Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#867457 Έχουμε τα παρακάτω:

1) Skoda Octavia του 2015, 1.6TDI 105hp, χειροκίνητο, 134.000χλμ
2) Skoda Superb του 2020, 1.6 TDI 120hp, αυτόματο DSG, 175.000χλμ
3) Peugeot 3008 του 2020, 1.50 BLUEHDi 130hp, χειροκίνητο, 110.000χλμ

Αν υποθέσουμε ότι είναι ατρακάριστα και με σωστή συντήρηση, ποιο είναι πιο αξιόπιστο; Τι θέματα βγάζει το καθένα;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#867462 Golf με τον 1.6 TDI DSG είχε φίλος επαγγελματικό εισαγωγή ήδη λιωμένο στα χλμ από Αγγλία, έφτασε καμία 200ρια+ χιλιάδες μίλιαπειν πουληθεί, μόνο το DSG χρειάστηκε να επισκευάσει μια φορά με κόστος 1300 ευρώ.
Μιλάμε και για κανίβαλο στην οδήγηση, το γκάζι το είχε για διακόπτη on-off οπότε θεωρώ ότι δεν έχεις να φοβηθείς κάτι από τον 1.6 της VW

< >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#867464 ΕΓΩ δεν θα κοίταζα τα φοξαβαγκενοειδή καν (όπως και έκανα)
Δύο θέματα έχει το 3008, απ' όσο ξέρω.
Adblue και την καδένα στους εκκεντροφορους.
Πιθανότατα τα έχει κάνει ήδη και δύο στην εγγύηση, η οποία ισχύει για ένα χρόνο ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867475 Ξεκαθαρίζω ότι μάλλον δεν θα είμαι βοηθητικός αφού δεν έχω τη μία σωστή απάντηση/επιλογή αλλά πολλές φορές βοηθάει να ακούγονται διαφορετικές απόψεις, αυτός δεν είναι άλλωστε ο λόγος των συζητήσεων;
Υποθέτω ότι όλα καλύπτουν τις ανάγκες του, κανένα δεν έχει χαρακτηριστικά που να τον ενοχλούν (μακρύ, ψηλό, χειροκίνητο ή αυτόματο, χρώμα) και ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καμία ιδιαίτερη προτίμηση, αν έχει τότε να πάρει όποιο του αρέσει και να μη ρωτάει.
Αν υποθέσουμε ότι είναι σε αντίστοιχα καλή κατάσταση και συντηρημένα σωστά και τα χιλιόμετρα είναι αυτά που λένε τότε τα πράματα για μένα είναι ως εξής:
- DSG ξέρω ότι υπάρχουν κάποια πιο καλά και κάποια πιο κακά αλλά θα το απέφευγα
- VAG όσο κι αν βρίσκω πολλά καλά, λόγω μέτρια φήμης για αξιοπιστία θα τα απέφευγα
- τα χλμ δεν επηρεάζουν μόνο τον κινητήρα αλλά αναρτήσεις, εξατμίσεις, σύστημα ψύξης, κλιματιστικά, ηλεκτρικές ευκολίες, τσιμούχες κάθε είδους, πλαστικά και υφάσματα (ειδικά σε ηλιολουστο περιβάλλον) και γενικότερα καταπονούν όλα τα μέταλλα, πλαίσιο κλπ οπότε αυτό με τα πολλά χλμ φεύγει
- τα ντίζελ έχουν σχετικά μικρό εύρος λειτουργίας, εγώ αυτό το βρίσκω πολύ ενοχλητικό να μην πω εξοργιστικό σε καθημερινή χρήση, συνεργάζονται καλύτερα με αυτόματο κιβώτιο 6 και βάλε σχέσεων. Έφυγαν και τα χειροκίνητα.
Καλή συνέχεια στο ψάξιμο. Να κοιτάξει για κάτι αυτόματο και πιο αξιόπιστο. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dodger έγραψε:Έχουμε τα παρακάτω:

1) Skoda Octavia του 2015, 1.6TDI 105hp, χειροκίνητο, 134.000χλμ
2) Skoda Superb του 2020, 1.6 TDI 120hp, αυτόματο DSG, 175.000χλμ
3) Peugeot 3008 του 2020, 1.50 BLUEHDi 130hp, χειροκίνητο, 110.000χλμ

Αν υποθέσουμε ότι είναι ατρακάριστα και με σωστή συντήρηση, ποιο είναι πιο αξιόπιστο; Τι θέματα βγάζει το καθένα;

Αν το Superb ειναι αυτο που εχει ο Τζαμενιος :s_wink , εχει αρκετα χαμηλη τιμη σε σχεση με τα υπολοιπα.

Απο την αλλη ειναι αμαξαρα ειδικα σε σχεση με τα αλλα

Το 3008 ειναι κουκλι αλλα ο gianik για τα 308 που πηραν στην υπηρεσια λεει τα χειροτεροτερα. ( ιδιο powertain )
Άβαταρ μέλους
By elvet
Obelix έγραψε:ΕΓΩ δεν θα κοίταζα τα φοξαβαγκενοειδή καν (όπως και έκανα)
Δύο θέματα έχει το 3008, απ' όσο ξέρω.
Adblue και την καδένα στους εκκεντροφορους.
Πιθανότατα τα έχει κάνει ήδη και δύο στην εγγύηση, η οποία ισχύει για ένα χρόνο ακόμη.

Αν μπορείς να αναφέρεις γιατί όχι στον κινητήρα 1,6 του VW group; πού πονάει;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
PaNick67 έγραψε:Αν το Superb ειναι αυτο που εχει ο Τζαμενιος :s_wink , εχει αρκετα χαμηλη τιμη σε σχεση με τα υπολοιπα.

Εντελώς τυχαία χάζευα για μεταχειρισμένα και τα πέτυχα. Είναι κοντά στο σπίτι μου, τον γνωρίζω προσωπικά και μου έκανε τρελή εντύπωση η τιμή. Θέλω να πάω να το δω...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#867587 Στα Diesel PSA ποτέ δεν λύθηκε το θέμα με το AdBlue.
Καλύτερο αυτοκίνητο, με διαφορά το Superb, και μάλιστα με αρκετά αξιόπιστο μοτέρ (πίνουν νερό οι ταρίφες σε αυτό).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#867600 Η αλήθεια είναι πως δεν έχει βρωμίσει ο τόπος taxi Octavia και Superb επειδή είναι αναξιόπιστα... :lol:

Παρόλ' αυτά, το βασικό είναι η σωστή συντήρηση. Αν υποθέσουμε ότι όλα είναι σωστά, εγώ το Superb θα έπαιρνα. Το χειροκίνητο Octavia 1.6d έχει 5άρι κιβώτιο :thumbsdown: , που θεωρώ πως είναι μεγάλο μείον σε ότι αφορά άνεση στο ταξίδι (και λιγότερο κατανάλωση).
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#867629 Τείνω μεταξύ Superb και 3008... Προτεραιότητα μου το αυτόματο κιβώτιο και το πετρέλαιο, μια και θέλω να πάω μόνιμα στο εξοχικό και είναι μια Α απόσταση. Θα πάω να τα δω, Superb πετρέλαιο έχει ο αδερφός μου και Superb βενζίνη (και υγραέριο) ο πατέρας μου.

Όταν λέμε έχει θέμα με το AdBlue, τι εννοούμε;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dodger έγραψε:Τείνω μεταξύ Superb και 3008... Προτεραιότητα μου το αυτόματο κιβώτιο και το πετρέλαιο, μια και θέλω να πάω μόνιμα στο εξοχικό και είναι μια Α απόσταση. Θα πάω να τα δω, Superb πετρέλαιο έχει ο αδερφός μου και Superb βενζίνη (και υγραέριο) ο πατέρας μου.

Όταν λέμε έχει θέμα με το AdBlue, τι εννοούμε;
Γίνεται στερεό και βουλώνει. Το αλλάζεις σε κάποια φάση θα γίνει ξανά.
Μακριά και αγαπημένοι καλύτερα.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#867652 Αυτό είναι θέμα του AdBlue και είναι κοινό σε όλα τα οχήματα έχουν (πλέον όλα τα diesel νομίζω από Euro5 και πάνω, σίγουρα τα Euro6).

Σαν υλικό είναι αρκετά ευαίσθητο στη θερμοκρασία και το χειμώνα με το πολύ κρύο ή το καλοκαίρι με την πολύ ζέστη κρυσταλώνει, δημιουργούνται κρύσταλλοι στο υλικό και αυτό δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Θεωρητικά θα πρέπει να είναι πάντα μεταξύ 0 και 40 βαθμούς (άντε ίσως να παίζει λίγο το κάτω όριο, να είναι κάπου -5, αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι ακριβώς). Αν βάλουμε και στην εξίσωση ότι πολλά μπεκ, σωληνάκια, κτλ., είναι σχετικά μικρής διαμέτρου... Αυτό (η κρυστάλλωση) μπορεί να προκύψει από κακή αποθήκευση (κάτω από τον ήλιο, γιατί είναι ευαίσθητο και στο απευθείας φως, αν δεν σας έφτανε και η θερμοκρασία :lol: ), αλλά και αν πχ παρκάρεις το αμάξι στον ήλιο (οπότε η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ μετά από λίγο) ή στο κρύο (το αντίστροφο)...

Έχω ακούσει πως η Total έχει ένα AdBlue που αντιστέκεται πολύ περισσότερο στην κρυστάλλωση, και θεωρητικά έχει λύσει το θέμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει (όλα σχεδόν τα μηχανήματα έργου που χρησιμοποιούμε στη δουλειά χρησιμοποιούν AdBlue και γι' αυτό έχω μάθει τόσα), το κόστος είναι διπλάσιο ίσως και τριπλάσιο και δεν είμαι σίγουρος πως δεν δημιουργεί άλλα προβλήματα...

Τώρα, αν κάποιο μοντέλο έχει τη δεξαμενή του AdBlue πχ πιο έξω και είναι πιο εκτεθειμένη, ίσως να εμφανίζει πιο συχνά προβλήματα. Ή αν το όλο κύκλωμα έχει μία μεγαλύτερη ευαισθησία...
Άβαταρ μέλους
By Zeus
markvag έγραψε:Αυτό είναι θέμα του AdBlue και είναι κοινό σε όλα τα οχήματα έχουν (πλέον όλα τα diesel νομίζω από Euro5 και πάνω, σίγουρα τα Euro6).

Μετά από 6 χρόνια και 130Κ χιλιόμετρα, επιβεβαιώνω ότι δεν είναι κοινό σε όλα τα οχήματα. Πέραν του δικού μου που δεν έχει παρουσιάσει κανένα θέμα με το adblue δεν έχω διαβάσει πουθενά για τέτοιο πρόβλημα σε βολβό, και όσο παρακολουθώ ούτε σε άλλες εταιρείες. Για PSA δεν γνωρίζω, κι αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε είναι καθαρά πρόβλημα δικό τους κι όχι γενικευμένο για όλα τα ντιζελ.