Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#542452 Παίδες εννοείται όποιος θέλει σφυράει να στείλω και φώτο και λίστες εξοπλισμών κτλ. Όσο προλάβετε πριν τα πάρει ο Μπήτρος κοψοχρονιά από τη Hertz.

Μόνο τα πίσω 255/35/19 RF έχουν ένα 500αρικο. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Α και πουστε...το λευκό Cupra DSG αντίος από car. Ούτε να πάω να το δω δεν πρόλαβα.

Λογικο.

Δεν ξερω αν χρειαζομαι κοιταγμα αλλα το S3 που ειχα οδηγησει με το ηλεκτρονικο ταμπλω 300 ιππους, διπλο συμπλεκτη κλπ μου αρεσε καλυτερα απο τα BMW (εκτος απο το πολυ ελαφρυ τιμονι).
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Παίδες εννοείται όποιος θέλει σφυράει να στείλω και φώτο και λίστες εξοπλισμών κτλ. Όσο προλάβετε πριν τα πάρει ο Μπήτρος κοψοχρονιά από τη Hertz.

Μόνο τα πίσω 255/35/19 RF έχουν ένα 500αρικο. :iconcool:

Γιατι ειναι 19αρια. Στο δικο μου με 17αρια θα ειναι φθηνοτερα. Αλλα και το κουπρα αν εχει 19αρες ζαντες δεν θα ειναι ακριβα τα λαστιχα?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#542456 600€ τα λάστιχα του Cupra. Όσο και του Audi.

Γενικά σε όλα τα κόστη μέτρο σύγκρισης είναι το Audi. Δε με απασχολεί τι κάνουν άλλα αμάξια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#542458 Δεν υπάρχει σύγκριση 4ρας με οποιοδήποτε hatch. Μιλάμε για πολλαπλάσια αξία καινούριο.

Το καινούριο επίσης δεν λέει κάτι εκτός από την μυρωδιά. Είπαμε βγάζουν προβλήματα τα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Εξάλλου για 2 χρόνια εγγύηση μιλάμε, κλαιν αν είσαι λίγο τυχερός δεν σου βγάζει τίποτα.

Τώρα στα λάστιχα 200-300 ευρώ στα 3-4 χρόνια δεν είναι κανένα τρελό πόσο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Deleted User 1 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Η BMW είναι 2 κλάσεις επάνω σαν αμάξι, αλλά και τεράστιο ρίσκο προφανώς. Και δεν φημίζεται και για την αξιοπιστία της. Από την άλλη, επιμένω πως είναι πιο λογικό κάτι με μικρότερο μοτέρ, και φουλ φουλ έξτρα εξοπλισμό, παρά κάποιο hot hatch, που δεν έχει τόσο νόημα στις ελληνικές συνθήκες, και θα γλιτώσεις και κάμποσα χιλιάρικα.
Πχ, το Leon σαν του Busso αλλά χωρίς ελλείψεις εξοπλισμού, πόσο να πηγαίνει σε αυτόματο (εννοείται, αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά πως DSG = ρίσκο); Κάνα 24άρι;
Και έχεις και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και δεν έχεις και φόρο πολυτελείας. Πρέπει ν' αθροίσεις και αυτό στην εξίσωση (άλλα 4000 αν θυμάμαι καλά στην 5ετία).
Άρα, παίρνεις το ίδιο αμάξι πάνω κάτω, με λίγο λιγότερα άλογα, και γλιτώνεις κάνα 10χίλιαρο.
Για εμένα, αυτό έχει νόημα, από την στιγμή που πήρες απόφαση ν' αφήσεις κατά μέρος τα premium και να πας σε φθηνότερες budget λύσεις.
Έχεις κολλήσει. Τι είναι δηλαδή το hot hatch? Ένα καθημερινό αμάξι είναι με λίγο πιο σπορ στήσιμο και μοτέρ. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Γι' αυτό έβαλα εξάλλου τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση στα επιθυμητά ώστε να το χώνεις στο comfort και γεια σας.

Επίσης θα κολλήσουμε στο DSG? Γι' αυτό φωνάζω για εγγύηση και εγγύηση για να μην υπάρχει αυτό το άγχος. Αν είσαι καλυμμένος για 4-5 χρόνια είσαι ΟΚ. Μετά ας σκορπίσει, δε γαμιέται? Χώρια που πλέον έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση και το Cupra φοράει 6αρι που παραδοσιακά είναι το "καλό" από θέμα αξιοπιστίας.

Το Leon του Bussο πλέον βγαίνει 2λτ και για να το πάρεις αυτόματο και φουλ έξτρα θέλει 25-26Κ. Για 5-6 χιλιάρικα δεν έχει νόημα να πληρώνεις πάγια 2λιτρου και να μην πάρεις Cupra. Kαι ξαναλέω τα πάγια του 2λτ δε μου λένε κάτι. Αυτή τη στιγμή το Audi θέλει 998€ το χρόνο μόνο για να έχει πινακίδες πάνω, πριν 3 χρόνια ήθελε 1100€. Το Cupra χειροκίνητο θέλει 732€ και αυτόματο 839€. Οπότε έστω και για λίγο είμαι κερδισμένος χωρίς να συνυπολογίζω και τη μείωση στην κατανάλωση.

Δεν έχω κολλήσει, προσπαθώ να είμαι λογικός και πραγματιστής όμως, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια ποσά. Καταρχήν, δεν γνώριζα πως δεν υπάρχει πια Leon FR 1.8, οπότε το ξεχνάμε σαν πρόταση, πες πως δεν έγινε ποτέ! :lol:
Από την άλλη, μου φαίνονται απολύτως άχρηστοι 300 ίπποι στον μπροστινό άξονα στην ελληνική άσφαλτο. Μόνον σε αυτοκινητόδρομο θα τους χαρείς, που και πάλι και 200 να ήταν, στα ίδια θα ήσουν ουσιαστικά. Εδώ εγώ με τους 140 και πιάνω ταχύτητες που θα σου κοστίσουν το δίπλωμα αν σε πιάσουν.
Κοινώς, δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης σε ένα μπροστοκίνητο με 300 άλογα στην Ελλάδα.

Αν αυτό είναι κόλλημα, καλώς. Από την άλλη, έχεις μια (αναξιόπιστη) αμαξάρα και πας ντουγρού να πάρεις κάτι που έχει παραπάνω άλογα, παραπάνω gadget και χειρότερα όλα τα υπόλοιπα. Γιατί, δεν μπορώ να διακρίνω πού ακριβώς είναι καλύτερο το Cupra από το Audi, αν θεωρήσουμε πως το δεύτερο δεν θα χαλάσει πάλι... :ninja: .

Δεν μιλάμε για Mercedes A45 που έχει τετρακίνηση ή κάποιο S3. Αυτά είναι απαγορευτικά ακριβά στην Ελλάδα. Αλλά αυτά είναι και τετρακίνητα και μπορείς να τα χαρείς.

Επομένως, αυτό που λέω δεν είναι πως το hot hatch είναι κάνα... πρόβλημα στην καθημερινότητα, απλώς λέω πως πληρώνεις πολλά και το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Γιατί και τα τέλη+φόρος του δίλιτρου είναι ακριβά και η απόλαυση είναι το λιγότερο μιεχ.

Προφανώς και μπορεί να κάνω εγώ λάθος, αλλά δες το σαν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#542462 428 + σνίτσελ=;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:Δεν υπάρχει σύγκριση 4ρας με οποιοδήποτε hatch. Μιλάμε για πολλαπλάσια αξία καινούριο.

Το καινούριο επίσης δεν λέει κάτι εκτός από την μυρωδιά. Είπαμε βγάζουν προβλήματα τα σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Εξάλλου για 2 χρόνια εγγύηση μιλάμε, κλαιν αν είσαι λίγο τυχερός δεν σου βγάζει τίποτα.

Τώρα στα λάστιχα 200-300 ευρώ στα 3-4 χρόνια δεν είναι κανένα τρελό πόσο.

< >

Κι όμως μπορεί να είναι πολλαπλάσια σαν αξία η 4αρα στα χαρτιά αλλά στην πράξη δεν επιβεβαιώνεται παντού αυτό. Ούτε πιο γρήγορη είναι, ούτε πιο καλοστημένη, ούτε καμιά φοβερή ποιότητα έχει μέσα. Επίσης με την 4αρα δε θα θέλω λάστιχα κάθε 3-4 χρόνια (θέλω κάθε 2.5-3 με το Audi), θα θέλω κάθε 1-1.5 χρόνο. :whistlink:

Επίσης πως το λες έτσι ελαφρά τη καρδία ότι δε λέει τίποτα το καινούριο? Πάντα μιλάω για 4-5 χρόνια εγγύηση. Δεν την ξαναπατάω σα μλκ.
EDDIE_147 έγραψε:428 + σνίτσελ=;

Είναι μαουνίτσα λέμε. Βρες μια και θα καταλάβεις. Καμία σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου για BMW coupe. Πιο πολύ σε Mercedes (θου κύριε) φέρνει στο δρόμο. Δεν είναι τα 40-50 άλογα που θα της κάνουν τη διαφορά. Δεν της λείπει δύναμη.

Anonymous Founder έγραψε:
Επομένως, αυτό που λέω δεν είναι πως το hot hatch είναι κάνα... πρόβλημα στην καθημερινότητα, απλώς λέω πως πληρώνεις πολλά και το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Γιατί και τα τέλη+φόρος του δίλιτρου είναι ακριβά και η απόλαυση είναι το λιγότερο μιεχ.

Προφανώς και μπορεί να κάνω εγώ λάθος, αλλά δες το σαν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. :s_dunno
[/quote][/quote]
Έχεις οδηγήσει Cupra ή έστω FR γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι άμα μιλάμε για 300hp και κίνηση μπροστά έχεις στο μυαλό σου κάτι σε Toyota Glanza big turbo ή Opel OPC. :lol: Προφανώς και δε λέω ότι θα είναι το απαύγασμα της αυτοκίνησης το Cupra (θα είναι σαφώς υποδεέστερο από το αντίστοιχο 4κίνητο) αλλά τα πραγματα δεν είναι όσο άσχημα νομίζεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#542464 Το λέω ελαφρά την καρδία έχοντας αγοράσει και καινούριο και μτχ. Να ήταν κανένα τύπου Kia με 7 χρόνια εγγύηση και ασπαστο να έλεγα οκ, για VW με άλλο μανδύα θα βαστουσα μικρό καλάθι σε ότι αφορά τα έξοδα.

Δύσκολα θα αγόραζα ξανά ακριβό καινούριο.

Το setup είναι το πιο εύκολο να αλλάξει σε ένα αυτοκίνητο εφόσον έχει δύναμη και τα απαραίτητα gadgets.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Deleted User 1 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Επομένως, αυτό που λέω δεν είναι πως το hot hatch είναι κάνα... πρόβλημα στην καθημερινότητα, απλώς λέω πως πληρώνεις πολλά και το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Γιατί και τα τέλη+φόρος του δίλιτρου είναι ακριβά και η απόλαυση είναι το λιγότερο μιεχ.

Έχεις οδηγήσει Cupra ή έστω FR γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι άμα μιλάμε για 300hp και κίνηση μπροστά έχεις στο μυαλό σου κάτι σε Toyota Glanza big turbo ή Opel OPC. :lol: Προφανώς και δε λέω ότι θα είναι το απαύγασμα της αυτοκίνησης το Cupra (θα είναι σαφώς υποδεέστερο από το αντίστοιχο 4κίνητο) αλλά τα πραγματα δεν είναι όσο άσχημα νομίζεις.[/quote]
Κρίνοντας από το δικό μου Golf με τα μισά άλογα (και χωρίς ηλεκτρομπλοκέ βέβαια), τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα (όχι τραγικά, αλλά άσχημα σίγουρα).
Στα ίδια σημεία που η BMW (με σχέση πάνω για να έχει ροπή), ούτε χαμπαριάζει, ή ακόμη και να χαμπαριάσει, θα πετάξει κωλαράκι ( :inlove: ), το Golf παλεύει να βρει πρόσφυση και δεν έχεις τιμόνι.
Μήπως κι εσύ είσαι καλοσυνηθισμένος με την τετρακίνηση του Audi και μετά σε ξενερώσει αυτή η φάση; Εγώ θα το σκεφτόμουν όχι μία, αλλά πολλές φορές να πάω από τετρακίνητο σε εμπροσθοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:Το λέω ελαφρά την καρδία έχοντας αγοράσει και καινούριο και μτχ. Να ήταν κανένα τύπου Kia με 7 χρόνια εγγύηση και ασπαστο να έλεγα οκ, για VW με άλλο μανδύα θα βαστουσα μικρό καλάθι σε ότι αφορά τα έξοδα.

Δύσκολα θα αγόραζα ξανά ακριβό καινούριο.

Το setup είναι το πιο εύκολο να αλλάξει σε ένα αυτοκίνητο εφόσον έχει δύναμη και τα απαραίτητα gadgets.

< >

Ένας λόγος που με ψήνει τόσο άσχημα το Cupra είναι ακριβώς ότι έχει από τη μάνα του δυνατότητα να αλλάζει setup κατά το δοκούν ενώ έχει και άπειρες χιλιοδοκιμασμένες και ΦΝΗΝΕΣ λύσεις ενδοομιλικές. Πχ δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρω και να μην του βάλω πχ φρένα από Cayenne ή TT-RS.

Εκτός αυτού μην τρελαινόμαστε, για 30Κ μιλάμε, σιγά το ποσό. Πριν 10 χρόνια ήταν στραγάλια.
Anonymous Founder έγραψε:Επομένως, αυτό που λέω δεν είναι πως το hot hatch είναι κάνα... πρόβλημα στην καθημερινότητα, απλώς λέω πως πληρώνεις πολλά και το αποτέλεσμα δεν αξίζει. Γιατί και τα τέλη+φόρος του δίλιτρου είναι ακριβά και η απόλαυση είναι το
Κρίνοντας από το δικό μου Golf με τα μισά άλογα (και χωρίς ηλεκτρομπλοκέ βέβαια), τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα (όχι τραγικά, αλλά άσχημα σίγουρα).
Στα ίδια σημεία που η BMW (με σχέση πάνω για να έχει ροπή), ούτε χαμπαριάζει, ή ακόμη και να χαμπαριάσει, θα πετάξει κωλαράκι ( :inlove: ), το Golf παλεύει να βρει πρόσφυση και δεν έχεις τιμόνι.
Μήπως κι εσύ είσαι καλοσυνηθισμένος με την τετρακίνηση του Audi και μετά σε ξενερώσει αυτή η φάση; Εγώ θα το σκεφτόμουν όχι μία, αλλά πολλές φορές να πάω από τετρακίνητο σε εμπροσθοκίνητο.

Άσε τι κάνει το 120i που δεν έχει ροπή και είναι γραμμικό. Το 120d ας πούμε με τα 150hp και τουρμποντιζελοροπή μια χαρά χαζοσπινάρει απλά το κάνει με το σωστό άξονα. Ε κάτι αντίστοιχο κάνει κι ένα δυνατό προσθιοκίνητο. Σ' αυτό προσαρμόζεσαι. Αν πάω να το οδηγήσω όπως οδηγούσα την 147 τότε στην πρώτη στροφή θα αρπάξω κράσπεδο. Δεδομένο αυτό.

Ειπαμε η 4κίνηση είναι ιδανική περίπτωση αλλά δυστυχώς δε φτάνουν τα κουκιά. Οπότε το next best thing είναι κίνηση μπροστά και έχει ο θεός.