Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#886549 Σωκράτη που έχεις μπλέξει;
Τι μόκα και κόκα κοιτας;
:(
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#886556 :oops: :oops:
Τετάρτη οδηγώ και το Puma και αποφασίζω :lol:

Θα τα γράψω όλα αναλυτικά όταν παραλάβω το όποιο νέο, και καλά να μαστε θα ανοιχτεί κάποια στιγμή τοπικό και για κάτι πιο spicy ως 2ο, μη μας κοροϊδεύει και το forum :innocent:

Πάντως με κάθε σοβαρότητα, το μόνο που "έμπλεξα" είναι η δυσκολία συντήρησης του BMW όχι από άποψη κόστους, αλλά από άποψη χρόνου/υπομονής/άγχους.

Και επειδή είμαι επιμελής με τα αυτοκίνητά μου, τη στιγμή που κατάλαβα ότι ακόμα και με κουβάδες λεφτά, είναι αδύνατο να το διατηρώ "τέλειο", με ξενέρωσε, όσο και αν με κάλυπτε σε υπόλοιπους τομείς (ειδικά μετά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του).

Στο κάτω κάτω δεν ήταν και κανένα //M, να πεις οτι αξίζει τον κόπο. :thumbsdown:
Όλο αυτό, σε συνδυασμό με τις ακραίες τιμές πια σε καινούρια και σε μεταχειρισμένα δεν αφήνει πολλές επιλογές. :vava:

Με Budget 20-25K όταν παίζουν κουτιά μεν-αξιοπρεπή αμαξάκια δε, με εγγυήσεις που τουλάχιστον πιθανότατα για 30-40.000 χλμ δε θα τους ρίξεις χρήματα ούτε για λάστιχα, είναι δύσκολο να πας σε μτχ ξανά.

Πέραν αυτού, στο 95% των μετακινήσεών μας, το μόνο που θέλουμε οι περισσότεροι είναι carplay και στοιχειώδης άνεση να φτάνουμε stress free στους προορισμούς μας.
Αν τόσο πολύ μου λείψει το υπόλοιπο 5%, τουλάχιστον θα χω απενοχοποιηθεί έχοντας ήδη ένα "ώριμο" αυτοκίνητο στην κατοχή μου και θα μπορώ να πάω πιο άνετα σ'ενα αυτοκίνητο με πιο project χαρακτήρα. (MX5, S3 8L, Ρότορες, κανένα Ζ3 για τη φάση, όλα παίζουν στα παρκαρισμένα μου στο car.gr :eat: )
Άβαταρ μέλους
By glf
socratesn έγραψε:Πέραν αυτού, στο 95% των μετακινήσεών μας, το μόνο που θέλουμε οι περισσότεροι είναι carplay και στοιχειώδης άνεση να φτάνουμε stress free στους προορισμούς μας.

Εκεί είμαι και γω. Stress free άνετη οδήγηση, καλός ήχος και βόλτες με ελάχιστο κόστος. Σε λιγότερο από ένα χρόνο και θα γράψει 20.000χλμ στα χέρια μου το ηλεκτρικό.
Ε και το 106 παρκαρισμένο μόνιμα σε περίπτωση που μου ξυθεί να γίνει κάνα trackday Σέρρες. Μετά από κάνα δύο χρόνια λέμε.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#886577 +1 Πολλά τα λεφτά για αυτό το 5% (και αν), για να αποκτηθεί/συντηρείται/διατηρείται οποιοδήποτε καλό θερμικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Scotch έγραψε:+1 Πολλά τα λεφτά για αυτό το 5% (και αν), για να αποκτηθεί/συντηρείται/διατηρείται οποιοδήποτε καλό θερμικό.
+διαρροή ψυκτικού στην 320 αυτή την εβδομάδα.

Ξεκίνησα να πάρω τον μικρό από το σχολείο κι άναψε λαμπάκι.

Το 1000ρακι ΚΙΑ από την άλλη ζητάει μόνο 7,5 l/100km.

Επισης καλή περίπτωση το Captur, το έχει φίλος και με 25Κ παίρνεις πλήρως εξοπλισμένο.
Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η Renault?

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
bibendum έγραψε:Socrates το Renault Captur το κοίταξες μιας και καταλήγεις σε μικρό suv?

Το κοίταξα, άλλα δε βγάζει οικονομικό νόημα σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές.

Το 1000αρι TCE και το 1000αρι υγραέριο είναι εγκληματικά αργά (μιλάμε για 0-100 σε ~14''), οπότε η μόνη αξιοπρεπής επιλογή είναι το mild Hybrid με τα 140 άλογα, το οποίο όμως βγαίνει πάνω από 26Κ κλειδί.
Eπίσης δε ξέρω γιατί-μου περνάει αδιάφορο σχεδιαστικά, σαν να είναι πολύ "στρογγυλο" σαν σχέδιο :lol:

dimik έγραψε:
Scotch έγραψε:+1 Πολλά τα λεφτά για αυτό το 5% (και αν), για να αποκτηθεί/συντηρείται/διατηρείται οποιοδήποτε καλό θερμικό.
+διαρροή ψυκτικού στην 320 αυτή την εβδομάδα.

:inlove: :inlove: :inlove:

Και να προσθέσω, είναι πολύ το στρες αν αποτελεί το μοναδικό σου μέσο μετακίνησης. Ένα λαμπάκι εδώ, ένα περίεργο κροτάλισμα εκεί, ένα ρετάρισμα σε μία απότομη επιτάχυνση σε ξενερώνουν σε χρόνο μηδέν σε ένα roadtrip και ας μη σ' έχει φορτώσει ποτέ οδική.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#886594 Αν η συγκεκριμένη 1 έχει θέματα άλλαξε τη.
Αλλά το να δώσεις 25κ (οχι και ψιλικοκο) για ένα κουτί που δε σου λέει κάτι οδηγικα ακούγεται λίγο υπερβολή.

Να χες φαμίλια να θες χώρους θα είχε νόημα.

Έχει μπόλικα c-hr χιμπριντ (ΜΟΝΟ ΦΕΙΣΛΙΦΤ) στα 20-22.
Πολύ καλύτερη αγορά από ένα κλώνο Μοκα-Ποκα με μπετζινα* στα ίδια λεφτά.

Οδηγικα, κατασκευή, σουλούπι, κατανάλωση.

*Τρουθ μπι τολντ αυτές οι μπετζινες καμία σχέση σε κατανάλωση με τουρμπακια 6 χρόνια πριν.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#886596 Δεν έχει θέματα η συγκεκριμένη 1 (δηλαδή δεν είναι πως με καίει να την ξεφορτωθώ γιατί κρύβει κάποιο μεγάλο πρόβλημα ή κάτι), απλά βλέπω πως με τη σύγχρονη μορφή της αυτοκίνησης, έχει θέματα το να έχεις ένα αυτοκίνητο "της σειράς", 5-6 και άνω ετών. Δεν υπάρχει αξιοπιστία με την έννοια που υπήρχε παλιά και ρίχνεις λεφτά στο πουθενά.

Συμφωνώ 100% με το ότι ζητάνε πάρα πολλά χρήματα, αλλά δεν υπάρχει κάτι σ' αυτό το Budget που να μου πει κάτι οδηγικά (πέραν ίσως του αξιοπρεπέστατου στον τομέα Xceed που αποτελεί και βασικό υποψήφιο)
Και το Chr 22 το έιχα νοικιάρικο πέρυσι, δεν είχε πολλά να πει, θεωρώ απείρως καλύτερο αυτοκίνητο το Xceed π.χ. κ ας καίει 1.5-2 Lt/100 παραπάνω.

Για τα της Stellantis, μαζί σου. Έχουν ούτως ή άλλως αποκλειστεί όλα έχοντας δει και οδηγήσει τα περισσότερα, με Mokka αν ασχοληθώ θα ασχοληθώ λόγω τιμής καθαρά γιατί καλώς κακώς άλλα τα 20.500 Κλειδί και άλλα τα 26 που ζητάει ένα Captur.

Εdit. Ακολουθεί μανιφέστο :rtfm: :lol:
Η λογική είναι απλή, το αυτοκίνητο 9 στις 10 φορές χρησιμοποιείται για κάποιο ταξίδι ή κάποια απόδραση. χρειάζομαι κάτι που να με κινεί σχετικά γρήγορα, σχετικά άνετα, σχετικά οικονομικά και απροβλημάτιστα χωρίς να ζητήσει τίποτα πέραν της τακτικής του συντήρησης για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Μετά καλά να μαστε, να έχει "ψωμί" μπροστά του ώστε να το πουλήσω/ανταλλάξω εύκολα για κάτι άλλο καλύτερο κ.ο.κ.

Σ' αυτά τα λεφτά παίζουν κυρίως μικρά αυτοκίνητα (τύπου Yaris, clio κλπ), τα οποία από κάθε άποψη δε μου λένε κάτι και μετά παίζουν τα (έστω και ως ψευδαίσθηση) λίγο μεγαλύτερα και λίγο πιο ικανά λόγω ύψους SUVακια, οπότε αναγκαστικά έχω στραφεί εκεί.
Με μτχ δε ξαναμπλέκω αν δε πρόκειται για Project car ή για αμάξι που το ξέρω καλά. Δε μπορώ να δώσω ένα τόσο σεβαστό ποσό και να ζω στην πρώτη στραβή με το άγχος του πως το χειρίστηκε ο προηγούμενος ή τι |λογοκρισία| έκανε η εκάστοτε αντιπροσωπεία ή συνεργείο.
Μεγαλώνουμε και κάθε μέρα έχουμε να κάνουμε με πόσα σοβαρά άγχη, δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ξανααφιερώσω άγχος για κάτι τόσο ασήμαντο όσο το μεταφορικό μου μέσο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
socratesn έγραψε:Εdit. Ακολουθεί μανιφέστο :rtfm: :lol:
Η λογική είναι απλή, το αυτοκίνητο 9 στις 10 φορές χρησιμοποιείται για κάποιο ταξίδι ή κάποια απόδραση. χρειάζομαι κάτι που να με κινεί σχετικά γρήγορα, σχετικά άνετα, σχετικά οικονομικά και απροβλημάτιστα χωρίς να ζητήσει τίποτα πέραν της τακτικής του συντήρησης για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Μετά καλά να μαστε, να έχει "ψωμί" μπροστά του ώστε να το πουλήσω/ανταλλάξω εύκολα για κάτι άλλο καλύτερο κ.ο.κ.

Σ' αυτά τα λεφτά παίζουν κυρίως μικρά αυτοκίνητα (τύπου Yaris, clio κλπ), τα οποία από κάθε άποψη δε μου λένε κάτι και μετά παίζουν τα (έστω και ως ψευδαίσθηση) λίγο μεγαλύτερα και λίγο πιο ικανά λόγω ύψους SUVακια, οπότε αναγκαστικά έχω στραφεί εκεί.
Με μτχ δε ξαναμπλέκω αν δε πρόκειται για Project car ή για αμάξι που το ξέρω καλά. Δε μπορώ να δώσω ένα τόσο σεβαστό ποσό και να ζω στην πρώτη στραβή με το άγχος του πως το χειρίστηκε ο προηγούμενος ή τι |λογοκρισία| έκανε η εκάστοτε αντιπροσωπεία ή συνεργείο.
Μεγαλώνουμε και κάθε μέρα έχουμε να κάνουμε με πόσα σοβαρά άγχη, δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ξανααφιερώσω άγχος για κάτι τόσο ασήμαντο όσο το μεταφορικό μου μέσο.

+1 για το μανιφέστο αυτό, και να παίξω το πικ εν ρολ με τις δικές μου, συγγενείς σκέψεις επί του επόμενου (και πρώτου σοβαρού στη δική μου περίπτωση) τουτουνίου. Η λογική μου ξεκίναγε και τελείωνε ορθά κοφτά εδώ και καιρό από μετάχειρο ρόουντστερ ή κουπέ, εκκινώντας από 10,000 και ταβανιάζοντας στα 12,000. Πλέον, παίζω κατενάτσιο μέχρι τα ~25,000 ούτως ώστε να μπω σε καινούριο SUVάκι (εάν γινόταν άμεσα η μετάβαση, επικρατέστερο θα ήτο το Πούμα). Ομολογία άνευ ξύλου και ένα βάρος έφυγε από πάνω μου. Αν σταματήσουν να μας τα τρώνε οι ιατροί, ίσως και να γίνει σύντομα. :(
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε: και ας μη σ' έχει φορτώσει ποτέ οδική.

Ε, καλά... περίμενε... :lol: :lol: :lol:

Βέβαια, χθες σε κουβέντα με συγγενικό μου πρόσωπο, που αγόρασε πριν περίπου 3 χρόνια Χ3 2,0d του 2019 με 100Κ χλμ περίπου (και τώρα έχει 160Κ χλμ :lol: ), έμαθα πως υπάρχουν και BMW άνω των 100Κ χλμ που δεν ζητάνε τίποτα, πλην καυσίμου... :lol: :lol:

Γίνονται και θαύματα σε αυτόν τον κόσμο... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#886710 :lol:
Τα G-series όπως αυτό το Χ3 του 2019, έχω την αίσθηση πως είναι πολύ πιο σοβαρά αυτοκίνητα από τα Exx - Fxx

Το δικό μου πάντως σίγουρα δεν έζησε μία εύκολη ζωή :s_gamer , σίγουρα όμως συντηρούνταν και όσο λίγα αυτοκίνητα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
socratesn έγραψε: και ας μη σ' έχει φορτώσει ποτέ οδική.

Ε, καλά... περίμενε...

Βέβαια, χθες σε κουβέντα με συγγενικό μου πρόσωπο, που αγόρασε πριν περίπου 3 χρόνια Χ3 2,0d του 2019 με 100Κ χλμ περίπου (και τώρα έχει 160Κ χλμ ), έμαθα πως υπάρχουν και BMW άνω των 100Κ χλμ που δεν ζητάνε τίποτα, πλην καυσίμου...

Γίνονται και θαύματα σε αυτόν τον κόσμο...
Έχει την βελτιωμένη καδένα φαίνεται

< >