Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#296848 Κανείς δε ξέρει για το μέλλον.

Τώρα λένε ότι πάλι θα αλλάξουν τα τέλη.

690 πάντως είναι τέλη 2λτ για τη χρονολογία του Ε90 (μάλλον εννοείς) και ένα 308αρη φόρος πολυτέλειας.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 05 Σεπ 2016, 16:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#296850 Αν είναι μοντέλο 2008 έως 31/10/2010, πληρώνει 690 για τέλη. Από 1/11/2010 πληρωνει 262.
Τεκμήριο έχει 6160 και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 308 ευρω μεχρι να κλείσει 10ετια. Μετα το πέρας της δεκαετίας (φέτος πχ είναι η τελευταία χρόνια που πληρώνουν τα 2007 μοντελα) δεν υπάρχει φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ενώ το τεκμήριο γίνεται 4400.
Αυτά όλα εννοείται ισχύουν σήμερα που μιλάμε.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By fot
#296853 E92 και εννοώ το Coupe :inlove:

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Με συμφέρει δηλαδή να βρώ ένα από το 10 και μετά?
Βρήκα ένα, του 08, σχετικά κοντά μου, σε αρκετά καλή κατάσταση. Με τα 170..

Τι προσέχουμε σε αυτά;
Από την 320fl ε90 θυμάμαι κάτι για πολλαπλασιαστές και έναν αισθητήρα στην εξάτμιση αρκετά ακριβό.

Ριξτε τα φώτα σας!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fot έγραψε:E92 και εννοώ το Coupe :inlove:

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Με συμφέρει δηλαδή να βρώ ένα από το 10 και μετά?
Βρήκα ένα, του 08, σχετικά κοντά μου, σε αρκετά καλή κατάσταση. Με τα 170..

Τι προσέχουμε σε αυτά;
Από την 320fl ε90 θυμάμαι κάτι για πολλαπλασιαστές και έναν αισθητήρα στην εξάτμιση αρκετά ακριβό.

Ριξτε τα φώτα σας!

Δε συμφέρει να μπλέξεις.

Καλύτερα κάποιο νεότερο, μεταχειρισμενο diesel ή βενζίνης.

Για ταξίδια δε το θες?

Diesel καλύτερα και άσε τον Ε92 με τα 170.

Ναι, πολλαπλασιαστες και μπεκ κοιτάς.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 05 Σεπ 2016, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#296857 Εγώ απάντησα για σεντάν. Το κουπέ δεν ξέρω πότε έκανε fl. Τα υπόλοιπα πάντως μενουν ίδια που έγραψα. Φυσικά η διάφορα ανάμεσα σε ένα αμάξι που πληρώνει 400 ευρω λιγότερα τέλη κυκλοφορίας, είναι 5 χιλιάρικα στην τιμή!
Πολλαπλασιαστές και μπεκ βγάζουν αυτά. Οι πολλαπλασιαστές τρώγονται, 40 ευρω ο ένας έχουν, τα μπεκ ειναι κλάμα.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#296858 Η Ε92 έκανε facelift το 2010-2011.

Αλλά έπεσαν επάνω στη κρίση και δε ξέρω πόσα θα βρεις.

Πάντως δεν έχει καμία διαφορά πέρα από τα φανάρια και μικροδοαφορες στο εσωτερικό. Τίποτα ουσίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By fot
#296863 Νίκο για ταξίδια, ναι. 15-20χιλ χλμ το χρόνο.

Τέλη του '10, πάντως έχει ίδια τιμή με αυτή του 08. Και 30χιλ χλμ παραπάνω βέβαια.
Λέτε να μην ασχοληθώ καθόλου με την συγκεκριμένη γενιά?

Ενδιαφέρον δείχνει και το S60 για την χρήση που θέλω. Το Octavia από την άλλη, σε μτχ είναι ελάχιστα. Δεν μου πολυαρέσει κιόλας, εμφανιασιακά τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#296865 Πολλαπλασιαστές είναι φθηνοί, γύρω στο 50άρικο. Μπεκ είναι σχεδόν 300€ το ένα.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ελληνικό κράτος.

Δες λίγο προς Mercedes και προς θεού, αν θέλεις να ευχαριστιέσαι οδήγηση, μείνε μακριά από τα diesel. Ειδικά σε μεταχειρισμένο, θα είναι σχεδόν όλα εισαγωγής και με γυρισμένα χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By fot
#296866 Από την διαφορά τιμής πιστεύω πως ίσως καλυφθούν έξοδα καυσίμων, βλάβες πιθανές κλπ. Υπέρ της βενζίνης μιλάω.
Anonymous Founder, θέλω να είναι άνετο, ευχάριστο και σχετικά καλό σε χώρους, χωρίς να ενδιάφερει ιδιαίτερα. Ορισμένα Diesel είναι διασκεδαστικά. Παίζεις εντός των ροπών και χαμογέλας.
Θα χρησιμοποιήσω παράδειγμα, το Astra φίλου (diesel) που οδήγησα πρόσφατα. Είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που ψάχνω. Καθόλου συμμετοχή από τιμόνι, ο 17άρης αν και δυνατούτσικος, πολύ μέτριος σαν σύνολο, αδιάφορο μέσα έξω. Το μόνο συν είναι εξοπλισμός και η ποιότητα του εσωτερικού...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
fot έγραψε:Από την διαφορά τιμής πιστεύω πως ίσως καλυφθούν έξοδα καυσίμων, βλάβες πιθανές κλπ. Υπέρ της βενζίνης μιλάω.
Anonymous Founder, θέλω να είναι άνετο, ευχάριστο και σχετικά καλό σε χώρους, χωρίς να ενδιάφερει ιδιαίτερα. Ορισμένα Diesel είναι διασκεδαστικά. Παίζεις εντός των ροπών και χαμογέλας.
Θα χρησιμοποιήσω παράδειγμα, το Astra φίλου (diesel) που οδήγησα πρόσφατα. Είναι μάλλον το αντίθετο από αυτό που ψάχνω. Καθόλου συμμετοχή από τιμόνι, ο 17άρης αν και δυνατούτσικος, πολύ μέτριος σαν σύνολο, αδιάφορο μέσα έξω. Το μόνο συν είναι εξοπλισμός και η ποιότητα του εσωτερικού...

Να χαμογελάσω λίγο δύσκολο, αλλά μην γίνομαι περίεργος...
Diesel και καλό αυτόματο ίσως. Οτιδήποτε άλλο, ούτε στον εχθρό μου. Στον εαυτό μου, ούτε να το σκεφτώ.
Στα δικά σου τώρα, προτείνω κάποια C-class γιατί έχει επιδόσεις χωρίς να φτάνεις στα 2 λίτρα. Το ζήτημα βέβαια είναι πως είναι ακριβότερες και αν αλλάξουν πάλι τα τέλη και πάνε με τους ρύπους, μάλλον δεν θα συμφέρουν.
Οπότε, περίμενε λίγο γιατί πάλι διαβάζω για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.
Όπως και να 'χει, μην αγοράσεις αυτοκίνητο που πληρώνει φόρο πολυτελούς διαβίωσης, θα μπεις στο στόχαστρο όπως και να 'χει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
fot έγραψε:Νίκο για ταξίδια, ναι. 15-20χιλ χλμ το χρόνο.

Τέλη του '10, πάντως έχει ίδια τιμή με αυτή του 08. Και 30χιλ χλμ παραπάνω βέβαια.
Λέτε να μην ασχοληθώ καθόλου με την συγκεκριμένη γενιά?

Ενδιαφέρον δείχνει και το S60 για την χρήση που θέλω. Το Octavia από την άλλη, σε μτχ είναι ελάχιστα. Δεν μου πολυαρέσει κιόλας, εμφανιασιακά τουλάχιστον.

Για ταξίδια αντικειμενικά χρειάζεσαι:
-Ροπή για προσπεράσεις
-Οικονομία
-Μεγάλο μεταξόνιο για άνεση

Οπότε γιαυτό προτείνω diesel.

Μην ασχοληθείς με 2λτ αυτοκίνητο καθόλου τη στιγμή που ένας 1,6 turbo diesel (ανεξάρτητα εταιρίας, το βάζω λίγο γενικά) σε καλύπτει.

Ψάξε κάτι με αυτά τα δεδομένα, δες κι άλλες εταιρίες.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#296944 Η 320i με τα 170 είναι καλή επιλογή, με τα ερωτηματικά των μπεκ και πολλαπλασιαστών. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά είναι αρκετά σβέλτη (κάτω από 9 για τα 100), πολύ ταξιδιάρα (κύλιση, αεροδυναμική, θόρυβος κλπ), στριφτερή και οικονομική. Αν τα τεκμήρια και τα τέλη δεν είναι πρόβλημα θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές μου.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#296946 Εδώ πάντως πάρα τη διαφορά ροπής φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα στις προσπεράσεις ο διλιτρος!

http://www.zeperfs.com/en/duel5421-175.htm