Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
spyros.s έγραψε:Δεν ισχυρίστηκα ότι οι επιλογές του είναι κακές απλά ότι θα πάει σε κάτι που θα του φανεί χειρότερο αυτού που είχε!
Σε θέματα φορολογίας και οικονομίας σίγουρα θα είναι καλύτερα εφόσον το θέμα του είναι μόνο αυτό!

Δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι μια 159 TBi είναι υποβάθμιση, τουναντίον!

elteo έγραψε:Και στο σωστό χρώμα για...........«τον άλλο κόσμο». :lol:

Όντως... :help:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#43225 Δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι το 508, απλά βρίσκω ωραίο το σχήμα του :) ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#43263 Τα πέρασα πριν περίπου 1,5 χρόνο αυτά που γράφεις. Και μάλιστα για να περάσω από 2λιτρο σε μεγαλύτερο. ΜΑΚΡΥΑ από μάντρες. Θέλουν να σου πάρουν το δικό σου για ένα κομμάτι ψωμί, και να σου πουλήσουν το δικό τους για καινούριο. Θα είσαι διπλά χαμένος. Μην κοιτάς τις τιμές στο Car.gr , είναι χαμηλότερες από τις πραγματικές είτε αγοράζεις, είτε πουλάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πάνω από 10κ€(δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ακόμα λιγότερο πουλιούνται).
Οπότε, για να πάμε και στην ουσία. Εφόσον έχεις αυτοκίνητο να μετακινήστε, έχεις 2 λύσεις ανάλογα με τα οικονομικά σου. Βάζεις πρώτα αγγελία για το cx-7. Μετά:
α) αν υπάρχουν χρήματα, αγοράζεις σε χαμηλή τιμή όποιο σου αρέσει εσένα. Αφού καταλήξεις σε μοντέλο, ενημερώνεσαι καθημερινά για αγγελίες. Κάνεις τηλέφωνα και προσπαθείς να αγοράσεις όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Αφαιρείς πινακίδες από το Mazda, και ρισκάρεις να σου μείνει απούλητο. Γλιτώνεις όμως τα έξοδα που έχει, οπότε και να μην πουληθεί κάποια στιγμή θα έρθεις στα ίσια σου. Χαμηλώνεις διαρκώς την τιμή, μέχρι να φύγει. Εμένα μου πήρε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο. Εκεί που πίστευα, ότι μέχρι τη 10ετία θα μείνει με την κουκούλα, βρέθηκε αγοραστής.
β) αν δεν υπάρχουν χρήματα, τότε είσαι δύσκολα. Μην κάνεις σκέψεις και όνειρα, μέχρι να πουληθεί. Τζάμπα θα σε τρώει. Και είναι κρίμα να οδηγείς μια χαρά αυτοκίνητο, και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

Με το καλό λοιπόν να βρεθεί λύση. Με τα κριτήρια πάντως που θέτεις, πάλι δεν βλέπω να τα ικανοποιείς όλα. Ή θα πας σε παλαιότερο μοντέλο, ώστε να πάρεις "γκάζια", είτε θα συμβιβαστείς με μέτριες επιδόσεις για να είναι πιο σύγχρονο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#43302 Από πλευράς τιμών, μαντράδων κλπ έχω πάρει ήδη μια ιδέα, ακόμα και ο κολλητός μου είπε ότι δεν θα το έπαιρνε -και ούτε θα μου πρότεινε να το πάω σε μάντρα, όπως λέει και ο kyr- και έχω ήδη μιλήσει με 2-3, απλώς περιμένω και από ξάδελφο φίλου (από Stock Center συγκεκριμένα) να μου πει τα -άσχημα μάλλον- μαντάτα. Θυμάμαι κιόλας πριν 2-3 χρόνια που είχε βγάλει αγγελία στο Car ένας μαντράς και αγόραζε CX7 μετρητοίς στα 6Κ :lipsealed:

Σίγουρα θα βάλω αγγελία, έτοιμη την έχω, απλώς περιμένω να το φωτογραφίσω. Και επειδή έχουμε το 206, δεν υπάρχει και κανένα άγχος για το πότε θα πουληθεί. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μπικικίνια για να πάρω το καινούριο, οπότε δεν μπορώ να προχωρήσω πριν κάνω κάτι με δαύτο. Αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω με πινακίδες και τέλη, δεν μου αρέσει κιόλας να το έχω παρατημένο στο garage....
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#43369 Σκότωσέ το πριν σε σκοτώσει. Μη δένεσαι συναισθηματικά με ένα αντικείμενο. Προφανώς εδώ μέσα έχουμε μια πιο "ερωτική" σχέση με τα τετράτροχά μας. Αλλά αν το σκεφτείς λογικά, και εφόσον υπάρχει και άλλο αμάξι, παρέδωσε πινακίδες. Μιλάμε για έξοδα που ξεπερνάνε τα 2000€ το χρόνο. Είσαι ήδη χαμένος, που δεν το πούλησες ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν που ήθελες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#44205 Παντως Αντωνη πανεμορφο το εχεις , μπραβο σου ... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By iceman
kyr80 έγραψε:Σκότωσέ το πριν σε σκοτώσει. Μη δένεσαι συναισθηματικά με ένα αντικείμενο. Προφανώς εδώ μέσα έχουμε μια πιο "ερωτική" σχέση με τα τετράτροχά μας. Αλλά αν το σκεφτείς λογικά, και εφόσον υπάρχει και άλλο αμάξι, παρέδωσε πινακίδες. Μιλάμε για έξοδα που ξεπερνάνε τα 2000€ το χρόνο. Είσαι ήδη χαμένος, που δεν το πούλησες ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν που ήθελες.

Υπερθεματίσω. Δύσκολη απόφαση αλλα παρτην αμεσα. Διαρκής αιμορραγία αυτά τα αμάξια πλέον. Μας γαμησε το κράτος για μια ακομα φορα.. Damage control αδελφέ. Έτσι έστειλα και εγω το rav και μακάρι να το ειχα πράξει πριν χρόνια να ειχα παρει περισσότερα και να ειχα γλιτώσει ακομα πιο πολλα.
Άψογο δειχνει το αμάξι αλλα στην τιμή που έβαλες, οχι οτι δεν τα αξίζει, αλλα δεν νομίζω να φυγει και ειναι σαν να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.
Το μυστικό σε τέτοια Fire sales ειναι να βάλεις μια αρχική τιμή πολυ χαμηλή να τέσταρεις αν υπάρχει αγορα. Μετα θα ανεβαίνεις λιγο παραπάνω μεχρι να πάψει να υπάρχει πολυ ενδιαφέρον και θα το δώσεις στην καλύτερη δυνατή αγοραία τιμή.
Λ.χ εγω το rav το έβαλα στα 8 χιλιάρικα και έγινε χαμός.... Άπειρα τηλέφωνα. Παραλίγο να το δώσω κιολας. Μετα το σκέφτηκα λιγο και το πήγα 9500. Και εκεί παλι τηλέφωνα ακομα και απο ανθρώπους που είχαν παρει στα 8000. Η εξήγηση μου τίμια .. Παιδιά στα 8000 έγινε χαμός και ειπα να πιάσω κατι παραπάνω. Κανένα πρόβλημα . Έτσι τελικά το πούλησα στα 9500 μολονότι ισως αν επέμενα καμία εβδομάδα ακομα να τσιμπάτε και κατι παραπάνω, αλλα προχώρησα αμεσα να γλυτωνω τα τέλη του 2015 και να κερδίσω και αυτο το κόστος.
Άβαταρ μέλους
By strof
#44254 Καπως ετσι εκανα κι εγω με bmw e90. Αναποδα ομως. Ξεκινησα ψηλα και κατεβαινα μεχρι να χτυπαει το τηλ. Το εδωσα σε δυο μηνες. Μπορει να βοηθησε οτι ηταν diesel (euro4).
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#44304 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :) Σχεδόν κάθε αυτοκίνητό μου το είχα στην πένα, το RX8 το έδωσα και με γεμάτο ρεζερβουάρ :lol: Και γιατί θέλω εγώ να είναι στην πένα, και γιατί θέλω ο αγοραστής να φύγει ευχαριστημένος και να μην δώσει ευρώ ούτε για λάδια και πλύσιμο.

Από το γενικότερο κλίμα και απαντήσεις από μαντράδες, όντως βλέπω ότι στα 13Κ είναι δύσκολο -εώς αδύνατο- να φύγει, εκτός και αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε τα extras που έχει πάνω. Αλλά η λογική μου είναι ότι η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη, εφόσον υπάρχουν πράγματα επάνω που μπορώ να αφαιρέσω για να πέσει η τιμή. Θα μπορούσα π.χ. να τα βγάλω όλα, να βάλω την τιμή στα 11-11,5 και να δω τι γίνεται. Απλά είπα να το ξεκινήσω από εκεί, ώστε αν κάποιος ενδιαφέρεται και το δει, ούτε εγώ να χάσω χρόνο, ούτε αυτός να "αναγκαστεί" να τα αγοράσει και να τα βάλει μόνος του.

Απλώς το παραπάνω είναι ευτυχές μεν, τραβηγμένο δε, σενάριο το οποίο έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Άρα πρακτικά θα το αφήσω έτσι για κανά μήνα, θα δω πως πάει, και αν όντως δεν κουνιέται φύλλο, δίνω πινακίδες και θα υποστώ το μαρτύριο της σταγόνας.... :oops:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#44306 Έτσι όπως τα λες ίσως να βολεύε να βάλεις το αμάξι γυμνό χαμηλά να δεις αν υπάρχει ενδιαφέρον και να δίνεις επιλογή για προσθήκες αργότερα. Ο άλλος που μπορεί να είναι ψημενος ολο και κάτι θα πάρει.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#44756 Αντε κ τα βγαζεις τα extra η καποια απο αυτα , τι θα τα κανεις μετα;
Γνωμη μου Ace , αν πιασεις 9χιλιαρικα δωστο κατευθειαν.
Οπως σου ειπα κ παραπανω ειναι πανεμορφο κ μπραβο σου που το εχεις ετσι..
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
The Ace έγραψε:Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :) Σχεδόν κάθε αυτοκίνητό μου το είχα στην πένα, το RX8 το έδωσα και με γεμάτο ρεζερβουάρ :lol: Και γιατί θέλω εγώ να είναι στην πένα, και γιατί θέλω ο αγοραστής να φύγει ευχαριστημένος και να μην δώσει ευρώ ούτε για λάδια και πλύσιμο.

Και τελικά ξέρεις τι γίνεται?

Το αυτοκίνητο που εσύ πρόσεχες σαν τα μάτια σου, το χαίρεται περισσότερο ο επόμενος ιδιοκτήτης.

Γνώμη μου, μην καταθέσεις πινακίδες. Το θεωρώ λάθος. Ακινητοποιείς το αυτοκίνητό σου και του κάνεις περισσότερη ζημιά.

Δώσ'το να φύγει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#44787 Τέτοια αυτοκίνητα (>1939 κ.εκ) αναγκαστικά θα πουληθούν για ψίχουλα, γιατί αυτός που θα τα πάρει ή θα τα εξάγει ή θα πληρώνει 1000€+ ετησίως στο κράτος.
Αντί να αγοράσει λοιπόν το CX7, θα πάρει ένα Qashqai με τα δίπλα λεφτά σχεδόν, αλλά με το 1/3 σχεδόν της κατανάλωσης και ελάχιστα ή μηδενικά τέλη.
Δυστυχώς.
Και το λέω κι εγώ, μιας και η BMW μου είναι 2λιτρη επίσης.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#44792 Το θέμα "στην πένα" είναι προφανώς κυρίως για μένα, και δευτερευόντως -αργότερα- γι'αυτόν που θα το πάρει. Δυστυχώς όμως, (α) το CX7 δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα (συνολικά για 4 χρόνια τώρα έχω κάνει ίσα-ίσα 20Κ χλμ), (β) όπως λέτε -και ξέρουμε όλοι- δεν μετράει και τόσο στην αγορά τέτοιου αυτοκινήτου την σήμερον ημέραν. Πιο πολύ κοιτάνε όλοι -πλέον σήμερα ορθώς- τα πάγια έξοδα, την κατανάλωση, εφορίες κλπ, παρά αν είναι καλό, γρήγορο, ευρύχωρο, ωραίο, άνετο κλπ κλπ....

Αυτό για τα extras το σκέφτομαι, δηλαδή να τα βγάλω και να τα δώσω μόνα τους. Στην ξεφτίλα, ακόμα και στο eBay, ένα χιλιάρικο θα πιάσουν άνετα, χώρια που κάποια παιδιά από το Mazdaspeed θα τσιμπήσουν ότι τους αρέσει. Με αυτή τη προοπτική (δηλαδή αφαίρεση extras και καραstockαρία, και κατά πάσα πιθανότητα εξαγωγή για κεντρική Ευρώπη) περιμένω προσφορά από μαγαζί, αν και ήδη νομίζω ότι θα είναι τραγική ("ασυνήθιστα χαμηλή" :oops: )

Για τις πινακίδες δεν ξέρω ακόμα, δεν έχω αποφασίσει, δεν μας έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι μειώσεις (αν και είναι σίγουρο 99% ότι θα γίνουν), οπότε είμαστε σε αναμονή. Υπάρχει backup plan (μπάρες για την μπαγκαζιέρα στο 206 και λίγο στριμωκωλίδι για κάποιο καιρό), οπότε δεν υπάρχει άμεση και τρομερή πίεση...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#44794 Και μενα μου χε προταθει να βγαλω τα extras και να τα πουλησω ξεχωριστα (φρενα,κομπρεσσορας κλπ)αλλα δεν μου πηγαινε η καρδια..