Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bibendum
socratesn έγραψε:Όταν πας στο ταμείο με τόσο "μεγάλο" για την εποχή διαθέσιμο Budget, με τι ψυχή τα σκας για μτχ με εξαψήφια σχεδόν χιλιόμετρα? :oops:
Είναι δύσκολη απόφαση

Τόσο μεγάλο νούμερο που δεν μπορείς να πάρεις τίποτα βεβαια
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#899562 Καλώς κακώς μόνο μία εγγύηση παίρνεις και μία ξεγνοιασιά για μία 5ετία.

Αν βάλουμε κάτω τα νούμερα προφανώς ακριβοπληρώνεις αυτή την ξεγνοιασιά, αλλά από την άλλη η όλη αβεβαιότητα που εμπεριέχει η χρήση ενός αυτοκινήτου των 100.000+ χλμ, του τι θα χαλάσει στο μέλλον, ποια θα είναι η επόμενη ζημιά, πόσο απρόβλεπτη θα είναι κλπ κλπ, για μένα δε πληρώνεται. Και μη ξεχνάμε, πως πάλι έχεις δώσει ένα 25άρι χιλιάρικα μίνιμουμ.

Να πω πως είχαμε μία αγορά σαν της Γερμανίας που παίρνεις Stelvio με 15.000€, εκεί βγάζει νόημα το μτχ, εδώ απλά ακριβοπληρώνεις και το μτχ και πάλι αμάξι δεν έχεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#899563 Ετσι ακριβώς.Κοιταγε ο γιος τις Guilia και φρίξαμε.Σε μτχ μονο το Rav4.Τα άλλα που βάλατε δε θα τα πλησιαζα.
Αλλιως corolla cross και εχεις 10 χρονια εγγυηση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899568 @otso όντως το Σουμπαρου ήταν μεγαλη καψουρα. 1+ χρόνο εψαχνα και τελικα εμεινα ευχαριιστημενος απο την επιλογη μου.
Ακομη με ευχαριστει(ούσε :( ) οδηγικα, με κανει (έκανε :( ) να χαμογελαω. Σε προσφατο ταξιδι οικογενειακο καναμε λιγες χιλιαδες χιλιομετρα με ενα Tushon. Ωραίο, ευρυχωρο, αλλά ακομα και τα παιδια σχολιασαν "πλαστικούρα" και πληρως αδιαφορο (που να μπουμε σάυτα που συζητάω...

@Scotch δεν ειμαι ακομα ετοιμος για ηλεΧτρικό

@Μαρκο τα Volvo τα φοβαμαι για τις (ακριβες) ζημιες τους.

Το Ραβ μάρεσει πολύ. Στη Φλωρεντια (σχεδον) ολα τα ταξι ηταν τετοια και κινουνταν αθορυβα ηλεκτρικά.
Μου φαινεται ομως αχρειαστα μεγαλο + οτι πρεπει να εχει και φορο πολυτελείας.

*Να πω την αμαρτία μου, το αυτοκίνητο που ηθελα εδω και κανα δυο χρονια ειναι το Q3 (μοντ >2019, diesel).
Το ειχαν δυο φιλοι μου leasing, ομορφο, καλοφτιαγμενο, ενδιαφερον στο δρόμο και απροβληματιστο (το παρεδωσαν κι οι δυο με πανω απο 200000 χιλ).
Ανάλογα πως θα πανε τα πραγματα (επισκευη ή οχι και τι θα δω απο καινουρια), ισως μπω στο τριπακι να ψαξω ενα (μαλλον απο Γερμανία). Εχει το μειονεκτημα των ακριβων σέρβις και της μη υπαρξης αντιπροσωπίας.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bebes έγραψε:@Scotch δεν ειμαι ακομα ετοιμος για ηλεΧτρικό

Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος για ηλεκτρικό, αλλά όσοι το τόλμησαν, μετά μετρούσαν μόνο… πόσο ρεύμα έχασαν μέχρι να το αποφασίσουν! :s_wink

Edit: Έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις κάποιο;
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#899594 Q3 diesel, δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο να ζηλέψει κάποιος, ενώ τόσο το μοτέρ όσο και το κιβώτιο μπορεί να βγάλουν ακριβές ζημιές. Την ξενοιασιά που θα δώσει ένα καινούριο, δεν πρόκειται να την προσφέρει επ' ουδενί.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ανάγκες για χώρους, και αν τελικά δεν επισκευάζεται το Subaru, η λύση του Yaris Cross είναι η πιο λογική, μιας και τα άλλα ξεφεύγουν πολύ τιμολογιακά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
kostis20 έγραψε:Δε νομιζω ότι το yaris cross είναι τόσο καλό για ταξίδια.Καλύτερα το corolla ακόμα καλύτερα το rav.

To rav (νομίζω) οτι εχει 660€ φορο πολυτελειας :dizzy:

Αυριο μου ειπαν θα ανοιχτει το Σουμπαρου, οπότε για την ωρα περιμενω τα μαντατα...

Scotch έγραψε:Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος για ηλεκτρικό, αλλά όσοι το τόλμησαν, μετά μετρούσαν μόνο… πόσο ρεύμα έχασαν μέχρι να το αποφασίσουν! :s_wink

Edit: Έχεις δοκιμάσει να οδηγήσεις κάποιο;

Δεν εχω πρόβλημα με τα ηλεκτρικά, απλά μεγαλο...φόβο για το άγχος που θα εχω για τη φορτιση.

Αν τα καταφερει το Σουμπαρου, θα μου δωσει χρόνο να ετοιμαστώ για το ρεύμα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#899632 Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έχουν μειωθεί τα τεκμήρια για το 26 οπότε ανάλογα θα μειωθεί και ο φόρος πολυτελείας.

Αυτό μένει να αποδειχθεί φυσικά αν και δεν ξέρω αν θα εμπιστευομουν το Ελ κράτος
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bebes έγραψε:Δεν εχω πρόβλημα με τα ηλεκτρικά, απλά μεγαλο...φόβο για το άγχος που θα εχω για τη φορτιση.
Αν τα καταφερει το Σουμπαρου, θα μου δωσει χρόνο να ετοιμαστώ για το ρεύμα :iconcool:

Βάζω στοίχημα πως μία δοκιμή θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε φόβο και άγχος.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
bebes έγραψε:
kostis20 έγραψε:Δε νομιζω ότι το yaris cross είναι τόσο καλό για ταξίδια.Καλύτερα το corolla ακόμα καλύτερα το rav.

To rav (νομίζω) οτι εχει 660€ φορο πολυτελειας :dizzy:

Ναι αλλά εχει ελάχιστα τέλη κυκλoφορίας,οποτε θα πληρώνεις οτι εδινες και για το subaru περίπου.Και τα Q3 diesel διλιτρα είναι και με ...DSG :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
edmond έγραψε:Δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθείς από τους χώρους του γιαροτζίπ. Έχουμε εταιρικό ένα...

Last year :thumbsdown:
Σήμερα ξημερώματα έκανε φτερά!!
Καθόσον λίζινγκ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες αντικατάστασης.
Το αναφέρω απλά για την...ευαισθησία που έχουν τα υβριδοτογιότα στο κλέψιμο.
Άβαταρ μέλους
By nass
Scotch έγραψε:
bebes έγραψε:Δεν εχω πρόβλημα με τα ηλεκτρικά, απλά μεγαλο...φόβο για το άγχος που θα εχω για τη φορτιση.

Βάζω στοίχημα πως μία δοκιμή θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε φόβο και άγχος.

Εχοντας οδηγήσει προ 3 ετών ένα Model 3 LR για 1900 χλμ. και έχοντάς το εκτιμήσει δεόντως επειδή είναι ένα άριστο αυτοκίνητο :iconcool: με εξαιρετικό VfM και το κυριότερο ένα powertrain "the shape of things to come" :s_thumbsup , πρέπει να ομολογήσω ότι μην έχοντας ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και άρα δυνατότητα οικιακής φόρτισης, μια χαρά φόβο και άγχος συνεχίζω να έχω απέναντι στα ηλεκτρικά :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#899665 Μπορω να βαλω φορτιστη στο σπίτι στη Λάρισα (εχω υπογειο πάρκινκ και ηδη ενας γειτονας εχει εγκαταστησει φορτιστή), στο χωραφι (αν δεν τον σηκωσουν οι ευπαθεις ομαδες οπως επαθα 2-3 φορες με τα καλωδια της πομόνας), στη Θεσσαλονικη στο πατρικο (μονοκατοικία με θεση παρκινκ στην αυλή), αλλά φοβαμαι τη φορτιση σε εκδρομες ή ταξίδια.
Την προηγουμενη εβδομαδα μιλουσα με συναδελφο απο Αθηνα. Πηγαν οικογενειακως στη Θεσσαλονικη και περιμεναν στην Αταλαντη 1 ωρα για να φορτισουν (ετυχε να ειναι κατειλημενοι οι φορτιστες). Με αγχωσε ακομα περισσότερο.

Επλίζω να επισκευαστει ο πετρελαιοφονιας μου, να μου δωσει μια 5ετια ακομα να απφασισω χαλαρα πως θα κανω τη μεταβαση :metalo:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Σάββατο ή Δευτερα θα εχω απαντηση
Άβαταρ μέλους
By Scotch
nass έγραψε:Εχοντας οδηγήσει προ 3 ετών ένα Model 3 LR για 1900 χλμ. και έχοντάς το εκτιμήσει δεόντως επειδή είναι ένα άριστο αυτοκίνητο :iconcool: με εξαιρετικό VfM και το κυριότερο ένα powertrain "the shape of things to come" :s_thumbsup , πρέπει να ομολογήσω ότι μην έχοντας ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και άρα δυνατότητα οικιακής φόρτισης, μια χαρά φόβο και άγχος συνεχίζω να έχω απέναντι στα ηλεκτρικά :whistlink:

:lol: Απόλυτα λογικό Νάσο. Θεωρώ δεδομένο πως πρέπει να υπάρχει θέση στάθμευσης/φόρτισης στο σπίτι (ή, στη χειρότερη, στη δουλειά). Αλλιώς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κουράσει.

bebes έγραψε:Μπορω να βαλω φορτιστη στο σπίτι στη Λάρισα (εχω υπογειο πάρκινκ και ηδη ενας γειτονας εχει εγκαταστησει φορτιστή), στο χωραφι (αν δεν τον σηκωσουν οι ευπαθεις ομαδες οπως επαθα 2-3 φορες με τα καλωδια της πομόνας), στη Θεσσαλονικη στο πατρικο (μονοκατοικία με θεση παρκινκ στην αυλή), αλλά φοβαμαι τη φορτιση σε εκδρομες ή ταξίδια.
Την προηγουμενη εβδομαδα μιλουσα με συναδελφο απο Αθηνα. Πηγαν οικογενειακως στη Θεσσαλονικη και περιμεναν στην Αταλαντη 1 ωρα για να φορτισουν (ετυχε να ειναι κατειλημενοι οι φορτιστες). Με αγχωσε ακομα περισσότερο.

Έχω περάσει αρκετές φορές, ακόμα και σε μεγάλες εξόδους, δεν τους έχω δει ποτέ κατειλημμένους. Σίγουρα θα συμβαίνει πάντως καμιά φορά.

Με Tesla θα υπήρχαν και οι SuCs. Μήπως να κοίταζες κανένα Model 3; Στο budget σου είναι. Άνοιξε και service στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στα ταξίδια, οι περισσότερες διαδρομές έχουν πλέον πολλαπλούς ταχυφορτιστές. Στάση 15–25 λεπτά δίνει 200–300 χλμ σε πολλά μοντέλα. Αλλά αν έχεις συνηθίσει σε αδιάκοπα ταξίδια, θα σε ενοχλήσει.