- 29 Ιουν 2024, 11:42
Ξεκαθαρίζω ότι μάλλον δεν θα είμαι βοηθητικός αφού δεν έχω τη μία σωστή απάντηση/επιλογή αλλά πολλές φορές βοηθάει να ακούγονται διαφορετικές απόψεις, αυτός δεν είναι άλλωστε ο λόγος των συζητήσεων;
Υποθέτω ότι όλα καλύπτουν τις ανάγκες του, κανένα δεν έχει χαρακτηριστικά που να τον ενοχλούν (μακρύ, ψηλό, χειροκίνητο ή αυτόματο, χρώμα) και ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καμία ιδιαίτερη προτίμηση, αν έχει τότε να πάρει όποιο του αρέσει και να μη ρωτάει.
Αν υποθέσουμε ότι είναι σε αντίστοιχα καλή κατάσταση και συντηρημένα σωστά και τα χιλιόμετρα είναι αυτά που λένε τότε τα πράματα για μένα είναι ως εξής:
- DSG ξέρω ότι υπάρχουν κάποια πιο καλά και κάποια πιο κακά αλλά θα το απέφευγα
- VAG όσο κι αν βρίσκω πολλά καλά, λόγω μέτρια φήμης για αξιοπιστία θα τα απέφευγα
- τα χλμ δεν επηρεάζουν μόνο τον κινητήρα αλλά αναρτήσεις, εξατμίσεις, σύστημα ψύξης, κλιματιστικά, ηλεκτρικές ευκολίες, τσιμούχες κάθε είδους, πλαστικά και υφάσματα (ειδικά σε ηλιολουστο περιβάλλον) και γενικότερα καταπονούν όλα τα μέταλλα, πλαίσιο κλπ οπότε αυτό με τα πολλά χλμ φεύγει
- τα ντίζελ έχουν σχετικά μικρό εύρος λειτουργίας, εγώ αυτό το βρίσκω πολύ ενοχλητικό να μην πω εξοργιστικό σε καθημερινή χρήση, συνεργάζονται καλύτερα με αυτόματο κιβώτιο 6 και βάλε σχέσεων. Έφυγαν και τα χειροκίνητα.
Καλή συνέχεια στο ψάξιμο. Να κοιτάξει για κάτι αυτόματο και πιο αξιόπιστο.
aka onyx !