Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By GTS
#810256 Eγω παντως θυμιζω οτι καλο να υπαρχει αμαξι ακομα και στο Λονδινο απλα εκει τα κηνυγανε και δεν συμφερει να το διατηρεις στο τελος. Ομως αν πληρωνεις residents permit street parking για ενα counsil πχ Kensigton & Chelsea μπορεις να παρκαρεις οπουδηποτε στον δημο αυτο που σημαινει οτι το βραδυ μπορει να πηγαινεις στο Notting Hill or Kings Road με το αμαξι. Οταν τελειωνει το consgestion charge. Σε αλλες περιοχες μπορεις να παρκαρεις οπου ειναι δωρεαν μετα το απογευμα.

Στην περιπτωση της Ολλανδιας που ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα συν οτι το αμαξι ειναι διπλωματικο δεν πληρωνει τελη δεν πληρωνει κλησεις κλπ το βλεπω αστοχο να το αφησεις.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#810265 Εσένα ποιο σου αρέσει ;

Βάλε κάποιο προσωπικό κριτήριο κ προχωρά μπροστά !
Κάποια είναι πιο πολυτελή , κάποια περισσότερο σπορ , κάποια έχουν δείξει να είναι πιο αξιόπιστα κλπ , αλλά στο τέλος μένει τι ευχαριστεί εσένα !

Ποιο σου αρέσει να βλέπεις ;
Να χαμογελάς όταν πλησιάζεις σε αυτό ;
Να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα όταν είσαι μέσα ;
Όταν το ακούς ;
Όταν κρατάς ίσως το κλειδί του ;
Να νιώθεις όμορφα που μετακινείς με ασφάλεια την οικογένεια ;
Χίλια δυο πράγματα !
Για καθέναν είναι διαφορετικό το κριτήριο , αλλά πραγματικά πάρε αυτό που εσένα σου αρέσει ! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
vagmag έγραψε:Εσένα ποιο σου αρέσει ;

Βάλε κάποιο προσωπικό κριτήριο κ προχωρά μπροστά !
Κάποια είναι πιο πολυτελή , κάποια περισσότερο σπορ , κάποια έχουν δείξει να είναι πιο αξιόπιστα κλπ , αλλά στο τέλος μένει τι ευχαριστεί εσένα !

Ποιο σου αρέσει να βλέπεις ;
Να χαμογελάς όταν πλησιάζεις σε αυτό ;
Να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα όταν είσαι μέσα ;
Όταν το ακούς ;
Όταν κρατάς ίσως το κλειδί του ;
Να νιώθεις όμορφα που μετακινείς με ασφάλεια την οικογένεια ;
Χίλια δυο πράγματα !
Για καθέναν είναι διαφορετικό το κριτήριο , αλλά πραγματικά πάρε αυτό που εσένα σου αρέσει ! :yahoo:
Κι απαντά ο ίδιος:
"Αν και όταν ερθει η στιγμή πάντως που μπορώ να δώσω το όποιο αμάξι και τέλος, σίγουρα θα το δώ σαν απελευθέρωση."

Φίλε, δεν μπορώ να με σκεφτώ χωρίς αυτοκίνητο. Ειδικά αν είχα οικονομική άνεση, θα είχα σίγουρα κι ένα κάργα οδηγοκεντρικό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#810284 Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να με ενθουσιάζει , εντάξει μάλλον δεν το χω πλέον . Με βολεύει η άνεση του η διαθεσιμότητα κτλ. Μαρεσει επίσης να οδηγάω χαλαρά μέσα στην πολη (όρια μέχρι 50 να θυμίσω) να βρέχει και να έχω τα καθίσματα στη ζέστη να ακούω μουσική και τέτοια γεροντικα… Αλλά δεν είμαι μόνος μου ειναι και η οικογένεια με τις δικές τους ιδέες και προτιμήσεις . Ενδεχομένως κάποια στιγμή να υπάρχει τρόπος να περάσω στη φάση του απλού επιβάτη και να φροντίζει όλα τα αλλά κάνα παιδι πχ , μια χαρα θα μου καθότανε … αλλά ο μεγάλος δεν ενδιαφέρεται καθόλου και ο μικρός που ειναι Κάγκουρας θέλει 4-5 χρόνια ακόμα .

Λοιπόν πήγα και είδα αμάξια σήμερα .
Είδα το X3 αλλά δε σταθω καν … Μιεχ
Χ7 … για γέλια
Ι3 ωραιότατο και μέσα μεγαλύτερο από ότι περίμενα

Πάμε στα σοβαρά τώρα
Καταρχάς εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος της ΜΒ έκθεσης … δεν έχω ξανά πάει σε τέτοια τεράστια πολυοροφή έκθεση

Mercedes-Benz The Hague
https://maps.app.goo.gl/iDcjhoLCjejRDUCPA?g_st=ic

Δεν υπήρχε μοντέλο μου να μην υπήρχε , και κάτι εξωτικά biturbo … μπήκα σε S class επιτέλους …. Ααα αυτό μάλιστα , εκεί οκ υπάρχει κάποιος ενθουσιασμός αλλά είναι άφταστο όνειρο

Λοιπόν το GLB το βρήκα μια χαρά … κάποιος ανέφερε ότι θα μου φανεί μικρό , αλλά δεν είχα θέμα, λογικά και αναμενόμενα αποτελέσματα. Χώρος αποσκευών καλός , εντάξει οι πίσω επιβάτες είναι λίγο πιο στενά από τώρα αλλά αξιοπρεπώς … τούνελ μετάδοσης ευτυχώς χαμηλό … μακάρι να έλειπε .

Εικόνα

(Ο μικρός είναι 1.80 για κλίμακα )

Εντάξει θα μας έκανε , δε κάνουμε καμία τρομερή παραχώρηση σε σχέση με το τωρινό από χώρους τελικά. Κάτι άλλο που να μου έκανε εντύπωση … οι οθόνες οκ καλές , αρκετά ψηλό είναι μέσα , καλοδεχούμενο αυτό , τα καθίσματα πίσω πάνε εμπρός πίσω σε ράγες πράγμα το οποίο έχω χρησιμοποιήσει πολύ και στο τωρινό άρα στα θετικά , η ηλιοροφή είναι με διακοπή στη μέση , αυτό δε με ενθουσίασε , αλλά πάει ως αρκετά εμπρός κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Γενικά ποιοτικό και φροντισμένο φαίνεται όσο μπόρεσα να δω
Από ότι κατάλαβα παίζει κάποιο face lift άμεσα

Τα κριτήρια μάλλον τα καλύπτει , να δούμε το business case γενικότερα τώρα…..

Ενδιαφέρον είχανε τα demographics των πελατών
Κινέζοι αγγλόφωνοι , κτι Άραβες , κάτι μαντιλοφορουσες με ακριβές τσάντες … κάτι ξέμπαρκοι Τούρκο Αλβανοί να τους τρέχουν τα σάλια σε κάτι κουπέ ….
Που είναι τα λαϊκά στρώματα των πεζω … που πάω να μπλέξω
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#810329 Διαβάζοντας μέχρι το S class επιτέλους νόμιζα ότι θα είχαμε την επικοτερη τρολιά από καταβολής φορουμζ σε Εθνικό επίπεδο.

Από 5008 γιατί όχι GLC που είναι και νεότερο μοντελο;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#810331 Λογω έλλειψης τούνελ μετάδοσης εννοείς;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#810332 Σε ότι συγκριτικό έχω δει ανάμεσα στα δυο , το GLB βγαίνει ως λίγο πιο ευρύχωρο με καλύτερη διαχείριση όγκου και γι επιβάτες και για αποσκευές .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#810341 https://mercedesblog.com/mercedes-glb-v ... ur-family/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#810343 Σύμφωνα με το άρθρο, η GLB έχει πολλά features που συναντάς σε mini Van. Άρα, είναι μάλλον μια σωστή επιλογή για :iconcool: κάποιον που οι χώροι είναι τόσο σημαντικό κριτήριο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#811148 kilomeater
Από Χ3 πήγες Χ7 αλλά ξέχασες την Χ5. Γιατί;
Μεταχειρισμένη S-class ή CLS;
Γενικά ίσως αν πας σε πιο μικρό να είναι πιο εύχρηστο (και σίγουρα οικονομικότερο).

GTS έγραψε:Eγω παντως θυμιζω οτι καλο να υπαρχει αμαξι ακομα και στο Λονδινο απλα εκει τα κηνυγανε και δεν συμφερει να το διατηρεις στο τελος. Ομως αν πληρωνεις residents permit street parking για ενα counsil πχ Kensigton & Chelsea μπορεις να παρκαρεις οπουδηποτε στον δημο αυτο που σημαινει οτι το βραδυ μπορει να πηγαινεις στο Notting Hill or Kings Road με το αμαξι. Οταν τελειωνει το consgestion charge. Σε αλλες περιοχες μπορεις να παρκαρεις οπου ειναι δωρεαν μετα το απογευμα.

Στην περιπτωση της Ολλανδιας που ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα συν οτι το αμαξι ειναι διπλωματικο δεν πληρωνει τελη δεν πληρωνει κλησεις κλπ το βλεπω αστοχο να το αφησεις.
Με την ελληνική νοοτροπία καλό είναι να υπάρχει αυτοκίνητο πάντα και παντού. Αλλά το έξοδο είναι σημαντικό και ο χρόνος ίσως είναι πολύτιμος, γιατί να το κάνεις αν πραγματικά δεν το χρειάζεσαι.
Μπορείς να παρκάρεις οπουδήποτε στην περιοχή σου. Αλλά δε μένουν όλοι στο Kensington&Chelsea ή στο Westminster. Και ίσως θέλεις να πας και σε άλλο μέρος. Και στα μέρη που έχουν ζήτηση οι θέσεις μετά το απόγευμα μπορεί να έχουν καλυφτεί από τους κατοίκους ή άλλους επισκέπτες. Σε κάποιες περιοχές οι θέσεις των κατοίκων είναι προστατευμένες μέχρι πιο αργά (σε εμένα μόνο μετά τις 10:30μμ μπορείς να παρκάρεις σε θέση κατοίκου και οι άλλες θέσεις-μονή γραμμή είναι πολύ λίγες. Ή πληρώνεις πανάκριβα για πάρκινγκ αν έχουν θέση.
Αλλά έστω ότι πας στην περιοχή σου, δωρεάν πάρκινγκ.
- αν καταφέρεις να φτάσεις (χρόνος αν έχει κίνηση, αν δεν είναι περιοχή με congestion charge ή πας μετά τις 6)
- ίσως χρειαστείς ώρα μέχρι να βρεις θέση και αν δεν φοβηθείς να το αφήσεις εκεί. Και δεν θα είναι και δίπλα εκεί που θες να πας, θα είσαι πάντα τυχερός; Περπάτα να πας, περπάτα να γυρίσεις.
- και έφτασες, πάρκαρες, τι θα κάνεις εκεί. Θα πας να φας, να πιείς, θέατρο, κλάμπ κλπ
Ουπς, λάθος, να φας ναι αλλά όχι να πιείς πάνω από μια μπύρα γιατί αν σε μετρήσουν πάπαλα.

Αν πας με το λεωφορείο/μετρό και γυρίσεις με Uber θα σου κοστίσει περί τις 10-15 λίρες. Κανένα άγχος που να το αφήσω, είναι ασφαλές, πιες όσο θές και είσαι άρχοντας. Και αν το δεις οικονομικά αν το αυτοκίνητο το θες κυρίως για αυτό δεν σε συμφέρει. Βασικά αν δεν έχεις συγκεκριμένο λόγο να έχεις αυτοκίνητο πχ για να πας στη δουλειά σου που είναι σε άβολο μέρος ή μένεις σε άβολο μέρος ίσως δεν σου χρειάζεται. Και δεν μπορείς να έχεις ένα μισοχρέπι καβάτζα γιατί και έξοδα θα έχει (και πανάκριβα εργατικά) και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην όλο και διευρυνόμενη περιοχή χαμηλών ρύπων. Εκτός αν το παίζεις νταβατζής και θέλεις να μαζέψεις τα κορίτσια, να τα κυκλοφορήσεις και να τα επιστρέψεις τότε πάσο.
Και ακόμα και μικρά παιδιά να έχεις τα ΜΜΜ βοηθάνε, τα πεζοδρόμια έχουν χώρο για τα καροτσάκια, οι ράμπες και οι διαβάσεις δεν είναι κλεισμένες από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα οπότε επιβιώνεις χωρίς πρόβλημα χωρίς αυτοκίνητο. Και ο καιρός δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, αν βρέχει βάζεις αδιάβροχο κάλυμμα και στη Σουηδία θυμάμαι μια χαρά έβγαιναν όλα τα μωρά τη βόλτα τους με -10°, -20° και χωρίς να φοράνε 25 παλτά.