Forum για τη Formula 1

Θα αφήσει ιστορια στην Φ1?

16
21%
16
21%
5
6%
5
6%
16
21%
16
21%
2
3%
2
3%
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#834003 Μια χαρα τα ειπε ο Χορνερ. Επιτελους και μια σοβαρη αναλυση πανω στις θεωριες περι "ραψιματος" μονοθεσιου. Οπως εχω πει δεκαδες φορες, ο Νιουι στην αεροδυναμικη σηραγγα μετραει μοναδες (κρατηματος). Δε μετραει τα γουστα του Μαξ ουτε κανενος. Αν του δειχνει η μεζουρα του καραφλα, οτι μια αλλαγη του δινει επιπλεον μοναδες, ας κοψει το λαιμο του ο Μαξ, ο Τσεκο κι ο καθε οδηγος να μετατρεψουν τις μοναδες σε δεκατα και να κατεβασουν το χρονο. Η μαγικη λεξη που κραταω ειναι η ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Και κανονικη φαπα στις παπαργιες που αραδιαζει εδω και καιρο ο Τοτος. ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ.

It shows a total lack of understanding of how a race car and team develop, if Toto thinks that we're developing a car around a single driver. You develop a car to be as quick as you can, and sometimes quick cars are difficult cars. That's what's historically been the case. And I think that drivers adapt. The good drivers that you see in wet conditions, mixed conditions, varied conditions, the elite [drivers], they adapt quickly. And I think that's one of his key skillsets is his ability to adapt to the feeling and the grip levels that a car gives him. But there's certainly no direction to say ‘oh, we tailor something to suit one specific driver’. We're just trying to design and build the fastest car that we can... Our tools, our simulation and our wind tunnel provide us with that direction.

Εδω ολο το αρθρο:

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... mlnBo.html
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 07 Σεπ 2023, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#834006 Η αλήθεια είναι ότι καλά του είπε, λες και πήρε 8 συνεχόμενα και κάνει πως ξέρει. Oh wait!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι καλά του είπε, λες και πήρε 8 συνεχόμενα και κάνει πως ξέρει. Oh wait!

Σοβαρο επιχειρημα. Κι ο Φεττελακος πηρε 4 κατσαρολια :s_tongue

Κατα τα αλλα με το Ναντο δε μας εχει πει κανενας τι παιζει. Που εχει αλλαξει ενα τσουβαλι ραφταδες κι ολοι τον ερωτευονται και ραβουν μονοθεσια στα μετρα του. Ακομα κι ο ραφτης που πληρωνεται απο το Στρολ αγαπησε το Ναντο περισσοτερο απο οτι αγαπαει το γιο του αφεντικου. Τοσο γλυκοτσουτσουνος ειναι ο μπαγασας ο Ναντο ή τους μαγευει ολους με τα γλυκα του λογια? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Ε καλά, ο ίδιος ο τάτυ ξέρει τι παλτουδιά είναι ο κανακάρης του, λες να πόνταρε η ομάδα πάνω σ' αυτόν; :roll:
Μα την αγόρασε ακριβώς για να έχει μπακετ ο γιος του. Γνωρίζει ότι αλλιώς θα έτρεχε αλλού τώρα

.
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#834550 Πω πηξαμε στους ασχετους, αλλος απο εκει που δεν διαβαζει petrolheads και δεν ξερει τι του γινεται:

"For me, I would be more fearful going up against Max in the same car," he said.

"I think it is because the car is designed around his style, or he can drive a car that Adrian Newey gives him.“

https://racingnews365.com/button-more-f ... milton/amp
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#834555 Σιγά τα ωάα .

Όπως είπε και ο ίδιος ο max , είναι τέτοιο το ταλέντο του που μπορεί να προσαρμόζεται καλύτερα από τον καθέναν.
Θυμάστε όταν άλλαξαν οι κανονισμοί με το ground-effect πριν λίγα χρόνια; Ο Πέρεζ τον πρώτο καιρό είχε κλείσει αισθητά την ψαλίδα και υπήρχε συναγωνισμός. Αλλά ο max εξελίχτηκε και με τον καιρό πέτυχε πάλι να ανοίξει τη διαφορά. Ο Πέρεζ έμεινε στάσιμος και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, αν δεν την έχει χάσει ήδη .
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sparticle έγραψε:Πω πηξαμε στους ασχετους, αλλος απο εκει που δεν διαβαζει petrolheads και δεν ξερει τι του γινεται:

"For me, I would be more fearful going up against Max in the same car," he said.

"I think it is because the car is designed around his style, or he can drive a car that Adrian Newey gives him.“

https://racingnews365.com/button-more-f ... milton/amp

Παρε ενα μωρομαντηλο, βγαλε την τσιμπλα απο τα ματια και συνεχισε να διαβαζεις το υπολοιπο για να πιασεις ολο το νοημα :rtfm:

I think Adrian Newey gives him a car and says:
'This is the quickest car in the world. If you take away front downforce, it’s going to go slower, but it’ll be easier to drive.'
"Max is like: 'Right, I have to drive how you’ve made this car, and I need to drive it as quick as I can.'
"So I think that he’s very good at that. And I think a lot of drivers struggle to compete with that.'

Σε ελευθερη μεταφραση ο Νιουι φτιαχνει το μονοθεσιο με το καλυτερο δυνατο κρατημα, το οποιο δεν ειναι ευκολο στην οδηγηση. Αλλα ο Μαξ καταφερνει να το τιθασευσει και να πεταει. :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#834564 "I think it is because the car is designed around his style”
Αυτο απο μονο του ειναι σα να σου λεει ο πανασχετος Button οτι ενα αυτοκινητο (μπορει να) σχεδιαζεται με βαση το στυλ οδηγησης καποιου οδηγου. Το ακριβως αντιθετο δηλαδη με ο,τι προσπαθεις να μας πεισεις εδω και χρονια τωρα.

Το οτι ειναι διπλωματικος και δεν μπορει να πει οτι η Red Bull επελεξε να κανει αυτο για τον Max (τι κανει νιαου νιαου δηλαδη) ειναι το υπολοιπο της δηλωσης.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sparticle έγραψε:"I think it is because the car is designed around his style”
Αυτο απο μονο του ειναι σα να σου λεει ο πανασχετος Button οτι ενα αυτοκινητο (μπορει να) σχεδιαζεται με βαση το στυλ οδηγησης καποιου οδηγου. Το ακριβως αντιθετο δηλαδη με ο,τι προσπαθεις να μας πεισεις εδω και χρονια τωρα.

Το οτι ειναι διπλωματικος και δεν μπορει να πει οτι η Red Bull επελεξε να κανει αυτο για τον Max (τι κανει νιαου νιαου δηλαδη) ειναι το υπολοιπο της δηλωσης.

Μαστορα αυτο το σημειο το παρεθεσες ηδη. Δε χρειαζεται να το παραθεσεις παλι. Εγω σου παρεθεσα τις υπολοιπες δηλωσεις που η τσιμπλα σε εμποδισε να διαβασεις ή που δε σε συνεφερε να ποσταρεις :shifty:

Θα σου πω εγω τι εχεις παθει... :s_empathy

Αν δεν κανω λαθος εισαι ο πρωτος που ξεκινησες αυτη την αστειοτητα με το "ραψιμο" εδω μεσα. Επειδη βολευε κι αλλους (ή επειδη λανθασμενα το θεωρησαν λογικο) σε κανανε να αισθανθεις οτι ηταν το εξυπνοτερο πραγμα που εχεις ξεστομισει στη ζωη σου, οι περισσοτεροι ποντοι που καταφερες να μαζεψεις στη καριερα σου σαν θεατης της F1. Εκτοτε οποτε σου λεω την αντιθετη αποψη μου ή αλλα επιχειρηματα που δικαιολογουν την αποψη μου, αισθανεσαι σα να σου παιρνω τη μπουκια απο το στομα, σα να χανεις το καλυτερο παιχνιδι που ειχες ποτε ή οπως αισθανεται ο Μασσα για τον τιτλο που του "κλεψανε" το 2008 :lol:

Οσο για τις δηλωσεις του Μπαττον που παρεθεσες τις μισες, εκτος οτι τις πετσοκοψες κατα το δοκουν, παλι λαθος αναγνωση εκανες σε ολο το αρθρο. Γιατι το συμπερασμα του Μπαττονα ειναι οτι ειναι σε αλλο λεβελ ο Μαξ. Σωστο ή λαθος συμπερασμα δεν εχει σημασια, αλλα αυτο βγαινει απο τα συμφραζομενα (τον φοβαμαι περισσοτερο απο το Λουη... αλλοι οδηγοι δε μπορουν να κανουν αυτο που κανει ο Μαξ... κτλ). Και δεν εχει λογο να ειναι διπλωματης ο Μπαττον. Αυτο που λεει το ξερουν και οι πετρες. Ο απολυτος χρονος θελει ΜΟΥΤΡΑ για να βγει. Και ο Λαντο τα ιδια ελεγε, οτι δε με νοιαζει ο κωλος, θελω να κραταει η μουρη. Το οτι τα οδηγακια της σειρας αισθανονται σειφ οταν ειναι βιδωμενος ο κωλος, δε σημαινει οτι ο Νιουι θα φτιαξει ενα αργο μονοθεσιο για να αισθανεται ασφαλης ο Τσεκο και να ειναι 2 δεκατα πισω απο το Μαξ αντι για 8 δεκατα που ειναι πισω τωρα :rtfm:

Και θα σου μιλησω και σαν οδηγος τωρα, εστω με τη μικρη εμπειρια που εχω, εστω κι αν μιλαω για εξομοιωτες κι οχι κανονικα αμαξια. Οταν δε μου βγαινει ενας χρονος, ΠΟΤΕ δε φταιει οτι το οχημα δεν ειναι οπως ακριβως το γουσταρω. Εγω πρεπει να βρω το σωστο τροπο να το φερω στα μετρα μου με το στησιμο και να το οδηγησω με διαφορετικο τροπο ωστε να βγαλω το χρονο που μπορει να βγαλει καποιος αλλος με το ιδιο αμαξι. Εφοσον ο χρονος υπαρχει, θα κοψω το λαιμο μου να τον βρω. Κι αν δεν τον βρω, ειμαι απλα χειροτερος οδηγος. Τοσο απλα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By sparticle
George_Prix έγραψε:…σε κανανε να αισθανθεις οτι ηταν το εξυπνοτερο πραγμα που εχεις ξεστομισει στη ζωη σου, οι περισσοτεροι ποντοι που καταφερες να μαζεψεις στη καριερα σου σαν θεατης της F1…
Σε ευχαριστω για την ψυχαναλυση.

Το υπολοιπο βραδυ μπορεις να απαντας στον Button και σε οσους οπως λες βολευε να πιστευουν οτι ο Newey μπορει να σχεδιασει και να στησει ενα αυτοκινητο γυρω απο το οδηγικο στυλ ενος πιλοτου.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sparticle έγραψε:
George_Prix έγραψε:…σε κανανε να αισθανθεις οτι ηταν το εξυπνοτερο πραγμα που εχεις ξεστομισει στη ζωη σου, οι περισσοτεροι ποντοι που καταφερες να μαζεψεις στη καριερα σου σαν θεατης της F1…
Σε ευχαριστω για την ψυχαναλυση.

Το υπολοιπο βραδυ μπορεις να απαντας στον Button και σε οσους οπως λες βολευε να πιστευουν οτι ο Newey μπορει να σχεδιασει και να στησει ενα αυτοκινητο γυρω απο το οδηγικο στυλ ενος πιλοτου.

Παρακαλω :s_smile

Κι εσυ μπορεις να φας (για την ακριβεια χαραμισεις) το υπολοιπο βραδυ σου, σκεπτομενος ενα ακομα παραδειγμα "ραψιματος στα μετρα συγκεκριμενου οδηγου" που εκανε ολους τους υπολοιπους ομοσταβλους να δειχνουν κουλοι απεναντι στον οδηγο που αγαπαει ο ραφτης :s_bye
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#834583 Καλα πλακα μας κανεις; Εσυ δεν μπορεις να μας πεις δηλαδη; Οταν ο Vettel διελυσε τον Webber (ειδικα μετα το 2010) τι ηταν; Τοσο κουλαδι ο Αυστραλος πια; Εσυ δεν εχεις διαβασει πουθενα για το ποσο ταιριαζε στο στυλ του Vettel και η ιστορια με το blown diffuser?

Και βλεπεις οτι σου αναφερω παραδειγμα για να πιαστεις. Γιατι μας εχεις ζαλισει (με το μπαρδον) και με το «Φεττελακος».

Υποτιθεται εγω εχω τις τσιμπλες, αλλα εσυ αδυνατεις να καταλαβεις οτι απλως αναφερουμε το προφανες οσον αφορα το σχεδιασμο και το στησιμο του αυτοκινητου (συν την ολη προσοχη της ομαδας) και οτι δεν το κανουμε για να αμφισβητησουμε το γεγονος οτι ο Vettel ηταν πολυ καλυτερος του Webber ή ο Max του Perez.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sparticle έγραψε:"I think it is because the car is designed around his style”

Οι ομάδες σχεδιάζουν τα μονοθέσια με το CFD και την σήραγγα. Τα φτιάχνουν βάσει των αριθμών, όχι του τι ψυχανεμίζεται ο κάθε πιλότος. Βλέπουν για παράδειγμα ότι το Χ σχέδιο βγάζει 120 μονάδες downforce, ενώ το Ψ βγάζει 115. Θα πάνε με το Χ και ας είναι πιο δυσκολοδήγητο! Μετά είναι θέμα του πιλότου να προσαρμόσει το set-up και το οδηγικό του στυλ. Το βλέπουμε και στην Ferrari όπου και οι δύο οδηγοί λένε ότι είναι απρόβλεπτο το μονοθέσιο. Θα μπορούσαν να το κάνουν πιο ευκολοδήγητο, αλλά θα έχανε σε απόλυτη ταχύτητα (όση απόλυτη ταχύτητα έχει η SF23 τέλος πάντων...).
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sparticle έγραψε:Καλα πλακα μας κανεις; Εσυ δεν μπορεις να μας πεις δηλαδη; Οταν ο Vettel διελυσε τον Webber (ειδικα μετα το 2010) τι ηταν; Τοσο κουλαδι ο Αυστραλος πια; Εσυ δεν εχεις διαβασει πουθενα για το ποσο ταιριαζε στο στυλ του Vettel και η ιστορια με το blown diffuser?

Και βλεπεις οτι σου αναφερω παραδειγμα για να πιαστεις. Γιατι μας εχεις ζαλισει (με το μπαρδον) και με το «Φεττελακος».

Υποτιθεται εγω εχω τις τσιμπλες, αλλα εσυ αδυνατεις να καταλαβεις οτι απλως αναφερουμε το προφανες οσον αφορα το σχεδιασμο και το στησιμο του αυτοκινητου (συν την ολη προσοχη της ομαδας) και οτι δεν το κανουμε για να αμφισβητησουμε το γεγονος οτι ο Vettel ηταν πολυ καλυτερος του Webber ή ο Max του Perez.

Αρχικα να θυμισω οτι ο Φεττελ σαν καλυτερος οδηγος απο το Βεμπερ, πραγματι τον κερδισε. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ. Μη με κανεις να αρχισω να αραδιαζω παραδειγματα ΤΣΟΝΤΑΣ απεναντι στον ομοσταβλο, γιατι θα μπουνε στην κουβεντα κατι Ναντο-Μαξ και θα θεωρηθει οτι μιλαει το κολλημα μου αντι για μενα...

Στη συνεχεια να σου πω οτι το blown diffuser δεν ηταν συστημα που χτισανε για να βολεψουν το Φεττελ. Ηταν ενα ακομα εξυπνο συστημα που σκεφτηκε ο Νιουι και εδινε περισσοτερο κρατημα στο μονοθεσιο. Και ο καλυτερος οδηγος της ομαδας ο Φεττελ, παλι πηγαινε ταχυτερα απο το μετριο Βεμπερ με αυτο το συστημα.

Για το τελος αφησα την αναλυση του Φεττελ-ΑΚΟΣ με το οποιο πραγματι σας τα εχω κανει τσουρεκια. Οταν γραφτηκα εδω μεσα φιλτατε Σπαρτικλ ειχα πει ευγενικα τη γνωμη μου για διαφορα πραγματα. Αναμεσα σε αυτα που ειχα πει ηταν οτι "Ο Φεττελ ειναι ενας γρηγορος οδηγος, αλλα οχι κορυφαιος γιατι cracks under pressure". Εκτοτε μου τα κανατε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ γιατι δεν εδωσα τα κρεντιτς που θεωρουσατε οτι αξιζει ενας 4ακις!!!
- Ασε ρε ασχετε που πηρε 4 κατσαρολια χωρις να ειναι κορυφαιος ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Ναι μωρε και ειναι καλυτερος ο Ναντο με 2 κατσαρολια ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Εισαι κομπλεξικος με το Φεττελ γιατι κερδιζε το δικο σου ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

Και ολα αυτα τα διαβαζα ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ενω ειχα πει κατι ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ. Το να εχεις ενα διαστημοπλοιο και η μονη σου εγνοια να ειναι να περασεις το μετριο Βεμπερ δε σε κανει κορυφαιο. Οταν αργοτερα σφιξανε οι κωλοι και αρχισε να κανει σβουρες απο μονος του στους μισους αγωνες φανηκε ποσο δικιο ειχα. Οταν τον επιασε ο χερας ο Λεκλερ που ηταν και νουμπας μαλιστα και τον ειχε "που σε πονει και που σε σφαζει" επισης φανηκε. Οταν κερδισε με την ψυχη στο στομα το κουλαδι το Στρολ ειχαμε μια ακομα ενδειξη κι οταν τον ιδιο οδηγο το Στρολλ τον εκανε χωνι ο Ναντο ειχαμε πλεον και τη βουλα στα λεγομενα μου.

Τελος να πω οτι ο Φεττελ μου ειναι συμπαθης. Τον θεωρω γρηγορο οδηγο (οταν εχει λυμενα τα ψυχολογικα του), καλο παιδι σε σχεση με αλλα τσογλανια και μαλιστα εξυπνο ανθρωπο με πολυ χιουμορ (επισης δειγμα ευφυιας). Αυτο το Φεττελ-ΑΚΟΣ ειναι απλα μερικα τσουρεκια που σας κερναω απο τη μερια μου, μετα απο ενα κοντεινερ τσουρεκια που με μπουκωσατε επι καμποσα χρονια!

Κατα τα αλλα... ΔΙΑ ωραιος :s_howdy