Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#21484 Παίδες το θέμα μπορεί να κλείσει, το εργαλείο βρέθηκε στο όμορφο σχήμα μιας Ε36 318is Coupe! :metalo:
Το αυτοκίνητο είναι όσο πιο εργοστασιακό γίνεται, με τις μαμα δεκαπεντάρες,το τρομερό m tech 2 τιμονάκι και ραδιοκασσετόφωνο Pioneer 22 ετών ! :s_biggrin

Θυμήθηκα ξανα γιατί μου αρέσουν τόσο οι παλαιές BMW.

Θα δίνω κατα καιρούς αναφορές για τα καλά και τα κακα της..
Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές
Άβαταρ μέλους
By velissarios
tsilis έγραψε:Παίδες το θέμα μπορεί να κλείσει, το εργαλείο βρέθηκε στο όμορφο σχήμα μιας Ε36 318is Coupe! :metalo:
Το αυτοκίνητο είναι όσο πιο εργοστασιακό γίνεται, με τις μαμα δεκαπεντάρες,το τρομερό m tech 2 τιμονάκι και ραδιοκασσετόφωνο Pioneer 22 ετών ! :s_biggrin

Θυμήθηκα ξανα γιατί μου αρέσουν τόσο οι παλαιές BMW.

Θα δίνω κατα καιρούς αναφορές για τα καλά και τα κακα της..
Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές

Εσύ παιδάκι μου δεν βάζεις μυαλό !!!

Τι να γράψω.... Μονο γκριμάτσες μπορω να βάλω ....

:? :? :? :? :? :? :o

. 2
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#21509 :lol:
Βελίδι, δεν γινόταν να αντισταθώ, ιδιαίτερα στην τιμή που την αγόρασα!
Είδα πολλα και διάφορα, οδηγησα λιγότερα, αλλά κανένα σαν αυτή..
Την αγόρασα χωρίς πολλα-πολλα!
Άβαταρ μέλους
By tsilis
NickTG έγραψε:Καλοτάξιδη! :thumbsup:
Πόσο τη βρήκες?

Όσο λέγει ο τίτλος του θέματος συν τη μεταβίβαση.. :iconcool:
12/92
117600χλμ και κάπου εκεί είναι από χλμ
Διζωνικό κλιμά εποχής (φαίνεται να λειτουργεί!)
μεγάλο board computer
όχι airbags!
Mικρά θεματάκια γενικώς, κύρια εξωτερικής εμφάνισης, με σκασίματα στα βερνίκια και κάποιες γρατσουνιές εδώ και εκεί

'Εχω πρόχειρη φωτό στο κινητό και δεν μπορώ να την ποστάρω, γιατί προφανώς είμαι τεχνολογικώς ανάλογος του αυτοκινήτου που αγόρασα! :help:

Marios έγραψε:Καλόστριφτη, μεγάλο εργαλείο :metalo: :metalo: :metalo:

Σε ευχαριστώ πολύ!
Έτσι σκεφθηκα και εγώ...ότι είναι "εργαλείο" το αμάξι, άρα ότι πρέπει!! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#45456 Λέω να γράψω μια περιγραφή για τη συμβίωση με την is , αν και ελάχιστους θα ενδιαφέρει ένα αυτοκίνητο τόσο παλαιό

Θα ξεκινήσω διαφορετικά, θυμίζοντας σε κάποιους και ενημερώνοντας άλλους , ότι μέχρι προ 3ετίας κατείχα μια γνήσια 318 ti E36, μια Compact δηλαδή, με τον κινητήρα 1.9 Μ44 των facelift E36is. H τωρινή έχει τον 1.8 Μ42

Ξεκινώ με την υπενθύμιση, μόνο τω λόγω να τονίσω ότι τα 2 αυτοκίνητα καμμία σχέση!
Προσωπικά εξεπλάγην πάρα πολύ από τις διαφορές τους στο δρόμο, παρά από τις ομοιότητες. Και τί εννοώ?
Δεν είναι μόνο η σημαντικά χαμηλότερη θέση οδήγησης της Coupe , πράγμα αναμενόμενο, αλλά ο τρόπος που στρίβουν είναι διαφορετικός.
Η is είναι πάρα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο με εξαιρετικό πίσω μέρος , το οποίο κολακεύει(?) και το εμπρός. Δηλαδή, αυτή την τάση των Ε36 για αρχική υποστροφή, αυτή η Κουπέ την έχει ελαχιστοποιημένη, τη στιγμή που στην ti χωρίς μπλοκέ ήταν εμφανής πολύ ευκολότερα.
Από εκεί και πέρα, πίσω η ti υπέρστρεφε πολύ ευκολότερα και μαζευόταν δυσκολότερα.
Τούτο είναι εύκολο αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει την διακεδαστικότητα μιας ti Compact E36, είναι ουσιαστικότερα στημένο, θέλει άλογα , και σε παρακαλάει για ανοιχτές καμπές, ενώ δεν γκρινιάζει στις κλειστές.

Ίσως να έχω γεράσει και ψυχολογικά από το 2005, οπότε και πρωτοπήρα την ti, και πλέον να νομίζω ότι πιέζω, ενώ σε σχέση με το παρελθόν είμαι αστείος, δεν ξέρω, μού φαίνεται πολύ διαφορετική στο δρόμο , πιο ακριβής μπροστά, και δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά μόνο αν δεχθώ ότι οδηγώ σαφώς αργότερα πλέον.

Από πλευράς κινητήρων, χωρίς πολλά-πολλά , Μ44>Μ42 , αν δεν έχεις σκοπό τις μετατροπές.

Θα επανέλθω ξανά κάποια στιγμή, αν έχω κάποια διαφορετική παρατήρηση
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#45459 Η Compact είχε τις αναρτήσεις της Ε30.
Η coupe πίσω έχει πολλαπλών.
Από κατανάλωση έχουν διαφορά? Θυμάμαι η BMW έδινε πιο οικονομικό τον 1.9.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#45465 Τουλάχιστον 1lt / 100 km καλύτερη κατανάλωση ο 1.9. Επίσης αρκετά πιο ροπάτος κάτω από τις 4000 σαλ ο 1.9, πιο άγριος στα στροφαρίσματα ο 1.8

ΝickTG, την ξέρω τη διαφορά στις αναρτήσεις τους :)
Το ζήτημα είναι γιατί η Κουπέ μού φαίνεται πολύ λιγότερο υποστροφική, πράγμα που έχει να κάνει με τα μπροστινά, που θεωρητικά είναι σχεδόν ίδια και για τις Κόμπακτ και για τις Κουπέ..

Πάει, θα έχω γεράσει και θα νομίζω ότι πιέζω και εγώ αυτοκίνητα.. :oops:

@elteo, εγώ και ο Οβελίξ τυγχάνουμε φίλοι, οπότε τις ζάντες που βλέπεις τις είχα χαρίσει εγω στον Οβελίξ. Ήταν άψογο αυτοκίνητο η άσπρη, απλά δεν τον εξυπηρετούσε πλέον τη στιγμή που την έδωσε..
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#45469 Μου προέκυψε η ανάγκη για 3ο αυτοκίνητο και φθηνό.
Δυστυχώς όταν πούλησε ο Οβελίξ η ανάγκη δεν υπήρχε και η δική του άξιζε σαφώς περισσότερα χρήματα , και δικαίως... :)
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#45493 Η πίσω ανάρτηση μπορεί να επηρεάζει το πώς αντιλαμβάνεσαι το εμπρός μέρος, αφού η υποστροφή είναι και αποτέλεσμα της ισορροπίας των δύο κρατημάτων.