Κι εγώ GLB αλλά 250 AMG θα αγόραζα αντί για Plug in
Plug-in δεν υπάρχει περίπτωση , ηλεκτρικό οκ να το σκεφτομουνα αλλά να κουβαλάω και τις δυο τεχνολογίες (πιο πολλά πράγματα που μπορεί να χαλάσουν ) να μου λείπει .
Βενζίνη λοιπόν , να τρώμε και την επιδότηση της δουλειάς , για ρεύμα δεν παίρνουνε τίποτα

Από χρήματα στα ίδια βγαίνουν με τα αντίστοιχα πακέτα μετα τις εκπτώσεις (η Volvo δίνει λίγο μεγαλύτερη έκπτωση από τη ΜΒ) όποτε δεν είναι κριτήριο σύγκρισης .
Αν υπήρχε αυτό το πράγμα δεν θα σκεφτόμουν α καν αλλαγή αμαξιού
KiloMeater έγραψε:Μια επιχειρηματική ιδέα , μια υπηρεσία να δίνεις κάτι μηνιαία σαν ασφάλεια πχ το επόμενο lvl από τη μικτή , και αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το αμάξι να αναλαμβάνουν να στο πάρουν να το πάνε για επισκευή (cost not included) να σου δώσουν όχημα αντικατάστασης και να σου το φέρουν όταν είναι έτοιμο .
Αν υπήρχε αυτό το πράγμα δεν θα σκεφτόμουν α καν αλλαγή αμαξιού
https://www.cargarantie.com/nl/
Το διάβασα , δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγματα, έχει ενδιαφέρον αλλα δεν είναι αυτό που θέλω . Αυτό είναι κάτι σαν έξτρα εγγύηση /ασφάλεια , είναι Protection against cost .
Εγώ έγραψα πιο πάνω τα έξοδα δικά μου αλλά θέλω convenience service , να μην χρειάζεται μα ασχολούμαι με συνεργεία και downtime αλλά να έχω έξω από την πόρτα ένα αμάξι που δουλεύει .
Είναι και ένας από τους λόγους που δεν κοιτάω τα BMW
KiloMeater έγραψε:Μα τι finding ! Που το βρήκες αυτό ; kudos !Στις ΗΠΑ έχει ασφάλεια η οποία συμπεριλαμβάνει και τέτοιες διευκολύνσεις, Ευρώπη βρήκα μόνο UK κάτι ανάλογο.
Το διάβασα , δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγματα, έχει ενδιαφέρον αλλα δεν είναι αυτό που θέλω . Αυτό είναι κάτι σαν έξτρα εγγύηση /ασφάλεια , είναι Protection against cost .
Εγώ έγραψα πιο πάνω τα έξοδα δικά μου αλλά θέλω convenience service , να μην χρειάζεται μα ασχολούμαι με συνεργεία και downtime αλλά να έχω έξω από την πόρτα ένα αμάξι που δουλεύει .
Είναι και ένας από τους λόγους που δεν κοιτάω τα BMW
Βασικά αν σου πληρώνουν νοικιαρικο και οποιαδήποτε βλάβη τι άλλο θέλεις;
Μετά είδα ότι έχεις χώρο πάρκινγκ και φορτιστή δίπλα σου (μην είσαι τόσο τεμπέλης) οπότε σκέφτηκα ηλεκτρικό, μικρό όχι μεγάλο.
Μετά αρχίσατε για Mercedes, Audi... Αλήθεια Ιάπωνες δεν παίζουν; Mazda, Toyota, Subaru; Αξιοπιστία κλπ;
Και μετά βλέπω ότι συζητάς και την περίπτωση του χωρίς αυτοκίνητο.
Την οποία στηρίζω ισχυρά, με προϋποθέσεις βέβαια.
Ζώ στο Λονδίνο και δεν έχω αυτοκίνητο. Ξεκαθαρίζω ότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτοκίνητο, εδώ όμως μπορώ. Και δεν λέω ότι όλοι μπορούν, εγώ μπορώ, για αυτό αναφέρθηκα σε προϋποθέσεις. Και αν χρειαστεί (αν μετακομίσουμε ή η εργασία αλλάξει) δεν το συζητάω ότι θα αγοράσω. Αλλά αν μπορείς νομίζω αξίζει να το δοκιμάσεις, προσφέρει έναν βαθμό περίεργης ελευθερίας. Δες το και σαν φάση. Άλλωστε όποτε θέλεις μπορείς να ξαναγοράσεις.
Η εργασία μου είναι σε απόσταση που καλύπτεται εύκολα είτε με ΜΜΜ είτε με ποδήλατο (που είναι η κυρίως επιλογή μου εδώ και μερικά χρόνια, από πριν το Covid). Η γυναίκα πάει στη δουλειά της (μερικές μέρες από το σπίτι) με λεωφορείο ή υπόγειο και η κόρη σχολείο με λεωφορείο. Τα ΜΜΜ είναι αρκετά αξιόπιστα και μας καλύπτουν.
Δεν έχω χώρο για πάρκινγκ, θα πρέπει να πληρώνω κάποιο μικρό ετήσιο παράβολο για να παρκάρω στη γειτονιά μου. Αλλά για να παρκάρω αλλού πχ αν πάω επίσκεψη θα πρέπει να βρω παρκόμετρα ή πάρκινγκ, σε πολύ λίγα μέρη προβλέπεται το ελεύθερο πάρκινγκ. Και αν θέλω να περάσω από το κέντρο έχει εισιτήριο (έχει πάει 15 λίρες τη μέρα). Η ελευθερία κίνησης που έχουμε στην Ελλάδα εδώ είναι περιορισμένη και ακριβή. Για επισκέψεις, που δεν είναι συχνές, έχεις ΜΜΜ. Οπότε αντίθετα από τον τρόπο χρήσης στην Ελλάδα εδώ δεν είναι ότι έχω κάπου να πάω, το σούπερ μάρκετ έρχεται μόνο του, κάποια φρέσκα τα παίρνουμε με τα πόδια. Εκδρομές γίνονται άνετα με νοικιάρικο, εξορμήσεις με “νοικιάρικο” που είναι στο δρόμο και με εφαρμογή ξεκλειδώνεις για μερικές ώρες. Τα επιστρέφεις όταν τελειώσεις και δεν σε νοιάζει αν έκανε κιχ, κανένα άγχος. Και το νοικιάρικο είναι μικρό ή ηλεκτρικό όταν θέλεις κοντινές δουλειές, μεγάλο και καλοτάξιδο για μακρινές εκδρομές, βανάκι για κουβαλήματα και πάντα είναι πολύ καινούργιο και σύγχρονο και μάλλον καίνε και λιγότερο από ότι τυχόν δικό μου που θα ήταν πχ 5-10ετίας.
Από οικονομικής πλευράς δεν πληρώνω για να το αγοράσω, ασφαλίσω, ετήσιο σήμα, παρκάρω, επισκευάσω, πλύνω, συντηρήσω, ΚΤΕΟ. Αν τα βάλεις όλα μαζί σχηματίζου καθόλου ασήμαντο κονδύλι και βέβαια το άγχος του να γίνει ζημιά ή η ταλαιπωρία/χαμένος χρόνος να το τρέχεις για σέρβις-ΚΤΕΟ, να το αγοράσεις, πουλήσεις κλπ. Βάλε και το ρίσκο βανδαλισμού ή κλοπής. Ναι, πληρώνω για να νοικιάσω αλλά δεν το κάνω και τόσο συχνά. Και πληρώνω και περί τις 45 λίρες το χρόνο έξτρα ασφάλιση ειδική για νοικιάρικα (ώστε να μην υποκύπτω στις προσπάθειες των υπαλλήλων τους να μου πουλήσουν έξτρα ασφάλιση). Αν είχα δικό μου αυτοκίνητο θα αισθανόμουνα υποχρεωμένος να το κινώ για να μήν κάθεται (επιπλέον μπελάς και έξοδο).
Φυσικά και μου λείπει ότι δεν έχω το αυτοκίνητό μου έξω από το σπίτι μου να το παίρνω όποτε γουστάρω. Και αν είχα όντως θα ήταν πιο εύκολο να πάω μια ξαφνική εξόρμηση κλπ. Αλλά μέχρι στιγμής, με βάση της ζωή μας όπως έχει τώρα, η ζυγαριά κλίνει υπέρ του, καλά είμαστε, όχι ευχαριστώ.
.
Αλλά ακόμα εχω και το ρόλο πατέρα με δυο παιδια (αν και μεγαλώσαν πλεον) στο σπίτι , εχουμε ακόμα οικογενειακές ανάγκες . Τώρα μας εσκασε και ενα ατύχημα οικογενειακά και θα τραβιώμαστε για μήνες με κινητικά προβλήματα , λες που παω να μπλέξω...
Αν και όταν ερθει η στιγμή πάντως που μπορώ να δώσω το όποιο αμάξι και τέλος, σίγουρα θα το δώ σαν απελευθέρωση .