Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Deleted User 1 έγραψε:Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά που συζητάμε θα αποτελέσουν στόχο. Εδώ το δικό μου Macan με 4 κύκλους :shifty: το χω βρει δύο φορές με σπασμένο τζάμι και μία με χαραγμένη τη δεξία πλευρά. Αυτό το ξεχνάς ως αποτρεπτικό παράγοντα και απλά πας παρακάτω...

Καμια σχεση παντως το βολβο...δεν εχει την εικονα των αλλων. Κι αυτο ειναι το δευτερο βασικο προβλημα που βρισκω στην Jag... :s_sad το πρωτο ειναι το εδω δικτυο..

EDDIE_147 έγραψε:Δεν θυμάμαι αν είχε γραφτεί κάτι.
Το σενάριο Lexus SUV γιατί δεν παίζει;

Εγω θελω να το δω κι αυτο παντως...
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Μην ελπίζεις ότι η ΕΥΑ θα πάρει και αυτή τον ανήφορο... :s_tongue

Φαντάζομαι θα έχει γενικώς ένα θέμα με ανηφόρες η ΕΥΑ... :shifty: :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
red_monster έγραψε:Junior gt

Θεωρείς ότι ο τζιγκερ και οι λοιποί έχουν τα supercar με ελληνικές πινακίδες;
Γιατί εγώ σε όσα ανάλογα γκαράζ έχω μπει για δουλειά, μόνο κάτι μικρά sw bmw έχουμε με ελληνικές. Λες να μην έχουν να στηρίξουν τον αγαπητό Καρανικα;

Το πολύ capital.gr βλάπτει. Όσα πληρώνουμε πηγαίνουν κατά 99% στο χρέος και κατά 1% στο Καρανίκες. Νισάφι πια!!!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
EDDIE_147 έγραψε:Δεν θυμάμαι αν είχε γραφτεί κάτι.
Το σενάριο Lexus SUV γιατί δεν παίζει;

Επειδή ίσως δεν καλύπτει κανένα κριτήριο (ούτε οδηγοκεντρικότητα, ούτε εκτός δρόμου δυνατότητες); :roll:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
REALZEUS έγραψε:
red_monster έγραψε:Junior gt

Θεωρείς ότι ο τζιγκερ και οι λοιποί έχουν τα supercar με ελληνικές πινακίδες;
Γιατί εγώ σε όσα ανάλογα γκαράζ έχω μπει για δουλειά, μόνο κάτι μικρά sw bmw έχουμε με ελληνικές. Λες να μην έχουν να στηρίξουν τον αγαπητό Καρανικα;

Το πολύ capital.gr βλάπτει. Όσα πληρώνουμε πηγαίνουν κατά 99% στο χρέος και κατά 1% στο Καρανίκες. Νισάφι πια!!!

Ξαναλέω, εχε χάρη που δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες.
Ότι δεν σε ενοχλεί το 1% (sureee :innocent: ) που πηγαίνει στους Καρανικες είναι σοκαριστικό
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:δεν ξερω εάν εχει αξια στη συζητηση τι θα εκανα εγω,αλλα....
Α ) θα κραταγα το ΕΒΟ . Ναςς δεν χανουν αλλα χρηματα,οτι εχασαν εχασαν,...
Β ) θα αγοραζα αριστη Ποπ Καγιεν με κανα 30αρι,και θα μου εμεναν και ρεστα κανα 30αρι μην τυχον :shifty: και βγαλει καμια ζημια.θα προσπαθουσα να παρω εγγυηση γραπτη από εκει που θα το αγοραζα.
Πιστευω ότι μια Καγιεν με σωστο εξοπλισμο θα είναι πολύ περισσοτερο αυτοκινητο από οποιοδήποτε από αυτά που βολιδοσκοπείς....
Επισης εάν μετανιώσεις δεν χανεις σχεδόν καθολου σε μεταπωληση.
Αυτό υποστηρίζω κι εγώ αλλά η Καγιέν λέει είναι μεγάλη σε όγκο/βάρος και σε κυβικά. Η οικονομία όμως σε αγορά είναι πολύ σημαντική (και μειωμένες απώλειες σε μεταπώληση) και το αυτοκίνητο παρά τον όγκο του και το βάρος του είναι καλό και στο δρόμο και εκτός με όλα τα πλεονεκτήματα σε χώρους, μούρη κλπ.
Θα πρότεινα να την περιλάβει στις δοκιμές του, μάλιστα με μτχ είναι και πιο εύκολο να δοκιμάσεις διάφορες εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#447114 Εικόνα

2lt είναι
381 ίππους έχει
στο δρόμο ξεφτυλίζει όλα τα προαναφερθέντα SUV
4κίνητο είναι αλλά οι εκτός δρόμου ικανότητές του είναι άγνωστη ποσότητα
μαζεμένο σε διαστάσεις

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#447135 Όμορφα διλήμματα !!!

Επίσης όπως έγραψε κάποιος φίλος πιο επάνω , αυτή η διαδικασία αναζήτησης , αυτή η διαδρομή μεχρι να παρεις κατι ... ειναι η μισή χαρά !!!

Τα χρήματα που θα δοθούν ειναι αρκετά κ ο προσανατολισμός πχ SUV , δε βοηθάει σε γρήγορες αποφάσεις . Εννοώ οτι αν κάποιος διέθετε το μπάτζετ για να πάρει το σπορ αυτοκινητο που ονειρεύεται , θα υπήρχαν αλλα κριτήρια , τώρα πρέπει να συνδυαστούν πολλά πράγματα .

Δεν είμαι ο καταλληλότερος να προτείνω ενα αυτοκινητο , μιας κ πάντα θέλω κ κατι άλλο , ή καποιο συνδυασμό αλλα θα προτιμούσα μια 911 και κατι ακομα .
Με την 911 μπορείς πιο εύκολα να κανεις μια εκδρομή , μια διαδρομή ακομα κ καθημερινή με την οικογένεια ( άρα ειναι μην κάθεται τόσο πολύ στο γκαράζ οσο μια cayman ... εξαρτάται βέβαια ηλικία κ ύψος των παιδιών ) , κ το κατι άλλο ποικίλει ανάλογα με το συνολικό μπατζετ ( απο ενα μεταχειρισμένο Forester - που αν κ καλό αυτοκινητο θα αποτελέσει μεγάλο συμβιβασμό για τα θέλω σου στην οικογενειακή μετακίνηση , μεχρι ενα X1 , countryman ακομα κ υβριδικό, xc40 για να μην ξεφύγουμε αλλα να είμαστε στο σήμερα , ή πιο υψηλά σε ενα xc60 , glc - τα λίγο πιο πολυτελή δλδ αφού σπορ θα εχεις ) .

Το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει οτι για καποιο λόγο θέλεις να αλλάξεις το evo , κ να δοκιμάσεις πχ κατι άλλο κ το συνολικό μπατζετ εξαρτάται κ απο την επιλογή της 911 ( πχ μοντέλο 2006 απο 40.000 ή 2009 pdk απο 60.000 περιπου ) .

Ολα αυτά αποτελούν προσωπικά όνειρα κ φιλοδοξίες , απλά τα αναφέρω , γιατι ακομα κ την macan , να ειχα για οικογενειακό - που μου αρεσει περισσότερο απο όλα τα suv - , θα ήθελα στο γκαράζ να υπάρχει το σπορ αυτοκινητο , σαν επιλογή , σαν ψυχολογικό στήριγμα , σαν ευκαιρία οδήγησης .

Απλά μια γνώμη . Δε θέλω να σε μπερδεύω ακομα περισσότερο .

Keep walking !!!
Άβαταρ μέλους
By nass
#447151 @all
Βρε μπαγάσηδες με έχετε συγκινήσει με το "κράτα το Evo nass" :inlove: :s_sad

@Anonymous Founder
Ετσι και αλλιώς είναι στο πρόγραμμα η αλλαγή και της μηχανής, την έχω ήδη 10 χρόνια. Ισως πάρω καμιά Multistrada 950 :inlove: (αν και είναι πανάκριβη... ίσως για καμιά Triumph XRx 800 με βλέπω ή και Tracer 900 ? θα δούμε :s_cool ) :offtopic:

Ομως για αυτό που λες, έχεις προφανώς δίκιο ότι πρέπει να φυλαγόμαστε απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις του ελ κράτους, άλλωστε εκεί πάει η συζήτηση για δίλιτρο. Ομως νομίζω κάπου πρέπει να βάζουμε ένα όριο, αν πούμε "γιατί κυβικά μόνο ? αύριο μπορεί να τους έρθει να φορολογήσουν την αξία κτήσης --> φτηνό" έτσι μπορεί να τους έρθει να πουν "γιατί δίλιτρο ? αύριο μπορεί να φορολογήσουν και τα 1600 --> 1400". Δηλαδή δεν έχει τέλος ο "κατήφορος" με βάση τυχόν απαισιόδοξες προβλέψεις και, αν αποφασίζουμε με βάση αυτές, θα αγοράζουμε όλοι χιλιάρια σουπερ μίνι. Οπότε θεωρώ το δίλιτρο ένα λογικό συμβιβασμό, αν αλλάξει προς το χειρότερο δεν θα πω στον εαυτό μου "βρε ηλίθιε, το βλεπες, τι πήγες και έκανες ?", πράγμα που θα πω για το τρίλιτρο...

Σχετικά με το τρίλιτρο, επειδή σκεφτόμουν τα λεγόμενα του kyr80 και άλλων, το επιπλέον κόστος είναι (ας πάρουμε για παράδειγμα τη Macan S αν και ισχύει για τα περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα πχ. Audi (R)S4, M3/M4 κτλ.)
Κόστος κτήσης: +12Κ
Τέλη κυκλοφορίας (με βάση το CO2 - 167 η δίλιτρη Macan, 204 η τρίλιτρη): 409 η δίλιτρη, 622 η τρίλιτρη --> +200 το χρόνο
Ασφάλεια μικτή: Δεν ξέρω αλλά υποθέτω τουλάχιστον +1000 το χρόνο
Τεκμήριο (δεν ισχύει για όλους και μπορείς να το καλύψεις με ανάλωση κεφαλαίου, ας το βάλουμε ως worst case scenario): 8800 το δίλιτρο 17800 το τρίλιτρο --> με φόρο 22% 1980 το χρόνο
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης :yahoo: : 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου δηλ. 440 για το δίλιτρο 890 το τρίλιτρο ---> +450
Βγαίνει δηλ. ένα +1650 στην καλύτερη περίπτωση (χωρίς τεκμήριο) έως 3630 (με τεκμήριο) το χρόνο δηλ. σε βάθος 5ετίας βγαίνει 8250 έως 18150 ενώ μαζί με τη διαφορά αξίας κτήσης βγαίνει 20250 έως 30150. Συμφωνώ η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

Ομως σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η μεγαλύτερη απαξίωση στη μεταπώληση του τρίλιτρου σε σχέση με το δίλιτρο δηλ. αν το δίλιτρο το πουλήσεις μετά από 5 χρόνια στο 50% της αξίας του, το τρίλιτρο θα το πουλήσεις στο 45% (στο παράδειγμά μας βγαίνει 45000 η δίλιτρη και 46000 η τρίλιτρη δηλ. απώλεια 45000 για τη δίλιτρη και 56000 για την τρίλιτρη, αν και είναι τυχαία νούμερα από την κοιλιά μου άρα άνευ αξίας). Η οποία διαφορά θα ισχύει ακόμα και αν το πουλήσεις στο εξωτερικό διότι η αρχική τιμή αγοράς στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από αυτή στη χώρα που θα πας να το πουλήσεις (εκτός και αν στοχεύεις αποκλειστικά σε Δανίες και Σιγκαπούρες :) ) Δηλαδή σε 5 χρόνια αθροιστικά έχεις χάσει κάπου (διαφορά) 30Κ-40Κ :s_hang

Βέβαια ο αντίλογος σε όλα τα παραπάνω είναι ότι αν σε ενδιαφέρει και έχεις το χρήμα δεν κολλάς σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες (ή διαφορετικά, "if you are asking about its price, you can't afford it" :rtfm: ) :s_dunno ΟΚ δεκτόν...

@junior gt
Αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες δεν αγοράζω. Πρώτον διότι είναι γυφτιά, όπως λες. Δεύτερον επειδή είναι παράνομο και άρα μπαίνεις εύκολα (ακόμα και σε έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας) στο "ραντάρ", από το οποίο, όπως εξήγησα ήδη, καλύτερα να απαλλάσσεται κανείς :ninja: Νομίζω είναι χειρότερο σαν ιδέα και από το τρίλιτρο :lol:

@sknipper
Εδώ μια αναζήτηση στο car.gr για Cayenne βενζίνης > 2010 (να μην είναι και παλιότερη από το τρέχον αυτοκίνητό μου ε ?) Βλέπουμε αυτοκίνητα με 70Κ-100Κ χλμ. (συζητήσιμα :whistlink: ) με 70Κ... και λίγα μόνο στα ~40Κ... ΟΚ τόσα ζητάνε, δε σημαίνει ότι θα τα πάρουν κιόλας... Ομως δεν το βλέπω καμιά φοβερή ευκαιρία... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#447172 @Nass
Εγώ πιθανόν θα σε ξενερώσω με την συμβουλή μου... :hmmm:
θα σου πρότεινα , τα λεφτά που έχεις να διαθέσεις για το SUV , να τα φας σε ταξίδια και σε στιγμές μαζί με τα παιδάκια σου.
Εμπειρία από όσο έχω καταλάβει έχεις από καλά αυτοκίνητα , δεν σου λείπει αυτό.
Κράτα το evo , αφού θέλεις sony και ντε αλλαγή , πάρε την multistrada που λέει ο HF και τα υπόλοιπα (που ειναι αρκετά) , φτάνουν για πολλά ταξίδια και χαρές....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#447177 Άνθρωπος που έχει να διαθέσει 70-80Κ για αμάξι προφανώς μπορεί να κάνει τα ταξιδάκια του και να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του χωρίς εκπτώσεις. Άρα συνεχίζουμε κανονικά την αναζήτηση. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By nass
belgarion έγραψε:Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι στο σενάριο 2b1 λείπουν 30.000€? Εννοώ ότι το αρχικό budget ήταν 60.000€ που φτάνει 90.000€ με τα 30.000€ από το Εβο. Άρα το αρχικό μπάτζετ θα πάει υπέρ XC60 πχ, οπότε για να βρεθούνε 50.000€ για μεταχειρισμένη Cayman , θέλουμε τα λεφτά από το ΕΒΟ συν άλλα 30.000€ , άρα το σενάριο επ ουδενί δεν έχει το ίδιο τελικό κόστος

Το κόστος της μεταχειρισμένης Cayman του σεναρίου 2b1 είναι 50Κ τα οποία βγαίνουν από 20Κ από την πώληση του Evo (σε 3 χρόνια) και 30Κ μετρητά. Αρα το κόστος του σεναρίου σε μετρητά είναι 60Κ (αρχικό budget) + 30K (επιπλέον σε 3 χρόνια) = 90Κ.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
nass έγραψε:Σχετικά με το τρίλιτρο, επειδή σκεφτόμουν τα λεγόμενα του kyr80 και άλλων, το επιπλέον κόστος είναι (ας πάρουμε για παράδειγμα τη Macan S αν και ισχύει για τα περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα πχ. Audi (R)S4, M3/M4 κτλ.)
Κόστος κτήσης: +12Κ
Τέλη κυκλοφορίας (με βάση το CO2 - 167 η δίλιτρη Macan, 204 η τρίλιτρη): 409 η δίλιτρη, 622 η τρίλιτρη --> +200 το χρόνο
Ασφάλεια μικτή: Δεν ξέρω αλλά υποθέτω τουλάχιστον +1000 το χρόνο
Τεκμήριο (δεν ισχύει για όλους και μπορείς να το καλύψεις με ανάλωση κεφαλαίου, ας το βάλουμε ως worst case scenario): 8800 το δίλιτρο 17800 το τρίλιτρο --> με φόρο 22% 1980 το χρόνο
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης :yahoo: : 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου δηλ. 440 για το δίλιτρο 890 το τρίλιτρο ---> +450
Βγαίνει δηλ. ένα +1650 στην καλύτερη περίπτωση (χωρίς τεκμήριο) έως 3630 (με τεκμήριο) το χρόνο δηλ. σε βάθος 5ετίας βγαίνει 8250 έως 18150 ενώ μαζί με τη διαφορά αξίας κτήσης βγαίνει 20250 έως 30150. Συμφωνώ η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

Ομως σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η μεγαλύτερη απαξίωση στη μεταπώληση του τρίλιτρου σε σχέση με το δίλιτρο δηλ. αν το δίλιτρο το πουλήσεις μετά από 5 χρόνια στο 50% της αξίας του, το τρίλιτρο θα το πουλήσεις στο 45% (στο παράδειγμά μας βγαίνει 45000 η δίλιτρη και 46000 η τρίλιτρη δηλ. απώλεια 45000 για τη δίλιτρη και 56000 για την τρίλιτρη, αν και είναι τυχαία νούμερα από την κοιλιά μου άρα άνευ αξίας). Η οποία διαφορά θα ισχύει ακόμα και αν το πουλήσεις στο εξωτερικό διότι η αρχική τιμή αγοράς στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από αυτή στη χώρα που θα πας να το πουλήσεις (εκτός και αν στοχεύεις αποκλειστικά σε Δανίες και Σιγκαπούρες :) ) Δηλαδή σε 5 χρόνια αθροιστικά έχεις χάσει κάπου (διαφορά) 30Κ-40Κ :s_hang

Βέβαια ο αντίλογος σε όλα τα παραπάνω είναι ότι αν σε ενδιαφέρει και έχεις το χρήμα δεν κολλάς σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες (ή διαφορετικά, "if you are asking about its price, you can't afford it" :rtfm: ) :s_dunno ΟΚ δεκτόν...

Νασο, πανω απο 2500 κυβικα ο φορος πολυτελειας ειναι 10% του ετησιου τεκμηριου...επομενως η 3.0 μακαν κοστιζει 1780 κι οχι 890 τον χρονο..επειδη το πληρωνα για αρκετο καιρο, η κουβεντα για πανω απο 2.0λ δεν υφισταται σημερα στην Ελλαδα..μπορω να σκεφτω απειρα πραγματα που μπορω να κανω με αυτα τα χρηματα καθε χρονο..