Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#563220 Δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα στο Stonic ,αλλά στη τοποθέτηση του dimik ,οτι το αμάξι της γυναίκας πρεπει να έχει "διεκπαιρεωτικό"
Η σύζυγος θέλει το αμάξι της να έχει χαρακτήρα κάτι να τις κάνει κλικ ,κάπου να ξεχωρίζει. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#563251 Δεν θα το έλεγα διεκπεραιωτικο αλλά all rounder.

Golf δηλαδή

Το τι ξεχωρίζει και έχει χαρακτήρα στα μάτια της κάθε γυναίκας μάλλον είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Στις πλείστες των περιπτώσεων πάντως κάποιος δεν ψάχνει 6πιστονες, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και στριφτερες γεωμετρίες για το αυτοκίνητο της γυναίκας, αλλά πιο πρακτικά πράγματα, ειδικά όταν μιλάμε για ρόλο 2ου αυτοκινήτου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#563358 Κωστή, δεν πάμε για ένα group buy; Θα μας κάνουν καλύτερη τιμή αν πάρουμε δύο! :s_blush :s_rofl
https://www.roadandtrack.com/car-cultur ... eo-review/

Στο pole του άρθρου η συντριπτική πλειοψηφία προτίμησε το Forester και όχι το Impreza... Αυτό δείχνει πως υπήρχε και υπάρχει κοινό για ένα SUV τέτοιο, που δεν είχε και αντίπαλο (εννοώ τις γρήγορες εκδόσεις...).
Άβαταρ μέλους
By 224v
#563828 Απλα θα ηθελα να πω μια ακομα αποψη αφου θα το οδηγει γυναικα . Όπως ισως ξερετε εχουμε το JUKE Το αγορασε το 12 η συζηγος αφου ειχε επισκευτει διαφορα αυτοκίνητα τοτε που της αρεσαν. Στη Νισσαν ειχε παει για το κασκαι αλλα όταν ειδε το Juke το προτιμησε λογω μεγέθους και διαφορετικοτητα στην οψη.
Δεν το εχει μετανοιωσει ουτε στιγμη και εχουμε 70000 χλμ.χωρις ουτε λαμπα να εχει καει. όταν μου ειπε την προτιμηση της ειμουνα Καταρ και πηγα και το δοκιμασα εκει, όμως ηταν το δυνατο τοτε με τα 180 αλογα νομιζω. της ειπα ότι αν της αρεσει ας το παρει γιατι βολευε για χωρους και γενικα μέγεθος
όταν εφεραν το 500Χ το πηρα για τεστ ντραιβ καιι την το εδωσα να το δοκιμάσει, ειπε κυνικά ότι είναι σαν το JUKE αλλα μια γενια βελτιωμένο σε μπιμπλικια, πραγμα που ηταν και δικη μου γνωμη. τωρα αν επαιρνα θα επαιρνα το 500Χ.
δοκιμάσαμε και το Κουγκα στην Κατανια που πηγαμε , καλος μεταφορεας όπως τα περισσοτερα οχήματα πλεον αλλα δεν εκανε κλικ σε κατι … χωροι και μπιμπιπμλικια μια χαρα αλλα χωρις κλικ δεν δινεις20 χιλιαρικα…
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#564212 Οδηγήσαμε χθες το 500Χ 1,3Τ 150ps DCT cross. :oops:
Ο κινητήρας πολύ καλός.Το αμαξάκι είναι πολύ γρήγορο 0-100 σε 8.9,πολύ ζωντανό υπερνικά το βάρος του άνετα.Το κιβώτιο επίσης πολύ καλό ,αν και θα το ήθελα λίγο πιο μακρύ.Ο κινητήρας όταν τον πιέζεις βγάζει έναν ευχάριστο ήχο ,αλλά τις περισσότερες φορές δεν ακούγεται καθόλου.
Οι αναρτήσεις είναι λίγο σφιχτές αλλά δεν κοπανάνε .Το ένιωσα πολύ καλύτερο από το 4x4 pro F/L που είχα οδηγήσει παλιότερα.Το αμάξι σου δίνει μια πολύ ωραία αίσθηση στο στρίψιμο ,μια ζωντάνια σε συνδυασμό με ανάλαφρο πάτημα.Πολύ καλό.Μέσα στη πόλη πολύ ευέλικτο και άνετο.
Οι χώροι μας φτάνουν μια χαρα. Είχαμε τρία παιδάκια μαζί και καθόντουσαν πολύ άνετα πίσω,ενώ το πορτ μπαγκαζ είναι αρκετά βαθύ.
Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης έχει τα πάντα μέχρι και GPS ,αυτόματο φρενάρισμα ,Adaptive cruise.Μόνο LED &Πανοραμική δεν έχει αλλά μπαίνουν extra.
Εκεί που δε μου άρεσε είναι στα πλαστικά του εσωτερικού ,είναι σκληρά αλλά γενικά καλύτερα απο Troc πχ.
Επίσης η κατανάλωση με ΑΟ αλλά και πόλη βγήκε γύρω στο 8.5 lt/100km.Υπάρχει και ένδειξή σε km /lt :lol:
Αυτά.Γενικά μας άρεσε πολύ.Νομίζω οτι για τη δουλειά που το θέλουμε είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή και με 5 χρόνια εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#564213 Νομιζω οτι αν του βαλεις led και οροφη γινεται σουπερ πακετο. Χανει αρκετο απ το vmf του πραγματος λογω του χαζοφορολογικου αλλα και παλι παιρνεις ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο.

Τι εγγυηση δινει? 5ετια? Οχι για καναν αλλο λογο απλα επειδη το drivetrain ειναι πολυ φρεσκο και καθολου δοκιμασμενο. Αν εχει 5 χρονια, ξενοιασες.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#564214 Nai 5 χρόνια Στέφανε.Θα μπει σίγουρα οροφή και LED .Με τα αλογόνου χάνει πάρα πολύ,βασικά είναι ψιλοχάλια μπροστά.
Για το κιβώτιο ρώτησα αρκετούς μου είπαν να μην ανησυχώ.Ρώτησα ακόμα και ένα εξειδικευμένο FIAT και μου είπε οτι δε χαλάει.Ο κινητήρας τώρα είναι ένα θέμα με το νέο multiair αλλά τα 5 χρόνια εγγύηση με καθησυχάζουν...Σκεφτόμουν να πάω σε diesel που είναι δοκιμασμένος αλλά δε το βλέπω .
Επίσης ξέχασα να γράψω πόσο καλύτερο είναι το DCT σε σχέση με το 9αρι ...Η μέρα με τη νύχτα...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#564217 Πόσο σου βγήκε τελική τιμή με τα LED και την οροφή;
Το είδαμε κι εμείς, αλλά μας τρόμαξε η τελική τιμή... Θα βγει ίσως και πάνω από 25Κ που είναι τρελά λεφτά, όσο κι αν έχει πάνω τα πάντα από εξοπλισμό.
Είδαμε ξανά και τα C3 (απλό και Aircross), με το απλό με ίδιο εξοπλισμό να καταλήγει 6Κ φθηνότερο!
Και πάλι, ακριβό βέβαια, η πλούσια έκδοση μήτε ένα δύο έξτρα, έφτασε 18Κ με την έκπτωση και χωρίς να παίζει ανταλλαγή...
Γενικώς, δύσκολη η εξίσωση, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως και σε μεταχειρισμένα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι καλό. Ειδικά αυτόματα, πολύ λίγα κυκλοφορούν (εννοείται πως δεν κοιτάω κανένα με DSG).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#564220 Και το Aircross εκεί φτάνει, ενώ δεν έχει LED και οροφή. Και επίσης δεν παίζει και έκπτωση καμία ("αφού πουλάει τόσο καλά, γιατί να κάνουμε έκπτωση;").
Πάντως, είναι πιο ωραίο μέσα από το C3 το απλό, αλλά με τίποτε δεν δικαιολογείται η διαφορά.
Το 500Χ δεν το οδηγήσαμε, τα άλλα ναι και ομολογώ πως είναι πολύ καλά στο δρόμο. Άνετα πολύ επίσης.
Αλλά ξαναλέω, το κόστος δεν δικαιολογείται.
Θα πάμε ξανά στην ΚΙΑ, και φυσικά στην Peugeot.
Άλλοι, δεν παίζουν στο τραπέζι αυτή την στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Deleted User 1 έγραψε:Χανει αρκετο απ το vmf του πραγματος λογω του χαζοφορολογικου αλλα και παλι παιρνεις ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο.

VfM εννοείς εδώ Στέφανε ή κάτι άλλο; :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#564352 Ξανακάνω highjack το θέμα (γιατί αν έχω καταλάβει κοιτάμε τα ίδια αυτοκίνητα με τον Κώστα, επιπλέον, και οι δύο αγοράζουμε για... την γυναίκα! :s_biggrin )..
Έχω αρχίσει και απελπίζομαι πάντως, γιατί:
-Τα σούπερμίνι είναι λύση ανάγκης και δεν έχουν την ίδια ποιότητα στο εσωτερικό σε σχέση ακόμη και με τα B-SUV (500X, C3 Aircross, κλπ).
-Τα B-SUV αν βάλεις σοβαρό εξοπλισμό, εκτοξεύονται σαν τιμή.
-Τα C-SUV είναι απλά απλησίαστα (και τα περισσότερα δεν μας αρέσουν, ούτε μας χρειάζονται)
-Τα απλά C-segment πουλάνε όλο και λιγότερο και συχνά δεν έχουν τις ίδιες επιλογές σε εξοπλισμό, αλλά πλέον είναι η τελευταία μου ελπίδα μπας και βρούμε κάτι καλό. Θα ρίξω μια ματιά στο 308 φυσικά, ενώ δεν μου κάνει κλικ το Renault, και δεν ξέρω πότε θα έρθει η νέα Corolla (που αναμένω να είναι πανάκριβη, ειδικά σε hybrid που μου αρέσει πολύ). Εννοείται VAG άκυρο μιας και μιλάμε για αυτόματο, Mercedes με τίποτε, BMW βγαίνει ακριβά αν βάλεις 1-2 απαραίτητα εξτρά έφτασες γρήγορα σε τιμές για άλλα πορτοφόλια...
Ρίχνω ματιές και προς τα V40 για να γουστάρει ο popolaros, μεταχειρισμένα μπας και βρω κάτι καλό, αλλά και εκεί βλέπω μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό και επίσης δεν έχω ιδέα τι παίζει με το αυτόματο κιβώτιο. Ξαναλέω, η βενζίνη και το αυτόματο είναι μη διαπραγματεύσιμα. Ιδανικά το αυτόματο να είναι με μετατροπέα ροπής, ενώ οτιδήποτε VAG έχει απορριφθεί λόγω αυτού (κάποια και για άλλους λόγους...).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#564356 To V40 πάντως υπολείπεται αισθητά σε χώρους και πορτ μπαγκαζ από το 500X.
Το αυτόματο δε πρέπει να βγάζει βλάβες ,αλλά δε ξέρω πόσα βενζινοκίνητα υπάρχουν μτχ.Τα τελευταία με τα 150 ps τα πουλάνε ακριβά ενω στα παλιότερα τα περισσότερα είναι D2.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#564359 Budget έστω και ενδεικτικά δεν μας λες. Γιατί αν θες και αυτόματο, και φουλ εξοπλισμό και ποιότητα εσωτερικού, μάλλον πρέπει να ξηλωθεις...

< Note >