Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bill33
markvag έγραψε:
edmond έγραψε:
markvag έγραψε:Επίσης, ακούγεται το διαφορικό, προς το παρόν του έχω αλλάξει βαλβολίνες με κάτι πολύ εξειδικευμένες (και πανάκριβες - 10x πιο ακριβές από αυτές που βάζει η BMW) και πάει, για πόσο, θα δείξει.

Πες την αλήθεια.
Έχεις τζουρνέψει βαλβολίνες από τα JCB που έχετε στου νταμάρ :iconcool:

Βασικά, από προμηθευτή που ειδικεύεται σε τέτοια υλικά. Πανάκριβα (τουλάχιστον δεκαπλάσια τιμή), αλλά για τέτοιες δουλειές (να σου σώσουν το διαφορικό πχ) :lol: :lol:

ΥΓ: JCB;; Δεν ασχολούμε με τόσο μικρά παιχνιδάκια... Αυτά είναι για παιδιά, να παίζουνε... :rtfm: :x

Για τις διαρροές λαδιού απο το ψευτοκάπακο κοίτα της liqui moly ένα πρόσθετο που έχει.
https://www.amazon.co.uk/LIQUI-MOLY-Mot ... gQT=1&th=1
LIQUI MOLY Motor Oil Saver | 300 ml | Oil additive | SKU: 1802
Άβαταρ μέλους
By dimik
citastak έγραψε:ΟΚ! γράψε όταν μπορέσεις τους λόγους για να ξέρω τι άλλο να αποκλίσω...
Στα είπαν αναλυτικά οι υπόλοιποι.

Εγώ θα σου πω ότι είχα και Cooper S του 2002 και ενώ ήταν ζημιάρικο είχα δώσει πολύ λιγότερα χρήματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:
citastak έγραψε:ΟΚ! γράψε όταν μπορέσεις τους λόγους για να ξέρω τι άλλο να αποκλίσω...
Στα είπαν αναλυτικά οι υπόλοιποι.

Εγώ θα σου πω ότι είχα και Cooper S του 2002 και ενώ ήταν ζημιάρικο είχα δώσει πολύ λιγότερα χρήματα.
Όλα μετράνε και η συχνότητα-αριθμός βλαβών (γιατί χάνεις χρόνο να ασχολείσαι αλλά και δημιουργεί στρές) αλλά και το πόσο κοστίζει το καθετί. Γιατί άλλα να χαλάει το Ford Festa (υποτίθεται ότι τα Ford έχουν εύκολα και οικονομικά ανταλλακτικά) και άλλο να χαλάει η BMW, RangeRover.

Με αυτά τα λεφτά φτάνει να πάρει Mercedes; Αν και πιο σίγουρος θα είναι αν πάρει Subaru Forester, Mazda 6, Honda Accord, Toyota....
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#881613 +1
Όμως ό,τι και αν χαλάει, όσο λίγο και αν κοστίζει, είναι ένα σοβαρό Upset στην καθημερινότητα.
Απ'το να κλείσεις ραντεβού στο συνεργείο, μέχρι το να πας, να έρθεις, να έχεις την αναμονή του τι προβλημα είχε τελικά, την συνεννόηση κ.ο.κ, προσωπικά το θεωρώ πολύ μεγάλη φθορά, είτε τελικά κοστίσει 50€, είτε 1000€.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bill33 έγραψε:Για τις διαρροές λαδιού απο το ψευτοκάπακο κοίτα της liqui moly ένα πρόσθετο που έχει.
https://www.amazon.co.uk/LIQUI-MOLY-Mot ... gQT=1&th=1
LIQUI MOLY Motor Oil Saver | 300 ml | Oil additive | SKU: 1802

Χμ... λες;; Και όσο πάει;;; :hmmm:

Γιατί όχι; Ευχαριστώ bill! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#881653 και γιατι να βαλεις το ματζουνι,και να μην αλλαξεις μια φλατζα ψευτοκαπακου? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#881656 για το ψευτοκαπακο? :s_no :s_no
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:πες για τις super βαλβολίνες όποτε έχεις χρόνο.
μάρκα ;

NCH

dimviii έγραψε:και γιατι να βαλεις το ματζουνι,και να μην αλλαξεις μια φλατζα ψευτοκαπακου? :hmmm:

Γιατί

α) Είναι και η φλάντζα του κάρτερ και
β) Έχω την εντύπωση πως πλέον άρχισε να καίει λάδι κιόλας... :help:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
dimviii έγραψε:και γιατι να βαλεις το ματζουνι,και να μην αλλαξεις μια φλατζα ψευτοκαπακου? :hmmm:

Γιατί
α) Είναι και η φλάντζα του κάρτερ και
β) Έχω την εντύπωση πως πλέον άρχισε να καίει λάδι κιόλας... :help:
Και οι δύο αυτές φλάντζες είναι εύκολο και όχι ακριβό να αντικατασταθούν. Και μόνον τότε θα μπορείς να ξέρεις αν καίει λάδι. Γιατί μέχρι τότε πως ξεχωρίζεις τι καίγεται και τι χάνεται από τις διαρροές στις φλάντζες. Που λογικά όλο και θα αυξάνεται έτσι κι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#881704 Αν μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις φλαντζες αλλάζεις και τσιμουχακια βαλβίδων και είσαι σίγουρος ότι δεν θα καίει λάδι.

Αν συνεχίσει μετά το πρόβλημα είναι βαθύτερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Αν μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις φλαντζες αλλάζεις και τσιμουχακια βαλβίδων και είσαι σίγουρος ότι δεν θα καίει λάδι.

Αν συνεχίσει μετά το πρόβλημα είναι βαθύτερα.

< >

Διορθωση, δεν 'εισαι σιγουρος" , ελπιζεις γιατι μπορει να τα καιει απο τα ελατηρια. Ομως αν φτασεις στην φλαντζα του καρτερ, εχεις βγαλει τον κορμο, αλλαξε τα κι αυτα να τελειωνεις. Εχεις περασει το χιλιαρικο τωρα και σου μενει η τσιμουχα του στροφαλου :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
PaNick67 έγραψε:Εχεις περασει το χιλιαρικο τωρα και σου μενει η τσιμουχα του στροφαλου :lol: :lol: :lol:

Εμ, γι' αυτό φοβάμαι... :lol: :lol: :lol:

Αλλά το έχουμε σκίσει το θέμα... :lol: :lol: