Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#499222 To Discovery να πας να το δεις !

Δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το xc60 (το καλύτερο της λίστας σου), αλλά αξίζει μια ματιά (και δεύτερη , μή σου πω).

Τώρα τελευταία είχα την ευκαιρία να τα περιεργαστώ στον Tζώρτζη και ομολογώ ότι μού άρεσαν περισσότερο από τα αδερφάκια τους, της Jaguar.

Πολύ ωραία αυτοκίνητα !
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#499224 Ε, εντάξει δεν νομίζω πως το "εκτίθεσαι" είναι η σωστή λέξη, το βρίσκω υπερβολικό, γιατί κουβέντα κάνουμε.
Θα συμφωνήσω όμως στα μήλα και πορτοκάλια.
Το XC60 είναι διαφορετική κατηγορία από τα άλλα, άρα κακώς μπαίνει στον ίδιο κουβά, αφού θα είναι σίγουρα ακριβότερο.
Φυσικά, ο kilomeater ξέρει καλύτερα αν τον ενδιαφέρει το παραπάνω που προσφέρει το Volvo, μπορεί να μην του χρειάζεται και δεν θέλει να δώσει τα παραπάνω χρήματα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά, ο kilomeater ξέρει καλύτερα αν τον ενδιαφέρει το παραπάνω που προσφέρει το Volvo, μπορεί να μην του χρειάζεται και δεν θέλει να δώσει τα παραπάνω χρήματα.

Αυτο. Και οχι μονο αν τα χρειαζεται αλλα αν αξιζει να τα πληρωσει κιολας.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#499230 Εκτιθεται γιατι το βασικο ζητημα ειναι τα χρηματα που θελει να δαπανησει, το οποιο ειναι απολυτα κατανοητο και καθολου κατακριτεο, κι αντι να γινει αμεσα η παραδοχη και να αποκλειστουν τα ακριβα γι αυτον μοντελα, προσπαθει να αιτιολογησει την απορριψη τους με στοιχεια που δεν στεκουν...αυτο εννοω. Αν η λεξη δεν ειναι καταληλη ή υπερβολικη την παιρνω πισω...εννοειται κουβεντα κανουμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:Λοιπόν, εδώ η κατάταξη as of today.
Το πίνακακι βασικά έγινε για να βάλουμε σε μια τάξη τις προτεραιότητές μας.
Εικόνα
Δεν είναι σωστά σχεδιασμένη η κατάταξη. Μερικά τα είπε ο g.
Σίγουρα πρέπει να προσθέσεις κολώνα χαρά οδήγησης αλλά και πόσο το γουστάρεις. Και το WAF δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
Αλλά τελικά όλα αυτά θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται με συντελεστή προτεραιοτήτων δικών σου. Δηλαδή σε ποια σειρά βάζεις την αξιοπιστία, χώρους, άνεση κλπ. Πχ θεωρείς την αξιοπιστία το σπουδαιότερο, το πολλ/ζεις με 10, τιμή επόμενο σπουδαιότερο χαρκτηριστικό χ9 κοκ.
Ιδανικά θέλεις να κάνεις και normalise τις τιμές σε κάθε στήλη αλλά το ξεπερνάμε.
Τελικά πάντως άσχετα από το τι θα βγάλει το excel αυτό που θα αγοράσεις είναι όποιο σου αρέσει περισσότερο (ή της γυναίκας σου).

Εντελώς τυχαία βρέθηκα σε ένα εμπορικό κέντρο με μερικά μοντέλα Seat φάτσα κάρτα και μπήκα σε μερικά αυτοκίνητα να δω πως είναι. Το Ateca που είναι το αντίστοιχο Tiguan είναι συμπαθητικό, μου έκανε καλή εντύπωση σε χώρους, εξοπλισμό-γκατζετιές-ευκολίες-κόλπα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#499299 Εχμ αυτο κανει ο ανθρωπος πολλαπλασιαζει τα επιμερους σκορ και καταλήγει σε weighted average...
Τα σκορ βεβαια σε καποια πραγματα, οπως off road, ειναι λιγο κουκουρουκου αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Το σημαντικο ειναι να αγορασει κατι που να του αρεσει κι εμεις να διαβαζουμε ψαγμενα σχολια οπως τα Γαλλικα θα σκορπισουν στην ασφαλτο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#499306 Θα αγνοησω την ειρωνια σου. Δε σε ξερω καθολου, αλλα υποθετω οτι οπως και ενα κοινο ιντερνετικο τρολι, ζεις μεσα απο αυτο και υπαρχει περιπτωση να σκασεις αν σε αγνοουν. Αν παλι κανω λαθος να με συγχωρέσεις.

< Smart ultra 6 >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#499308 Αν πιστευεις πως με ενα τετοιο ποστ αγνοεις τα ιντερνετικα τρολ κατι κανεις λαθος. Υποθέτω πως αγνοεις και τα ποστ μου για την σημαντικοτατα βελτιωμένη αξιοπιστια των προϊόντων της JLR. Τεσπα live and let live.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#499310 Το χειρότερο είναι πως τον είπες κοινό ιντερνετικό τρολ, ούτε καν πχ ένα ανώτερο επίπεδο ταγματάρχη. Αυτό όντως είναι ικανό να τον κάνει να σκάσει.

Κατά τα άλλα, η Σιένα έχει μερικά αριστουργήματα:
Εικόνα

Αν θελουμε να μιλήσουμε με γενικότητες και στερεότυπα, τα L322 ας πούμε δεν τα ακουμπάς γιατί όντως σκορπάνε, τα P38 είναι επίφοβα κι αυτά οπότε δεν ξέρω τελικά το pedigree του group τι λέει.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#499311 για τη διαδικασια, η οποια προφανως και δεν ειναι τελειως αντικειμενικη (πως θα μπορουσε) , νομιζω ολα οσα ειπες τα εχει ή δεν τα εχει για καποιο λογο

-προτεραιοτητες & συντελεστες , ειναι η πρωτη γραμμη
-normalization: ολες οι στηλες παιζουν (καθετως) απο 1 εως 10
-κριτηριο "ποσο γουσταρω" διαλυει τελειως την οποια αξιολογηση, υποτιθεται αποσυνθετεις το "μαρεσει" στα επιμερους κριτηρια για να βγαλεις ακρη

πιθανως θα βοηθουσε αν ειχα εξηγησει τι σημαινει το καθενα, πχ
>το πρωτο δεν ειναι το κοστος κτησης αλλα το vfm ουσιαστηκα , μια δικη μου εκτιμηση (αυθαιρετη ναι) ποσο αξιζει αυτα που ζηταει γιαυτο και το Tiguan πχ μου εβγαινε λιγο μεγαλυτερο σε σκορ απο το DS7 αν και ελαφρα ακριβοτερο
>family friendliness καλυπτει το ποσο αρεσει στα παιδια μου , οχι γενικα η για τα παιδια αλλων , με τα κριτηρια που αυτα εχουν. Τα πιτσιρικια τρελαινονται με καποια πραγματα που σε εμας ειναι αδιαφορα, πχ τα trays αεροπορικου τυπου πισω απο τα καθισματα γιατι μπορουν να βαζουνε τα πραγματα τους, laptop tablet κτλ... τους αρεσει πολυ η πανοραμικη , τα καθισματα που πηγαινουνε με ραγες εμπρος πισω κτλ.... ειναι αυτα σημαντικα; οχι γενικα αλλα για τα δικα μου τα πιτσιρικια ειναι και απο τοτε που εχουνε δει αυτα τα features σε αμαξια συμμαθητων που εχουνε μπει με εχουνε πρηξει :-)

θα μπορουσα να εχω μερικα κριτηρια ακομα οπως πχ ευκολια οδηγησης απο γυναικα οδηγο (...) αλλα δεν θα αλλαζε δραματικα κατι .
brand weight δεν επαιξε αλλα υπηρξε ατυπως καθως η γυναικα ξεκοψε τα Skoda για τα δικα της κολληματα , μιας και τελικα υπηρχε κολλημα με τα διπλωματικα στη Skoda δεν επεμεινα ετσι και αλλιως
Άβαταρ μέλους
By dstou
#499342 Mια χαρά είναι το εξέλ, δίνει όση βαρύτητα θέλει στο καθένα. Άμα αγοράζει άλλος, ας το κάνει αλλιώς. Και τότε μια χαρά θα είναι. Γι' αυτόν, γιατί για κάποιον άλλο θα είναι δυο τρομάρες.
Τούτου δοθέντος, ξεψάχνισε τους δύο φιναλίστ μέχρι κωλοτρυπίδας, και κατέληξε σε κάποιο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
dstou έγραψε:Mια χαρά είναι το εξέλ, δίνει όση βαρύτητα θέλει στο καθένα. Άμα αγοράζει άλλος, ας το κάνει αλλιώς. Και τότε μια χαρά θα είναι. Γι' αυτόν, γιατί για κάποιον άλλο θα είναι δυο τρομάρες.
Τούτου δοθέντος, ξεψάχνισε τους δύο φιναλίστ μέχρι κωλοτρυπίδας, και κατέληξε σε κάποιο.
+1

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
KiloMeater έγραψε:Παλικάρια το excel είναι η δική μου αξιολόγηση η οποία δε χρειάζεται να ταιριάζει με τη δική σας και δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν, αλλά όχι ότι θα νιώθω ότι εκτίθεμαι να έχω διαφορετική άποψη κιόλας.
Έγραψα και πριν ότι δε ψάχνω να βρω το καλύτερο αυτοκίνητο, δεν αμφισβητώ την δική σας αποψη ή το ότι καποιοι μπορεί να έχετε αγοράσει το πραγματικά καλύτερο αυτοκίνητο, ούτε χρειάζεται να δικαιολογειτε συνεχώς το γιατί.Έχω επίσης γράψει ότι τα brands και την δήθεν premiumσυνη την έχω γραμμένη , αλλά μια χαρά καταλαβαίνω το pride του σήματος σε όσους το νιώθουν και δεν το κρίνω, whatever works για τον καθένα.

Το θέμα άνοιξε όπως έγραψα και στην αρχή σαν journal. Παίξανε μερικές καλές ιδέες που με βοήθησαν να σκεφτώ και άλλες επιλογές.
Κάπου εδώ είναι η ώρα του να κλείσει γιατί από τη μια νομίζω αποφάσισα τι με ενδιαφέρει, μου τελειωνει ο χρόνος/ενέργεια για ενασχόληση με την έρευνα αυτοκινήτου οποτε δε θα έχω να προσφέρω και νέα TD πχ, επιπλέον έχουν εξαντληθεί οι απόψεις επί του θέματος και πλέον έχει πάρει μια διάσταση του στυλ κάτσε να μάθεις μπαλίτσα.

Θα ποστάρω νέα όταν με το καλό υπάρχουν εξελίξεις.

+1

Μερικοί μερικοί τι του γράφετε του ανθρώπου :dizzy: :dizzy:

Γράφει την άποψη του και εκτίθεται κιόλας :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
drdino έγραψε:Το χειρότερο είναι πως τον είπες κοινό ιντερνετικό τρολ, ούτε καν πχ ένα ανώτερο επίπεδο ταγματάρχη. Αυτό όντως είναι ικανό να τον κάνει να σκάσει.

Κατά τα άλλα, η Σιένα έχει μερικά αριστουργήματα:
Εικόνα

Αν θελουμε να μιλήσουμε με γενικότητες και στερεότυπα, τα L322 ας πούμε δεν τα ακουμπάς γιατί όντως σκορπάνε, τα P38 είναι επίφοβα κι αυτά οπότε δεν ξέρω τελικά το pedigree του group τι λέει.
Αλλος απο εκει. Καποιοι εχετε πραγματικα θεμα, δεν είστε ικανοι να εκφραστητε χωρις ειρωνια και να προσβαλετε τον συνομιλητη. Πολιτισμος μηδεν.

Εξεφρασε παραπανω ο Νικος Παππας μια διαφορετικη αποψη ομορφα, δε θα μπορουσες και εσυ να κανεις το ιδιο?

Του ειπα εγω να παρει καποια απο τα δυο παλτα που αναφερεις? Εγω εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη μου για το L550. Και για να σου το κανω ποιο κατανοητο ειπα, αν δεν εισαι ψειρας(υπερπροσεκτικος) και βαζεις μεσα παιδακια, το κοπανας στα πεζοδρομια, το δουλευεις στα αλατια το μισο χρονο, το βαζεις και σε κανα χωματοδρομο στη χαση και στη φεξη, τοτε θελω να μου συγκρινεις την κατασταση του disco sport με τον πεζουλα μετα απο 6-7 χρονια.

< Smart ultra 6 >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#499399 Με την ίδια ακριβώς χρήση και φροντίδα δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγο γιατί να γεράσει καλύτερα ή χειρότερα οποιοδήποτε της λίστας.