Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#157528 Ακολουθεί ξενέρωτο-ματζίρικο σχόλια:
1.000αρικό το χρόνο (για 2-3 χρόνια ακόμα αναλόγως το πότε πιάνει 10ετία) σε τέλη για Skoda; :hmmm: --> Όχι
Προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις ένα καλύτερο/ακριβότερο όχημα με λιγότερα τέλη (πχ Audi ή Μερκεντέ 1,8)

Δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αξιόλογο οδηγικά κλπ, αλλά η αγορά ενός 2λιτρου Skoda αφορά προ κρίσης δεδομένα που θεωρούταν value for money.

Επίσης βλέπω μια τάση υπερβολής.
Πόθεν ο tsi με καδένα έγινε ωρολογιακή βόμβα;
Άλλαξε την καδένα μόλις το πάρεις για να είσαι 100% ασφαλής (μήπως έχει γυρισμένα χλμ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#157530 Παροτι εκανα αρκετες προσπερασεις το καλοκαιρι γενικα πρεπει να κρατιεσαι και να μην το παρακανεις γιατι μπορει να γινουν πολλα λαθη. Παντως σε αυτην την περιπτωση εχω την εντυπωση οτι παιζουν ρολο τα χαρακτηριστικα του κινητηρα και το κιβωτιο (πρεπει να ειναι κοντο). Χωρις να το εχω ψαξει στα τεχνικα δεν ξερω αν το οκταβια ειναι το καλυτερο για τους επαρχιακους δρομους. Οι σχεσεις ειναι μακριες;

Τεσπα αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι ισως αν υπαρχει και καποιο αλλο αμαξι με λιγοτερη φορολογια που να τα καταφερνει το ιδιο καλα στις προσπερασεις (αν αυτο ειναι το ζητουμενο). Παντοντε εβλεπα το Οκταβια λογω χωρων και μεγεθους σαν ενα αμαξι που θα κραταει 140 χμω σταθερα (γεματο πραγματα) σε ενα μακρινο ταξιδι και οχι κατι που θα πηγαινει σε επαρχιακους δρομους γρηγορα και μετα θα πεφτει στα φρενα και θα το κανει συνεχως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chuckie V2.0 έγραψε:Σε ταξίδι, 3 άτομα, χωρίς αποσκευές, με 120-130 max (και 2-3 κρεσέντα σε προσπεράσεις), άνετα 7.7-7.9 στο τέλος.
Σε ταξίδι, 3 άτομα + το μωρό, τίγκα αποσκευές, με +30χλμ από τα αποπάνω (δλδ προσπαθούσα για 140-150 και σε ευθείες έδινα 180 και ίσως και 210 μια-δυο φορές), ήπιε 9.9 στο τέλος
Μεσα στην πόλη, σπιτι-γραφείο (με Α.Ο.) και βόλτες, ειμαι στα 9.8
Αν πας για το 2.0 RS που σου λέω, ο κωδικός κινητήρα με τον ιμαντα ειναι ο BWA. Καλό ειναι να είναι μοντέλο 2008 ή late 2007 (με τις βαμμένες κόκκινες δαγκάνες, όχι τις πράσινες). Στα 2008 μοντελα συνήθως έχουν και τα ποιο σύγχρονα gateways (ελεγκτές), για "πείραγμα" (δες VCDS αναφορα στο τέλος), βάζεις ποιο ευκολα μετα την αγορά original Navi, original bluetooth κτλ ("εργοστασιακή" retrofit εγκατασταση) κτλ κτλ
Στα μείον του BWA είναι η μικρότερης παροχής αντλία βενζίνης (σε σχέση με τον επόμενο με την καδένα), δλδ για πάνω από 250ps (με πρόγραμμα), καλό είναι να βάλεις πχ αντλια του S3.
Λάδι καίει το προβλεπόμενο, εμένα πήρε περίπου 1.2lt σε ένα χρόνο (Αύγουστο με Αύγουστο)
Σημαντικό αν πας να δεις κανένα, να μιλήσουμε, υπάρχουν μερικά "τερτίπια" που είχε αυτή η πλατφόρμα 2.0lt Α5 (Octavia, Golf, Audi κτλ), να δούμε αν τα έχει αλλάξει στην εγγύηση (όπως πχ στο δικό μου), αυτά ειναι ο συμπιεστής Air Condition (θα σου πω το p/n του "καλού", το βλέπεις και με το μάτι), μερικές φορές έβγαζε και πολλαπλασιαστές.
Σημαντικό αν έχει κάνει αλλαγη ιμάντα, γιατί φεύγει πακετο με αντλία νερού και το "ποτηράκι" (μην ρωτάς-αναλώσιμα...).
Οτι άλλο θες μου λες, έχω και τον μέντορα Prof μαζί μου....

(στα συν, ότι αγοράζεις καλωδιάκι και VCDS πρόγραμμα, συνδεση με PC και αρχίζει το σκάλισμα....)

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Για το πείραγμα, δεν παίζει ΟΥΤΕ για πλάκα, οπότε μην σε απασχολεί. Αλήθεια για το λάδι (γενικα) τι παίζει με αυτό το μοτέρ... Αν καίει 1 λίτρο το χρόνο (εσύ πόσα χλμ είχες;; :hmmm: ) ΟΚ, κανένα πρόβλημα, αν καίνε περισσότερα τότε θα σπαστώ...

@Eddie147: Έχεις ένα δίκιο για τα πάγια για το skoda, αλλά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο αξίζει τον κόπο... Προφανώς η καδένα δεν είναι ωρολογιακή βόμβα, αλλά δεν ξέρω... φοβάμαι τα tsi... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
EDDIE_147 έγραψε:Ακολουθεί ξενέρωτο-ματζίρικο σχόλια:
1.000αρικό το χρόνο (για 2-3 χρόνια ακόμα αναλόγως το πότε πιάνει 10ετία) σε τέλη για Skoda; :hmmm: --> Όχι
Προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις ένα καλύτερο/ακριβότερο όχημα με λιγότερα τέλη (πχ Audi ή Μερκεντέ 1,8)

Δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αξιόλογο οδηγικά κλπ, αλλά η αγορά ενός 2λιτρου Skoda αφορά προ κρίσης δεδομένα που θεωρούταν value for money.

Επίσης βλέπω μια τάση υπερβολής.
Πόθεν ο tsi με καδένα έγινε ωρολογιακή βόμβα;
Άλλαξε την καδένα μόλις το πάρεις για να είσαι 100% ασφαλής (μήπως έχει γυρισμένα χλμ κλπ).

Αγαπητέ Eddie, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε μερικά σημεία :innocent:

1000ρικο τον χρόνο για **όχι Skoda** αλλά για αυτοκίνητο που καλύπτει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ανάγκες μου, ναι τα δίνω. Σήμερα ήταν το Skoda, αύριο μπορεί να είναι BMW, μεθαύριο Alfa. Στα 7500 που το αγόρασα, με 79k χλμ και με έλεγχο ενδελεχη από επίσημη αντιπροσωπία (πάρτο τώρα μου είπε ο αρχιμηχανικός), το 2014 (προ μπαμ μπιτιμπίβ Ελλάδας), νομίζω ήταν καλά. Και ναι, τα 1000 ευρώ είναι πολλά για τα 7500 που το πήρα, αλλά το αμάξι είχε τιμή καταλόγου 30k (η έκδοση αυτή) και γενικά, ακόμη και σήμερα, τόσο τιμάται ένα τέτοιο "πακέτο", οπότε για τα 4 χρονάκια που λέω να το κρατήσω, καλό deal δείχνει για εμένα και τα δικά μου δεδομένα.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και για τις πρώτες υλοποιήσεις του VAG με καδένα, στα 1.8 και 2.0 TSi.
Σε πολλά forum εξωτερικού, έχουν γίνει τεράστια threads για αυτό, μεγαλύτερες αγορές ίσως, άρα και περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά, είμαστε τώρα στην 4-5 revision και το πρόβλημα δεν ξέρουμε αν έχει ξεπεραστεί. Δείχνει να είναι κατασκευαστική αστοχία από τα blueprints ακόμη και όχι αστοχία υλικού, και επικεντρώνεται στον προεντατήρα (tensioner). Διαβασε οπου βρεις τα fail των πρωτων revision, τι άλλαξαν, τι εγινε κτλ
Παραθέτω link από 35 pages thread από το Αγγλικό Briskoda (ελπίζω να μην ειναι ενάντια στους κανονισμούς, αλλά και να είναι ας αφήσουμε λίγο leeway, είναι για πληροφοριακούς σκοπούς)

http://www.briskoda.net/forums/topic/26 ... -failures/

Για να μην παρεξηγούμαι, παρέθεσα την εμπειρία μου και τις δικές μου προτιμήσεις και "βίτσια", δεν είναι απαραίτητο να τις μοιραζόμαστε όλοι, ίσως ο Markvag βρει κάτι που τον ενδιαφέρει, ίσως και όχι. Και εννοείται ότι ένα Audi θα ήταν καλύτερη επιλογή, με περισσότερα μπικικίνια, και δεν ήθελα στην τότε φάση να δώσω άλλα χρήματα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#157666 Που φτάσαμε, να βγαίνει σκοντάκιας και να με διορθώνει που έγραψα ότι κακώς γράφουν κακά λόγια για τον tsi.
:thumbsup: :thumbsup:

Τώρα για το 1000αρικο όπως είπα ήταν ματζίρικο το σχόλιο.
Κι εγώ για το αμάξι που θα με κάλυπτε και θα το γούσταρα θα το έδινα το 1000αρικο, ειδικά αν το είχα συνυπολογίσει με την αγορά κτήσης (όντως τζάμπα).

Απλά δεν θα μου άρεσε το Skoda. :lol:

Μιλώντας για tsi, φάουβε κλπ σκέφτηκα και το παρακάτω ματζέστικ

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5957225/

Μαρκοβάγγο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
EDDIE_147 έγραψε:Που φτάσαμε, να βγαίνει σκοντάκιας και να με διορθώνει που έγραψα ότι κακώς γράφουν κακά λόγια για τον tsi.
:thumbsup: :thumbsup:

Τώρα για το 1000αρικο όπως είπα ήταν ματζίρικο το σχόλιο.
Κι εγώ για το αμάξι που θα με κάλυπτε και θα το γούσταρα θα το έδινα το 1000αρικο, ειδικά αν το είχα συνυπολογίσει με την αγορά κτήσης (όντως τζάμπα).

Απλά δεν θα μου άρεσε το Skoda. :lol:

χε χε, είδες, για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Γενικά δεν έχω θέμα να κράξω τα λάθη, δεν ειμαι οπαδιστής. Έχω αγοράσει 3 Opel Astra (G, H, H turbo) στην ζωή μου, να δεις τι έχω να τους σούρω....

Αφου τον πας σε Passat, και στα 12K ας κάνει τον κιμπάρη, τον μπρούκλη

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5206518/
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#157674 Επειδή τα κοίταξα -λίγο- αυτά που λέτε (ειδικότερα Scout και CC), να πω ότι απολύτως VFM είναι το Skoda, και ότι δεν υπάρχει σύγκριση σχετικά με υλικά, συναρμογή, ποιότητα κλπ με το CC (που για μένα είναι πανέμορφο). Απλά το CC είναι αυστηρά 4θέσιο, ενώ το Scout είναι "μπούγιο" και ματσό απέξω και χωράει τα πάντα μέσα.

Α, και κανένα από τα δύο δεν είναι ούτε εξ'αποστάσεως (μιλάμε απόσταση Γη-Σελήνη) "οδηγικά ενδιαφέρον" :shifty:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#157685 To cc βγαίνει και 5θεσιο απο ένα σημείο και μετά.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:

:thumbsdown:

Με τίποτα... Είναι και τελείως εκτός μπάτζετ! :rtfm:

The Ace έγραψε:
Α, και κανένα από τα δύο δεν είναι ούτε εξ'αποστάσεως (μιλάμε απόσταση Γη-Σελήνη) "οδηγικά ενδιαφέρον" :shifty:

Τι να σου πω... Το octavia Α5 1,8tsi που οδήγησα το βρήκα εξαιρετικό. Πάρα πολύ καλή ανάρτηση (καλός έλεγχος του αμαξώματος, λογικές κλίσεις, αρκετά καλή άνεση) μοτερούκλα, αρκετά οικονομικό, αξιοπρεπέστατο σε τιμόνι - φρένα - γενικότερη πληροφόρηση. Σαφέστατα και δεν είναι ΤΟ υπεραυτοκίνητο, αλλά για ένα οικογενειακό που μπορεί να σε καλύψει στο σπίτι - δουλειά - ψώνια με την οικογένεια και μία στο τόσο στη μοναχική βόλτα στο βουνό, το βρίσκω μια χαρά. Για το passat δεν ξέρω, δεν το έχω οδηγήσει...

Και για εμένα, ένα πλεονέκτημα του octavia είναι ότι το έχω οδηγήσει και ξέρω τι να περιμένω.
Άβαταρ μέλους
By nass
dstou έγραψε:Το 1800άρι Οκτάβια δείχνει πιο συμφέρουσα επιλογή.

Για οικογενειακό γενικώς, άριστο. Και γω θα το αγόραζα ως τέτοιο, χωρίς πλάκα, ό,τι καλύτερο από VAG.
Εστω ότι και το "αξιοπρεπές" των επιδόσεων είναι σχετικό.
Για σπορτιφ οικογενειακό, με ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και απενεργοποιούμενο ESP (αυτές ήταν οι 3 "απαραίτητες" προϋποθέσεις του markvag από το 1ο ποστ, που σημαίνει ότι με όλα τα άλλα ασχολούμαστε όταν ικανοποιηθούν αυτά τα 3), προτείνουμε Octavia ? :protest:

H άποψή μου είναι ότι σε αυτό το budget δεν μπορείς να τα έχεις όλα και καλύτερα να πάρει, με πολύ λιγότερα χρήματα, κανα ραλλάκι να κάνει την πλάκα του (τα ρέστα λάστιχα και γύρους στις Σέρρες) και να κρατήσει το Picasso, έτσι και αλλιώς το "σπορτίφ" συνήθως πάει περίπατο όταν είναι μέσα η οικογένεια οπότε το να συνδυάσεις και τα δύο είναι όχι απλώς δύσκολο αλλά ίσως και περιττό.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#157895 Το Οκτάβια είναι πολύ καλή λύση, αν θέλει κάτι πιο ΣΠΟΡ μπορεί να πάρει 4κίνητο Audi (A4 δηλαδή), το οποίο όμως θα είναι παλαιότερο ή ακριβότερο. Πιο παλιό στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν σημαίνει και ακριβότερη συντήρηση, πολύ πιθανό να είναι το ανάποδο (σίγουρα όμως σημαίνει περισσότερη κατανάλωση).
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#157909 Δε ξέρω πως είναι το προηγούμενο οκτάβια, εγώ έχω το καινούριο οπότε πιστεύω ότι θα έχει διαφορές.

Για έναν οικογενειάρχη είναι πολύ καλή επιλογή έχω να πω. So far, μου φαίνεται πολύ άνετο, ξεκούραστο, ήσυχο αλλά όχι σπορΤ. Ωραίο και άνετο εσωτερικό και απίστευτους χώρους.

Επειδή πάντως είχα ζμπορ οικογενειακό, με μικρά παιδιά ήταν το τελευταίο που χρειαζόμουν. Οι ανάγκες τώρα είναι διαφορετικές. :iconcool: