Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By theo13
gatoz έγραψε:
GTS έγραψε:γάτε τον ξέρεις; πες του να ανεβάσει 10κ την τιμή χαλάει την αγορά.

...και αυτό είναι της ίδιας φάσης με το 3008, μεγάλο πρώτο μίσθωμα αλλά με τον 130% συντελεστή εξόδων, τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Εχει ήδη αντικατασταθεί εδώ και μήνες και είναι στο πάρκιν με κίνηση μία κάθε 15 για να κρατιέται λειτουργικά. Η αλήθεια είναι ότι θα το κράταγα αν ήταν ψηλότερο από το έδαφος γιατί και αμαξάρα είναι και αχάλαστο, έχω όμως τον γνωστό εθισμό, του είδους μου, με τη λάσπη....

Aν ηταν V90 το αγόραζα χθες. Με 3 παιδιά σπάω το κεφάλι μου να δω που θα χωρεσουμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901884 Σήμερα δοκίμασα το Corolla cross του κουμπαρου. Δίλιτρο τετρακίνητο 2023 με 30000 χιλιομετρα.
Πηγαμε μια μικρη εκδρομή λιγο πανω απο 200 χιλ , περιπου 140-150 χιλιομετρα εθνική και τα υπόλοιπα σε επαρχιακό.
4 ενήλικες κι ενα παιδακι με το καθισματακι του, χωρις αποσκευές.
Οι χωροι μπροστα καλοί. Οι πίσω οχι και τόσο, δυο γυναικες με το καθισματακι ηταν στριμωγμένες στο πίσω καθισμα.
Φασαρία στο ταξίδι λίγη εως μέτρια. Φορούσε Michelin primacy 4, σε καλο οδόστρωμα δεν είχε θόρυβο κύλισης, είχε λίγους αεροδυναμικούς και το "μούγκρισμα" του κιβωτίου οταν επιτάχυνε. Η ποιότητα της καμπίνας μου άρεσε, τα καθίσματα επίσης όσο θα μπορουσα να τα αξιολογήσω για 1,5 ωρες που ηταν η καθε διαδρομή.
Στο πήγαινε, ειχε cc στα 120 και εδειξε μεση καταναλωση 5,9λιτ/100
Στον γυρισμό πηγαίναμε για καποια (μικρά) διαστήματα με 130 και έγραψε 6,1λιτ/100.
Στα 120χιλ σταθερα καιει 6-6,5 ενω στα 130χιλ παει στα 7,5 :(
Εικόνα
Στην οθόνη οι τρεις τελευταίες στήλες ειναι με 130 χιλιομετρα.
Οι προηγούμενες με 120. Σε ανοφέρειες ανεβαίνει, στις κατηφόρες δουλεύει μονο ηλεκτρικά αν δεν πιεζεις το γκάζι.
Γενικά, είναι πολύ οικονομικό στον επαρχιακό, απίστευτα οικονομικο στην πολη (που παει μονο με το ρευμα για μεγαλα διαστηματα), αλλά στην εθνική αν πηγαίνεις πανω απο 120 "καίει κανονικά".
Ο κουμπάρος ειπε οτι αυτο το αυτοκίνητο τον εμαθε να οδηγαει ήρεμα-χαλαρα. Εγω καταλαβα οτι αν δεν οδηγας χαλαρα -τουλάχιστον σε μεγαλες διαδρομες- δεν κερδίζεις και πολλά απο το υβριδικό σύστημα.

Δηλαδη, εκτός απο την πόλη, το πετρέλαιο εξακολουθει να υπερτερει σε οικονομία αλλά και "άρπαγμα".
Απο βδομαδα θα δοκιμασω και ενα Vitara αυτόματο και diesel, κι αν δεν με ικανοποιήσει βλέπω να ικανοποιώ την κα bebe και να φτιαχνω το σουμπαρού :oops:

Εντωμεταξύ βγηκε προχθες αγγελία για το πρωτο cross τετρακίνητο σε μεταχειρισμένο.
Ειλικρινά, αν ξετρελαινόμουν σήμερα ήμουν έτοιμος να παω Αθηνα αυριο να το πάρω :s_gamer
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... olla-cross
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901908 Εννοείται οτι το υβριδικό δεν είναι το ίδιο οικονομικό στον αυτοκινητόδρομο, με το υβριδικό κερδίζεις στην πόλη κι άντε σε κανέναν χαλαρό επαρχιακό κι αυτό αν οδηγείς "ταξιτζίδικα"
Με το CVT στα τογιότα οδηγείς χαλαρά έτσι κι αλλιώς, διαφορετικά έχεις το μούγκρισμα από το CVT γιατί παρόλο το rebranding σε e-CVT η λειτουργία είναι παρόμοια.

Προσωπικά αν δεν αγόραζα το ηλεκτρικό θα πήγαινα στο παρακάτω το οπόιο βγαίνει σε diesel και με τιμή παρόμοια του Corolla αλλά πολύ καλύτερο σε χώρους, εσωτερικό, μόνωση κλπ, το hybrid έχει κανα λίτρο παραπάνω κατανάλωση.

https://www.kia.com/gr/nea-modela/sport ... diagrafes/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:...Με το CVT στα τογιότα οδηγείς χαλαρά έτσι κι αλλιώς, διαφορετικά έχεις το μούγκρισμα από το CVT γιατί παρόλο το rebranding σε e-CVT η λειτουργία είναι παρόμοια....
Κι εγώ είμαι πολύ αντίθετος στην αίσθηση του CVT στην οδήγηση. Στην πράξη όμως όταν είχα νοικιάσει ένα Yaris hybrid με eCVT καθόλου δεν με ενόχλησε. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν οδηγάω ήρεμα. Αυτό για μένα που είχα και προκατάληψη εναντίον ήταν κάτι που δεν το περίμενα και αρχίζω να αναθεωρώ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901920 Εγώ πάλι σε Corolla Cross έχω την αντίθετη άποψη, δεν ξέρω αν φταίει ότι ήταν το 1.8 και στο 2.0 ειναι καλύτερα τα πράγματα αλλά ήταν no buy το πρώτο μουγκρισμα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901924 Χθες καταλαβα οτι το βανακι ΤΟΥΟΤΑ που νοίκιασα στην Τοσκανη το προηγούμενο καλοκαιρι ήταν CVT.
Ενω ηταν 2λιτρο ντίζελ, αισθανόμουν -ειδικα σε ανηφορες- οτι δεν ειχε δυναμη να παει και φοβομουν οτι θα "μείνω".
Ναι, δούλευε σαν σκούτερ και ηταν πολυ περίεργο στην αρχή, αλλά πιστευω με το χρόνο το συνηθίζεις.

Anyway, δοκιμαζοντας μαλλον θα απορρίπτω αυτοκίνητα και τελικα θα "πετάξω" 7-8 χιλιαρικα να φτιαξω το Σουμπαρού. Να μην εχω και τη γρίνια... :s_crazy :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bebes έγραψε: και τελικα θα "πετάξω" 7-8 χιλιαρικα να φτιαξω το Σουμπαρού. Να μην εχω και τη γρίνια... :s_crazy :rtfm:

Ακόμη να το φτιάξεις;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#901931 @ bebes: Κανένα λεχτρικό δοκίμασες ή το ενδεχόμενο range anxiety σε αποτρέπει ακόμη κι από μία δοκιμή;
https://www.youtube.com/watch?v=0DykgZImQvQ&t
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#901935 Συμφωνώ ότι το πιο φρόνιμο είναι να το φτιάξεις, ο πιο φτηνός τρόπος να έχεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο στην κατοχή σου.
Το θέμα είναι δίνεις 7Κ να γίνει καινούριο και τελειώνεις εκεί ? Ή κάθε τόσο θα βγάζει κάτι λόγω παλαιότητας.
Γιατί και εγώ στο BMW είχα δώσει 3-4 χιλιάρικα να το κάνω καινούριο, αλλά κάθε τόσο εμφάνιζε κάτι αψυχολόγητο.

Γενικά θεωρώ ότι σε μη tuning υλοποιήσεις (που ζεις με την παραδοχή ότι αργά ή γρήγορα θα "σπάσεις"), το ρεκτιφιέ και η όλη διαδικασία να επανέλθει ένα αυτοκίνητο, είναι τόσο πολυσύνθετο που όπως ήταν από το εργοστάσιο δεν θα γίνει ποτέ.
Τουλάχιστον στο καινούριο ό,τι να πάθει πας αφήνεις κλειδί στην αντιπροσωπεία και έχεις την εγγύησή σου. Αυτό δεν πληρώνεται
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Γιατί και εγώ στο BMW είχα δώσει 3-4 χιλιάρικα να το κάνω καινούριο, αλλά κάθε τόσο εμφάνιζε κάτι αψυχολόγητο.

Δεν είναι όλα BMW :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901940 Οι Boxer δεν πάνε πίσω, φίλος με βενζινοκινητο έγινε κολλητός με τους μάστορες και άλλαξε πολλούς μέχρι να δουλέψει σωστά.

Γενικά είναι πολλά τα λεφτά για ένα "παλιό" αυτοκίνητο με αμφίβολα αποτελέσματα που εξαρτώνται από το πώς ξύπνησε ο μάστορας το πρωί.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#901952 Αν εχει σκοπο να φτιαξει το Σουμπι , να παει* σ αυτους στην Σλοβενια ή οπου αλλου αναλαμβανουν ολη την δουλεια και το εχουν ξανακανει και σε άλλα ιδια μοτερ

* ή να τους το στειλει
Άβαταρ μέλους
By bebes
alexandros.K έγραψε:Αν εχει σκοπο να φτιαξει το Σουμπι , να παει* σ αυτους στην Σλοβενια ή οπου αλλου αναλαμβανουν ολη την δουλεια και το εχουν ξανακανει και σε άλλα ιδια μοτερ

* ή να τους το στειλει

Δεν πάιζει το να το παω, γιατι αμφότεροι μου ειπαν οτι θελουν 15 ημερες για την επισκευή.
Απο'κει και περα, ο Σλοβένος αναλαμβάνει να αντικαταστήσει οτι ειναι χαλασμένο, να καθαρίσει τον κινητήρα και να τον στείλει κλειστο (το μπλόκ). Χρεωνει 700€ παραπανω για την επισκευή, και τσιμπαει και λιγο απο τα ανταλλακτικα (σε σχεση με Πολωνία παντα).
Ο Πολωνός απλώς αναλαμβάνει την επισκευή της χαλασμένης έδρας και την αντικατάσταση και των υπολοίπων με ενισχυμένες (το ιδιο κανει και ο Σλοβενος στο μπλόκ), Την τοποθέτηση στροφάλου, μπιέλας, κουζινετων και ελατηρίων, καθως και το κλείσιμο θα πρεπει να γινει εδω, αλλά το ρεκτιφιέ "κλωτσάει" για την περιπτωση που για κάποιο λόγο δεν εχει γινει σωστά η δουλεια και "σφίξει" ο κινητηρας μόλις τον γυρίσουν.

Τα κόστη είναι (το μπλοκ κλειστο και έτοιμο να τοποθετηθούν οι κεφαλες και τα περιφερειακα+μεταφορικά):
Σλοβενία ---> 3850€
Πολωνία---> 2950€ (υπολογισα 200€ για το ρεκτιφιε εδω)
Καινουριο μπλοκ απο Πολωνία ---> 5300€ (γνησιο Σουμπαρου)
Καιινουριο μπλοκ απο Σουμπαρου Ελλάς ---> 5900€
Εργασία και ανταλλακτικα για την τοποθέτηση 1800€, (2100€ είναι, αλλά τα 300€ εργατικα θα τα δωσω ετσι κι αλλιως για το κατεβασμα και τη διάλυση του κινητήρα)
Αρα είμαι μεταξύ 4750 και 7700€ :sorry: (αν βεβαια το φτιαξω τεινω στο καινουριο μπλοκ, μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει σωστα...)
+350€ αν χρειαστεί σέρβις για την τουρμπίνα
+690€ τελη κυκλοφορίας :rant:

*Πριν λίγο γυρισα απο Βολο που πηγα να δοκιμασω ενα αυτοματο Βιταρα ντίζελ.
Καλούτσικα τραβάει, η κα bebe λεει οτι τριζει. Ειναι απο Ιταλία, 2017, 112000 χιλ, δεν εχει βιβλίο σερβις ή ΚΤΕΟ. Εχει μονο το τελευταίο ΚΤΕΟ απο Ιταλία που φαινονται τα χιλιομετρα και μια εκθεση απο carvertical που δεν δειχνει κατι.
Πιο πολυ μου αρεσε ενα μάνιουαλ που ειχε στη εκθεση, απο Γερμανια, πλήρες βιβλιο μεωτα σερβις του, πιο περιποιημενο το αμξωμα (το Ιταλικο ειχε καμενο απο τον ηλιο το σήμα μπροστα και τον μαυρο ουρανό). 2016 με 100000 χιλ.
Το πρωτο 17000, το δευτερο 16500.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitara
https://sotiriou-auto.car.gr/cars/view/51206258
Ενταξει, δεν ξετρελαθηκα, ειναι απλα μια (τιμια) λυση αναγκης. Παραμένουν βεβαια αυτοκινητα κοντα στη δεκαετία...

Giuseppe Busso έγραψε:
bebes έγραψε: και τελικα θα "πετάξω" 7-8 χιλιαρικα να φτιαξω το Σουμπαρού. Να μην εχω και τη γρίνια... :s_crazy :rtfm:

Ακόμη να το φτιάξεις;

Βολεύτηκα για την ώρα. Παω βόλτες και εκδρομές... με των άλλων. Χαίρονται κιολας γιατι οδηγαω εγω :metalo:
Scotch έγραψε:@ bebes: Κανένα λεχτρικό δοκίμασες ή το ενδεχόμενο range anxiety σε αποτρέπει ακόμη κι από μία δοκιμή;
https://www.youtube.com/watch?v=0DykgZImQvQ&t
:ninja:

Ναι. ειναι ο νουμερο ενα ανασταλτικος παραγοντας για μενα (για την ωρα... :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By glf
#901974 Μιας και η κουβέντα έχει πάει στο θέμα "το στέλνω έξω για χοντρή επισκευή να σας πω το.. ηλεκτρικό ανάλογο.
Φίλος εδώ έχει το πρώτο Nissan Leaf. Το πήρε 3ο χέρι..
Μετά από 13-14 χρόνια η αρχική μπαταρία των 24kWh είχε μάλλον 16.
Το ξαναλέω, μετά από 13 χρόνια η μπαταρία δεν χάλασε, απλά έπεσε η χωρητικότητα.
Ο φίλος θέλει να το κρατήσει επειδή είναι το πρώτο EV ευρείας κυκλοφορίας τουλάχιστο στην Ευρώπη.
Οπότε κοίταξε να αυξήσει τη μπαταρία. Η λύση που δόθηκε από Βουκουρέστι ήταν αλλαγή των κελιών μέσα στο σώμα της εργοστασιακής μπαταρίας.
Κράτησε δηλαδή το κουτί και τo BMS και άλλαξε τα κελιά.
Από 24 εργοστασιακή πήγε στις 40kWh και λόγω μικρότερου όγκου των κελιών είχε και περισσότερα διάκενα για καλύτερη ψύξη. Μεγάλωσε η χωρητικότητα με μικρότερο όγκο δηλαδή.
Κόστος πήγε 4500 και ήρθε το πήρε φορτηγό από εδώ.
Τώρα θα του πάει άλλα 15 χρόνια φαντάζομαι.
Σερβις τόσα χρόνια το τίποτα...