Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#61605 Xenos το 18ρι mx5 δεν φορούσε xenon. Εκτός αν έβαλες after Market. Ή μιλάς για άλλο αυτοκίνητο. Το κόστος είναι μεγάλο για ένα "οικονομικό" αυτοκίνητο, οπότε μην απορείς γιατί δεν το έχουν αυτοκίνητα των 15κ€. Άλλο 2κ€ για ένα μικρομεσαίο, και άλλο για ένα Cayenne.

Από την άλλη το golf δεν καλύπτει τα μισά από τα κριτήρια που έθεσες εξ' αρχής. Χώρους δεν έχει, σπορτίφ δεν το λες με τίποτα, ενώ ούτε για την αξιοπιστία ή οικονομικά συνεργεία φημίζονται. Ο δε εξοπλισμός που έχουν τα ελληνικά golf είναι σχεδόν βασικός.
Δε θυμάμαι ποιος πρότεινε τη delta με τα 150 άλογα, αλλά είναι πολύ καλό αυτοκίνητο στα χρήματά του. Στα 10κ€ θα βρεις υπερπλήρη σε εξοπλισμό.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:Έχει εργοστασιακά xenon το Vectra;

Για το vectra B, αν θυμαμαι καλα περα απο τις εκδοσεις sport, -που εχω και εγω- ειχαν και οι elegance, και αργοτερα η edition, ολα αυτα απο το fl , δηλαδη ΜΥ1998 και επειτα μεχρι να βγει το επομενο...

@kyr80
περι του Golf, θα συμφωνησω, εκτος στα της αξιοπιστιας -για το VI παντοτε- αλλα και του εξοπλισμου...
Τα Highline που εκτελωνιστηκαν, και ηταν πολλα, απο εξοπλισμο ειναι σχεδον full extra.
Τα xenon ετσι κι αλλιως ηταν εξτρα, ακομα και στο GTI MK VI...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#61614 Ο αδερφός μου έχει passat highline με όντος καλό εξοπλισμό. Χωρίς ξένον όμως.

H delta που προτάθηκε, είναι και οικονομικότερη, και καλύπτει καλύτερα τα αρχικά θέλω. Έχω κάνει καταπληκτικό ταξίδι με delta. Με εντυπωσίασε η το πόσο άνετο ήταν, ακόμα και με πολλά χλμ. Αντίθετα το golf που έκανα τεστ, ήταν μια μ@λ@κία και μισή... Και κατέληξα στο Volvo.
Φυσικά κανένα κατά τη γνώμη μου, δεν θα του καλύψει ανάγκες 4μελούς οικογένειας με μικρά παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#61652 Χωρίς παραξήγηση, αλλά τι σχέση έχουν τα:
xenos έγραψε:Εγώ να πω την αλήθεια, προσπάθησα να κάνω ένα sorting μέσω car. Έβαλα επιθυμητά χαρακτηριστικά (χρονολογία, χλμ, min ιπποδύναμη, κόστος) και είδα όοοολες τις διαθέσιμες λύσεις (σε sedan αλλά και μικρότερο 5πορτο), ωστέ να δω ποια μου κάνουν κλικ, ποια τελείως όχι κλπ.

Από τα πιο "μικρά" λοιπόν, θεωρώ ωραίο (αποδεκτό) το Α3, αλλά όσα είδα είναι φτωχά (εξοπλισμός 0 λέμε) και μου φαίνεται και περίεργο. Το αντίστοιχο golf (το χέσαμε τώρα :lol: ) υστερεί πολύ; Το μοτέρ σίγουρα θα είναι πιο αδύναμο, αλλά οκ (μόνο turbo έχει αυτό, σωστά; :hmmm: ).
Η τζουλιέτα δεν μου πολυαρέσει μέσα και έχει κ λιγότερο χώρο. :hmmm:
Τα άστρα/μπράβο δεν μου αρέσουν εμφανισιακά καθόλου.

Και μετά υπάρχουν τα "μεγάλα" Α4, πασσατ, κλπ. τα οποία ακόμα δεν τα έχω πετάξει έξω γιατί αντιθέτως με τα μικρότερα, τα βρίσκω πολύ πλούσια σε εξοπλισμό. :hmmm:

με την σπορ οδική συμπεριφορά; :dizzy:
Καλά αυτοκίνητα, δεν λέω, αλλά αφού σε αυτά έχεις καταλήξει και δεν πολυκοιτάς κάτι άλλο βγάλτον αυτόν τον παράγοντα απ το μυαλό σου να μην πονοκεφαλιάζεσαι τζάμπα. Αφού έχεις καταλήξει με την :inlove: στην λύση corsa+ό,τι άλλο αγοράσετε πήγαινε πάρε ένα μεσαίο, οικονομικό (ίσως και SW) και βρες την χαρά στα ταξίδια που θα κάνεις πλέον με την γυναίκα που αγαπάς και τα παιδιά σου και όχι στην άσφαλτο.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#61665 Καλημερες και απο εμενα. Καιρο σας παρακολουθω αλλα δεν εχω γραψει. Προσφατα ημουν στο ιδιο τρυπακι καθως αυξηθηκαν τα μελη της οικογενειας και λογω συχνων ταξιδιων στο γυναικοχωρι αναγκαστηκα να βρω οτι πιο ευρυχωρο αλλα και με οσο το δυνατον πιο σπορ συμπεριφορα. Λογω της εως σημερα αυτοκινητιστικης μου ιστοριας κατεληξα σε laguna gt μοντελο 2005. Τιμη σκοτωμενη σε πολυ καλη κατασταση και με πολυ καλο μοτερ. Την 159 την σκεφτηκα...ισως μου αρεσε και περισσοτερο αλλα τελικα φοβηθηκα το λαχειο και δεν το ρισκαρα. Φανταστειτε οτι με 7χ πηρα δερματινο σαλονι, ηλιοροφη, εργοστασιακα xenon, 6αρα cdιερα, esp, χωρους, cc, και γενικοτερα ενα αμαξι που και παει και δεν καιει ειδικα σε ταξιδι και υπαρχει μηχανικος εμπιστοσυνης και που η συβτηρηση του δεν κοστιζει κατι παραπανω απο το clio της γυναικας μου που ειναι 1200 κυβικα tce (η λαγκουνα ειναι διλιτρη) και γενικα αν εξαιρεσω τα τελη γιατι απο φορο πολυτελειας ξεμπερδευω φετος ολα ειναι θετικα. Εψαξα και για vag αλλα στα ιδια η λιγο παραπανω χρηματα ο εξοπλισμος ηταν αστειος και σιγουρα με τα δικα μου κριτηρια η οδικη του συμπεριφορα δεν μου ταιριαζει. Ελπιζω πραγματικα να βοηθησα.

Μακης
Άβαταρ μέλους
By drdino
#61669 Τετραδιεύθυντη; :eat:
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
drdino έγραψε:Τετραδιεύθυντη; :eat:

Οχι δυστυχως καθως ανεβαινε πολυ το budget. Το δικο μου ειναι του 2005 μοντελο που δεν εβγαινε με τετραδιευθυνση. Ειχα βρει και ενα coupe του 2009 νομιζω αλλα επειδη και το clio που εχουμε ειναι 3d δεν θα το επελεγα ανεξαρτητως της τιμης του που ηταν στα 13χ κοντα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#61700 Α, κόλλησα στο Gt και δεν είδα την χρονολογία. :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#61735 Λοιπόν, για να μαζέψουμε λίγο τα πράγματα...

Κυρ, το mx έχει after market xenon (τα φανάρια του είναι projector type). Επίσης πόσο κοστολογούσε η vw/audi τα xenon; Να μου πεις 2κ, να πω οκ.

Τα Α4=>Α3=>γκολφ κλπ δεν τα έχω αγοράσει όπως έχουν προεξοφλήσει αρκετοί (για δικούς τους λόγους). Απλά ενώ ξεκίνησα με τη λογική ότι θα βρω ένα αμάξι που καλύπτει όοολες τις ανάγκες μου, καταλήγω ότι δεν υπάρχει. Οπότε ψάχνω τι βρίσκω στα $ μου και σε τι με καλύπτει ή όχι (συμπεριφορά, κόστος, διαθεσιμότητα, εξοπλισμός). Προφανώς λοιπόν κάπου θα υποχωρήσω κάπου όχι. Για παράδειγμα αν κάποιο αμάξι είναι για μένα άσχημο, είναι πολύ η μικρή η πιθανότητα να το επιλέξω. Το ίδιο κ με την σπορτ συμπεριφορά. Αν μπορούσα να βρω κάποιο λιγότερο σπορτ (ας πούμε) αλλά να με καλύπτει σε όλα τα άλλα, τότε ναι θα μπει υπο σκέψη. Βέβαια εδώ μέσα το σπορτ το πάμε κατευθείαν σε evo, type r κλπ. Οπότε ας αλλάξω το σπορτ σε "ευχάριστο" πχ, ώστε να μην μπαίνουμε σε αυτό το τριπάκι. Το να μπω στην μαύρη λίστα κάποιου μέλους επειδή δεν έκανα την επιλογή του όμως, είναι τουλάχιστον τραγικό. Λες τη γνώμη σου, την εμπειρία σου, την πρόταση σου και μέχρι εκεί. Εκτός αν είσαι 15 χρονών που μπορείς να επιμένεις, να νευριάζεις, να την λες στον άλλον.
Άβαταρ μέλους
By xenos
rx8_drifter έγραψε:Αλλα το 6αρι γερνει :lol:

Κοίτα drifter. Το πρώτο 6άρι υπάρχει στην οικογένεια και το έχω οδηγήσει. Αυτό που είπα είναι ότι παίρνει έντονες κλίσεις, δίνοντας σου την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά = πας με πιο πολλά απ όσο "θα έπρεπε", χωρίς αυτό πράγματι να συμβαίνει. Τώρα εσείς το μεταφράζετε όπως θέλετε, για να δείξετε τι; Ότι είμαι άσχετος; Να με προσβάλλετε (εδιτ: και λες να με νοιάζει;); Και πέρα από αυτή την παιδιάστικη συμπεριφορά (ότι κάποιοι είναι οι γ@μ@ω των φόρα) τι θέλεις να κάνω; Να ασχοληθώ; Έχεις τέτοιες ανάγκες; :hmmm: Δυστυχώς κάποια "κακά" του παλιού φόρουμ γιγαντώνονται και εδώ. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Αλλα το 6αρι γερνει :lol:

Κοίτα drifter. Το πρώτο 6άρι υπάρχει στην οικογένεια και το έχω οδηγήσει. Αυτό που είπα είναι ότι παίρνει έντονες κλίσεις, δίνοντας σου την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά = πας με πιο πολλά απ όσο "θα έπρεπε", χωρίς αυτό πράγματι να συμβαίνει. Τώρα εσείς το μεταφράζετε όπως θέλετε, για να δείξετε τι; Ότι είμαι άσχετος; Να με προσβάλλετε (εδιτ: και λες να με νοιάζει;); Και πέρα από αυτή την παιδιάστικη συμπεριφορά (ότι κάποιοι είναι οι γ@μ@ω των φόρα) τι θέλεις να κάνω; Να ασχοληθώ; Έχεις τέτοιες ανάγκες; :hmmm: Δυστυχώς κάποια "κακά" του παλιού φόρουμ γιγαντώνονται και εδώ. :thumbsdown:

Μηπως το συγκρινεις με την συμπεριφορα του ΜΧ ;; Γιατι τοτε ειναι αδικο, ειναι τελειως αλλα αυτοκινητα Στην εποχη του η 156, το 6 και το μοντεο ηταν τα πιο σπορτιφ σενταν.

Βεβαια στο προηγουμενο ποστ σου εκανες το σπορ, ευχαριστο στην οδηγηση οποτε το πραγμα αλλαζει, κλισεις παντως θα εχεις σε ολα οσα ψαχνεις εκτος αν βρεις καποιο με σπορ αναρτηση, αλλα τοτε θα χασεις σε ανεση.