Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873774 Δεν μου φαίνεται τόσο λάθος γιατί 20+ χρόνια νιώθω λίγο κορόιδο βλέποντας του πετρελαιοκίνητους να κάνουν τα πάντα και να καίνε -30% σε σχέση με εμένα, στα δε μεταχειρισμένα η ψαλίδα του κόστους κτήσης μειώνεται.
Πάντως, δεν λέω όχι στο κατάλληλο βενζινοκίνητο.
Θα προτιμούσα να μη φύγω πάνω από τα 2.000 κ.εκ. και ει δυνατόν από τα 1.800.
Είδα κάποια 1.8/2.0 TFSI αλλά πολλά έχω ακούσει για την κατανάλωση λαδιού τους...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#873780 Γιατί για τόσα λίγα χλμ η διαφορά στα χρήματα είναι μικρή και αντισταθμίζεται εύκολα iMHO με τις ιδιαιτερότητες των diesel όπως π.χ. η ευαισθησία στην ποιότητα του καυσίμου, η ύπαρξη του dpf και τo βιο-diesel με τη μυκητολάσπη του...

Για τα TFSi και την κατανάλωση λαδιού δε γνωρίζω, ας μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#873783 Αν κοιτούσα για πετρέλαιο, θα κοίταζα να απέφευγα adblue*, dpf και λοιπούς συνδυασμούς, καθ' όσον αυξάνουν την πολυπλοκότητα άρα και τις πιθανότητες -ακριβών όσο να ναι- βλαβών. Έτσι βέβαια πας σε μοντέλα 6-7ετίας και πίσω, ωστόσο περί ορέξεως.

*adblue νομίζω βρίσκεις ακόμα και 5ετίας χωρίς να έχει.

Μου αρέσει το ASX, ρίξε μια ματιά και σε Outlander, C-Cross 2λιτρα πετρέλαια, μοντέλα πρπ 2008 και δώθε.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873797 Το budget είναι από 11k έως 20k, για κάτι το εξαιρετικό και με πολύ ζόρι θα μπορούσα να δω κάτι της τάξης των 23k. Θα προτιμούσα να μην ξεφύγω από τα 15-16k, αλλά εξαρτάται.
Η άλλη λύση είναι να πάρω έναν "εργάτη" τύπου Vitara V6 2.0L με λίγα χιλιάρικα, και να το έχω να κάθεται εκτός από τον 1,5 μήνα που το χρειάζομαι, και κατά τα λοιπά να απολαμβάνω το Γκολφ...
Άβαταρ μέλους
By Chris
ArrowsFA1 έγραψε:Η άλλη λύση είναι να πάρω έναν "εργάτη" τύπου Vitara V6 2.0L με λίγα χιλιάρικα, και να το έχω να κάθεται εκτός από τον 1,5 μήνα που το χρειάζομαι, και κατά τα λοιπά να απολαμβάνω το Γκολφ...

Και έτσι όπως τα περιγράφεις, μάλλον αυτή η λύση είναι και η καταλληλότερη για την περίπτωση σου
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873804 Δεν είναι όμως τόσο εύκολη πρακτικά, ενώ προσκρούει και στη φιλοσοφία μου να μην έχω πολλά πράγματα. Αφήνοντας το δεύτερο κατά μέρος, το τεκμήριο του δίλιτρου τέρατος θα προστεθεί στο υφιστάμενο ΙΧ (αντί απλά να το επαυξήσει σε περίπτωση αντικατάστασης με κάτι μεγαλύτερο), θα πρέπει να έχω το νού μου για ένα ακόμη παρκαρισμένο (και εν πολλοίς ακίνητο) όχημα σε γειτονιές όπου η στάθμευση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, και βεβαίως, θα πρέπει να πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας (~600 ευρώ), να ασφαλίζεται και να συντηρείται ένα ακόμη όχημα. Αυτά τα χρήματα θα είναι τουλάχιστον 1.000-1.100/έτος στην ξεφτίλα, οπότε, σε 5 χρόνια από τώρα η λύση δεν φαντάζει τόσο καλή οικονομοτεχνικά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#873805 https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... an-qashqai

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... an-x-trail

Κατι τετοιο; Ντιζελ, αλογα, ροπη, 4κινηση, εντος μπατζετ ( καλα δεν λεω για αυτα συγκεκριμενα τα δυο )
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873806 Δυστυχώς πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι τα ανταλλακτικά της Nissan είναι οδυνηρά ακριβά (τύπου 1250 για άβαφο καπό Qashqai), οπότε ως μάρκα αποκλείεται εκ των προτέρων. Επίσης δεν έχει τετρακίνηση με επιλογέα το QQ (για το Χ δεν ξέρω).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#873815 Στη ρυμούλκα είναι λέμβος και όχι μπαγκαζιέρα οπότε δεν την γλιτώνω
επίσης νομίζω τη δουλειά μπορώ να την κάνω με Tiguan ή και T-roc, ίσως δεν υπάρχει λόγος για premiumίλα τεσσάρων κύκλων που βγάζει εκτός budget.
Ωραίο αμάξι όμως.
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#873818 Εγω θα κρατουσα το Γκολφ και θα εψαχνα για κανα κανονικο 4χ4 με ιστορικες πινακιδες. Φθηνή συντήρηση λόγω απλων μηχανικων, χαμηλα τελη και ασφαλεια. Ψαξε κανενα παλιο βιταρα πρωτης γενιας ή αν εισαι μερακλης μεχρι και Λαντ Ροβερ ή Τζιπ ακομη.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#873824 Έχουμε contact για Διγέτιο;