- 09 Σεπ 2015, 16:28
EDDIE_147 έγραψε:Ακολουθεί ξενέρωτο-ματζίρικο σχόλια:
1.000αρικό το χρόνο (για 2-3 χρόνια ακόμα αναλόγως το πότε πιάνει 10ετία) σε τέλη για Skoda;
--> Όχι
Προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις ένα καλύτερο/ακριβότερο όχημα με λιγότερα τέλη (πχ Audi ή Μερκεντέ 1,8)
Δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αξιόλογο οδηγικά κλπ, αλλά η αγορά ενός 2λιτρου Skoda αφορά προ κρίσης δεδομένα που θεωρούταν value for money.
Επίσης βλέπω μια τάση υπερβολής.
Πόθεν ο tsi με καδένα έγινε ωρολογιακή βόμβα;
Άλλαξε την καδένα μόλις το πάρεις για να είσαι 100% ασφαλής (μήπως έχει γυρισμένα χλμ κλπ).
Αγαπητέ Eddie, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε μερικά σημεία
1000ρικο τον χρόνο για **όχι Skoda** αλλά για αυτοκίνητο που καλύπτει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ανάγκες μου, ναι τα δίνω. Σήμερα ήταν το Skoda, αύριο μπορεί να είναι BMW, μεθαύριο Alfa. Στα 7500 που το αγόρασα, με 79k χλμ και με έλεγχο ενδελεχη από επίσημη αντιπροσωπία (πάρτο τώρα μου είπε ο αρχιμηχανικός), το 2014 (προ μπαμ μπιτιμπίβ Ελλάδας), νομίζω ήταν καλά. Και ναι, τα 1000 ευρώ είναι πολλά για τα 7500 που το πήρα, αλλά το αμάξι είχε τιμή καταλόγου 30k (η έκδοση αυτή) και γενικά, ακόμη και σήμερα, τόσο τιμάται ένα τέτοιο "πακέτο", οπότε για τα 4 χρονάκια που λέω να το κρατήσω, καλό deal δείχνει για εμένα και τα δικά μου δεδομένα.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και για τις πρώτες υλοποιήσεις του VAG με καδένα, στα 1.8 και 2.0 TSi.
Σε πολλά forum εξωτερικού, έχουν γίνει τεράστια threads για αυτό, μεγαλύτερες αγορές ίσως, άρα και περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά, είμαστε τώρα στην 4-5 revision και το πρόβλημα δεν ξέρουμε αν έχει ξεπεραστεί. Δείχνει να είναι κατασκευαστική αστοχία από τα blueprints ακόμη και όχι αστοχία υλικού, και επικεντρώνεται στον προεντατήρα (tensioner). Διαβασε οπου βρεις τα fail των πρωτων revision, τι άλλαξαν, τι εγινε κτλ
Παραθέτω link από 35 pages thread από το Αγγλικό Briskoda (ελπίζω να μην ειναι ενάντια στους κανονισμούς, αλλά και να είναι ας αφήσουμε λίγο leeway, είναι για πληροφοριακούς σκοπούς)
http://www.briskoda.net/forums/topic/26 ... -failures/Για να μην παρεξηγούμαι, παρέθεσα την εμπειρία μου και τις δικές μου προτιμήσεις και "βίτσια", δεν είναι απαραίτητο να τις μοιραζόμαστε όλοι, ίσως ο Markvag βρει κάτι που τον ενδιαφέρει, ίσως και όχι. Και εννοείται ότι ένα Audi θα ήταν καλύτερη επιλογή, με περισσότερα μπικικίνια, και δεν ήθελα στην τότε φάση να δώσω άλλα χρήματα