Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By rocsta
tsilis έγραψε:Γιατί βάζεις το " κέρδος " σε εισαγωγικά?

Δεν ξέρω, τώρα το είδα και εγώ ότι το έγραψα σε εισαγωγικά :dizzy: :lol: . Γράψε λάθος.

tsilis έγραψε:Δεν έχει καμμία υποχρέωση ή Autοmarin να μου πει πόσο θα ο πουλήσει.
Ομως, υπάρχει μια άτυπη διαδικασία που ορίζει περίπου την τιμή.
Έχεις πουλήσει ή έστω έχεις πάει σε μάντρα να πουλησεις αυτοκίνητο?
Ξέρεις την πρώτη ερώτηση μετά τον έλεγχο?
Ξέρεις ότι μετά την απάντηση σου δεν υπάρχει καμμία περίπτωση ( μα καμμία όμως) να υπάρξει θετική ανταπόκριση στην τιμή που ζητάς. Θα πέσει παρακάτω.

Αν και δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό που αναφέρεις, ναι έχω δει πολλές φορές να παίρνει ο αγοραστής τα χρήματα που ζητάει. Στην πλειοψηφία όχι, επειδή όλοι νομίζουν ότι έχουν το καλύτερο αμάξι του κόσμου που όμως θέλει ψαλίδια, λάστιιχα, ιμάντες κλπ.

tsilis έγραψε:Το να ζητήσει 2000 πάνω ,όταν τα μέσα μικτά κέρδη δεν υπερβαίνουν το 1000ρικο (και λιγότερο) ,δείχνει έλλειψη Εταιρικής ηθικής και ευκαιριακη πελατειακη αντιμετώπιση , που ενίοτε ψάχνει κορόϊδα.
Δικαίωμα τους να ζητήσουν και 50000 ευρώ, δικαιωμά μου να το θεωρώ ερασιτεχνικά αισχρό από μέρους τους.
Καταλαβες τώρα ότι δεν έχω πρόβλημα με το "κέρδος" ως ιδέα, αλλά με την "εκμετάλλευση" τρόπον τινά?

Το μικτό κέρδος του 1000κου από πού προκύπτει; Δηλαδή είτε δεσμεύσει κάποιος κεφάλαιο για αγορά προϊόντων 1000, είτε 30000, το κέρδος του πρέπει να είναι 1000 φιξαρισμένο;
Κορόϊδα εννοείς τους εν δυνάμει αγοραστές; Αν υπάρχει δίπλα στην οτομαριν, ένα αντίστοιχο ή καλύτερο, και φθηνότερο rx8 τότε "συγγνώμη, χάσατε καλή μου οτομαριν". Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορώ να καταλάβω την εκμετάλλευση που ανέφερες.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#177011 :offtopic:
Πάνω σε αυτά που λέτε:'Οταν αποφάσισα να πουλήσω το Golf που είχα τον 11/2013,ξεκίνησα από τις αντιπροσωπείες στα Γιάννενα ζητώντας 9000ευρώ.Μου έδιναν 8000 οι περισσότεροι,η Φορντ μάλιστα 7000 για ανταλλαγή με καινούριο Φιέστα.Το έβαλα στο Car με 9500 και το πούλησα μέσα σε 2 μέρες ενω με πήραν 5 άτομα τηλέφωνο.Όταν πήγα να παραγγείλω το Clio λοιπόν μου λέει ο αντιπρόσωπος ο ίδιος,ποσο το έδωσες το Γκολφ?Του λέω 9500,και μου λέει,λίγο το έδωσες,έπιανε 10500 άνετα :dizzy: .Και γυρίζω και του λέω,αφου είναι έτσι(που μάλλον δεν είχε άδικο βλέπωντας πόσο γρήγορα το πούλησα),γιατι δεν το έπαιρνες εσύ με 9000 που σου ζητούσα να βγάλεις και 1500 ευρώ άκοπα,συν το κέρδος απο το Clio :twisted:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
alexandros.K έγραψε:ποια Ford ηταν τοτε? ο Κουλουρας?

Ναι,οχι οτι σε αυτούς που είναι η Φορντ τώρα ήταν καλύτερα τα πράγματα όταν ρώτησα για ανταλλαγή με Yaris.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#177101 οταν ηταν η Star (καπως ετσι λεγοταν νομιζω/αυτοι που ειχαν και την mazda) να δεις τι τιμες έδιναν σε ανταλλαγές :lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#177161 Τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο!
To συμπέρασμα που βγάζω, για να βοηθήσω και λίγο τη συζήτηση, είναι ότι πράγματι ένα ακριβό αυτοκίνητο παραμένει άπιαστο όνειρο για το μνημονιοπαθή Έλληνα, ακόμα και αν κάνει ένα κομμάτι ψωμί να το αγοράσεις (πχ 350Ζ), ενώ στις πιο ρεαλιστικές επιλογές, το επιπλέον κόστος ενός κουπε, πέρα από το στυλ, δεν προσφέρει και πολλά επί της ουσίας σε σχέση με το αντίστοιχο σεντάν (πχ στις bmw που αρέσουν στoν αγαπητό μας γιατρό ή μια clk αντί για την απλή c-class).
Οπωσδήποτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως πχ το αυτοκίνητο-μηχανάκι rx8 ή το απαγορευτικά ακριβό για την Ελλαδίτσα gt86.

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή στο αυτοκινητιστικό μας φόρουμ, αν κάνεις αναδρομή στα πιο πρόσφατα θέματα συζητήσεων θα δεις ότι 9/10 αφορούν φορολογικά, πολιτικά, ψυγεία και κουζίνες, επισκευές στο σπίτι, εκπαίδευση και σχολεία, συνταγές, κατοικίδια κ.α. και τη στιγμή που οι μισοί είναι άνεργοι, πολλοί τα βγάζουν με το ζόρι και οι υπόλοιποι φοβούνται να μη δίνουν στόχο κάθε φορά που βγαίνουν έξω, μάλλον δεν θα ήταν και πολλοί διατεθειμένοι να επενδύσουν στο στυλ του αμαξιού τους. Και όχι άδικα φυσικά...
Είμαι σίγουρος ότι αν το θέμα μας ήταν "μνημονιακό πόλης" μέχρι 3 χιλιάρικα η συμμετοχή θα ήταν μεγαλύτερη!
Το ερώτημα είναι: Κοιτάμε περισσότερο την ουσία σήμερα ή απλώς έχουμε μπει σε μια γενική κατάθλιψη που ούτε καν υποθετικές αγορές σε ένα χαβαλεδιάρικο τόπικ άνευ ουσίας δεν τολμάμε να κάνουμε, έστω να καταπνίξουμε όση καψούρα μας έχει απομείνει;
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By dstou
#177165 Το πιο μνημονιακό από όλα που παρατέθηκαν είναι το Ροχι-8, το προαπαιτούμενο : χρήση καθημερινή (αλλά όχι απαραίτητα μοναδικό), φωνάζει για το Μάζντα.
Το ΓΤ-86 είναι ο ορισμός του αντιμνημονιακού, και δεν υπάρχει καν σε μετάχειρο έτσι και αλλιώς.Και είναι η καλύτερη συνταγή για να εξακοντίσει στα ύψη τα κόστη, άσε που δεν θα τυγχάνει καμιάς σοβαρής κάλυψης από την αγορά και την αντιπροσωπεία καθότι ανύπαρκτο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dstou έγραψε:Το πιο μνημονιακό από όλα που παρατέθηκαν είναι το Ροχι-8. Το ΓΤ-86 είναι ο ορισμός του αντιμνημονιακού, και δεν υπάρχει καν σαν μετάχειρο έτσι και αλλιώς.

Δε νομίζω... Δε βλέπω να τρέχετε να πάρατε τις (όντως) ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω...
Για την ακρίβεια, πολλοί μπορεί να έχουν 10-15 χιλιάρικα να διαθέσουν αλλά όταν έρθει η στιγμή μάλλον με κανα φόκους/γκολφ/κορόλλα καταλήγουν, άντε στην καλύτερη με κανα μεγαλύτερο σεντάν μτχ, κάτι που να μην είναι κράχτης και να κρατήσει κάποια χρόνια "μεχρι να φύγει το κακό" (κούνια που μας κούναγε).
Όπως το έγραψε κάποιος στο άλλο θέμα, μνημονιακό αυτοκίνητο και χαβαλές ή στυλ μαζί δεν παίζει. :(

Το αστείο και εκνευριστικό μαζί είναι ότι στον "πολιτισμένο" κόσμο μνημονιακό θεωρούν το gt86...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#177171 Ο έγκαυλος που θέλει κουπεδιά δεν θα πάρει κορόλα/γκόλφω ή φώκια. Δεν σημαίνει ότι θα πάρει Ροχί-8 βέβαια, το πιο πιθανό είναι μια δίπορτη 318is με τεράστια ζαντολάστιχα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάμποσοι που ήθελαν χαμηλά κοστολόγια, τσίμπησαν το Μάζντα, και πολύ καλά έκαναν. Έχουν να αντιμετωπίσουν ένα 14άρι κατανάλωση, αλλά μην τα θέλουμε μονά ζυγά δικά μας. Υπάρχει διαφορά με τον 'πολιτισμένο΄ κόσμο, και μάλλον αυτή έχει μεγαλώσει πλέον. Βοηθάει και το κόλλημα με τα κυβικά, η διαχρονική ανοησία του συστήματος.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#177179 Βασικά το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει,έτσι ακόμη και αν έχεις τα λεφτά δεν ξέρεις αν θα έχεις δουλειά αύριο ή πόσο θα φορολογείται ο,τι αγοράσεις στο τέλος του χρόνου.Προσωπικά θα μου άρεσε πολυ μια clk σαν του scotch άλλα άντε να το τολμήσεις στη σημερινή Ελλάδα

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#177351 Σούπερ μνημονιακότατο κουπέ

Θα ήθελα να ήξερα:
Που μένει - Να παω να βρω ένα παρόμοιο μέρος
Τι δουλειά κάνει εκεί που βρίσκεται- Να παω να τη μάθω και εγώ
Τι διάολο παίρνει (γιατι κάτι παίρνει, είναι σίγουρο) - Να το πάρω και εγώ να είμαι τόσο ικανοποιημένος με τον εαυτό μου! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
#177367 Εικόνα

Λιγο καγκουρεμενη αλλα ωραια φωτογραφια,βεβαια το βιτσιο με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι αποτελεσμα αλλης φωτογραφιας,

Εικόνα

στα 13 μου εγινε το κακο. :lol: Υποψιαζομαι ομως οτι μια σε πολυ καλη κατασταση δεν ειναι και τοσο αντιμνημονιακη επιλογη. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#177373 ^^@gto
τα βλέπω και ανεβάζω

Εικόνα

Μεγάλη ΖΗΜΙΑ το συγκεκριμένο ενσταντανέ...
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
EDDIE_147 έγραψε:^^@gto
τα βλέπω και ανεβάζω

Εικόνα

Μεγάλη ΖΗΜΙΑ το συγκεκριμένο ενσταντανέ...

:metalo: ετσιιιι ιπποποταμος mode, :lol: