Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
ArrowsFA1 έγραψε:Καλημέρα. Το πρόβλημα είναι αφενός στις αντοχές του συμπλέκτη, ο οποίος ζορίζεται και μυρίζει, αφετέρου στο ότι, όταν έχει ανέβει το τρέιλερ στη ράμπα αλλά το αμάξι ακόμη όχι, το βάρος στον κοτσαδόρο ανασηκώνει τους μπροστινούς τροχούς, με αποτέλεσμα την απώλεια πρόσφυσης και το σπινιάρισμα. Εκεί πραγματικά θα βοηθούσε RWD (τα οποία είναι πάντα καλύτερα στη ρυμούλκα, από FWD), και πολύ περισσότερο 4x4/4WD.
Το σκεφτόμουν ότι σε τέτοιες συνθήκες θα προέκυπτε το θέμα. To Βάρος στον κοτσαδόρο πρέπει να έχει συγκεκριμένες τιμές, φροντίζεις να είναι το σωστό; Δηλαδή να είναι καλά ζυγισμένο το σκάφος.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874428 Ναι είναι το σωστό και μάλιστα on the lighter side of things, αλλά όταν το τρέιλερ βρίσκεται υπό την κλίση του καταπέλτη ενώ το αμάξι ακόμη στον ντόκο, η πραγματική ασκούμενη δύναμη αυξάνεται. Το πρόβλημα επιτείνεται όταν οι ναύτες δεν έχουν βάλει σωστά (ή καθόλου) τα "χαλιά" ανάμεσα στο "νύχι" του καταπέλτη και στον ντόκο. Την ίδια ώρα, άσχετα με το βάρος στον κοτσαδόρο, όλο το τρέιλερ πιέζει το αμάξι προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα να θέλεις αρκετή ισχύ για να μπορέσεις να το υπερνικήσεις. Όταν όμως πρέπει να κάνεις τη μανούβρα με αργές κινήσεις λόγω των εντολών που δέχεσαι και του περιορισμένου χώρου (και συχνά μάλιστα αναγκάζεσαι να ακινητοποιηθείς για να γυρίσεις το τιμόνι από την άλλη), δεν μπορείς εύκολα να δώσεις αυτήν την ισχύ "συμπλεκταρισμένος"....με αποτέλεσμα σπινιαρίσματα, σβησίματα, φθορά δίσκου κλπ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#874429 Νομίζω πως τέτοια λειτουργία ταιριάζει γάντι σε πετρελαιοκινητήρα. Ζμπρώχνει τόσο από το ρελαντί, που απλά αφήνεις τον συμπλέκτη και ξεκινά. Στο Sprinter της δουλειάς μάλιστα, δίνει τόση ροπή που παίζω με το φρένο για "μικροτσουλήματα", δλδ αφήνω τον συμπλέκτη με το αριστερό την ώρα που ρεγουλάρω το φρενάρισμα με το δεξί.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874439 όντως, τα παραδοσιακά αυτόματα με μετατροπέα ροπής είναι ό,τι καλύτερο για αυτή τη δουλειά. Βέβαια, τουλάχιστον τα παλιά, ήταν "τάφος" ως προς τον χρόνο αλλά και την καταλληλότητα-αναγκαιότητα αλλαγής ταχύτητας. Για τα CVT λένε ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο η ρυμούλκα, αλλά δεν έχω στοιχεία. Τα DSG τα καταφέρνουν περίφημα, αλλά από φθορά δεν ξέρω τι λένε.

Ως προς τον πετρελαιοκινητήρα, πράγματι, συμφωνώ ότι εξαιρετικά καλή περίπτωση ως προς αυτό, ενώ και η τυχόν οικονομία καυσίμου είναι ένα μπόνους. Στα μείον για μένα τυχόν φθορά DPF κλπ λόγω αραιής χρήσης (π.χ. μπορεί να μην το κινήσω για 2-3 βδομάδες το αμάξι, δεν ξέρω τι μπορεί να πάθει από αυτό).
Άβαταρ μέλους
By pienaf
#874451 Καλημέρα,
μήπως η καλύτερη λύση είναι να ταξιδεύεις με το σκάφος στο νησί και να στέλνεις το αυτοκίνητο με το ποστάλι;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874454 Το έχω σκεφθεί, και η αλήθεια είναι, ότι παρά το όποιο κόστος των καυσίμων, θα μου βγαίνει οικονομικότερα από το να αγορασθεί νέο αυτοκίνητο επί τούτου...άλλωστε τα ακτοπλοϊκά του τρέιλερ είναι πολύ ακριβά (περίπου 210-230 € one way)...
Το πρόβλημα είναι τα logistics και ο καιρός...
από Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι πάνω από 100 ν.μ., πολλές ώρες και δεν μπορείς να διαλέξεις τη μέρα της αναχώρησης τόσο εύκολα λόγω καιρού.
Αν πάλι πεις να ρίξεις από το τέρμα 1ου ή 2ου ποδιού Χαλκιδικής, για να κερδίσεις περίπου 50-60 ν.μ. διαδρομής στη θάλασσα, θα πρέπει να ρυμουλκύσεις μέχρι εκεί, να σε ρίξει κάποιος, και μετά κάποιος άλλος, κοντινό σου, να αναλάβει να γυρίσει αμάξι/τρέιλερ πίσω και μετά να σου βάλει το αμάξι στο καράβι την επόμενη. Δεν υπάρχουν πάντα τέτοια άτομα. Επίσης μετά δεν έχεις τρέιλερ στο νησί για να βγάλεις τη βάρκα έξω αν κάτι συμβεί.

Φίλοι έχουν βολευτεί με Ford Kuga 2.0 diesel αυτόματο, αλλά και S-cross 1.6 πετρέλαιο.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#874467 Για σύγχρονο τετρακίνητο με σχετικά λογικό κόστος δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο πέρα από Suzuki και Dacia.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#874476 https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitara

Aυτο φορα το παλιο μοτερ χωρις υβριδισμους κλπ. Υπαρχει και σε S-Cross.

Θα μπορουσες να κοιταξεις και στο mobile.de αν σε ενδιαφερει εισαγωγη απο Γερμανια
Άβαταρ μέλους
By markvag
ArrowsFA1 έγραψε:Καλημέρα. Το πρόβλημα είναι αφενός στις αντοχές του συμπλέκτη, ο οποίος ζορίζεται και μυρίζει,

Εδώ θα βοηθούσε ένα αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Σε τέτοια ζόρια είναι τέλειο!
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874500 Φίλος πήρε το S-cross "mild hybrid" πρόσφατα και δηλώνει ευχαριστημένος καθώς και ότι είναι αρκετά σπιρτόζικο. Θα μου κάνει παρουσίαση & οδηγική δοκιμή για να πάρω μια ιδέα. Δυστυχώς δεν έχει κοτσαδόρο για να δούμε τα καθέκαστα.

Το Duster νομίζω θα είναι πολιτισμικό σοκ μετά το Γκολφ, οπότε θα το αφήσω κατά μέρος (με βάση αυτό που είδα στην αντιπροσωπεία). Υπερβολικά λιτό.

+1 για μετατροπέα ροπής, αλλά νομίζω ότι στη λοιπή χρήση θα είναι..."τάφος".

Αναρωτιέμαι αν στην ανάβαση του καταπέλτη θα με είχε βοηθήσει να είχα απενεργοποιήσει το ESP, το οποίο ανιχνεύοντας το σπινιάρισμα θα φρέναρε τους τροχούς ίσως παραπάνω απ' όσο έπρεπε και έτσι θα έχανα ακόμη και τη λίγη φόρα που είχα καταφέρει να πάρω.
Σίγουρα θα με είχε βοηθήσει hill holder. Δεν θυμάμαι καλά από το αμάξι της :inlove: που έχει τέτοιο πράγμα, αλλά αν δεν κάνω λάθος λειτουργούν και όταν έχουμε κουμπωμένη όπισθεν αυτά τα μπλιμπλίκια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
ArrowsFA1 έγραψε:
+1 για μετατροπέα ροπής, αλλά νομίζω ότι στη λοιπή χρήση θα είναι..."τάφος".

Εάν είναι κανένα αρχαίο 4τάχυτο σίγουρα. Τα καινούρια 6-7-8 ταχυτήτων όχι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#874516 Πως τραβας 1.5 τόνο χωρις 4χ4?? Εκει στα φέρυ ειναι ασχετοι που δεν σε βαζουν κανονικα και να στρίψεις μέσα
Άβαταρ μέλους
By pienaf
#874527 Προσπαθώ να βοηθήω τον συνfoumitΙ μας,
αλλά.... το "μαγαζί" αντιστέκεται..

Βάλε κοτσαδόρο μπροστά...
Στον δρόμο θα τραβάς,
στο λιμάνι θα σπρώχνεις....