Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#438887 Test drive no2 :

Το αυτοκινητο που πήρα για δοκιμη ειναι BEV , με τη μικρή μπαταρία 60....

Ο αρχικός ενθουσιασμός έφυγε .
Σε αυτο συνετέλεσαν πολλά .
Ο εξοπλισμός πολύ φτωχός , χωρίς τη μεγάλη οθόνη , χωρίς πλήκτρα επάνω στο τιμόνι , χωρίς υποβραχιόνιο , χωρίς keyless entry , χωρίς αυτόματο κλιματισμό ( το κουμπάκι δεν αναγράφει θερμοκρασία .... ) κλπ κλπ , όποτε κ η πρώτη εντύπωση , αρκετά απογοητευτική ...

Μου φάνηκε πιο γρήγορο . Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ειναι πιο ελαφρύ , αλλα στην εκκίνηση μου φάνηκε πιο γρήγορο .
Η μπαταρία καθότι η μικρή , κατα την παραλαβή κ πλήρως φορτισμένη ελεγε 127 χλμ ... μετα τα πρώτα γρήγορα αναγνωριστικά χιλιόμετρα , κ αφού η μπαταρία έδειξε 110 υποκοιπομενα , πάτησα το eco pro ( που ανέβασε την αυτονομία στα 120 περιπου εκείνη την ώρα ) αλλα χάλασε την απόκριση στο γκάζι .
Φτάνοντας σπιτι μετα απο 37 χλμ ελεγε πλέον 80 εναπομείναντα .
Πλέον κατάλαβα τι ειναι το range anxiety χαχαχαχα
Το αμιγώς ηλεκτρικό σίγουρα ΔΕΝ ειναι για εμάς με αυτή τη μπαταρία .

Στα θετικά του οτι μου φάνηκε πι δεμένο , καθόλου τριγμούς , ( ενώ το 94αρι Rex μου φάνηκε πιο κουδουνίστρα ) .... , αλλα κ πιο γρήγορο .
Για καποιο λόγο το τιμόνι μου φάνηκε οτι είχε παραπάνω ψεύτικη αίσθηση κ υποβοήθηση , με αποτέλεσμα να χρειάζομαι αρκετές διορθώσεις .
Αυτο βέβαια μπορεί να οφείλεται κ στην πολυετή χρήση αλλα κ σε κάποια ευθυγράμμιση κλπ .
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#438904 Να φανταστώ ότι έχεις ξετινάξει κάθε βιντεάκι που υπάρχει εκεί έξω, σωστά; Είδα κάμποσα, επειδή με πώρωσες, και μου άρεσε αυτό:
https://youtu.be/mLwOTdNzwlI

Λέει πράγματα που δε λέει άλλος. Επίσης, σύμφωνα με τον παρακάτω, με τη γεννήτρια μπορεί να ταξιδεύει κανονικότατα, χωρίς περιορισμούς:

https://youtu.be/B0f0_hqWdTk
Άβαταρ μέλους
By mirage
#438907 Well πετυχα τυπο, Ολλανδο, που ηρθε απο Amsterdam στο Braunschweig που ειναι Γερμανια με τέτοιο για ενα συνεδριο. Δεν ειχε θεμα απο οσο μου ειπε.

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
mirage έγραψε:Well πετυχα τυπο, Ολλανδο, που ηρθε απο Amsterdam στο Braunschweig που ειναι Γερμανια με τέτοιο για ενα συνεδριο. Δεν ειχε θεμα απο οσο μου ειπε.

< >

Φαντάζομαι με Rex ....
με λίγο προγραμματισμό κ αρκετές στάσεις για φουλάρισμα του 9λιτρου ρεζερβουάρ πας ... αλλα δεν ξέρω αν έχει νόημα , πέραν της εμπειρίας :hmmm:

Την Κυριακή ήθελα να παω σε ενα φίλο , στην Κατερίνη ! Απέχει 86 χλμ απο εδώ ! Με το BEV 60 δεν θα το δοκιμάσω . Αν μου μένουν 30 χλμ , δεν μπορώ να επιστρέψω . Αν κ έχει πρίζα ... με αγχώνει το ποσο θα φορτίσει κ τελικά μου φτάσουν τα χιλιόμετρα μεχρι το σπιτι !
Αν ήταν Rex , θα το δοκίμαζα , μιας κ υπάρχει η ασφάλεια της βενζίνης .
Αλλα κ το BEV που κανει 200 πραγματικά να ήταν , παλι θα το δοκίμαζα , αφού κ να μην φόρτιζα στο φίλο , επαρκεί για την επιστροφή , αλλα κ σε 2 ώρες οτι πάρει κέρδος ειναι .
Σήμερα θα κάνω μερικά ακομα αγχωτικά χιλιόμετρα κ θα ενημερώσω ! :s_cool
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Να φανταστώ ότι έχεις ξετινάξει κάθε βιντεάκι που υπάρχει εκεί έξω, σωστά; Είδα κάμποσα, επειδή με πώρωσες, και μου άρεσε αυτό:

Λέει πράγματα που δε λέει άλλος. Επίσης, σύμφωνα με τον παρακάτω, με τη γεννήτρια μπορεί να ταξιδεύει κανονικότατα, χωρίς περιορισμούς:

Μόλις είδα το πρώτο βιντεάκι .
Α) όντως θα μπορούσε ο μικρός αποθηκευτικός χώρος στο εμπρός καπό να ειναι είτε μεγαλύτερος είτε τουλάχιστο σωστά μονωμενος ώστε μα μην μπαίνουν εκεί μεσα , νερό , φύλλα κλπ :protest:
Β) στο μοντέλο του 2014 που οδήγησα εχθές , έγραψα πιο επάνω οτι το τιμόνι μου φάνηκε κάπως περίεργα υποβοηθούμενο . Αυτο με ξένισε όντως κ εμένα στον περιφερειακό πχ , όπου δεν ένιωσα την ίδια ασφάλεια όπως πχ με την f31 αλλα ακομα κ σε σύγκριση με το Rex 94 του 2016 της προηγούμενης εβδομάδας .
Γ) ακριβά τα χειμωνιάτικα ( κ θα τα χρειαστούμε ... όπως κάθε χρόνο βάζουμε )
Δ) η πρίζα φόρτισης του αυτοκινήτου στο βίντεο ειναι διαφορετική απο τα δυο που δοκίμασα εγώ ( θα βγάλω φωτο )

Πάντως όντως έχω δει πολλά βίντεο .... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#438933 Επίσης εντυπωσιακό ήταν ότι όταν είναι φουλ φορτισμένο ή έχει πολύ κρύο ή όταν περάσεις από ζόρικη λακκούβα και βρεθεί τροχός στον αέρα, δε φρενάρει όταν αφήνεις το γκάζι και πρέπει να έχεις το νου σου για να μη σκάσεις πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Να φανταστώ ότι έχεις ξετινάξει κάθε βιντεάκι που υπάρχει εκεί έξω, σωστά; Είδα κάμποσα, επειδή με πώρωσες, και μου άρεσε αυτό:

Βλέποντας το δεύτερο βίντεο, σκεφτηκα πώς κάπως έτσι θα είμαστε σε 10 χρόνια, με φορτιστες μεν, αλλα ή που δε δέχονται την κάρτα, ή που είναι χαλασμενοι κλπ. Συγνώμη για το ειρωνικο κ αρνητικο σχόλιο...

Έστω κ με αυτα τα προβλήματα, ο κοσμος προχωραει. Μπορει να γεμισει κ απο κολώνες φωτισμού κ να πληρώσει το αντιτιμο.

Και εκει που κανω σκεψεις για το bev 94 .... βλεπω κανενα τετοιο κ εξαφανίζεται απο το μυαλο μου.

Πλου υπομονη ο τυπος. :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Επίσης εντυπωσιακό ήταν ότι όταν είναι φουλ φορτισμένο ή έχει πολύ κρύο ή όταν περάσεις από ζόρικη λακκούβα και βρεθεί τροχός στον αέρα, δε φρενάρει όταν αφήνεις το γκάζι και πρέπει να έχεις το νου σου για να μη σκάσεις πουθενά.

Αυτο θα το δοκιμασω λιγο αργοτερα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#438936 Προσπαθώντας να απαντήσω σε κάποιο μήνυμα, πατησα τη σελιδα 1 , κ είδα τι έγραψα στην αρχη του θεματος...
vagmag έγραψε:Καταρχήν να ξεκινήσω οτι είμαι αυτοκινητοφιλος κ έχουν περάσει απο τα χέρια που διαφορά σπορ , σπορτίφ , πισωκίνητα , τετρακίνητα αλλα κ προσθιοκινητα αυτοκίνητα .

Κ κοντοσταθηκα, μπερδευτηκα, ...... αυτοκινητοφιλος χμμμ, κ θέλω κ λιγο fun to drive κ στο οικογενειακό μου... κ γράφω, διαβαζω, κ πρώτη φορά στη ζωή μου κάνω τόσο μεγάλα σε διάρκεια test drive.... για ενα ηλεκτρικο :s_dunno

Μετά βλέπω αυτό ( το είχα ξαναδει χαχαχα, αλλα το είδα με περισσοτερη προσοχή)
Dimsabas έγραψε:Και μιας και δε με αφήνει να επεξεργαστώ το προηγούμενο μήνυμα, δες και το οικολογικό παντιλίκι:

https://youtu.be/P32gmK1ecTE

Κ αναρωτιεμαι..... πως το κανει ο ατιμος :thumbsup:

Καταρχήν δεν είμαι οδηγός ραλυ, αλλα ενας Έλληνας ενθουσιωδης οδηγός ( κ οπως πιστεύει κ ο μεσσς Ελληνας.... δλδ καλύτερος από τους επαγγελματίες χαχαχα).... πλακα κανω.

Αυτο που δειχνει δεν καταφερα να το κανω...

Ναι να γλυστρισει...
Ναι να τοποθετηθεί στην είσοδο, σαν να μπαινεις απο πριν γυρισμενος
Ναι η μουρη κρατάει μεσα με πιο σιγουρια απο m3 e46, m5 e39°, f31 diesel , κ μοιαζει με την αισθηση που δίνουν καλα προσθιοκινητα, κ σε συνδιασμο με την πισω κίνηση ειναι τελειο...
Ναι το οδηγησα κ σε χωμα ( για να μοιασω στον οδηγο αγωνων στο βιντεο ....), αλλα αυτο το παρατεταμενο γλυστριμα... δεν μπορω να το πετυχω :twisted: ( ισως αν ειχα τα χερια του..... ή λετε να ειναι καποια συνωμοσία κ να βρηκαν τροπο απενεργοποιησης πλήρως των ηλεκτρονικων ντανταδων... κ να γελανε μαζι μου :s_rofl )
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#438959 Εικόνα
Εικόνα

Η πρίζα του αυτοκινήτου !
Ειναι διαφορετική απο το 94αρι .... εκείνο είχε κ μια επιπλέον υποδοχή με 2 pin ( αν έτσι λέγονται )

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#438961 Το πρωι πλήρως φορτισμένο ελεγε το αγχωτικό 116 χιλιόμετρα Εικόνα

Μετα απο 9 χιλιόμετρα ελεγε 120 στο comfort mode και 142 στο eco pro

Απο αυτο καταλαβαίνετε ο οτι η διαδρομή ήταν αντίθετη απο το σπιτι όπου ανεβαίνω 8χλμ ανηφόρας ... που επηρεάζει πολύ κ πέφτει η αυτονομία , κ στην κατηφόρα έχουμε επιπλέον κέρδος μεν αλλα το πρωι δεν το χρειαζόμαστε αφού είμαστε ήδη γεμάτοι )
Εικόνα

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Well πετυχα τυπο, Ολλανδο, που ηρθε απο Amsterdam στο Braunschweig που ειναι Γερμανια με τέτοιο για ενα συνεδριο. Δεν ειχε θεμα απο οσο μου ειπε.

< >

Νταξ και μερικοί βλαμμένοι έχουν διασχίσει την Σαχάρα με 2CV, αλλά δεν έχει να λέει κάτι αυτό. :lol: