- 09 Φεβ 2026, 20:52
alexandros.K έγραψε:Αν εχει σκοπο να φτιαξει το Σουμπι , να παει* σ αυτους στην Σλοβενια ή οπου αλλου αναλαμβανουν ολη την δουλεια και το εχουν ξανακανει και σε άλλα ιδια μοτερ
* ή να τους το στειλει
Δεν πάιζει το να το παω, γιατι αμφότεροι μου ειπαν οτι θελουν 15 ημερες για την επισκευή.
Απο'κει και περα, ο Σλοβένος αναλαμβάνει να αντικαταστήσει οτι ειναι χαλασμένο, να καθαρίσει τον κινητήρα και να τον στείλει κλειστο (το μπλόκ). Χρεωνει 700€ παραπανω για την επισκευή, και τσιμπαει και λιγο απο τα ανταλλακτικα (σε σχεση με Πολωνία παντα).
Ο Πολωνός απλώς αναλαμβάνει την επισκευή της χαλασμένης έδρας και την αντικατάσταση και των υπολοίπων με ενισχυμένες (το ιδιο κανει και ο Σλοβενος στο μπλόκ), Την τοποθέτηση στροφάλου, μπιέλας, κουζινετων και ελατηρίων, καθως και το κλείσιμο θα πρεπει να γινει εδω, αλλά το ρεκτιφιέ "κλωτσάει" για την περιπτωση που για κάποιο λόγο δεν εχει γινει σωστά η δουλεια και "σφίξει" ο κινητηρας μόλις τον γυρίσουν.
Τα κόστη είναι (το μπλοκ κλειστο και έτοιμο να τοποθετηθούν οι κεφαλες και τα περιφερειακα+μεταφορικά):
Σλοβενία ---> 3850€
Πολωνία---> 2950€ (υπολογισα 200€ για το ρεκτιφιε εδω)
Καινουριο μπλοκ απο Πολωνία ---> 5300€ (γνησιο Σουμπαρου)
Καιινουριο μπλοκ απο Σουμπαρου Ελλάς ---> 5900€
Εργασία και ανταλλακτικα για την τοποθέτηση 1800€, (2100€ είναι, αλλά τα 300€ εργατικα θα τα δωσω ετσι κι αλλιως για το κατεβασμα και τη διάλυση του κινητήρα)
Αρα είμαι μεταξύ 4750 και 7700€

(αν βεβαια το φτιαξω τεινω στο καινουριο μπλοκ, μια ψυχη που ειναι να βγει, ας βγει σωστα...)
+350€
αν χρειαστεί σέρβις για την τουρμπίνα
+690€ τελη κυκλοφορίας
*Πριν λίγο γυρισα απο Βολο που πηγα να δοκιμασω ενα αυτοματο Βιταρα ντίζελ.
Καλούτσικα τραβάει, η κα bebe λεει οτι τριζει. Ειναι απο Ιταλία, 2017, 112000 χιλ, δεν εχει βιβλίο σερβις ή ΚΤΕΟ. Εχει μονο το τελευταίο ΚΤΕΟ απο Ιταλία που φαινονται τα χιλιομετρα και μια εκθεση απο carvertical που δεν δειχνει κατι.
Πιο πολυ μου αρεσε ενα μάνιουαλ που ειχε στη εκθεση, απο Γερμανια, πλήρες βιβλιο μεωτα σερβις του, πιο περιποιημενο το αμξωμα (το Ιταλικο ειχε καμενο απο τον ηλιο το σήμα μπροστα και τον μαυρο ουρανό). 2016 με 100000 χιλ.
Το πρωτο 17000, το δευτερο 16500.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitarahttps://sotiriou-auto.car.gr/cars/view/51206258Ενταξει, δεν ξετρελαθηκα, ειναι απλα μια (τιμια) λυση αναγκης. Παραμένουν βεβαια αυτοκινητα κοντα στη δεκαετία...
Giuseppe Busso έγραψε:bebes έγραψε: και τελικα θα "πετάξω" 7-8 χιλιαρικα να φτιαξω το Σουμπαρού. Να μην εχω και τη γρίνια...

Ακόμη να το φτιάξεις;
Βολεύτηκα για την ώρα. Παω βόλτες και εκδρομές... με των άλλων. Χαίρονται κιολας γιατι οδηγαω εγω
Scotch έγραψε:@ bebes: Κανένα λεχτρικό δοκίμασες ή το ενδεχόμενο range anxiety σε αποτρέπει ακόμη κι από μία δοκιμή;

Ναι. ειναι ο νουμερο ενα ανασταλτικος παραγοντας για μενα (για την ωρα...

)
Scooby