Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
bebes έγραψε:Μου αρεσε (εμφανισιακα) και με 12 χρονια εργοστασιακη εγγυηση που δινουν, ισως θα επρεπε να το δω. :hmmm:

7 εργοστασιακη και 5 επεκταση ειναι
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Scotch έγραψε::lol:
BTW, η Changan είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, συνήθως στο Top 4 μαζί με BYD, Geely και Chery.
Στην Κίνα όλα μεγάλα είναι, και μόνο με την εσωτερική αγορά οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι.
Αλλά δε ζεις στην Κίνα, ζεις στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, τι παρουσία έχει. Πόσα μαγαζιά, πόσα ανταλλακτικά θα βρεις;. Θα μπορέσεις να βρεις μτχ ή μόνο καινούργια από τη μοναδική πηγή στην επίσημη τιμή και μετά από όσο χρόνο κάνει να έρθει από την Κίνα;;;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:
Scotch έγραψε::lol:
BTW, η Changan είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, συνήθως στο Top 4 μαζί με BYD, Geely και Chery.
Στην Κίνα όλα μεγάλα είναι, και μόνο με την εσωτερική αγορά οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι.
Αλλά δε ζεις στην Κίνα, ζεις στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, τι παρουσία έχει. Πόσα μαγαζιά, πόσα ανταλλακτικά θα βρεις;. Θα μπορέσεις να βρεις μτχ ή μόνο καινούργια από τη μοναδική πηγή στην επίσημη τιμή και μετά από όσο χρόνο κάνει να έρθει από την Κίνα;;;

Εύλογα τα ερωτήματα, ο χρόνος θα δείξει. Το ότι τα φέρνει ο Βασιλάκης τουλάχιστον νομίζω πως είναι θετικό.
Εδώ ένα αναλυτικό review του αδελφού S07 --> https://www.youtube.com/watch?v=hSAgP1FldWs&t=110s
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901462 Περασε 1,5 μηνας χωρις αυτοκίνητο και η αλήθεια ειναι οτι αρχισα να το συνηθίζω :lol:
Πλεον οταν παμε καμια εκδρομη παμε με "αλλουνου", οποτε ειμαι και πιο ξεκουραστος :iconcool:

Στα...σοβαρα τώρα, ο λογος που δεν προχωρησα ακομα στην επισκευή ειναι οτι δεν ειχα επίσημη προσφορα για τον κινητήρα.
Οι "4000€" δυστυχως δεν ισχύουν, οταν εβαλαν την παραγγελια με αριθμό VIN βγήκε αρκετα παραπάνω (5800 € με μια εκπτωση 20%). Οπότε το τελικό ποσο θα κυμανθει περιπου στα 8500€ :vava:

"Ξεσκόνισα" λοιπον τα κιτάπια μου και ξαναειδα τα αυτοκινητα που κοιτούσα.

-Vitara δεν θα παρω δικηνητο. Αν ειναι να θυσιασω κατι θα ειναι το αυτοματο κιβωτιο, το αυτοκινητο ομως θα ειναι 4κινητο.
Καλοβλέπω την περίπτωση Diesel 1.6. Βγηκε απο 2015 μεχρι 2017 και βρισκω απο 14500 μεχρι 17000€.
Ο κινητηρας ειναι σιγουρα αξιοπιστος (FIAT όπως και το διπλοσύμπλεκτο αυτόματο), υπαρχει ερωτηματικο ομως για τα χιλιομετρα μιας και τα περισσότερα ειναι εισαγωγης. Ενδεχομένως αυτες τις μερες να δω ενα που υπαρχει στη Λάρισα μιας κι εδω εχω γνωστο σε συνεργειο SUZUKI που θα το κοιταξει.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... uki-vitara

-ΤΟΥΟΤΑ. το cross που εβαλε ο panik στην πρωτη σελιδα του θεματος υπάρχει ακόμα. Η τιμη εχει πεσει στα 25,5Κ και μου κανει εντυπωση που δεν πουληθηκε τοσο καιρο ενω εχει και σχεδον 6000 προβολες. Ισως εχει καποιο κουσουρι, ο τυπος δεν γραφει τιποτα στην περιγραφή. 2000κ.εκ. προσθιοκίνητο.
Καλοκοιταω πλεον και τα rav, (ειδα ενα απο κοντα και μου αρεσε, δεν ειναι τόσο "τεράστιο"και υπαρχουν μεταχειρισμένα 4κινητα). Μοντελα απο 2019 και μετα, τα υδριβικα 4κίνητα. 2,500κ.εκ. Βρηκα 2 στην Αθηνα με 27000€.
Απλα για τα rav 2019 ειδα κατι ασχημες κριτικες στ καναλια του YT. Δεν εμβαθυνα να πω την αλήθεια, αλλα αν καταληξω θα πρεπει να το ψαξω καπως. Παντως τα Rav εχουν λιγη εγγυηση ακομα (10 χρονια σύνολικα)
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... yota-rav-4
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... yota-rav-4

Αρα: λίγα λεφτα ---> Vitara
Vitara +10000€ --->Rav4X4 ή Corolla cross
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#901464 Τα 2000 κυβικα ειναι το θεμα

Ολα τα διλιτρα πωλουνται δυσκολα

Μπορει να ειπωθηκε οτι λογω μειωσης τεκμηριων θα μειωθει κι ο ΦΠ, αλλα κατι αλλο περι αυτου δε διαβασα. Που και να ισχυει τους εμπιστευσαι μετα το 2009;

Οποτε τουλαχιστον μεχρι να βγει κατι επισημα ο κοσμος θα ειναι σκεπτικος στο διλιτρο

Απο την αλλη αν το αμαξι δεν εχει τιποτα και ανακοινωσει η κυβερνηση μειωση του ΦΠ αυτοματα θα ακριβυνουν ολα

Ωραιο το RAV4 αλλα δεν ειναι πιο μεγαλο απο το Outback;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
bebes έγραψε:Ισως εχει καποιο κουσουρι, ο τυπος δεν γραφει τιποτα στην περιγραφή. 2000κ.εκ. προσθιοκίνητο.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901470 Οutback Μήκος: 4.795 mm
Πλάτος: 1.770 mm
Ύψος: 1.545 mm
Μεταξόνιο: 2.670 mm

Rav4 Μήκος: ~4.600 mm
Πλάτος: ~1.855 mm (χωρίς καθρέφτες)
Ύψος: ~1.685 mm
Μεταξόνιο: 2.690 mm

Corolla cross Μήκος: 4.460 mm
Πλάτος: 1.825 mm
Ύψος: 1.620 mm
Μεταξόνιο: 2.640 mm

O φορος πολυτελειας λενε οτι για το 2026 θα υπολογίζεται βασει εκπομπών. Αρα ραβ και κορολλα θα πληρωνουν 100€. Τελη κυκλ. 0€

Θεωρω οτι ενα βαρυ, (σχετικα) ψηλό αυτοκινητο πρεπει να ειναι 4κινητο. Εστω με τη γιαλατζί 4κινηση της ΤΟΥΟΤΑ.
Οποτε καλοκοιταζω τα Ραβ. Μπορει κια να κανω λαθος και να μην τη χρειαζεται...
Για το ενα μιλησα τηλεφωνικως. Το πουλανε απο αντιπροσωια ΤΟΥΟΤΑ, ειναι απο leasing και εχει εγγυηση μεχρι το 2030
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Οutback Μήκος: 4.795 mm
Πλάτος: 1.770 mm
Ύψος: 1.545 mm
Μεταξόνιο: 2.670 mm

Rav4 Μήκος: ~4.600 mm
Πλάτος: ~1.855 mm (χωρίς καθρέφτες)
Ύψος: ~1.685 mm
Μεταξόνιο: 2.690 mm

Corolla cross Μήκος: 4.460 mm
Πλάτος: 1.825 mm
Ύψος: 1.620 mm
Μεταξόνιο: 2.640 mm

O φορος πολυτελειας λενε οτι για το 2026 θα υπολογίζεται βασει εκπομπών. Αρα ραβ και κορολλα θα πληρωνουν 100€. Τελη κυκλ. 0€

Θεωρω οτι ενα βαρυ, (σχετικα) ψηλό αυτοκινητο πρεπει να ειναι 4κινητο. Εστω με τη γιαλατζί 4κινηση της ΤΟΥΟΤΑ.
Οποτε καλοκοιταζω τα Ραβ. Μπορει κια να κανω λαθος και να μην τη χρειαζεται...
Για το ενα μιλησα τηλεφωνικως. Το πουλανε απο αντιπροσωια ΤΟΥΟΤΑ, ειναι απο leasing και εχει εγγυηση μεχρι το 2030

Ο ΦΠ υπολογιζεται βαση του τεκμηριου διαβιωσης που εχει ο κυβισμος του αυτοκινητου. Τα ΤΚ πανε με ρυπους. Τουλαχιστον ετσι ηταν μεχρι προσφατα κι επειδη ανακοινηθηκνα μειωμενα τεκμηρια διαβιωσης για το 26 ολοι υποθετουν οτι θα πεσει ο ΦΠ ( τι θα κανει το κρατος με τα μειωμενα εσοδα δεν μας ειπαν ομως )

Αλλα αυτο το "λενε" ειναι το θεμα.

Εχει βγει κατι επισημο;

Περα απο αυτα προφανως το RAV ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο την CC και μαλλον με πιο αποτελεσματικη 4κινηση
Άβαταρ μέλους
By bebes
#901480 Eixe ανακοινωθει μείωση των τεκμηρίων απο φέτος, αλλά παντου γραφεται οτι ο φορος πολυτελείας θα υπολογίζεται κι αυτος βασει εκπομπών για τα οχηματα απο 2010 και μετα. Αρα πανε στα 100€ απο 440€.

Για το ραβ εκανα λάθος. Δωρεαν ειναι τα μοντελα απο 2021 και μετα.
Τα 4κίνητα βλεπω οτι εχουν εκπομπες 127 gr/km, οπότε κανονικα βασει των πινακων θα επρεπε να πληρωνουν 152€
Στις αγγελιες ομως βλεπω απο 75 μεχρι 83 € :hmmm:

*η 4κινηση του Ραβ και της Κορόλα εναι η ίδια, δευτερος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω αξονα.
Απλα δεν βρισκω σε κορολα μεταχειριοσμενο και τα καινουρια εκτος του οτι κανουν 36000€, δεν υπαρχουν και ετοιμοπαραδοτα στο κοντινο μελλον

** εψαξα να βρω καποιο νομο σχετικά με την αλλαγη των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα.
Ενώ στο opengov.gr υπάρχει σχεδιο νομου που τεθηκε σε διαβούλευση κατα το οποίο:
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. από την 1η.11.2010 και μετά, ορίζεται αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, CO2) ανά χιλιόμετρο, όπως αυτές προσδιορίζονται για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με τις υποπερ. βα) και ββ) της περ. β) του άρθρου 55 του Κώδικα εμμέσων φόρων επί των συναλλαγών του πεδίου εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, καθώς και λοιπών εμμέσων φόρων (ν. 5177/2025, Α΄ 21) και ως εξής:

i) για αυτοκίνητα που εκπέμπουν μέχρι εκατόν είκοσι δύο (122) γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ,
ii) για αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερα από εκατόν είκοσι δύο (122) γραμμάρια CO2ανά χιλιόμετρο έως εκατόν τριάντα εννέα (139) γραμμάρια CO2, προστίθενται τριάντα (30) ευρώ ανά γραμμάριο CO2που υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι δύο (122) γραμμάρια,
...

εντούτοις δεν υπάρχει καποια επίσημη νομοθεσία, ουτε και ο λογιστης μου γνωρίζει κατι.
Κοινως, για την ωρα το Ραβ πληρωνει 308€ ΦΠ (30% μειωμενο) και οσα ΤΚ του αντιστοιχούν (85 ή 150€)
Δεν ειναι και λιγα... :x
Άβαταρ μέλους
By edmond
#901498 Δεν είναι και πολλά όμως :roll:
Ήθελα να σου πω από την αρχή για το ραβ μιας και τα "κυβικά" του άουτμπακ κάθονται πάνω σ' αυτό. Θεώρησα όμως ότι τα 2.500κ.εκ. θα είναι λίγο όβερκιλ, ωστόσο αν τα βάλεις κάτω -και με τις πρόσφατες εξελίξεις στα πάγια έξοδα- μάλλον αρχίζει να βγάζει νόημα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:Αρα: λίγα λεφτα ---> Vitara
Vitara +10000€ --->Rav4X4 ή Corolla cross

Χωρίς να αποκλείσω κανεναν απο τους παραπάνω "παίκτες", μπηκε και τριτο οχημα στην εξίσωση.
Ο μηχανικός που παω τα μικρα αυτοκινητα (γενικο συνεργείο αλλά με μεγαλη εμπειρια) "απέκλεισε" το Vitara και πρότεινε πρωτο το Rav (χωρις να του αναφερω κατι, απλά λόγω υδριβικου ΤΟΥΟΤΑ) και μετα, αν σωνει και καλα θελω πετρελαιο, ενα διλιτρο "Χ"
Κοιταξα λοιπον το Χ1 (που παντα μου αρεσε εμφανισιακα) και βλεπω οτι υπάρχουν επιλογες στα 20-21000€ για αυτοματα τετρακίνητα.
Ειδικα το λαδί-χακί του Μπήτρου μου αρεσε πολυ σαν εμφανιση. :inlove:
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 079-bmw-x1
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... 254-bmw-x1
Η πλάκα ειναι οτι το Χ1 εχει ιδιο μεταξόνιο με το σουμπαρού, όντας 40εκ πιο κοντο.
Τι λέτε; Μπαινω για Χ1; :twisted:

Τα λεφτα μου φαινονται οκ, τα χιλιομετρα λογικα θα ελέγχονατι αν τα αυτοκινητα ειναι Ελληνικα, τι άλλο θα επρεπε να δω;
Ο κουνιαδος που εχει το Χ3 2.0d με τα 170 αλογα, απο το 2008 άλλαξε μονο το κεντρικο τρανσφερ της τετρακίνησης και αναλώσιμα. Βεβαια εχει 130000 χιλ μονο, αλλά και τα χρόνια ειναι αρκετα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#901561 Ου μπλέξεις αν το θες για workhorse.

Αν θέλεις άπλα BMW και μπλιμπλικια και είσαι διατεθειμένος να τα πληρώσεις τότε ναι.

Για το δικό σου προφίλ χρήσης θα πήγαινα στο Rav και μάλιστα εκδοση adventure
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#901562 Το μοτέρ σε αυτά είναι εξαιρετικό σε απόδοση/οικονομία και γενική αξιοπιστία (Για bmw).
Αλλά
1) πονάνε όλα στο xdrive τους.
2) diesel στην euro6 εποχή με φίλτρα,egr κλπ είναι ρίσκο από μόνο του, πόσο μάλλον σε Bmw.

Γνώμη μου αν φτάσεις να δώσεις 20-21 χιλιάρικα μη πας σε BMW εξαψήφιων χιλιομέτρων.
Είναι εντελώς λαχείο και δε μπορώ να σκεφτώ τρόπο που να μη σε βασανίσει με random μικροθέματα (που είμαι σίγουρος πως προερχόμενος από subaru δε θα σαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις :lol: )
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimik έγραψε:Ου μπλέξεις αν το θες για workhorse.

Αν θέλεις άπλα BMW και μπλιμπλικια και είσαι διατεθειμένος να τα πληρώσεις τότε ναι.

Για το δικό σου προφίλ χρήσης θα πήγαινα στο Rav και μάλιστα εκδοση adventure

Το πιο κατάλληλο για workhorse ειναι ενα Βιταρα με κοτσαδορο (στο Σουμπαρου δεν εβαλα κοτσαδορο για να μην ταλαιπωρω τον ευαίσθητο συμπλέκτη του και τι καταλαβα;)
Ο πατερας μου ηταν λατσρης της έλικας, ειχε BMW απο το 1970 μεχρι το 2004, οποτε ειμαι εξοικειωμένος με τη μαρκα και...fanboy :s_biggrin
socratesn έγραψε:Το μοτέρ σε αυτά είναι εξαιρετικό σε απόδοση/οικονομία και γενική αξιοπιστία (Για bmw).
Αλλά
1) πονάνε όλα στο xdrive τους.
2) diesel στην euro6 εποχή με φίλτρα,egr κλπ είναι ρίσκο από μόνο του, πόσο μάλλον σε Bmw.

Γνώμη μου αν φτάσεις να δώσεις 20-21 χιλιάρικα μη πας σε BMW εξαψήφιων χιλιομέτρων.
Είναι εντελώς λαχείο και δε μπορώ να σκεφτώ τρόπο που να μη σε βασανίσει με random μικροθέματα (που είμαι σίγουρος πως προερχόμενος από subaru δε θα σαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις :lol: )

Η αλήθεια ειναι οτι στο σουμπαρου άλλαζα μονο λαδια, φίλτρα και τακακια.
Τα τελευταια δυο χρονια άλλαξα αμορτισέρ, δίσκους φρενων, δυο αισθητηρες και τους τεντωτηρες της καδενας χρονισμού.
Ουτε μια λαμπα δεν άλλαξα, οπότε μαλλον οτι και να παρω θα μου κακοφανει καπως...
Ισως αν δεν ειναι τετρακίνητο, θα μπορούσα να παω σε καποιο καινούριο.
Απο την άλλη αγαπάω το ντίζελ, το εχω συνηθισει και οταν οδηγαω βενζίνες μου λείπει η ροπή του...

edmond έγραψε:
bebes έγραψε:Τωρα αναμενω την αποφαση του δικαστηριου... :whistlink:

Σόρρυ που στέκομαι εδώ, τι εννοείς; τραβάς δικαστικά τον προηγούμενο;

Για την ιστορία, βγήκε η απόφαση.
Το δικαστήριο δέχθηκε ολα τα αιτηματα μου, οποττε μου επιδίκασε το ποσο των αποδείξεωντιμολογίων που προσκόμισα, δικαστικα εξοδα και τους αναλογουντες τόκους.
Η είσπραξη βέβαια ειναι άλλο θεμα, αλλα αισιοδοξώ και γι'αυτό