Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By driver
#904520 Καλησπέρα, με τρώει η τσέπη μου να πάρω ένα αυτοκίνητο για 2ο (το πρώτο είναι υπερ-αξιόπιστος κουβάς πόλης, δεν κάνει όμως για ταξίδια).
Κάτι οικονομικό (μέχρι 5000 λέω) και όσο γίνεται αξιόπιστο, αλλά να μην είναι ψόφιο (με αυτό που έχω ανεβαίνω τις ανηφόρες με max 60χλμ/ώρα).
Για καμιά εκδρομούλα τα Σαββατοκύριακα, θάλασσα το καλοκαίρι, βόλτα για καφέ κτλ

Στα λεφτά μου βρίσκω:
Renault Megane II του 2009 1600cc 115hp, 140.000 χλμ
Renault Megane III του 2009 1600cc 110hp, 165.000 χλμ
Renault Megane III του 2010 3θυρο, 1400cc 130 hp, 200.000 χλμ
Renault Megane III του 2011, 1400cc 130 hp, 170.000 χλμ

Ποιον κινητήρα Renault θα προτιμούσατε;

Στα ίδια λεφτά περίπου βρίσκω και BMW 116i του 2007, 1600cc 122 hp και 150.000
Με παραπλήσια βρήκα και 316 (ίδιος κινητήρας με το από επάνω) και 318 (1800 κινητήρας αλλά λιγότερα άλογα)

Η άποψή σας;
Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
driver έγραψε:Καλησπέρα, με τρώει η τσέπη μου να πάρω ένα αυτοκίνητο για 2ο (το πρώτο είναι υπερ-αξιόπιστος κουβάς πόλης, δεν κάνει όμως για ταξίδια)....
Με τρώει η βαθειά τσέπη μου και επειδή έχω ήδη ένα υπερ-αξιόπιστο θέλω να ζήσω την εμπειρία του μη αξιόπιστου αυτοκινήτου. Θέλω να το πηγαίνω ταξίδια ώστε αν είναι να με αφήσει να το κάνει νύχτα, με βροχή κάπου μακριά στη μέση του πουθενά που δεν έχει σήμα κινητής.... :twisted:
Οπότε 5000 για αρχή αλλά πόσα έχεις για μετά;
Πόσοι είστε, πόσο αυτοκίνητο χρειάζεσαι; Πόσα ταξίδια θέλεις να κάνεις και πόσο δεν μπορείς με τον κουβά;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#904558 Megane της εποχής που λες και αξιοπιστία δεν πάνε μαζί... Γενικά σε αυτά τα λεφτά, δύσκολη εξίσωση... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By driver
#904566 Σε άλλο φόρουμ που ρώτησα, μου είπαν "Μegane 3 ,από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα που έχει βγάλει η Renault. Γενικά οι κινητήρες της Renault εκείνης της περιόδου θεωρούνται αλεξίσφαιροι (Κ4Μ). "

Από τα παραπάνω, το Renault Megane III του 2009 1600cc 110hp, 165.000 χλμ φοράει τον κινητήρα αυτόν, το οποίο βρίσκω και σε συμπαθητική τιμή.

Εδώ μου λέτε τα Megane είναι αναξιόπιστα :s_dunno

Δεκτές και άλλες προτάσεις (μη μου πείτε για Γιαπωνέζικο, δεν υπάρχει τίποτα σε καλή τιμή και λίγα χιλιόμετρα στη Θεσσαλονίκη).

Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι δεν είναι μόνο το μοντέλο, αλλά και σε τι αμάξι και πρώην κάτοχο θα πέσεις, άλλος λέει έκανε 500.000χλμ χωρίς προβλήματα με ένα μοντέλο και άλλος λέει ήταν συνέχεια συνεργείο.

Το ψάχνω και το σκέφτομαι ακόμα. Ένα πιο άνετο αμάξι για 2ο θέλω απλά, να πέρνω γυναίκα και παιδί το Σαββατοκύριακο για θάλασσα, να πάω για έναν καφέ με το "δικό μου" αυτοκίνητο, ενώ η γυναίκα έχει το "οικογενειακό". Μπορεί να μην πάρω και τίποτα στο τέλος, που λέει ο φίλος παραπάνω. :lol: Αν μπορούσα, καινούριο θα έπερνα πάλι, αλλά δεν μπορώ να δώσω τόσα λεφτά, λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#904568 Ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο ο κινητηρας ειναι κι αλλα πραγματα. Τα ηλεκτρικα του πως θα ειναι; Γαλλικο αμαξι και ηλεκτρικα παντως ειναι δυσκολος συνδυασμος.

Σε ενα αμαξι 17 ετων δεν αγοραζεις αξιοπιστια αλλα το τι εκανε ο κατοχος τα χρονια που το ειχε. Ηταν τυπικος στην συντηρηση; Το προσεχε;

Οποτε αν βρηκες αμαξι απο εναν μονο ιδιοκτητη, αν το πηγες για ελεγχο και δουλευουν ολα ενω δεν εχει σφαλματα καταγεγραμμενα στον εγκεφαλο και δειχνει σωστο, ορμα του.

Κρατα ομως και καποιο ποσο για ενα μεγαλο σερβις, μια αβαρια , γιατι καμια φορα συμβαινει να βγει κατι ξαφνικα. Παλιο αμαξι αγοραζεις
Άβαταρ μέλους
By markvag
driver έγραψε:Σε άλλο φόρουμ που ρώτησα, μου είπαν "Μegane 3 ,από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα που έχει βγάλει η Renault. Γενικά οι κινητήρες της Renault εκείνης της περιόδου θεωρούνται αλεξίσφαιροι (Κ4Μ). "

Συγνώμη, μιλούσα για το 2... όχι το 3, που όντως είναι αρκετά καλό.

Πάντως, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, το βασικό είναι η κατάσταση που θα το βρεις (να έχει συντηρηθεί σωστά, κτλ.)

Επίσης, εάν μιλάμε για αμάξι για ταξίδια, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη της 6ης ταχύτητας (δεν ξέρω αν αυτά που κοιτάς έχουν).
Άβαταρ μέλους
By edmond
#904588 Συνδυασμό μεγκαν 2 με Κ4Μ είχα για 16 χρόνια. Τιμιότατο μοτέρ, ένας από τους λόγους όμως που το έδωσα ήταν και η απουσία 6ης, σε συνδυασμό με το κοντό γρανάζωμα έδινε 130χαω με 4.000σαλ. Υποθέτω στο 3 θα έχουν βάλει 6η.
Ωστόσο...

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/52284146-hyundai-i-20

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/49994461-nissan-note

Κάτι τέτοια;;

Ή αυτό;

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/54308332-peugeot-308
Άβαταρ μέλους
By Zorz
edmond έγραψε:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/49994461-nissan-note

Αυτό το Note σίγουρα ΔΕΝ είναι μοντέλο 2014. Είναι η 1η γενιά, ενώ η 2η είχε βγεί ήδη από το 2012.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#904590 Όπως και ότι 110 άλογα με 5άρι σαζμάν δεν ταιριάζουν αλλά οκ, είπα να μην σταθώ σε τέτοια...φαιδρά!
Άβαταρ μέλους
By driver
#904606 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το Megane 3 όντως έχει 6 ταχύτητες.

Με εμπόρους δε θα ήθελα να μπλέξω, εκτός από έναν που τον ξέρω, αλλά είναι ακριβός.
Ειδικά αυτός που μου προτείνατε, για κάποιους λόγους δεν με πείθει.

Επίσης, λέω μέχρι 5.000. Βαριά 5.500 αν αξίζει. Και πάνω από 100hp. Από βδομάδα θα δω κάποιο που έβαλα στο μάτι, θέλει κάποια ψιλο-πραγματάκια, αλλά η τιμή πώλησής του είναι και αισθητά χαμηλότερη για το λόγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#904607 Οποιο και να παρεις , κοιτα να εχεις μηχανικο απολυτου εμπιστοσυνης που να τα παιζει στα δαχτυλα αυτα τα αυτοκινητα , που θα το ελεγξει και θα σου βγαλει και κοστολογιο ωστε να ερθει σε απολυτως λειτουργικη κατασταση .