Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By cosneo
NiTse έγραψε:Νομίζω υπάρχει και τιχουαν επταθέσιο σαν το κοντιακ.
To Allspace λες που δεν έρχεται ομως στην Ελλάδα. Όπως κσι το τρίτο της παρέας. το μεγάλο της Seat.
Νομίζω το Kodiaq τα υπερκαλυπτει αυτά τα δύο.
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
#556237 Ο Νίκος θα πάρει Kodiaq πιστεύω, γτ η Skoda έχει δυνατό καθ’ όπως φαίνεται loyalty πελατώνε και δε θέλει ν αφήσει τη μάρκα :iconcool:

Υγ. Ψάχνω να δω ποιός έγραψε πιο πίσω οτι δεν θα έπρεπε να φορολογούνται τα εταιρικά που δίνονται σα παροχή,αλλά δε βρήκα κάτι.....
Εαν εγώ ξεκίνησα τη κουβέντα έγραψα απλά για πιο λόγο δεν ταιριάζει η παροιμία με το γάιδαρο και τα δόντια :roll:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#556239 Νίκο Παππά και αυτά πληρώνουν αλλά λιγότερο.
Επίσης επειδή δεν είναι χαζοί σχεδόν από παντού ακουω για downgrade.

Πλέον βλέπεις director με μη premiun c hatchback.

Ων τοπειξ
Εικόνα

Νικ φαντάζομαι αν Kodiaq μαύρο ε;
Τι ζάντα έχει η ambition;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#556240 Περί φορολογίας, είναι αυτή που είναι και επειδή είναι αυτή που είναι προφανώς και θα το ψάξεις να πάρεις κάτι που σε καλύπτει.

Κακώς εκτροχιάζεται η συζήτηση. Κανείς δεν είπε να μη φορολογούνται.

Είναι παράλογα δομημένη η φορολογία, το εξήγησα. Νόημα θα είχε στις κλίμακες να πληρώνεις το ποσοστό που αναλογεί στη συγκεκριμένη αξία και όχι για όλο το ποσό το συγκεκριμένο ποσοστό. Οπως είναι οι κλίμακες εισοδήματος.

Είναι αυτό που είναι, οπότε βάσει αυτού πορεύομαι και ψάχνω να ακούσω προτάσεις.

Serf έγραψε:Στα του θέματος τώρα, δεν έχω καταλάβει τι κατηγοριας-διάστασης αυτοκίνητο ψάχνει ο Νίκος όταν, π.χ., Kodiaq & Karoq παίζουν ως υποψήφια.

< Note >

Δεν έχει τόσο σημασία η κατηγορία όσο να καταφέρει να διατηρήσει την επιτυχία του οκτάβια και να παίξει στις λτπφ και policy που αναφέρω.

Με προβληματίζει ο όγκος του kodiaq στο everyday αλλά μάλλον προς τα εκεί πάω. Είναι και το brand loyalty που λέει ο miatakias.

Εκτός αν πάω στο dsg tiguan που είναι πιο μικρό μεν (πρέπει να δω τους χώρους του ξανά για το αν θα με καλύψουν ερχόμενος από το οκτάβια) το οποίο έχει σημαντικά μεγαλύτερο φόρο.

Eddie - όχι μαύρο, μάλλον το lava blue. Η ζάντα είναι αυτή που έβαλες αλλά σε 17άρα. Mitykas λέγεται:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Nikos! έγραψε:Όχι ακριβώς. Κάνω περίπου ένα γέμισμα το μήνα, ήτοι 540 ευρώ το χρόνο.

Ο φόρος σε αυτοκίνητο όπως το Kodiaq είναι περίπου 1.500 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή 6000 ευρώ τα 4 χρόνια για κάτι που δεν είναι δικό μου και θα το επιστρέψω πίσω. Οι βενζίνες όλο αυτό το διάστημα είναι 2.160. Δηλαδή το 36%.

Άσε που προκείπτει φόρος και για τα καύσιμα απλά είναι αμελλητέος.

Το έγραψα και πριν. Είναι παράλογα δομιμένος και σε αναγκάζει να μπαίνεις σε τέτοιους προβληματισμούς.

Εσύ αναπολούσες τότε που δεν πλήρωνες οποτε δεν ξέρω τί ακριβώς θεωρείς δίκαιο, αλλά εν τι αύτη περιπτώση πολύ πιθανόν ο φόρος να ειναι όντως αναίτια χαμηλός και να πρέπει να να αναπροσαρμοστεί να είναι δίκαιος

To αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς για προσωπική χρήση? Εφόσον το χρησιμοποιείς το ποσό που πληρώνεις ειναι της πλάκας. Το αυτοκίνητο δεν ειναι μόνο βενζίνες, βασικά οι βενζίνες είανι αστείο ποσό στο ολικό κόστος χρήσης ενος αυτοκινήτου

Για να έχεις μια εικόνα, ενα μάζντα 3 στην Ολλανδία αν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις και ως προσωπικό, θα πληρώνεις περίπου 300€ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Γενικά τέτοιου είδους παροχες πρεπει να φορολογούνται ως εισόδημα, όποιος θέλει να κάνει την κάβλα του ας το πληρώσει, οι υπόλοιποι θα πάρουν ένα αμάξι που απλά θα κάνουν την δουλειά τους.

@ Εδδιε: εφόσον το χρησιμοποιείς μόνο για τη δουλειά σου, δεν νομίζω να φορολογείσαι, ας με διορθώσει κάποιος
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#556245 Αυτό το πετρολ γαμαει.
Αν στο λογιζουν στα μπλε τότε ασυζητητί.

Για τη ζάντα δεν θυμάμαι.

Σε κάθε περίπτωση καντα όλα td αν προλαβαίνεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#556246 Λίγο πιο μακρύ, ελάχιστα φαρδυτερο και αρκετά πιο ψηλό από την Octavia είναι το Kodiaq.
Πόσο δυσκολότερη θα κάνει την καθημερινότητα;

https://goo.gl/images/fS9CdN

https://goo.gl/images/5Sgwxj

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#556253 Αν ήμαστε σε 2+ χρόνια από τώρα που θα κληθώ να διαλέξω το επόμενο leasing, θα σκεφτόμουν σοβαρά το Karoq με περίπου τη διαμόρφωση πιο κάτω (1.5 TSI 150PS, 18άρες, επίσης Lava Blue):

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
rx8_drifter έγραψε:@ Εδδιε: εφόσον το χρησιμοποιείς μόνο για τη δουλειά σου, δεν νομίζω να φορολογείσαι, ας με διορθώσει κάποιος

Εξαιρούνται του φόρου τα οχήματα που παραχωρούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και έχουν ΛΤΠΦ έως 12.000 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις υπολογίζεται παροχή σε είδος βάσει κλίμακας (π.χ. 4% για ΛΤΠΦ μέχρι 12000).

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
rx8_drifter έγραψε:
Nikos! έγραψε:Όχι ακριβώς. Κάνω περίπου ένα γέμισμα το μήνα, ήτοι 540 ευρώ το χρόνο.

Ο φόρος σε αυτοκίνητο όπως το Kodiaq είναι περίπου 1.500 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή 6000 ευρώ τα 4 χρόνια για κάτι που δεν είναι δικό μου και θα το επιστρέψω πίσω. Οι βενζίνες όλο αυτό το διάστημα είναι 2.160. Δηλαδή το 36%.

Άσε που προκείπτει φόρος και για τα καύσιμα απλά είναι αμελλητέος.

Το έγραψα και πριν. Είναι παράλογα δομιμένος και σε αναγκάζει να μπαίνεις σε τέτοιους προβληματισμούς.

Εσύ αναπολούσες τότε που δεν πλήρωνες οποτε δεν ξέρω τί ακριβώς θεωρείς δίκαιο, αλλά εν τι αύτη περιπτώση πολύ πιθανόν ο φόρος να ειναι όντως αναίτια χαμηλός και να πρέπει να να αναπροσαρμοστεί να είναι δίκαιος

To αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς για προσωπική χρήση? Εφόσον το χρησιμοποιείς το ποσό που πληρώνεις ειναι της πλάκας. Το αυτοκίνητο δεν ειναι μόνο βενζίνες, βασικά οι βενζίνες είανι αστείο ποσό στο ολικό κόστος χρήσης ενος αυτοκινήτου

Για να έχεις μια εικόνα, ενα μάζντα 3 στην Ολλανδία αν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις και ως προσωπικό, θα πληρώνεις περίπου 300€ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Γενικά τέτοιου είδους παροχες πρεπει να φορολογούνται ως εισόδημα, όποιος θέλει να κάνει την κάβλα του ας το πληρώσει, οι υπόλοιποι θα πάρουν ένα αμάξι που απλά θα κάνουν την δουλειά τους.

@ Εδδιε: εφόσον το χρησιμοποιείς μόνο για τη δουλειά σου, δεν νομίζω να φορολογείσαι, ας με διορθώσει κάποιος

Μάλιστα... Φορολογία Ολλανδίας, με παροχές Ελλάδας...
Ρε τί ωραία οι του εξωτερικού μιλάνε για το αγγούρι που τρώμε...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#556258 Come again?

Αγγούρι είναι να σου φορολογεί το εταιρικό αμάξι που χρησιμοποιείς για την Καβλα σου?

Δε μας παρατατε λέω γω :s_bored
δείξτε και λίγο τσίπα, λες και το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι αν ο εξεκιουτιβ δε μπορεί να οδηγήσει φτηνή πεμβε :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Hellenic tifosi έγραψε:Προφανώς και πρέπει να φορολογούνται, απλώς στην παρούσα φάση η φορολογία είναι αναίτια υψηλή.
Αναίτια υψηλή για ποια ΛΤΠΦ και για ποιο ύψος εισοδήματος (άρα κλίμακα φορολογίας);

< Note >