Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#889707 Σωκράτη εσύ σούπερ σταρζ!

Καλορίζικο και καλοστριφτο.
Το λευκό χρώμα ανοίγει νέους οριζοντες για το πρότζεκτ Φωτο-Κωστας που θα ακολουθήσει.

Αυτοματο;
Χιμπριντ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
socratesn έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
Καλορίζικο. Την καλύτερη επιλογή έκανες.
Platinum ή ανέβηκες σε GT-Line?

Τίποτα από τα δύο.
Premium

Στην Platinum τα μόνα δύο έξτρα που άξιζαν ήταν τα φλας στους καθρέφτες που ήταν και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (το δικό μου τα έχει στο φτερό, δε το είχα προσέξει, μου κάνει λίγο τσιπιά αλλά θα το ξεπεράσω) και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.
Ο πίνακας οργάνων έχω διαβάσει στο ελληνικό group κατόχων ότι τα παίζει πολύ συχνά με θερμοκρασίες, οπότε είπα να τον αποφύγω, δεδομένου πως στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν έχει κάποια σοβαρή επιπλέον λειτουργικότητα πέραν του οπτικού θέματος.

Η Gt-Line είχε εξοπλισμό που ήθελα (keyless, ασύρματη φόρτιση, ηλεκτρικά καθίσματα), αλλά ξέφευγε οικονομικά και νομίζω το χαλάει λίγο και οπτικά, δε μου αρέσουν καθόλου οι ζάντες της ούτε τα πίσω κυψελοειδή LED της.

Γενικά συμβιβάστηκα με το να πάρω κάτι πολύ χρηστικό και λειτουργικό, χωρίς τρομερές θυσίες σε θέματα εξοπλισμού.
Το Premium που πήρα έχει τις φωτάρες μπρος - πισω full led, 18αρες ζάντες, τη μεγάλη οθόνη μέσα, όλες τις "smart" λειτουργίες μέσω kia connect, διζωνικό clima, carplay, camera, αισθητήρες πίσω κλπ.

Σίγουρα στον ανταγωνισμό υπηρχαν πλουσιότερα, υπήρχαν και φτωχότερα, γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο με τους εξοπλισμούς, από τα 30Κ και πάνω αρχίζεις να βρίσκεις πραγματικά πλήρη οχήματα

Καλοτάξιδο. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#895561 Έστω ότι υπάρχουν μερικές αμυδρές σκέψεις για ένα δεύτερο αυτοκινητάκι, μόνο για χομπυ/σκ/διασκέδαση.

Δε μας νοιάζει καθόλου η πρακτικότητα, αν μπορούσα να περιγράψω συνοπτικά τον γρίφο θα το ονόμαζα "Future Classic με κάτω από 8.000€", εννοείται με ένα ταβάνι τα 2.000 κυβικά το πολύ.

Για να δώσω ένα στίγμα εχω ψάχτει αρκετά στα σενάρια Mx5 - bmw z4, αλλά έχω και κάτι σκέψεις για κάποιο Forester Xt π.χ. Το καθένα έχει τη δική του γοητεία και το δικό του Fun. Ρίξτε καμιά ιδέα, ή έστω συνετίστε με. :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#895564 Για διασκεδαση:

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... ta-corolla

(οχι απλα διασκεδαση, στα ουλα λεμε :s_laughat )

Για Σ/Κ:

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... nz-slk-200

Για χόμπι :shifty: :

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... a-romeo-gt
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#895566 Για επένδυση*
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... s-benz-190

*όχι από μεταπωλητικη αξια αλλα απο ενοικίαση σε γερόντια και μερσεντακηδες για μια ατα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Έστω ότι υπάρχουν μερικές αμυδρές σκέψεις για ένα δεύτερο αυτοκινητάκι, μόνο για χομπυ/σκ/διασκέδαση.

Δε μας νοιάζει καθόλου η πρακτικότητα, αν μπορούσα να περιγράψω συνοπτικά τον γρίφο θα το ονόμαζα "Future Classic με κάτω από 8.000€", εννοείται με ένα ταβάνι τα 2.000 κυβικά το πολύ.

Για να δώσω ένα στίγμα εχω ψάχτει αρκετά στα σενάρια Mx5 - bmw z4, αλλά έχω και κάτι σκέψεις για κάποιο Forester Xt π.χ. Το καθένα έχει τη δική του γοητεία και το δικό του Fun. Ρίξτε καμιά ιδέα, ή έστω συνετίστε με. :lol:

Μόλις περιέγραψες το ΜΧ5, όποιο βρεις στο budget σου σε καλή κατάσταση. Με γεια!

Κάτι Renault Clio με 300Κ χλμ τα θεωρώ κακό ανέκδοτο, όπως επίσης και κάτι 207. :lol:

ΥΓ: Παρακαλούνται οι admin να banάρουν τον χρήστη g87777777777777777 γιατί είναι φαιδρός, προκλητικός και έχει κακό γούστο στη μπουγάτσα! :x
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#895580 Δε ξαναμπλέκω με Prince Μοτέρ (207+Cooper S), για όνομα του θεού.
Τα clio αυτά και τα δύο έχουν υγραέριο, παρότι τα έχω ψάξει ως μοντέλο για κάτι κάπως καλό θέλεις 10+Κ
Και εγώ το NC βρίσκω ως επικρατέστερη λύση, αλλά με γοητεύει πιο πολύ οπτικά η Z4
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895581 Ενώ το να μπλέξεις με λιωμένο ΒΜW με 150 άλογα σου φαίνεται θελκτικό; :lol:

Να ήταν το 3λιτρο να έβγαζε κανένα γούστο να πω εντάξει.

Το μαζντάκι αν χωράς είναι καλή επιλογή, το δύσκολο θα είναι να βρείς καλό

αυτό πχ https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... mazda-mx-5 φαίνεται ωραίο αλλά έμπορας και ¨στρογγυλά" χλμ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#895584 Εχει 2-3 Ζ4 που δείχνουν πολύ φροντισμένα. π.χ. https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 146-bmw-z4
Επίσης, έχει 1 κιλό ανα ίππο λιγότερο από το 1.8 mx5 και στα reviews δε διαβάζω κάτι πολύ αρνητικό για τις επιδόσεις του.
Βέβαια μάλλον το MX-5 ειναι ωριμότερη επιλογή ειδικά ως 1.8. και έχει και μεγαλύτερη ποικιλία σε μτχ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#895586 Κοίτα ότι και να πάρεις μια μαύρη τρύπα για να πετάς χρήματα θα είναι, γιατί αυτοκίνητο μτχ με 100+ χιλιάδες χλμ όλο και κάτι θα χρειαστεί, συν διπλά τέλη, ασφάλειες κλπ κλπ, αν το έχεις τόσο ανάγκη και το αντέχεις οικονομικά οκ.

Από εκεί και πέρα όμως αν δε σε καλύπτει το υπάρχον αυτοκίνητο πούλα το και βάλε τα έξτρα χρήματα για κάτι που θα σε καλύπτει και θα είναι καινούριο ή σχεδόν καινούριο.
Εκτός αν έχεις οικογένεια και πρέπει αναγκαστικά να συμβιβαστείς με έναν ανθρωπομεταφορέα κι ένα 2ο για πάρτη σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#895588 Για να θέλει πρώην κάτοχος BMW να ξαναμπλέξει με μεταχειρισμένη BMW σημαίνει πως τα οικονομικά του πάνε καλά! :lol: :lol:

Πάντως, και στο δικό μου γκαράζ (όταν κερδίσω το 40πλο τζακ ποτ), θα υπάρχει πιθανότατα μία Ζ4 πρώτης γενιάς με εξακύλινδρο μοτέρ. :inlove: Μέχρι τότε, αν μπορούσα να πάρω δεύτερο αμάξι, θα κοιτούσα προς miata μεριά...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#895589 Αν τα οικονομικά πηγαίναν τόσο καλά θα κοιτούσα κάτι σαν formentor VZ .

Απλά συνειδητοποιώ πως αρκετά συχνά, ακόμα και για το σπίτι - γραφείο, θέλω κάτι όσο πιο αναλογικό, μου λείπει αυτή η αναζωογονηση του να είσαι εσύ και το μηχάνημα, χωρίς λαμπάκια για τα όρια ταχύτητας, ειδοποιήσεις για τις λωρίδες, για τον κίνδυνο ατυχήματος με τον μπροστινό στο κάθε κωλόστενο κλπ κλπ.

Προφανώς και ορθολογικά δε στέκει το 2ο αυτοκίνητο, σε καμία εξίσωση, απλά αν προκύψει θα προκύψει με τη λογική ότι δε θα πουληθεί πολύ φτηνότερα μελλοντικά και θα αγοραστεί κάτι σε καλή κατάσταση, ώστε και να θελήσω να το ξεφορτωθώ αύριο μεθαύριο να μην έχω μπει πολύ μέσα οικονομικά.