδή αν ο Barrichelloς άρχιζε να γράφει συνεχώς ταχύτερους χρόνους απ' τον Schumacher, τι θα έλεγε ο Todt κι ο Brawn; Κόψε, γιατί ο άλλος πουλάει καπελάκια;
Όποτε το έκανε πάντως (πχ Αυστρία) αυτό ακριβώς του είπε (αντί για καπελάκια είπε τσαμπιοντσιπ)
sparticle έγραψε:Για το 2007 έχω ξαναγράψει ότι ήταν η μοναδική περίπτωση στα χρονικά που ένας πιλότος έτρεχε...εναντίον της ομάδας του και κατάφερε να ισοβαθμίσει με τον teammate του ένα βαθμό μακριά απ' το πρωτάθλημα.
Βασικά ήταν η μοναδική περίπτωση που κάποιος που ενεργούσε εναντίον της ομάδας του, δέχθηκε ισότιμη μεταχείριση.

Για το ακομα πιο μακρινο 2002, δειχνει ακριβως την ουσια: οτι σε εναν αγωνα ηταν (και παλι οριακα) ταχυτερος του Schumacher. Ή τελος παντων σε ελαχιστους . Οπως εγραψα "αν αρχιζε να γραφει συνεχως ταχυτερους χρονους".
Στο Massa παντως στην Τουρκια του 2006 δεν του ειπαν "κοψε". Ισα ισα τον εβαλαν κ πρωτο για pit stop και εχασε ο MS τη δευτερη θεση απ' τον Alonso (για ποσο ειχε κριθει τοτε ο τιτλος??)
Είπα ότι η Φερραρι δε χρειάζεται Μεσσία,οχι ότι ο Αλονσο δεν έχει κάνει ο,τι καλύτερο και την έχει σώσει από το να ξεφτιλιστεί τελείως τα τελευταία χρόνια.
Αν γίνει σωστη δουλεια επιτέλους,δε νομίζω πως θα είναι ο μοναδικός πιλότος που θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.
sparticle έγραψε:Για το μακρινο πλεον 2007 δεν τα θυμαμαι εγω ετσι ripper (αν και δεν ασχολουμουν πολυ με τα...δικα σας!)
Υπάρχουν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ όπως πχ ότι ακόμα και στην υπέρτατη βλακεία απειροελάχιστης σημασίας του κάψιμου καυσίμου τους πήγαινε μία μία, υπάρχει και το (απύθμενο) κουτάκι με τις δικαιολογίες.

REALZEUS έγραψε: Είπε πως για πρώτη φορά φέτος ένιωσε καλά με το μονοθέσιο στην Σιγκαπούρη. Φάνηκε αυτό κι εκεί αλλά φαίνεται ως τώρα και στην Σουζούκα. Νωρίς είναι ακόμα βέβαια, συμφωνώ. Όμως τα σημάδια είναι καλά.
σήμερα ήταν το νιοστό του ξεβράκωμα.....του χρόνου η Ferrari θα έχει στη διάθεσή της ένα ωραίο δίδυμο πτωμάτων.......όμως ΑΥΤΟΣ ο Κimi ΔΕΝ μπορεί να τα βάλει ουτε με το Vettel....και αυτό τα λέει όλα.
Δήλωνε ότι "αισθάνεται" το μονοθέσιο και τα προβλήματά του λύθηκαν....αν είναι αυτά τα αποτελέσματα καλύτερα να επισκεφθεί έναν ΩΡΙΛΑ!!!.
Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι σε αυτή την πίστα τα πήρε από τον Grosjean.
Αν είναι να συνεχίσει έτσι καλύτερα να κάτσει σπίτι του μαζί με το παιδί του,για να πάψει να καταστρέφει την όποια καλή εικόνα είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια.
ο ξανθός μπορεί να ανταγωνιστεί (=απλά να μην ξεβρακωθεί) το Fernando μόνο με γόμα SS......γιατί σε βρεγμένο ή με γόμα Soft, Medium,Hard ΔΕΝ υπάρχει καν παιχνίδι......................
castigamatti έγραψε:Δήλωνε ότι "αισθάνεται" το μονοθέσιο και τα προβλήματά του λύθηκαν....αν είναι αυτά τα αποτελέσματα καλύτερα να επισκεφθεί έναν ΩΡΙΛΑ!!!.
Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν τα αισθάνεσαι με τα αυτιά ή τη μύτη