Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By egobrain
drdino έγραψε:Το 2ο κλιο έχει σίγουρα βαψίματα μπροστά.

φαίνεται να έχει καθήσει και το κάτω πλαστικό του προφυλακτήρα..
rocsta έγραψε:Ρε! Οχι panda τελευταίας γενιάς(mk3 ειναι btw)! Δεν μπορεις να βρεις καλο σε αυτα τα χρηματα.
Και δεν έχουν και καμια τρομερή διαφορά εκτός του αισθητικού μέρους.

Το τελευταίο ήταν που με κορτάρισε κάπως, ακριβώς απ' την αισθητική βελτίωση, γι' αυτο δεν έβαλα το προηγούμενο :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rocsta έγραψε:Ρε! Οχι panda τελευταίας γενιάς(mk3 ειναι btw)! Δεν μπορεις να βρεις καλο σε αυτα τα χρηματα.
Και δεν έχουν και καμια τρομερή διαφορά εκτός του αισθητικού μέρους.

< >

δεν συμφωνω οτι δεν εχουν διαφορα,εχουν και ειναι μεγαλη.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#702594 Mitsubishi Colt τα τελευταία τα facelift 1,3 για να εχει δύναμη χωρίς τα θεματάκια των turbo :innocent: απο τα πιο τίμια αυτοκίνητα δυστυχώς τα λεφτά σου είναι οριακά για ενα καλό 5θυρο .

ενδεικτικά για να καταλάβεις το μοντέλο το F/L

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... bishi-colt

Αν ο Μπέσσας εχει μπέσα :) για τα χλμ και το ΚΤΕΟ που λεει είναι καλή περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#702595 Εγω θα κοιτούσα και απλο Clio, ναι το TCe ειναι ωραιο αλλα και το απλό 1.2 πηγαίνει αρκετα καλα. Στο δρόμο ειναι εξαιρετικο, ανετο, με καλή ποιότητα κυλισηα, στρίβει συμπαθητικά και η καμπίνα εχει καλη ηχομόνωση. Χώροι για μπρος και πίσω επιβάτες καλη για την κατηγορία.
Εχω οδηγησει αρκετές φορές νοικιαρικα με αυτο τον κινητήρα και πάντα όταν υπηρχε διαθεσιμο το επέλεγα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
egobrain έγραψε:- πορτμπαγκάζ αξιοπρεπές μεταξύ των εναλλακτικών στην κατηγορία

- Στα άλογα λοιπόν, από πόσα και κάτω καλό είναι να μην κοιτάω καν? (πχ βασικός 14άρης του 207)

- Τι ταβάνι να βάλω στα χιλιόμετρα, 100k-120k?
dimsabas, καταλαβαίνω τι λες αλλά θα προτιμούσα κάποιο πιο μαζεμένο, ακόμα και 20 πόντοι παίζουν ρόλο στις στενοκώλικες γειτονιές :oops:

Για πορτμπαγκάζ, αν δεν χρειάζεσαι τις πίσω θέσεις συστηματικά τότε και κάτι <4μ μπορεί να βολέψει, λχ τα i10 και Panda που αναφέρθηκαν. Επίσης κοίτα και το παραμελημένο Chevrolet Spark:
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olet-spark (βενζίνα, χαμηλά χιλιόμετρα)
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olet-spark (Campingaz, η χαρά του dimsabas)

Στα άλογα πρέπει να το δεις ως συνάρτηση με το βάρος του αυτοκινήτου. Λχ. τα ~85 άλογα που βγάζει ο 1200άρης της Hyundai είναι ταμάμ για το i10 και αποδεκτά για το i20. Ο 1200άρης της Opel με την ίδια σχεδόν απόδοση όμως ζορίζεται περισσότερο στο βαρύ Corsa D. Σε κάθε περίπτωση πάντως και με δεδομένο το περιορισμό του budget είναι μια χαρά αξιοπρεπή αμαξάκια και τα 1.2, απλά είναι πιο κουραστικά στο ταξίδι (όχι με την έννοια του NVH αλλά το πόσο εύκολα ή όχι προσπερνάς κλπ, πόσο σχεδιασμό θέλει να για μπεις σε αυτοκινητόδρομο ή το περιφερειακό από μια on ramp κλπ) και πρέπει να προσαρμόσεις τον τρόπο οδήγησης σου αναλόγως. Αυτό που θα απέφευγα είναι κάτι επικίνδυνα αργά μοντέλα, λχ Corsa 1.0 ή Panda 1.1 που έχουν 0-100 >15s, αυτά παραείναι τάφος.

Για τα χιλιόμετρα, εγώ δεν θα έβαζα κάποιο συγκεκριμένο όριο αλλά περισσότερο θα κοιτούσα τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου και τι συντήρηση έχει.
Στο τελευταίο (για τους 20 πόντους) συμπάσχω, και είναι πολύ σπαστικό ότι λόγω της διαφορετικής καμπύλης απαξίωσης τα μοντέλα μιας κατηγορίας πάνω είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά αλλά λόγω έλλειψης πάρκινγκ τρώνε άκυρο. :thumbsdown:

Anonymous Founder έγραψε:Για Clio μην σκεφτείς ατμοσφαιρικό, πήγαινε για τον TCE. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο μοτέρ, σ'εμάς δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Και σαν αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό και με τεράστιους χώρους επιβατών.
Σε σχέση με το Fiesta της ίδιας εποχής (το είχαμε και αυτό, η γυναίκα μου δηλαδή) πολύ καλό, αλλά το Clio καλύτερο: πιο γρήγορο, πιο άνετο, και θα το βρεις και φθηνότερα, τα Fiesta κρατάνε αξία.
Μιλώ για το πρώτης γενιάς Fiesta με τον ατμοσφαιρικό 1.4 95 άλογα, αν μιλάγαμε για τον Ecoboost, αλλάζει το πράγμα, αλλά δεν θα βρεις στο budget σου.
207 όχι, το Clio είναι καλύτερο. Το 207 είναι και πολύ βαρύ και δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με το Clio.

Πράγματι το Fiesta (2007-2011) κρατάει παραπάνω -έως και δυσανάλογα- την αξία του. Όσο για το TCe, η δική μου ένσταση στα τουρμπάκια δεν προέρχεται από κάποια realzeusεια πιουρίλα αλλά με βάση το σκεπτικό ότι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει λιγότερα μέρη που μπορούνε να πάνε στραβά, και ίσως αντέχει περισσότερο στη μακροχρόνια παραμέληση που κάπου πρέπει να περιμένεις στα φτηνά μεταχειρισμένα.

egobrain έγραψε:Για το corsa έχω ακούσει για μηχανικεές ζημιές απο φίλο που έχει νοικιάρικα, ισχύει?

IMO το ατμοσφαιρικό Fiesta είναι ανώτερο από άποψη αξιοπιστίας, απλά τα Corsa δεν φαίνεται να βγάζουν συστηματικά κάτι πολύ χοντρό (και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα, γι αυτό και τα κοιτάζω κι εγώ). Το Clio όμως ίσως είναι καλύτερο σε αυτό το τομέα. :hmmm:

drdino έγραψε:Αμάξι χωρίς a/c δεν παίρνεις ούτε για πλάκα.

+άπειρο, εδώ ούτε εγώ στον βόρειο πόλο δεν το σκέφτομαι. :lol:

dimviii έγραψε:δεν συμφωνω οτι δεν εχουν διαφορα,εχουν και ειναι μεγαλη.

+1, το Panda Mk3 είναι μεγαλύτερο (και σε αυτή τη κατηγορία το παραμικρό κάνει αισθητή διαφορά) και πολύ πιο πολιτισμένο, ήσυχο και με καλύτερη ανάρτηση. Από drivetrain έχουν τα ίδια (Fire 1.2 και το ίδιο κιβώτιο αν δεν κάνω λάθος).

+1 επίσης και στο τελευταίο Colt.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#702617 Εγω παντως οσμιζομαι οτι ο Γιαννς ψηνεται για Κλιο (και καλα κανει). Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να συνδυασει

- Ακτινα εξορμησης (περιξ του Ουζου Μελαθρον)

- Λογικο mileage

- Κινητηρα Τiceci

- <5k

:hmmm:

Αυτα εδω πχ ειναι no go Γιανν;

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36250063-renault-clio :hmmm:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34386159-renault-clio

Zorz έγραψε:Για τα χιλιόμετρα, εγώ δεν θα έβαζα κάποιο συγκεκριμένο όριο αλλά περισσότερο θα κοιτούσα τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου και τι συντήρηση έχει.

Πολυ σωστη παρατηρηση. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By egobrain
MONMAN έγραψε:Mitsubishi Colt τα τελευταία τα facelift 1,3 για να εχει δύναμη χωρίς τα θεματάκια των turbo :innocent: απο τα πιο τίμια αυτοκίνητα δυστυχώς τα λεφτά σου είναι οριακά για ενα καλό 5θυρο .

το συγκεκριμένο βγαίνει εκτός πίστας μου αλλά βλέπω πως υπάρχουν παρόμοια στη Σαλονίκη στα 5k (πχ)..

ζορζ, φχαριστάω για τα αναλυτικά σχόλια!
Για τα χιλιόμετρα που λες, μουδιάζω λίγο όταν βλέπω 160-170k στην πλάτη, έχω μια αβάσιμη αίσθηση ότι έχει φάει πολύ δρόμο και μάλλον δεν θα αργήσει να μπαϊλντίσει στα χέρια μου :oops:

τζι, σωστά το μύρισες, στο μοτέρ όμως θα έμενα και στον 1.2. Απ' όσα ψηλαφώ το clio φαίνεται η πιο τίμια επιλογή οπότε απ' αυτό θα ξεκινήσω το γαϊτανάκι..
Το μπεζάκι που βάζεις είναι συμπαθητικό, ασορτί κιόλας με μπουγάτσα κρέμα, αλλά δύσκολο χρωματάκι..
Το δεύτερο μια χαρά φαίνεται αλλά αν έχω παρόμοιες περιπτώσεις πιθανότερο να αρχίσω με όσα μυρίζουν Θερμαϊκο!
Απροπό, για το τελευταίο της λίστα με το Τσέικο υγραέριο τι λέμε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:Επίσης κοίτα και το παραμελημένο Chevrolet Spark:

Πάρα πολύ ακριβά ανταλλακτικά. Δεν υπάρχει ουσιαστικά πλέον αντιπροσωπεία, ούτε Chevrolet, ούτε Daewoo, οπότε ο καθένας χρεώνει ότι του λείπει... Το είχε συνάδελφος στην αεροπορική που δούλευα και τα ανταλλακτικά του ήταν πανάκριβα (πχ αμορτισέρ).

Κατά τ' άλλα καλό αμαξάκι και αξιόπιστο (το συγκεκριμένο μέχρι που έφυγα είχε 140Κ χλμ περίπου χωρίς να ζητήσει τίποτα πέραν αναλωσίμων), αλλά όταν χρειαστείς κάτι θα το χρυσοπληρώσεις. Συγκεκριμένα τα αμορτισέρ που ανέφερα, δεν υπήρχε τίποτα εντός Ελλάδας σε λογική τιμή και τα πήρε από Αγγλία ή Γερμανία.

Το i10 είναι σαφώς καλύτερο... Σε Rio ή i20 κοιτάμε τίποτα;;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
markvag έγραψε:Σε Rio ή i20 κοιτάμε τίποτα;;

Rio θα έβλεπα mk3 αλλά δεν βρίσκω, το i20 βλέπω πως έχει επιλογές στο τάλιρο (πχ)

Στο ψάξιμο προσπερνάω πάντα όσα έχουν υγραέριο. Παίρνει κάποια ελαστικότητα αυτό το χαρακτηριστικό ή καλύτερα μη μπλέξω?
Άβαταρ μέλους
By alexm
#702831 Καλύτερα να μην το επιλέξεις. Επίσης μην κοιτάς εισαγωγής (έχεις επισυνάψει αρκετά για αυτό το λέω)
Άβαταρ μέλους
By Zorz
egobrain έγραψε:Για τα χιλιόμετρα που λες, μουδιάζω λίγο όταν βλέπω 160-170k στην πλάτη, έχω μια αβάσιμη αίσθηση ότι έχει φάει πολύ δρόμο και μάλλον δεν θα αργήσει να μπαϊλντίσει στα χέρια μου :oops:

Σκέψου το εξής: απλά βλέπεις μια εικόνα που πλησιάζει περισσότερο την πραγματική ιστορία των μεταχειρισμένων σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Εκτός και αν η πλειονότητα των αυτοκινήτων στην Ελλάδα όντως κάνουν μόνο 5-6 χιλιάδες Km το χρόνο.

Για το 1ο Clio που πρότεινε ο gης, η αγγελία γράφει 1.2 75hp που είναι το ατμοσφαιρικό αλλά στη φώτοείναι ο TCEΟς. :hmmm:

markvag έγραψε:Πάρα πολύ ακριβά ανταλλακτικά. Δεν υπάρχει ουσιαστικά πλέον αντιπροσωπεία, ούτε Chevrolet, ούτε Daewoo, οπότε ο καθένας χρεώνει ότι του λείπει... Το είχε συνάδελφος στην αεροπορική που δούλευα και τα ανταλλακτικά του ήταν πανάκριβα (πχ αμορτισέρ).

Κατά τ' άλλα καλό αμαξάκι και αξιόπιστο (το συγκεκριμένο μέχρι που έφυγα είχε 140Κ χλμ περίπου χωρίς να ζητήσει τίποτα πέραν αναλωσίμων), αλλά όταν χρειαστείς κάτι θα το χρυσοπληρώσεις. Συγκεκριμένα τα αμορτισέρ που ανέφερα, δεν υπήρχε τίποτα εντός Ελλάδας σε λογική τιμή και τα πήρε από Αγγλία ή Γερμανία.

Δεκτό τότε, και κρίμας γιατί είναι αξιοπρεπές αμαξάκι όπως λες. Το ίδιο και για το τελευταίο Aveo που είναι μια λίγο μεγαλύτερη κορεάτικη εκδοχή του Corsa. Από μηχανολογικά ανταλλακτικά, θα περίμενε κανείς να βρίσκεις περισσότερα από GM, στα φανοποιίας είναι το μεγάλο ζόρι.

egobrain έγραψε:Rio θα έβλεπα mk3 αλλά δεν βρίσκω, το i20 βλέπω πως έχει επιλογές στο τάλιρο (πχ)

Στο ψάξιμο προσπερνάω πάντα όσα έχουν υγραέριο. Παίρνει κάποια ελαστικότητα αυτό το χαρακτηριστικό ή καλύτερα μη μπλέξω?

Το i20 είναι τιμιότατος ανθρωπομεταφορέας, αν δεν σε πειράζει το έλλειμα προσωπικότητας σε σχέση με το Clio (ειδικά από μέσα είναι εντελώς :s_sad ) το προτείνω.

alexm έγραψε:Καλύτερα να μην το επιλέξεις. Επίσης μην κοιτάς εισαγωγής (έχεις επισυνάψει αρκετά για αυτό το λέω)

+2.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#702862 Γιανν δεν βλεπω προκοπη με τα Κλειω. :hmmm:

Κανα Νισσαν Note;

Kανα Tiida; :lipsealed:

Νομιζω ειναι και τα 2 < 4μετρα. :hmmm:

Κανα i30 με υγραεριο (μην το δουλευεις με υγραεριο στην τελικη);

Βοηθα λιγο ωρε Γιανν :s_sorry . Ανεβασε μπατζετ κανα 2χιλιαρο Γιααααααν :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout