Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#481337 Kilo, νομιζω δεν κατάλαβες τι ακριβώς λεει το ριβιου του V90...
Κι επειδή εχεις δημιουργήσει μια άποψη για τα CX5 και το CX9 (δεν χρειάζεται να το οδηγήσεις, αν και E-Seg ειναι πάνω στο πάτωμα C-Seg you CX5) μαζι με ολόκληρο το ριβιου του V90 αφιέρωσε άλλες 2 ωριτσες και δες με τη σειρά τα παρακάτω βίντεο...

Πιστεύω οτι στο τέλος θα καταλάβεις οταν τα δεις πάνω στο δικολωνο γιατι τα δυο πρώτα έχουν αυτη τη σημαντική διαφορά τιμής και γιατι δεν συγκρίνονται με τα αλλα δυο. Ειδικά το 5 που ειναι 2 κατηγορίες κάτω και σε χώρους.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#481386 Τα ειδα και τα 4 .. ωραιος αυτος ο τυπος, δινει μια ρεαλιστικη προσεγγιση σε σημεια που ενδιαφερουν το μεσο χρηστη ... και επιβεβαιωσαν την αποψη που ειχα
Τα 2 πρωτα, εχουνε καποια φοβερα features , πολυ προσοχη σε λεπτομερειες και πολυ καλο h/w. Δεν ειναι τυχαιο οτι κοστιζουν και τοσο .
το audi, ακομα και ο ιδιος στο τελος λεει ειναι τοσο ακριβο που θα το εκανε lease δε θα το αγοραζε
το volvo, εχει too much technology για εντυπωσιασμο .. ακομα και το smooth ride το απεδωσε σε μεγαλο βαθμο σε air suspension το οποιο για μενα ειναι ενα ακομα no-go απο αποψη πολυπλοκοτητας και αξιοπιστιας
Αν ειδες στα κριτηρια μου ειναι αρκετα ψηλα το θεμα αξιοπιστιας το οποιο αν μιλαμε για τοσο φορτωμενα αυτοκινητα αρχιζει να κανει backfire.

το CX9 εχει θεματακια σε τομεις που προσωπικα δε με ενδιαφερουν τοσο πολυ.... δεν εχει την πολυτελεια και το ραφιναρισμα που εχουν τα Audi & Volvo... ομως δεν παει να περασει και για κατι τετοιο, παρολαυτα ειναι πολυ συγχρονο και ευχαριστο το εσωτερικο του . Μου εδωσε την αισθηση οτι πετυχαινει πολυ καλα τους βασικους στοχους με κλασσικες και αξιοπιστες λυσιες. Δυστυχως για αλλη μια φορα διαπιστωσα οτι αν το πουλαγανε θα ηθελα να το αγορασω αυριο.... με χαλαει αυτο, κατι σαν κομμουνισμο ενα πραγμα μου φερνει, να θες να παρεις κατι αλλα να μην πωλειται για σενα :-(

Μου εκανε εντυπωση το CX5 που του εδωσε καλυτερες κριτικες στο θεμα χωρου απο οτι το εχω στο μυαλο μου. Μπας και το αδικησα και πρεπει να παω να το ξαναδω.... Επισης ειπε και για τα λευκα καθισματα (ναι αυτα που ειχε στο βιντεο ειναι αυτα που πουλανε και εδω) οτι θελουν προσοχη αλλα δεν ειναι αδυνατο να τα φροντισεις....
Πιθανως το CX5 να ειναι μια καλη ενδιαμεση λυση για καποια χρονια
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#481391 Δεν καταλαβαίνω πως έχοντας μια μη συμβατική ανάρτηση, η οποία βάση πολυπλοκότητας εχει την πιθανότητα να χαλάσει, αποκλείεις την αερανάρτηση, που ειναι και η μόνη που μπορεί να σου προσφέρει αυτο που θες.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#481393 Και κάτι ακόμα...αν προσέξεις σχολιάζει τα αυτοκίνητα και σε σχέση με τη σειρά που τα οδήγησε. Παρόλο που μετα το Q7 οδήγησε το CX9, στο σχόλιο του στο XC90 αναφέρει οτι δεν περίμενε πως θα υπήρχε κάτι καλύτερο σε σχέση με το αουντι. Καμια αναφορά στο μαζντα, παρόλο που το δοκίμασε ενδιάμεσα. Για το CX5 ουτε καν βέβαια, μιας και ειναι 2 κατηγορίες κάτω, οποτε δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Zeus έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πως έχοντας μια μη συμβατική ανάρτηση, η οποία βάση πολυπλοκότητας εχει την πιθανότητα να χαλάσει, αποκλείεις την αερανάρτηση, που ειναι και η μόνη που μπορεί να σου προσφέρει αυτο που θες.

Η σιτροεν την ανάρτηση είχε δεκαετίες να την δοκιμάσει και να την φτάσει σε ένα σημείο αξιόπιστο, δε βγάζει θέματα για εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλαγή υγρών θέλει στα 200κ χλμ. Και πάλι, εδώ που είμαι πλέον, δε ξέρω αν θα το αποφάσιζα γι'αυτό κοιτάω πιο απλές υλοποιήσεις. Την αεραναρτηση της βολβο ή της ΜΒ δεν την εμπιστεύομαι εκτός εγγύησης με αυτά που εχω δει εδώ πέρα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
NiTse έγραψε:Για mercedes είσαι kilo ολοταχως. Οδηγησε c και e class station η κάποιο αντίστοιχο suv.
Πρέπει να τα κοιτάξω... έλεγα μετά τα 50 αλλά οκ:-)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Zeus έγραψε:Και κάτι ακόμα...αν προσέξεις σχολιάζει τα αυτοκίνητα και σε σχέση με τη σειρά που τα οδήγησε. Παρόλο που μετα το Q7 οδήγησε το CX9, στο σχόλιο του στο XC90 αναφέρει οτι δεν περίμενε πως θα υπήρχε κάτι καλύτερο σε σχέση με το αουντι. Καμια αναφορά στο μαζντα, παρόλο που το δοκίμασε ενδιάμεσα. Για το CX5 ουτε καν βέβαια, μιας και ειναι 2 κατηγορίες κάτω, οποτε δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμο.
Το μικρό μαζντα είναι σε άλλη κατηγορία όπως είπες. Το μεγάλο δεν είναι ανταγωνιστής του q7 ή του xc9 , δε χτυπάνε το ίδιο κοινό.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
KiloMeater έγραψε:
Zeus έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πως έχοντας μια μη συμβατική ανάρτηση, η οποία βάση πολυπλοκότητας εχει την πιθανότητα να χαλάσει, αποκλείεις την αερανάρτηση, που ειναι και η μόνη που μπορεί να σου προσφέρει αυτο που θες.

Η σιτροεν την ανάρτηση είχε δεκαετίες να την δοκιμάσει και να την φτάσει σε ένα σημείο αξιόπιστο, δε βγάζει θέματα για εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλαγή υγρών θέλει στα 200κ χλμ. Και πάλι, εδώ που είμαι πλέον, δε ξέρω αν θα το αποφάσιζα γι'αυτό κοιτάω πιο απλές υλοποιήσεις. Την αεραναρτηση της βολβο ή της ΜΒ δεν την εμπιστεύομαι εκτός εγγύησης με αυτά που εχω δει εδώ πέρα.

Για τη Mercedes OK μακρυά,γενικότερα. Αλλά η Volvo & η Αudi δεν έχουν πλέον προβλήματα .Έχω συνάδελφο που είχε προηγούμενο Q7 χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδω και 70Κ έχει το καινούριο ,επίσης με αερανάρτηση. Μηδέν προβλήματα προς το παρόν.Οχι μόνο απο την ανάρτηση αλλά γενικότερα.
Για το CX9 δε θα το τολμούσα.Σκέψου να χρειαστείς ανταλλακτικά, φανοποιία πόσο θα κάνουν και πόσο θα τα περιμένεις αν δεν εισάγεται κανονικά το μοντέλο στην Ευρώπη.Επίσης σκέψου τη μεταπώληση ειδικά στην Αυστρία που όπως λες είναι ασυμφορο να γίνονται επισκευές...
Νομίζω ότι έχεις κολλήσει λίγο παραπάνω με το θέμα της άνεσης πάντως.Ειδικά Αυστρία δε θυμάμαι να είναι τόσο τραγικοί οι δρόμοι. Άσε που το Cx9 αποκλείεται να είναι τόσο καλύτερο από τα υπόλοιπα.Και αν είναι μήπως είναι βάρκα στο δρόμο?
Κοίτα και το V90 CC πάντως.Πολύ καλή λύση ,ειδικά αφού θα κάνεις πολλά ταξίδια σε εθνικές αν την Ευρώπη.Γιατί να πάρεις περίπτερο?
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#481443 Εκτός της διαφορας τιμής, που όπως είδες δικαιολογείται απόλυτα, μιλάμε για 5μετρο (ειναι μάλιστα πάνω απο 5 μέτρα σε αντίθεση με τα αλλα), 7θεσιο SUV...πιο άμεσα συγκρίσιμο με Q7/XC90 δεν γίνετε!

Η αερανάρτηση δεν ειναι κάποιος νεοτερισμος μη δοκιμασμένος. Πιθανόν εξελίσσεται περισσότερα χρόνια συνυπολογιζοντας τα φορτηγά/λεωφορεία απο την υδροπνευματικη. Το θέμα ειναι πως και οι δυο αυτές υλοποιήσεις ειναι πιο πολύπλοκες απο τις συμβατικές, κι αν σε φοβίζει η μια πρέπει να σε φοβίζει και η άλλη. Απο συντήρηση δεν χρειάζεται ούτε η αερανάρτηση κάτι το ιδιαίτερο.

Αν λοιπόν δεν πας σε μια τέτοια λύση, με τα σημερινά δεδομένα, ειναι αδύνατο μια μεταλλική ανάρτηση να καλύψει στον ίδιο βαθμό τις απαιτήσεις σου, προερχόμενος απο τη Σιτροέν. Ποσό μάλλον μια generic υλοποίηση όπως αυτη των μαζντα. Σαφώς το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και απο τις ρυθμίσεις, αλλα έχει μεγάλη σημασία και η βάση απ οπου ξεκινάει κάτι. Προσωπικά βλέποντας ότι το CX9 ειναι ένα μεγαλύτερο CX5, θα το απέκλεια αμέσως, πόσο μάλλον αν έπρεπε να μπω στην διαδικασία one off εισαγωγής.

Κι επειδή καταλαβαίνω ότι τα παραπάνω ειναι μαουνες, το CX5 μικρό ( στο ριβιου, οι αναφορές του σε χωρους κτλ έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό RAV4 κτλ), τα XC60/X3/Q5/GLC ειναι καλύτερη λύση. Κι οποιοδήποτε απο αυτά ειναι μακραν καλύτερο αυτοκινητο για ένα σωρό λόγους και απο τα δυο μαζντα..

Αν δεν ψαχνεις απαραίτητα SUV ρίξε μια μάτια και στο Α4 allroad. Και νομίζω πως έβγαλε και η Σιτροέν το DS7 που δεν ξέρω αν έχει υδροπνευματικη..
Άβαταρ μέλους
By GTS
#481445 Αυτα που αναφερεις πιθανον να ειναι χαμηλα σε αξιοπιστια και ακριβο κοστος συντηρησης. Ενα CX-5 με τον ατμοσφαιρικο κινητηρα θα πρεπει να τα πηγαινει καλα στον τομεα αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#481447 Πάντως εδώ που υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα Mazda το Cx5 είναι το αυτοκίνητο της soccer mum, νομίζω δεν έχω δει σχεδόν κανέναν άντρα να οδηγάει τέτοιο.
Μου κάνει δε τεράστια εντύπωση αυτό που έγραψε ο Kilomeater για άνεση, ρώτησα τον αδερφό μου που το οδήγησε και μου είπε ότι δεν του φάνηκε τόσο άνετο και υπόψην ότι o ίδιος οδηγάει Scirocco με σκληρές αναρτήσεις και πριν οδηγούσε Mini S, επίσης και στην ηχομόνωση δεν παρατήρησε κάτι το εξαιρετικό αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στον diesel 2.2 που φορούσε το συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
GTS έγραψε:Αυτα που αναφερεις πιθανον να ειναι χαμηλα σε αξιοπιστια και ακριβο κοστος συντηρησης. Ενα CX-5 με τον ατμοσφαιρικο κινητηρα θα πρεπει να τα πηγαινει καλα στον τομεα αυτο.

Και η Σιτροέν ειναι χαμηλότερα σε αξιοπιστία απο όλα όσα αναφέρθηκαν...