Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#446788 Το stelvio δεν βλέπω καθόλου στην κουβέντα και αναρωτιέμαι αν φταίει ότι είναι φρέσκο μοντέλο (και αρ βεβαίως βεβαίως) :ninja:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#446791 Σε ενα αλλο φορουμ διαβασα οτι οδηγηκα το GLC ειναι πολυ κοντα στο Macan. Ποτε θα κανετε τεστ ντραιβ σε αυτα?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#446796 Να πετάξω και εγώ τη βλακεία μου.

Αυτές τις μέρες με έχει πάει βόλτα ο κολλητός μου με το ολοκαίνουριο Α3 sportback που παρέλαβε.
Η διαφορά είναι, ξέρω ότι θα με βρίσετε, πως πρόκειται για έκδοση με diesel κινητήρα.
Τον 1.6 TDi με 116 ίππους.
Να πω ότι μου άρεσε; Μου άρεσε.
Να πω ότι είναι μεγάλη μαγκιά να πηγαίνεις σαν Κωστέτσος και να καις 5λτ/100χλμ μέσα στην πόλη; Θα το πω.

Και είναι με το χειροκίνητο κιβώτιο. Δηλαδή με το dsg7 πόσο πιο γαμάτο θα γίνει το πακετάκι;

Αλλάζουν οι εποχές; αλλάζουν οι προτεραιότητες; σε αλλάζουν οι συνθήκες;

Να πω ψέμματα ότι δεν άρχισα να σκέφτομαι 1600άρια ντιζελάκια; τα σκέφτομαι.

Τι θέλω να πω με αυτόν το μεγάλο πρόλογο: πως αν ήμουν στη θέση σου θαΝασσ, θα κοιτούσα πολύ μα πολύ σοβαρά SUV με diesel κινητήρα.
Ο συνδυασμός ροπής και χαμηλής κατανάλωσης αλλά και φθηνότερου καυσίμου, είναι μεγάλο ατού.
Δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Από τα προαναφερθέντα εμπλεκόμενα οχήματα η Νο1 επιλογή μου θα ήταν η Macan. Γιατί; γιατί είναι Porsche.
BMW & Mercedes είναι γενικά φορεμένες μάρκες αν και η GLC είναι ολοκληρωμένο πακέτο.
Όσο αλφίστα και να είμαι, δεν θα αγόραζα Stelvio και όχι γιατί δεν είναι (μάλλον) γαμάτο αυτοκίνητο, αλλά γιατί φοβάμαι να δώσω 60 χιλιάδες στους ιταλούς κατσαπλιάδες.

Αν μπορείς Macan, τότε τι συζητάμε. Δεν είπα τη Νο2 επιλογή που θα ήταν το Volvo XC60 αν και το αναφέρω εντελώς "έτσι" και "υποθετικά" γιατί δεν το έχω δει από κοντά.
Άβαταρ μέλους
By pik.
nass έγραψε:Και μη νομίζεις ότι δεν έχω μέσα μου φαβορί και αουτσάιντερ, απλά είναι ευκαιρία να οδηγήσω μερικά ωραία αυτοκίνητα και να κάνω κάτι που πρακτικά δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου (όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου τα πήρα "συστημένα" και ήταν προαποφασισμένο, είναι πρώτη φορά που είμαι "αναποφάσιστος αγοραστής" και ανοιγοκλείνω ντουλαπάκια :s_gamer )

βλεπεις ομως συμφορουμητες να το καταλαβαινουν αυτο;

μεσα σε 2 χρονια εχω οδηγησει Velar 3.0d,Macan GTS,Macan diesel,Levante,Ghibli(πολλες φορες),540i,E220d, ακριβως γιατι εφοσον εχω την δυνατοτητα την ψαχνω.Ομως μεσα σε αυτα τα 2 χρονια τελικα που κατεληξα;

Χανω χρονο.Ετσι και αλλιως ξερω μεσα μου τι θελω.
Δεν το καταλαβαινει καποιος ομως ευκολα.
Οταν ειπα οτι αργεις ,και οκ το πηρες λιγο καπως,ηταν γιατι πλεον ειναι ωριμες οι συνθηκες.
Προφανως ομως ,και εδω συμφωνω απολυτα,ΔΕΝ ειναι αυτες οι προτεραιοτητες μας και προφανως αλλαζουν τα δεδομενα.
Αυτο ελειπε.
Ομως ειδες τι μου απαντησε ο Στεφαν;
Πολλα κερασια καλαθια κλπ. :lol:

γι αυτο σου λεω.Κανε την κινηση και σου ευχομαι στην οικογενεια σου να πανε ολα τοσο ομορφα που να ερθει αβιαστα και να σε ενοχλει μονο το χρωμα του αυτοκινητου πριν κοιμηθεις. :iconcool:

@Στεφαν... υπαρχει ενα επιπεδο που οσο περιμενεις απο ενα σημειο και μετα ειναι καλυτερο γιατι οσο ανεβαινεις τοσο έχεις επιλογες.
Για σχετικα λιγες χιλιαδες Ευρω υπαρχουν αυτοκινητα απιστευτα σε διαφορά.
Ο πατερας της κοπελας μου ειχε FF.
Tωρα εχει Κοντι GT και θα παει στην καινουρια.
Η κοπελα μου ομως έχει Golf Plus TDi. :lol:
λες να μην έχει να παρει αυτοκινητο; :lol:
Την ακουω 4 χρονια οτι θελει να αλλαξει αμαξι...
και της αρεσε το Τεσλα...γιατι έχει οικολογικη συνειδηση...
και ειπα να κανω την κρατηση...ποτέ δεν ξερεις... :)
ομως αν την δεις πως κοιταζει ΟΛΑ τα αυτοκινητα,σαν εμενα...και πες εγω δεν εχω χρηματα,εξαλλου σιγα τι εχω.Ομως αυτη;δεν εχει;

οπως και να έχει επειδη μεθαυριο παω Κερκυρα να γιορτασω,no hard feelings :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By GTS
#446818 Αυτη δεν γραφει σε φορουμς. Τελικα σε ποιο κατεληξες? Δεν εχω καταλαβει...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#446823 Κατ' αρχάς να δώκω κι εγώ τα χαιρετίσματα στον nass. :s_bye :lol:

Κατά δευτέρας να πω ότι συμφωνώ με το τελευταίο ποστίδι του Μπούσου και πως αν τυχόν κοίταγα για τζηπ αυτό θα ήταν diesel (και για λόγους αυξημένης ροπής // αυξημένο βάρος και για λόγους οικονομίας αφού θα έπρεπε να σούρνω περισσότερα κιλά).
Στην τελική δεν ψάχνεις κανένα πολύστροφο ατμοσφαιρικό σαν εναλλακτική.

Κατά τρίτας να πω κι εγώ τη μπούρδα μου που δεν την έχω πει βασιζόμενος στην παρακάτω σκέψη

Επίσης θεωρητικά το σωστό είναι αυτό που λέει ο Zeus, αγοράζεις ένα οικογενειακό και κρατάς τα ρέστα για ένα σπορ για τα προσωπικά σου γούστα (που έχω ήδη ένα τέτοιο ωραιότατο, απλά το έχω 8.5 χρόνια και θα ήθελα μια αλλαγή).

https://www.car.gr/8490418-porsche-911-carrera

HOT:
- ξεχνάς όλες τις τουρμπισμένες ντουλάπες (sic), μιλάμε για ένα αυτοκινητιστικό απωθημένο όσων είναι ελάχιστα άρρωστοι με το θέμα αυτοκίνηση ανεξαρτήτως μάρκας και πουλμουρ
- θεωρώ (με μοναδική οδηγική εμπειρία αρκετά χλμ στο TEST DRIVE 1 - THE DUEL με 959 :yahoo: ) ότι θα αποτελέσει ενδιαφέρουσα αλλαγή στο Evo
- το συγκεκριμένο (997) θεωρώ ότι είναι future classic, οπότε δεν θα χάσει τελείως μεταπωλητική αξία στο μέλλον
- μπαίνεις στο club των εθνικών χορηγών αλλά με πολύ χαμηλότερο κόστος κτήσης από αυτό που συζητάμε ενώ δεν έχεις και φόρο πολυτελείας (σε καινούριο δίλιτρο θα το έχεις για 10 χρόνια --> do the math).

ΝΟΤ:
- μπαίνεις στο club των εθνικών χορηγών
- συντήρηση
- θα σε βλέπουν και θα λένε 'κοίτα το μπάρμπα με τη μπόρσε' :lol:
- θα σου κάνει καζούρα ο Ντίμης και όλα τα club κατόχων Evo από Αγγλία μέχρι Κιργιστάν

Τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι δεν είσαι απόλυτα καυτός για το θέμα τζηπ/suv.
Αν είσαι γράψε άκυρο.

Στη θέση σου (=με αυτό το μπικικίνι διαθέσιμο για κάρο) δεν θα κοίταγα καινούρια Cayman αλλά 911 δεκαετίας.

Τα δυο μου δηνάρια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#446826 Η αλήθεια είναι πως απορώ γιατί ενώ έχεις μια Porsche στις επιλογές σου το σκέφτεσαι.

Porsche nass.

Όλα τα άλλα είναι πάνω/κάτω τα ίδια νομίζω.

Porsche nass. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:Να πετάξω και εγώ τη βλακεία μου.

Αυτές τις μέρες με έχει πάει βόλτα ο κολλητός μου με το ολοκαίνουριο Α3 sportback που παρέλαβε.
Η διαφορά είναι, ξέρω ότι θα με βρίσετε, πως πρόκειται για έκδοση με diesel κινητήρα.
Τον 1.6 TDi με 116 ίππους.
Να πω ότι μου άρεσε; Μου άρεσε.
Να πω ότι είναι μεγάλη μαγκιά να πηγαίνεις σαν Κωστέτσος και να καις 5λτ/100χλμ μέσα στην πόλη; Θα το πω.

Και είναι με το χειροκίνητο κιβώτιο. Δηλαδή με το dsg7 πόσο πιο γαμάτο θα γίνει το πακετάκι;

Αλλάζουν οι εποχές; αλλάζουν οι προτεραιότητες; σε αλλάζουν οι συνθήκες;

Να πω ψέμματα ότι δεν άρχισα να σκέφτομαι 1600άρια ντιζελάκια; τα σκέφτομαι.

Επειδη αυτο προς τον GB ειναι off-topic...

Επρεπε να ειχαμε παει μαζι σε εκδηλωση της Bmw που ειχε μεταξυ αλλων την 116d auto, την 3κυλινδρη 116ps με 27χλγ ροπη αλλα και το φοβερο 8αρι...Οσο με χαλασε το 3cyl βενζινης για σπορτιφ οδηγηση, αλλο τοσο με εφτιαξε το 3cyl diesel για αγχολυτικη, ταριφο-οδηγηση... :s_thumbsup

Σε μικρομεσαιο για σουλατσαρισμα στα προαστεια, κεντρο κτλ, δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη. Bonus η καλυτερη αισθηση τιμονιου, τουλαχιστον με τις 17αρες του αυτοκινητου δοκιμης.

To sportback αξιζει να το οδηγησεις σε βενζινη 150αρι με s-line αναρτηση...Εκει να εβλεπες ποσο θα σου αρεσε... :iconcool:

Συμφωνω, στο οτι οντως σε τετοιας κατηγοριας ειδικα, suv/crossover ειναι ιδανικος συνδυασμος.
Καπου το ειχα γραψει, δεν θυμαμαι ποτε και που ακριβως, ενας φιλος που εργαζεται σε γνωστη ναυτιλιακη, με αφεντικο που ειχε μεταξυ αλλων F599, RR sport supercharged, Cayenne Turbo κτλ, σχετικα προσφατα τον πηγε βολτα με RR SDV6 Hybrid 3.0 354ps 700NM, και επαθε ταφοπλακα... :lol:

Στα 2λιτρα βεβαια suv, το πετρελαιο, ειδικα εαν προερχεσαι απο βενζινη, ακουγεται συνηθως σαν...τρατα. :svivhaha:

Στα 6κυλινδρα suv συνολα ειναι που θεωρω οτι σιγουρα αξιζει το diesel, αλλα εκει πλεον ολα ειναι ακριβα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446853 Μπορεί σοβαρά να γίνει συζήτηση για 3000 κυβικά αυτοκίνητο στην Ελλάδα σημερα?
Άβαταρ μέλους
By nass
#446857 Για αυτό έχουν πλάκα τέτοιες συζητήσεις:

Κικιζας Γρηγορης έγραψε:Εαν βεβαια δεν εχει αλλαξει κατι, ή οντως η τιμη της με καθε ειδους τυχον εκπτωση κτλ φτανει το ποσο που λες με αντιστοιχα εξτρα οπως ενος Τ6, τοτε ειναι No go, προφανεστατα δεν εχει νοημα καν η οποια συγκριση...

Nikos! έγραψε:Η αλήθεια είναι πως απορώ γιατί ενώ έχεις μια Porsche στις επιλογές σου το σκέφτεσαι.

:lol:

Giuseppe Busso έγραψε: πως αν ήμουν στη θέση σου θαΝασσ, θα κοιτούσα πολύ μα πολύ σοβαρά SUV με diesel κινητήρα.
Ο συνδυασμός ροπής και χαμηλής κατανάλωσης αλλά και φθηνότερου καυσίμου, είναι μεγάλο ατού.

Δηλαδή για έναν άνθρωπο που προέρχεται από ισχυρά σπορ βενζινοκίνητα, κάνει 12000-15000 χλμ. το χρόνο, ενδιαφέρεται σοβαρά για το σπορ χαρακτήρα και τις εντός και εκτός δρόμου επιδόσεις, κάνει ελάχιστες μικρές διαδρομές έως καθόλου στην πόλη και συζητάει για αυτοκίνητα κατά τεκμήριο ακριβά έως πολύ ακριβά (για τα ελληνικά δεδομένα εννοείται) ποιό είναι το πλεονέκτημα ενός X60 D5 σε σχέση με ένα XC60 T6 ίδιας πάνω-κάτω τιμής (56Κ βασική) ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Zeus έγραψε:Μπορεί σοβαρά να γίνει συζήτηση για 3000 κυβικά αυτοκίνητο στην Ελλάδα σημερα?

Γιατι οχι? Κυκλοφορουν αρκετα S4 Avant στην Αθηνα, που ειναι απο τα προσιτα 3λιτρα στα ιδια χρηματα (πιστευω) με τα 2λιτρα SUV που ψαχνετε...
Άβαταρ μέλους
By nass
#446860 Σε CapEx μπορεί (*), σε TCO αποκλείεται :)

(*) Mόνο με την Porsche συγκρίνεται... από 85Κ ξεκινά το S4 Avant
Άβαταρ μέλους
By GTS
#446861 Το GLC το εχεις οδηγησει? Επισης ποσα χρονια ειναι η εγγυηση?
Άβαταρ μέλους
By nass
#446862 Πολύ λίγο το GLC 250d σε ένα test drive πέρισι.
Εγγύηση 2 χρόνια όλοι εκτός αν θυμάμαι καλά J-LR 3 χρόνια. Αλλά η Mercedes έχει ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο 5 χρόνια επέκταση εγγύησης - service - οδική 1100 ευρώ νομίζω.