Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By IKE
#55730 Στα B6/7/8 η ανάρτηση πίσω είναι ίδια για προσθιοκίνητο και quattro, στα B5 ήταν διαφορετική (ημι-άκαμπτος στο 2κίνητο).

Από εκεί και πέρα το βάρος της τετρακίνησης είναι ~100kg δηλαδή σα να έχεις έναν επιπλέον επιβάτη. Το βάρος αυτό όμως είναι εντός μεταξονίου (οκ , ελάχιστη σημασία) και έχεις πολύ καλύτερη ελκτική πρόσφυση παντού και πάντα.

edit: Αν μιλάμε για επιδόσεις, το quattro θα είναι ελάχιστα πιο αργό σε επιδόσεις από στάση/ρεπριζ, λόγω του έξτρα βάρους αλλά στη πράξη θα είνια πιο γρήγορο παντού λόγω πρόσφυσης.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#55737 Αν δεν θέλει παραπάνω συντήρηση (μάλλον όχι ,υποθέτω έχει longlife λάδι and shit) ,δηλαδή αυξημένο κόστος, και είναι στα ίδια λεφτά όντως δεν έχει νόημα το fwd σε σχέση με το quattro.

+τα style points γιατι στην γρίλια θα έχει σηματάκι quattro :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#55868 Το κοστος συντηρησης δεν πρεπει να εχει μεγαλη διαφορα. Μονο αν σου βγαλει καποιο προβλημα εκει.

Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν αρκετα λιγοτερες επιλογες στην αγορα και πιο ακριβες φυσικα.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#56067 Xenos πέρνα μια βόλτα από το audi sport club να διαβάσεις τα πάντα για το αμάξι.
Από παιδιά που το έχουν. Έχουν βάλει πρόγραμμα κτλ.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
IKE έγραψε:Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πάρεις quattro ασχέτως έκδοσης, ακόμα και αν έβγαινε το 1.6 quattro, πάλι αυτό θα σου έλεγα να πάρεις.

Πρόγραμμα θα σου πρότεινα να μη βάλεις, γενικά να μη πειράξεις τίποτα στον κινητήρα. Με πρόγραμμα ρισκάρεις να έχεις μηχανικά προβλήματα, ανεβάζεις κατανάλωση και η διαφορά σε επιδόσεις είναι ελάχιστη έως μηδενική. Αν δε σου φτάνουν τα άλογα κάνε οικονομία και πάρε αργότερα ένα δίλιτρο TFSI.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.
Και υπόψιν έχω και fwd & quattro B8.
Για το πρόγραμμα τώρα καμία 10αρια άτομα που ξέρω δεν έχουν κανένα πρόβλημα και οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί κατά πολύ.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#56144 Το μόνο μειονέκτημα του προγράμματος σε 1.8tsi ειναι η αμφιλεγόμενη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου καθότι -κλασσικά- στεγνωνουν λίγο το μίγμα μαζι με την αύξηση της πίεσης ...

Κατα τα αλλα οι διάφορες σε επιδόσεις ειναι τεράστιες και η κατανάλωση σε καθημερινές συνθήκες ελαφρά μειωμένη

Προσωπικά ποτε δεν θα το επιχειρούσα καθώς το 1.8tsi της vw ειναι καταπληκτική υλοποίηση απο οποία οπτική και αν τη δεις
Άβαταρ μέλους
By xenos
#56253 Με ένα συντηρητικό πρόγραμμα και λίγο προσοχή σε τι πίεση/over παίζει, νομίζω είναι αρκετά ασφαλές το πρόγραμμα. Σίγουρα μειώνεις λίγο τη διάρκεια ζωής της τουμπίνας.

kostis20 έγραψε:Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.
Και υπόψιν έχω και fwd & quattro B8.
Για το πρόγραμμα τώρα καμία 10αρια άτομα που ξέρω δεν έχουν κανένα πρόβλημα και οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί κατά πολύ.

Κωστή, δεν μου πουλάς το quattro; Τι τα κάνεις και τα 2; :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#56256 Εινα all road...
Πάντως άμα θες να κανονίσουμε να οδηγήσει το Α5 για να πάρεις μια ιδέα μόλις αλλάξω λάστιχα χα χα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
kostis20 έγραψε:Για το πρόγραμμα τώρα καμία 10αρια άτομα που ξέρω δεν έχουν κανένα πρόβλημα και οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί κατά πολύ.

Έτσι εγκυκλοπαιδικής φύσεως απορία, πόσο είναι το "κατά πολύ"? Το έχει μετρήσει κανείς?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#56306 Αρκετοι έχουν κάνει δυναμό μετρήσεις. Τις είχα ποσταρει στο παλιό forum . τώρα είμαι εκτός.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#56315 Α οκ, νόμιζα εννοούσες επιδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#56331 Ρε συ ικε, με ενα προγραμμα που σου σκιζει λιγο περισσοτερο την τουρμπινα, γιατι να μην εχει καλυτερες επιδοσεις;
Εχω οδηγησει λεον με προγραμμα ρεβο και πετουσε!
Να μην πω που εχω μπει συνοδηγος σε παλιοτετο λεον 420 αλογα 4κινητο κ μου εφυγε ο κωλος...

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
kostis20 έγραψε:Εινα all road...
Πάντως άμα θες να κανονίσουμε να οδηγήσει το Α5 για να πάρεις μια ιδέα μόλις αλλάξω λάστιχα χα χα.

Allroad;;; Πολλα τα κυβικα/αλογα/τελη....

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#56368 Aαααα για ρεβο μιλάτε τόση ώρα...... :lipsealed: :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By xenos
#56395 Revo, giac, etuners, κλπ κλπ. Copy paste πραγματα.

< >