Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By xenos
#65480 Πάντως να πω και την μαύρη μου αλήθεια, σαν μικρότερος μου έκαναν εντύπωση άλλα πράγματα (σπορ συμπεριφορά, άλογα, αναρτήσεις, κλπ.). Τώρα με ενδιαφέρει πολύ και το εσωτερικό και οι ευκολίες. Γι αυτό ανέφερα και το S60, το οποίο είναι και πολύ ωραίο κατ εμέ εξωτερικά (έχει και 180 αλογάκια). :metalo: Μόνα αρνητικά, ο μικρός σχετικα χωρος αποσκευών και η τιμή.

Το C5 όπως λέει και ο ACE είναι ένα τίμιο αυτοκίνητο με πολλές ηλεκτρονικές ευκολίες, τρομερά άνετο (όπως λένε, δεν έχω μπει ποτέ) και το βρίσκεις σε καλή κατάσταση, λίγα χλμ, σε απίστευτη τιμή (10-13κ). Τα αντίστοιχα Α4 είναι τρομερά φτωχά σε εξοπλισμό, δεν έχουν ούτε το 1/4 του εξοπλισμού. Τα volvo είναι ωραία όπως είπα αλλά πας σε 16-18κ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#65481 Το Volvo είναι και αμαξάρα, αλλά το σημαντικότερο είναι popolaros approved.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kyr80 έγραψε:
The Ace έγραψε:Εεεεππππ :s_bye

Όχι για να παινέψω τα γένια μου (που δεν έχω), αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, για οικογενειακό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή με 10-12Κ max, απλά δεν βρίσκεις καλύτερο...

Άλλαξε το υπέρ ατού???? :lol: Φιλικά στο γράφω και μόνο.
Καλό, χρυσό, έχεις δίκιο για τα λεφτά. Αλλά θα έδινα λίγο λιγότερα ή λίγο περισσότερα για να αγοράσω κάτι άλλο. Βέβαια στην περίπτωσή σου που είχες 300 άλογα, και το 159 δε θα σου καλοάρεσε πιστεύω. Οπότε η αλλαγή φιλοσοφίας ήταν μια λύση, για να μην ξενερώσεις εντελώς. :thumbsup:

Xenos@ το Skoda θα το έπαιρνα, μόνο για να κρατήσω και το mx5.

Όπως είπα στο δικό μου thread, ανάγκα και οι θεοί πείθονται :oops:

Αν και, μπαίνοντας και οδηγώντας με διαφορά 30 λεπτών τη C5 και την 159, η C5 είναι πολύ πιο "αυτοκίνητο" από την 159. Το σημαντικότερο μείον της C5 έναντι της 159 και του Insignia (και φυσικά του CX7) είναι οι μέτριες επιδόσεις και η αίσθηση του οδηγού...κακές δεν τις λες, απλώς δεν είναι και τόσο καλές. Όλα φτιάχνονται βέβαια με ένα προγραμματάκι....

Αν ψάχνεις για άνετο, εξοπλισμένο, ευρύχωρο, ποιοτικό και -σχετικά- σβέλτο οικογενειακό, μετά το δικό μου Research, η C5 είναι η βέλτιστη επιλογή. Bonus οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#65496 Στη δουλειά έχουμε 3-4 C5, από 1.6 μεχρι και 2.0 ατμόσφαιρα (νομίζω όλες άνευ hydro) και τις έχω περάσει ένα χέρι. Αντιλαμβάνομαι ότι για έναν οικογενειάρχη είναι αρκετά αγχολυτική αλλά προσωπικά τις βρήκα ποοοολύ βαρετές. :sleep: Το αμάξι που μου φέρνει στο μυαλό η C5 οδηγικά είναι η Merc W211. To υπερατού τους πάντως είναι ο φοβερός εξοπλισμός. Ακόμα και στις μεσαίες εκδόσεις έχουν τα πάντα.

Επίσης πριν κάνα 3μηνο πούλησε μια THP υπεράριστη ο πατέρας συναδέλφου συνταξιούχος για να πάρει ένα 120αρι Bravo. Αυτή ήταν φοβερή ευκαιρία για κάποιον που το γουστάρει το αμάξι. Γύρω στα 13.000€ πρέπει να το έδωσε αλλά ήταν κούτα. Νομίζω κάτω από 40.000χλμ και κλεισμένο σε γκαράζ. Μόνο σε ταξίδι το χρησιμοποιούσε.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#65501 πολύ πιο αυτοκίνητο το σιτροεν από την 59 ? :dizzy: τι πάει να πει πολύ πιο αυτοκίνητο, σε λαμαρίνα, σε λαμπάκια, σε κουμπάκια ?

γιατί η 59 έχει σίγουρα καλύτερο μοτερ, φρένα, τύπο ανάρτησης μπρος πίσω, ντιζαιν και νομίζω και κιβώτιο...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:πολύ πιο αυτοκίνητο το σιτροεν από την 59 ? :dizzy: τι πάει να πει πολύ πιο αυτοκίνητο, σε λαμαρίνα, σε λαμπάκια, σε κουμπάκια ?

γιατί η 59 έχει σίγουρα καλύτερο μοτερ, φρένα, τύπο ανάρτησης μπρος πίσω, ντιζαιν και νομίζω και κιβώτιο...

Μάλλον είσαι κάτω των 20, άντε το πολύ 25 χρονών.... :lol:

Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο, και υπολογίζουμε την συνολική "βαθμολογία" για να πούμε αν κάποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Θα πρέπει μάλιστα να βάλουμε και συντελεστές βαρύτητας, αναλόγως του ποιοι είμαστε και τι ζητάμε από το αυτοκίνητο.

Αυτό λοιπόν που έχει σίγουρα καλύτερο η 159, και το έχουμε πει δεκάδες φορές, είναι επιδόσεις (λόγω απόδοσης κινητήρα) και στήσιμο/επαφή με τον οδηγό. Καλύτερος "τύπος" ανάρτησης δεν υπάρχει, αν ψάχνεις καλοστημένο, τότε 159, αν ψάχνεις άνετο, τότε C5. Φρένα δεν έχει καλύτερα, η σχεδίαση είναι υποκειμενική (π.χ. εμένα μου αρέσει η C5 πιο πολύ), και το κιβώτιο είναι καλύτερο...γιατί....?

Για έναν οικογενειάρχη λοιπόν, που ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, τότε η C5 είναι καλύτερο αυτοκίνητο*.

*: εκτός και αν ο οικογενειάρχης δίνει βαρύτητα 10 στις επιδόσεις και το feeling του αυτοκινήτου, και βαρύτητα 1-2 σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες...αλλά αυτός μάλλον θεωρεί τη γυναίκα και τα παιδιά του ως περιττό βάρος :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
red_monster έγραψε:πολύ πιο αυτοκίνητο το σιτροεν από την 59 ? :dizzy: τι πάει να πει πολύ πιο αυτοκίνητο, σε λαμαρίνα, σε λαμπάκια, σε κουμπάκια ?

Please define τυπο αναρτησης και γιατι ειναι καλυτερος. Γιατι η c5 εχει διπλα ψαλιδια μπροστα και πολλαπλους πισω.Μοτερ; Πιο δυνατο ναι, καλυτερο χμμμ. Για φρενα δεν εχω αποψη δεν εχω δει συγκριτικες επιδοσεις.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mirage έγραψε:

Please define τυπο αναρτησης και γιατι ειναι καλυτερος. Γιατι η c5 εχει διπλα ψαλιδια μπροστα και πολλαπλους πισω.Μοτερ; Πιο δυνατο ναι, καλυτερο χμμμ. Για φρενα δεν εχω αποψη δεν εχω δει συγκριτικες επιδοσεις.

τα μη υδροπνευματικά δεν ήταν σε κανένα τομέα άξια λόγου... η 59 τουλάχιστον είναι σμπορ...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#65546 Τα μη υδροπνευματικα ειναι μια χαρα ανετα και μια χαρα οδηγικα στα πλαισια ενος κλασσικου οικογενειακου. Μη μου πεις πως οι 1.8 159 ηταν ζμπορ γιατι θα πεσει πολυ γελιο.

Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:

Μάλλον είσαι κάτω των 20, άντε το πολύ 25 χρονών.... :lol:

Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο, και υπολογίζουμε την συνολική "βαθμολογία" για να πούμε αν κάποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο. Θα πρέπει μάλιστα να βάλουμε και συντελεστές βαρύτητας, αναλόγως του ποιοι είμαστε και τι ζητάμε από το αυτοκίνητο.

Αυτό λοιπόν που έχει σίγουρα καλύτερο η 159, και το έχουμε πει δεκάδες φορές, είναι επιδόσεις (λόγω απόδοσης κινητήρα) και στήσιμο/επαφή με τον οδηγό. Καλύτερος "τύπος" ανάρτησης δεν υπάρχει, αν ψάχνεις καλοστημένο, τότε 159, αν ψάχνεις άνετο, τότε C5. Φρένα δεν έχει καλύτερα, η σχεδίαση είναι υποκειμενική (π.χ. εμένα μου αρέσει η C5 πιο πολύ), και το κιβώτιο είναι καλύτερο...γιατί....?

Για έναν οικογενειάρχη λοιπόν, που ψάχνει οικογενειακό αυτοκίνητο, τότε η C5 είναι καλύτερο αυτοκίνητο*.

*: εκτός και αν ο οικογενειάρχης δίνει βαρύτητα 10 στις επιδόσεις και το feeling του αυτοκινήτου, και βαρύτητα 1-2 σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες...αλλά αυτός μάλλον θεωρεί τη γυναίκα και τα παιδιά του ως περιττό βάρος :lol:

The Ace έγραψε:Οι βασικές και απαράβατες προδιαγραφές είναι:
- τιμή-ταβάνι η ανταλλαγή/πώληση του CX7, max τιμή μέχρι και τα 14Κ, min τιμή έχω μάθει περί τα 9Κ (για κάτι εξαιρετικό θα μπορέσουμε να δώσουμε και 1-2Κ μετρητά, αλλά μέχρι εκεί)
- 1600 με 1800 κ.ε.
- οικογενειακό, κατά πάσα πιθανότητα sedan με 4 ή 5 πόρτες

Οι επιθυμητές άλλες παράμετροι είναι:
- τουλάχιστον 150 ίπποι, άρα πιθανότατα κάποιο turbo
- έτος κατασκευής και χιλιόμετρα στα επίπεδα του CX7 ή καλύτερα (ήτοι >2008 και <60-70Κ χλμ)
- όπως ανέφερα, κάποιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο και όχι "μεταφορέα"

Με μια απλή αναζήτηση εύκολα προκύπτουν τα κάτωθι μοντέλα (με τη δική μου σειρά προτίμησης), οι εκδόσεις εξοπλισμού δεν παίζουν και τόσο ρόλο:

1) Open Insignia 1.6T
2) Alfa 159TBi
3) Citroen C5 THP

Μάλλον εσύ αγαπητέ ασε μπέρδεψες τους συντελεστές βαρύτητας που ο ίδιος έθεσες... Και αν συνυπολογίσεις οτι όπως ο ίδιος έγραψες χωράει τσίμα τσίμα στο γκαραζ μάλλον έκανες λάθος επιλογή :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mirage έγραψε:Τα μη υδροπνευματικα ειναι μια χαρα ανετα και μια χαρα οδηγικα στα πλαισια ενος κλασσικου οικογενειακου. Μη μου πεις πως οι 1.8 159 ηταν ζμπορ γιατι θα πεσει πολυ γελιο.

η 1.8 δεν ξέρω, η 1.9 σίγουρα ήταν
Άβαταρ μέλους
By IKE
#65551 Γιατί να μην αγοράσει κανεις ένα civic του '90 με κόφτη στις 7000 σαλ (αν δουλεύει ο κόφτης) και ΣΠΟΡ τύπο ανάρτησης? Δίνεις 500 ευρώ και είσαι ΜΑΝΓΚΑΣ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:Μάλλον εσύ αγαπητέ ασε μπέρδεψες τους συντελεστές βαρύτητας που ο ίδιος έθεσες... Και αν συνυπολογίσεις οτι όπως ο ίδιος έγραψες χωράει τσίμα τσίμα στο γκαραζ μάλλον έκανες λάθος επιλογή :iconcool:

Καθόλου, είμαι ακριβώς και 100% πάνω στην αρχική μου τοποθέτηση:
- μοντέλο > 2008
- χλμ < 70Κ
- τιμή < πώληση CX7
- ιπποδύναμη > 150
- οικογενειακό
- άνετο
- ενδιαφέρον (αν μπεις σε C5 με hydro θα με καταλάβεις, δεν είναι προφανώς Caterham αλλά είναι τέρμα ιδιαίτερη η C5)

To Insignia βγήκε μαζί με το Passat από την λίστα γιατί απλά δεν χώραγε, οι 159 που είδα ήταν επιεικώς μέτριες -το είπε και ο Stefan, εγώ κράτησα μια πισινή μέχρι να τις δω- και η αμέσως επόμενη επιλογή (C5) τελικά κατέληξε να τικάρει ΟΛΑ τα κουτάκια που είχα θέσει. Το ότι χωράει τσίμα τσίμα -αλλά χωράει- ήταν δεδομένο με όλα τα αυτοκίνητα, η μοναδική που θα χώραγε καλύτερα είναι η 159, αλλά δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να χωράει.

Ας μην του χαλάμε το θέμα όμως του ανθρώπου, ας πάμε στο Citroen καλύτερα....
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#65560 H C5 είναι γαμάτη επιλογή για πολλούς λόγους.
Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το μαλακοειδές τιμόνι που μένει σταθερό το κεντρικό στοιχείο. :vava:

Κατά τ' άλλα και πιο φρέσκο σχήμα από την 159 είναι (το 2012 υπό ΚΣ θα πρεπε να έχει βγει αντικαταστάτης της 159... :roll: ) και οδηγικά δεν νομίζω να είναι κανένα παπόρι.

Από τη στιγμή που ο xenos έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά το "λελογισμένο" της αγοράς (ήτοι κάτι BMW, 2λιτρα κλπ los poulos) θα ήταν πολύ καλή επιλογή.