Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446907 Δεν είναι κι άσχημα να ξεχνάς να βάλεις βετζίνα. Ρώτα κι εμάς που βάζουμε 50-60€ τη βδομάδα για να κάνουμε 250-300χλμ, τι ωραία που είναι...

Αν το κόστος είναι αδιάφορο, τότε εννοείται βετζίνα και πάλι βετζίνα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#446908 Κι εγώ βενζίνη έχω, δεν είστε οι μόνοι. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446911 Βρε το ξέρω. Το θέμα είναι ότι άπαξ και ζήσεις λίγο το κωλοντίζελ σου κακοφαίνεται πολύ μετά το άρμεγμα της βενζίνης. Επίσης μιας και μιλάμε για suv, νομίζω ότι πρόκειται για την κατηγορία που χάνεις τα λιγότερα σε περίπτωση επιλογής ντίζελ σε σχέση με βενζίνη.

Πχ fail ένα GTD σε σχέση με ένα GTI ή ένα Cooper SD σε σχέση με ένα Cooper S. Αλλά ένα D5 σε σχέση με ένα Τ5? Απειροελάχιστες διαφορές.
Άβαταρ μέλους
By nass
Deleted User 1 έγραψε:Εγώ πάντως δε βρίσκω κανένα λόγο να γουστάρει κάποιος να σκάσει 2χιλιαρα το χρόνο στο βαρέλι δίχως πάτο όταν στα 70Κ οι σημερινοί 4κυλινδροι είναι μοτόρια που προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Ούτε η δύναμη τους λείπει, ούτε η ροπή, ούτε η οικονομία εάν το θελήσεις. Χίλιες φορές να σκάσεις αυτά τα χρήματα σε εξοπλισμό που θα τον ευχαριστηθείς παρά στους κουβάδες της εκάστοτε κυβέρνησης. Τρανό παράδειγμα η επιτυχία του XC90 στη χώρα μας.

Ορθά ομιλείς (καίτοι, φαντάζομαι, καθήμενος). Ετσι κάπως σκέφτομαι και γω. Εξάλλου πάντα έχω στα υπόψην μια άμεση αναβάθμιση (ECU reflash αποκλειστικά) στα 300 άλογα μίας Macan ή GLC 300, ξέρω βέβαια πως είναι εκτός της παρούσας συζήτησης, απλά το αναφέρω.

Deleted User 1 έγραψε:Επίσης εγώ καταλαβαίνω απόλυτα το Ναςς από την άποψη ότι κοιτάει μία και μόνο, συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Το γεγονός ότι πάει να κρατήσει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη είναι λογικό μιας και έχει συγκεκριμένα κριτήρια, αρκετά επηρεασμένα από τα προηγούμενα ΙΧ του.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ΝΑ ΜΗΝ θέλω να κρατήσω πολλά καρπούζια ? Αυτό είναι βασικό κριτήριο της επιλογής της συγκεκριμένης κατηγορίας (SUV), ότι κάνουν πολλά πράγματα, ίσως όχι όλα άριστα, αλλά καλά έως πολύ καλά. Διαφορετικά αν θέλω σπορ παίρνω Cayman (τα 'παμε).

Βασικά η φιλοσοφία μου είναι ότι θέλω να πάρω κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχα, χωρίς όμως να κάνω στροφή 180 και να ακυρώσω βασικά πράγματα σημαντικά για μένα. Πχ. δεν θα έδινα το Evo για να πάρω μια Α45 AMG, όσο και να μου αρέσει :superman: , διότι πρακτικά θα πάρω ένα πολύ παρόμοιο αυτοκίνητο. Ούτε όμως θα έπαιρνα και μια ντίζελ μαούνα (ξερωγω ένα Α4 Avant) επειδή μόνο και μόνο είναι διαφορετική αλλά δεν ικανοποιεί τα βασικά.
Δεν είναι θέμα budget, το ίδιο ισχύει με οποιαδήποτε κατηγορία -απλά όσο αυξάνεται το budget έχει κανείς την πολυτέλεια να κοιτάζει περισσότερα διαφορετικά πράγματα, άλλες επιλογές έχει στις 20Κ και άλλες στις 60Κ. Η ουσία όμως παραμένει.

Deleted User 1 έγραψε:Με την αδυναμία των αντιπροσώπων να παρέχουν εύκολα TD σε τέτοια οχήματα μπορεί να πάρει μήνες η απόφαση γιατί δε νομίζω ότι κανένας λογικός θα πάρει αμάξι 70Κ χωρίς πρώτα να το έχει δοκιμάσει.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και είναι όντως κριτήριο αγοράς. Ασε το "ολόκληρο ΣΚ" ίσως είναι υπερβολή, αλλά θέλω κατ΄ελάχιστον ένα 4ωρο, που να πάω όπου θέλω και να κάνω ό,τι γουστάρω, όχι μια βόλτα στο τετράγωνο με τον πωλητή (που ήταν το προηγούμενο που είχα κάνει με την GLC, εν γνώσει μου βέβαια, γιαυτό δεν παραπονιέμαι, αλλά τώρα θέλω κάτι περισσότερο).

Μου έλεγε πχ. ο πωλητής του Σφακιανάκη για τη Stelvio: έχουμε για TD μια diesel αλλά ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ τότε θα ζητήσουμε (χάρη) από την FAH μια Super που έχουν" όχι ρε παλικάρια, δεν δουλεύει έτσι, το TD το κάνω ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ, όχι εκ των υστέρων :help:

Υποπτεύομαι ότι αυτό θα είναι το δυσκολότερο σημείο της διαδικασίας, από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα δούμε.

Deleted User 1 έγραψε:Δεν είναι κι άσχημα να ξεχνάς να βάλεις βετζίνα. Ρώτα κι εμάς που βάζουμε 50-60€ τη βδομάδα για να κάνουμε 250-300χλμ, τι ωραία που είναι...

Η αυτονομία με απασχολεί και είναι πρόβλημα στο Evo γιατί αν πας όπως "πρέπει" :superman: θέλεις ανεφοδιασμό μετά από 200-250 χλμ. που μπορεί να είναι δύσκολο αν είσαι σε κανένα βουνό (που είναι εκεί που "πρέπει"), άντε να βρεις βενζινάδικο (πχ. προ μηνός για Θεσσαλονίκη μέσω Ιωαννίνων και περάσματος Μπάρου :whistlink: :superman: αναγκάστηκα να βάλω απλή 95άρα στο μοναδικό βενζινάδικο στο Μέτσοβο :x ). Ή αν θέλεις να πας Θεσσαλονίκη θέλεις ανεφοδιασμό στη Λάρισα, θα εκτιμούσα δυνατότητα απευθείας χωρίς ανεφοδιασμό.
Εντός πόλης δεν με απασχολεί το θέμα, βενζινάδικα υπάρχουν σε κάθε γωνία.
Οχι όμως να πάρω και ντίζελ για να το πετύχω αυτό...
Άβαταρ μέλους
By nass
#446916 @Κίκιζας .
Συγνώμη αλλά τα (αδιαπραγμάτευτα... Pass or Fail :rtfm: ) κριτήρια μου τα έχω γράψει πολλάκις και τα αναφέρεις συνοπτικά και συ και δεν τα έχω καθόλου μπερδεμένα. Δεν είμαι περιοδικό για να βάλω σχετικούς συντελεστές βαρύτητας διότι δεν τους ξέρω επακριβώς (δεν είναι "μπέρδεμα" αυτό, είμαι νομίζω τυπικός αγοραστής) και διότι δεν με ενδιαφέρει να βγάλω "βαθμολογία".
Και δεν βλέπω τι θα προσθέσει, καθώς κανείς εδώ μέσα εκτός από μένα και τον Zeus δεν έχει οδηγήσει κάποιο από αυτά τα αυτοκίνητα, που με ενδιαφέρουν, οπότε πως θα πούμε τι βαθμό παίρνει κάθε αυτοκίνητο σε κάθε επιμέρους τομέα ? Από τα περιοδικά και τα βιντεάκια ?
Και στο τέλος της ημέρας, εφ΄όσον γνωρίζω πολύ καλά, ότι όλα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών και there is no free lunch, ό,τι και να πω για σχετικές βαρύτητες, όταν έρθει η ώρα του "ταμείου" θα αποφασίσω με βάση τα δεδομένα εκείνης της στιγμής και τους συμβιβασμούς που θα πρέπει να κάνω -δεδομένα που αυτή τη στιγμή, που δεν τα έχω οδηγήσει, δεν τα γνωρίζω.

Εχεις δίκιο όμως ότι η συζήτηση ανακυκλώνεται, γιαυτό και θα επανέλθω αν έχω κάτι άλλο να αναφέρω.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 25 Οκτ 2017, 12:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446918 Εγω μαζι σου. Στα 70Κ μονο σεξουαλικες χαρες δεν πρεπει να σου κανει το αμαξι. Το θεμα ειναι στις μασχαλες να εχεις μονο καρπουζια ομως και οχι και πεπονια.

<+
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε: Ομως έχω και μια άλλη, νομίζω επίσης λογικά βάσιμη απάντηση: γιατί βγαίνω εκτός budget. Το budget μου επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει από τα αρχικά 60Κ, απλά προστέθηκε το budget της πώλησης του τωρινού μου αυτοκινήτου.

Με βαση αυτο που λες παντως προσωπικα δεν θα ξεπερνουσα με τιποτα τα 70Κ.
Δεν θεωρω λογικο να βαλω ολο το ποσο απο την πωληση του τωρινου αυτοκινητου στο ηδη αρκετο μπατζετ.

Το πολυ πολυ αν μου αρεσε πααααρα πολυ καποιο στο δρομο και εφτανε στα 72-73 τελικη τιμη ,να το τολμουσα αφου υπαρχουν τα χρηματα. Μεχρι εκει ομως.
Άβαταρ μέλους
By nass
#446922 Μα δεν είπα ότι θα πουλήσω κανένα νεφρό :lol: , αυτά είναι τα λεφτά που διαθέτω για αγορά (αποκλειστικά CapEx) καινούργιου αυτοκινήτου. Οπότε 90Κ. Αντε 92-93Κ όπως λες και συ.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πάρω ντε και καλά Macan αν η πχ. GLC με ικανοποιεί, κανείς δεν χαρίζει λεφτά ούτε σε μένα ούτε στην οποιαδήποτε Porsche.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#446923 @nass
Νομίζω ότι σε νιώθω και γι' αυτό πιστεύω ότι "χρειάζεσαι" 2 αυτοκίνητα. Σίγουρα το έχεις απορρίψει αυτό σαν ιδέα;
Προσωπικά θα κρατούσα το μπάτζετ στα 60k (αν γίνεται κατ' αρχάς) ακόμα και με θυσίες στα έξτρα για το premium off road suv που ήθελα, χωρίς να δώσω σε πρώτη φάση το evo. Σε 1-2 χρόνια θα άρχιζα να πριζώνομαι με τη σκέψη του δίλιτρου cayman όπου και θα προσπαθούσα να ανεβάσω λίγο το μπάτζετ από την πώληση του evo. Καταλαβαίνω ότι είναι αρκετά χρήματα το κόστος χρήσης 2 τέτοιων αυτοκινήτων, αλλά λίγες σχετικά παραχωρήσεις. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#446925 Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, το οικονομικό καλό θα ηταν να μείνει απέξω, ξέρει ο ίδιος μόνο ποσά ειναι αρκετά και οτι να του πούμε εμείς δεν εχει καμία αξία. Τα χρήματα ειναι πολυ υποκειμενικό μέγεθος, σαν τον χρόνο. Όσο λιγότερο εχεις απο αυτα τα μεγέθη, τόσο πιο μεγάλη σημασία τους δινεις , καί αντιστρόφως.

Σήμερα είδα ενα XC60 στη γειτονιά, μαύρο Τ8 . Απο πίσω κάτι δεμου κάθεται καλά.... κατα τα αλλά ειναι πολυ όμορφο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446926 Μόλις τώρα κατέβαζε από τη νταλίκα λευκό XC60 ο Σαρακάκης στη Λ. Αθηνών. Δε μου αρέσει. Ειδικά πίσω.
Άβαταρ μέλους
By nass
rocsta έγραψε:@nass
Νομίζω ότι σε νιώθω και γι' αυτό πιστεύω ότι "χρειάζεσαι" 2 αυτοκίνητα. Σίγουρα το έχεις απορρίψει αυτό σαν ιδέα;
Προσωπικά θα κρατούσα το μπάτζετ στα 60k (αν γίνεται κατ' αρχάς) ακόμα και με θυσίες στα έξτρα για το premium off road suv που ήθελα, χωρίς να δώσω σε πρώτη φάση το evo. Σε 1-2 χρόνια θα άρχιζα να πριζώνομαι με τη σκέψη του δίλιτρου cayman όπου και θα προσπαθούσα να ανεβάσω λίγο το μπάτζετ από την πώληση του evo. Καταλαβαίνω ότι είναι αρκετά χρήματα το κόστος χρήσης 2 τέτοιων αυτοκινήτων, αλλά λίγες σχετικά παραχωρήσεις. :s_whiteflag

Δεν το έχω απορρίψει, απλά η παρούσα συζήτηση γίνεται στη βάση του ό,τι το έχω απορρίψει. Αυτή εξάλλου ήταν και η αρχική ιδέα και το συζήταγα έτσι και πέρισι το Δεκέμβριο. Ομως με στεναχωρεί το να έχω να κάθεται και να απαξιώνεται (δε νομίζω να αυξηθεί η αξία του :rtfm: future classic κιετς) ένα ικανό σπορ αυτοκίνητο, μήπως και κάνω 5000 χλμ. το χρόνο με αυτό (καμιά πίστα και κανά ταξιδάκι μόνος μου που κάνω 2-3 τέτοια το χρόνο) και ταυτόχρονα να πάρω ένα πιο συμβιβασμένο και όταν πηγαίνω σε κανά Καρπενήσι με τα παιδιά να λέω "αχ και να χα το Evo τώρα". Και σε 2-3 χρόνια να πάρω την Cayman και να λέω "αχ και να χα την Cayman τώρα" :lol:

Εξάλλου το budget αυξάνεται σημαντικά τότε. Δηλαδή:
1. Πουλάω το Evo 30Κ και παίρνω ας πούμε Macan (το ακριβότερο) δηλ. το τρέχον σενάριο: 90Κ

ή αυτό που λες:
2a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. XC60: 60K Χεχε γλύτωσα λεφτά :svivhaha:
2b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 20Κ (και αν... λαμβάνοντας υπόψη και τι μπορεί να βγάλει από βλάβες στο ενδιάμεσο...) και παίρνω:
2b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 60Κ+50Κ-20Κ = 90Κ πάλι αλλά έχω μεταχειρισμένη Cayman τότε αντί για καινούργια Macan τώρα, έχω βέβαια ευχαριστηθεί το Evo στο ενδιάμεσο
2b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 60Κ+85Κ-20Κ = 125Κ :s_omg

Αρα μόνο το 2b1 στέκει από άποψη budget... ή ένα 3ο σενάριο:
3a. Κρατάω το Evo και παίρνω τώρα ένα πχ. Forester μεταχείρω αποκλειστικά για βόλτες στο χώμα: 10K
3b. Μετά από 2 χρόνια πουλάω το Evo 11 ετών πλέον 15Κ (διότι θα έχει κάνει σημαντικά περισσότερα χιλιόμετρα στο ενδιάμεσο, δεν θα είναι μόνο για τα γούστα μου) και παίρνω:
3b1. Μεταχειρισμένη Cayman 718: 50K. Συνολικό budget: 10Κ+50Κ-15Κ = 45Κ εδώ και αν γλύτωσα λεφτά :superman:
3b2. Καινούργια Cayman 718: 85K τότε με σταθερές σημερινές τιμές. 10Κ+85Κ-15Κ = 70Κ
μόνο που στο σενάριο 3 γενικά μετά από 2-3 χρόνια μένω με ένα αρχαίο Forester για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο :vava:

Οπως σωστά είπε ο KiloMeater, ο καθένας κάνει τα κουμάντα και τους συμβιβασμούς του στο οικονομικό πεδίο ωστόσο για μένα θεωρώ ότι το σενάριο 1 έχει το καλύτερο VfM.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 25 Οκτ 2017, 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#446933 εσεις θελετε να αγορασετε αμαξι για να το οδηγησετε ή για να το δωσετε σε αλλον και να το βλεπετε καθως φευγει?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446934 H πιο κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο εύκολα θα φύγει το Μησουσβήσει. Καλό χρυσό αλλά δε νομίζω να κάνουν ουρά οι ενδιαφερόμενοι στα 30Κ. Εκεί θέλει γερό στομάχι για να πεις σκάω τα 90Κ να μπει η παραγγελία για το Macan και έχει ο θεός για το Evo.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#446935 nass παρεξήγηση.
Την 911 την είπα εναλλακτικά της Cayman.
Μεταφορέας μόνο για χόμπιτ. :lol:

@Stefan
Το καινούριο δίλιτρο πάλι τροφοδοτεί τους κουβάδες του κράτους από άλλη μπάντα.
Φόροι που πληρώνεις κατά την απόκτηση ( :vava: ) + φόρος πολυτελείας για 10 χρόνια (τον οποίο δεν πληρώνεις για αμάξι 10ετίας).

Παίδες γιατί τέτοια ένταση;
Αν τραβάει το τοπικό ο nass δικαίωμα του και πρόβλημα του.
Για το φόρουμ μόνο όφελος είναι καθώς έχουμε και ένα σοβαρό τοπικό να καυλαντίσουμε.
Μήπως ξενέρωσε κάποιος που ο kon5 δεν πήρε το monster πριν 8 χρόνια;
Ίσα ίσα που ο spyridon stathakis είχε κάτι κρίσεις πριαπισμού και μας έπαιρνε και μας η μπάλα. :inlove:

:s_roses :s_roses